SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: ...και το τέρας - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!
  • (6 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

...και το τέρας Δεύτερη Συλλογή Διηγημάτων του Μιχάλη Μανωλιού Rate Topic: ***** 2 Votes

#1 User is offline   PiKei 

• Group: Members
  • Όνομα:Παναγιώτης

Posted 28 September 2009 - 12:01

Πέρασαν δέκα χρόνια από το 1999 και την κυκλοφορία του Σάρκινου Φρούτου. Και θυμάμαι ακόμη εκείνη την ημέρα που ο Μιχάλης Μανωλιός εμφανίστηκε στην ελληνική επιστημονική φαντασία από το πουθενά, χωρίς να έχουμε δει προηγουμένως καμιά δουλειά του ούτε σε περιοδικό, ούτε σε φανζίν.
Μην φρικάρετε, δεν θα το πάω στο νοσταλγικό και το ρετρό, "τι ωραίες εποχές που ζήσαμε" και άλλες τέτοιες μ.....ες. Δεν πιστεύω στο χθες, δεν το νοσταλγώ, δεν μου λείπει...
Το καταθέτω μόνο γιατί ο Mman έσκασε τότε σαν "στούντιο" συγκρότημα, για να δώσω μια μουσική αναλογία. Σαν ένας άνθρωπος που έφτιαξε κάπου κρυφά, μακριά από τα μάτια των υπόλοιπων, μια ολόκληρη συλλογή διηγημάτων και κάποια στιγμή έφτασε να θέλει, και να μπορεί ελέω Τρίτωνα και Αρβανίτη, να την δει τυπωμένη.
Δεν νομίζω ότι το "Σάρκινο Φρούτο" άλλαξε δραματικά την ζωή του Μιχάλη, υπό την έννοια της καθημερινότητας, όμως εδώ είναι ακόμα ευτυχώς κι όποιος θέλει μπορεί να τον ρωτήσει. Άλλαξε όμως τον πήχη των προσδοκιών των αναγνωστών ελληνικής επιστημονικής φαντασίας. Και δυσκόλεψε τα πράγματα για τους συγγραφείς του είδους. Όχι γιατί στην προ ΜΜ εποχή δεν υπήρχαν καλά διηγήματα. Υπήρχαν και δημοσιεύονταν όπου μπορούσαν. Αλλά πάντα μαζί με πρωτόλεια, μέτρια, αντιγραφές και μιμήσεις ύφους, καλές ιδέες που έμπαζαν ή έχαναν κάπου. Το "Σάρκινο Φρούτο" ήταν το πρώτο πρωτότυπο βιβλίο μιας σύγχρονης ελληνικής εφ και παρόλο που αυτό είναι μόνο δική μου γνώμη, με satisfaction quaranteed. Σαν απόδειξη των παραπάνω θα αναφέρω πως όλη αυτή την δεκαετία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι που το έχουν διαβάσει και το έχουν θεωρήσει μέτριο ή απλώς καλό. Και κανείς από τους ανθρώπους που το έχω συζητήσει, δεν είπε ποτέ πως είναι κακό ή λίγο. Ούτε καν γερασμένο δεν είναι.
Αν άλλαξε σε κάτι η ζωή του Μιχάλη, κι αυτό θεωρώ πως είναι πλεονέκτημα για όλους μας, αναγνώστες και συγγραφείς, είναι στο σπάσιμο της "ερμητικότητάς" του. Για να χρησιμοποιήσω την ίδια μουσική αναλογία, το στούντιο συγκρότημα βγήκε κι άρχισε να κάνει λάιβ. Κι επειδή το λάιβ είναι τελικά το μέτρο που καθορίζει αν κάτι λέει ή δεν λέει, διηγήματα του Μιχάλη άρχισαν να δημοσιεύονται τακτικά στο "9", ο ίδιος "εκτέθηκε" από το πρώτο κιόλας ΦΕΦΕ και όσο για τα υπόλοιπα είναι πια μέρος της νεώτερης ιστορίας της λογοτεχνίας.

Πού είναι σε όλα αυτά "...Και Το Τέρας" θα ρωτήσετε και θα έχετε δίκιο. Οκέι, ήρθε η ώρα να φτάσω και σ' αυτό. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του Μιχάλη Μανωλιού είναι στον αντίποδα της πρώτης. Αν το Φρούτο ήταν ο καρπός μια μοναχικής αναμέτρησης με την γραφή και την επιστημονική φαντασία, το Τέρας είναι η καταγραφή της δεύτερης συγγραφικής περιόδου του ΜΜ, μιας δεκαετίας "ανοιχτής δράσης", με εσωτερικά και εξωτερικά deadline, με ερεθίσματα που έδωσε και πήρε από την συμμετοχή του σε μια σκηνή που ο ίδιος πάλεψε για να δημιουργηθεί. Δεν ξέρω αν ήταν πρόθεσή του ή όχι, είναι κι αυτό ένα θέμα που μπορεί όποιος θέλει να τον ρωτήσει...

Τι περιέχει όμως "...Και το Τέρας";
Περιέχει τα διηγήματα: Θα Είσαι Εδώ (2000), Τo Γαλάζιο Φόρεμα (2001), Αίθρα (2001), Πηγή Έμπνευσης (2002), Καληνύχτα! (2004), Αρμελίνα ΙΙ (2005),…και το Τέρας (2005), Η Δεύτερη Έξοδος (2006), Μια Βόλτα στ’ Άστρα (2006), Το καλάθι των αχρήστων του γραφείου μου και οι Αρχικές Συνθήκες του Σύμπαντος
σφηνωμένες στον πάτο του (2006), Χρονομηχανή Tέλος (2006), Οι Απειροτρείς Ευχές (2007), Above Us Only Sky (2007), Περίπατος στον Άρη (2007), Κι Εγώ Καλύτερα (2008), Το Χρώμα του Αίματος (2008), Μία Κίνα (2008), Η Δόξα και η Λήθη (2009).
Δεκαοχτώ διηγήματα που περνάνε άνετα το όριο που έβαλε ο ίδιος ο ΜΜ στο "Σάρκινο Φρούτο" και δείχνουν πως με τα χρόνια τον βάζει ψηλότερα.

Η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της δεύτερης συλλογής του Μιχαλη Μανωλιού "...Και Το Τέρας" είναι η 16η Οκτωβρίου 2009, που είναι ταυτόχρονα και η πρώτη μέρα του 5ου ΦΕΦΕ. Εκεί, στην Ερμούπολη και στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση της συλλογής. Και φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο.

Το εξώφυλλο, όπως και στο "Σάρκινο Φρούτο" φιλοτέχνησε η Λίνα Θεοδώρου "...Και Το τέρας" ανήκει στον κατάλογο του Τρίτωνα.

Attached File(s)

No More Heroes Anymore

• (6 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Other Replies To This Topic

#21 User is offline   kitsos 

• Living on a razors edge... balancing on a ledge!
  • Όνομα:Κώστας

Posted 29 September 2009 - 09:19

Λοιπόν θα περιμένουμε "...Και Το Τέρας"
$kitsos--;
I hear the silence so loud!

#22 User is offline   DinoHajiyorgi 

• Μαύρος Σκώληξ του Ευρίπου
  • Όνομα:Ντίνος

Posted 29 September 2009 - 10:00

View Postkitsos, on 29 September 2009 - 10:19, said:

Λοιπόν θα περιμένουμε "...Και Το Τέρας"

Από όλα τα διηγήματα γιατί αυτό το συγκεκρημένο έδωσε τον τίτλο του στο βιβλίο; Είναι σκέτο δόλωμα για κακόβουλους κριτικούς.
“The great tragedy of my life is that in my search for the Holy Grail everyone calls True Love, I see myself as Zorro, a romantic and mysterious highwayman - and the women I desire see me as Porky Pig.” (Harlan Ellison – Grail)

#23 User is offline   PiKei 

• Όνομα:Παναγιώτης

Posted 29 September 2009 - 10:27

View PostDinoHajiyorgi, on 29 September 2009 - 11:00, said:

Από όλα τα διηγήματα γιατί αυτό το συγκεκρημένο έδωσε τον τίτλο του στο βιβλίο; Είναι σκέτο δόλωμα για κακόβουλους κριτικούς.

Κατά την προσωπική μου γνώμη γιατί το ομώνυμο διήγημα είναι εξαιρετικό. Αλλά και μαρκετίστικα να το δεις, ακόμα κι η κακόβουλη κριτική είναι καλύτερη από την "σφυρίζω αδιάφορα" αντιμετώπιση του είδους... Μακάρι να δαγκώσουν το δόλωμα.
No More Heroes Anymore

#24 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 29 September 2009 - 14:44

[Για να πούμε καμιά χαζομάρα περιμένοντας το βιβλίο...]

View Postkhar, on 29 September 2009 - 09:58, said:

[...] όταν αναπολεί τα νειάτα του, χαζεύοντας τους κρυστάλλους μεθανίου σε κάποια ακτή του Τιτάνα.

Στον Άρη. Συγκεκριμένα ακριβώς πάνω από τη Valles Marineris. Εκεί μου "αγόρασε" η Τέτη ένα τετραγωνικό μίλι, λίγο μετά την έκδοση του "Σάρκινου Φρούτου". Το "χωράφι μας" όπως το αποκαλώ, βρίσκεται καδραρισμένο πάνω απ' το γραφείο με την συνοδευτική καρτούλα της Τέτης: "Μια που είσαι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας*, πρέπει να έχεις το δικό σου ήσυχο μέρος στο διάστημα με ωραία θέα". Και η αλήθεια είναι ότι το χωράφι μας έχει υπέροχη θέα: η χαράδρα της Valles Marineris είναι ένα απίστευτο φαράγγι με οχτώ χιλιόμετρα βάθος(!), είκοσι δύο χιλιόμετρα πλάτος και μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μήκος!

Ελπίζω το βιβλίο να σας αρέσει όσο προβλέπετε.

*Τελικά από τότε όλοι προσπαθούσαν να με κάνουν να το καβαλήσω...

View PostDinoHajiyorgi, on 29 September 2009 - 11:00, said:

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτήκαμε για λίγο τον

"Το Καλάθι των Αχρήστων του Γραφείου μου και οι Αρχικές Συνθήκες του Σύμπαντος Σφηνωμένες στον Πάτο του"Posted Image

αλλά τελικά αποφασίσαμε να πάμε σε κάτι πιο μυστηριώδες...Posted Image
"To live in the hearts we leave behind is to never die."
Thomas Campbell

#25 User is online   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 30 September 2009 - 00:32

"Το Καλάθι των Αχρήστων του Γραφείου μου και οι Αρχικές Συνθήκες του Σύμπαντος Σφηνωμένες στον Πάτο του"public/style_emoticons/default/laugh.gif

Θα ήταν υπέροχος τίτλος, κύριος, μην το γελάς καθόλου. Θα το άνοιγε ο άλλος και μόνο για δει τι σκατ*&*& λες μέσα public/style_emoticons/default/laugh.gif
Αλλά και το Τέρας μ'αρέσει. Δεν μου κάνει ιδιαίτερα σε κάτι μυστηριώδες, όσο σε κάτι αιμόφυρτο και γλοιώδες που σέρνεται πίσω από βελούδινες κουρτίνες... αλλά σαφέστατα θα πρέπει να το διαβάσω για να έχω άποψη.

#26 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 30 September 2009 - 13:23

View Postmman, on 28 September 2009 - 16:54, said:

[...] γίνεται πιο ενθουσιώδης κι απ’ τον DinoHajiyorgi (τον οποίο θα εκμεταλλευτώ μια άλλη στιγμή). [...]

Λοιπόν, όπως φαίνεται κι από αυτή τη νύξη, ομολογώ ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανα πονηρές σκέψεις βλέποντας τον Ντίνο να σχολιάζει με τόσο καλά λόγια τα διηγήματά μου στο "9" και στο φόρουμ (πρέπει να έχει διαβάσει τουλάχιστον το μισό βιβλίο). Σκεφτόμουν "ωραία, όταν θα εκδοθεί η δεύτερη συλλογή, θα χρησιμοποιήσω αυτές τις κριτικές για διαφήμιση". Δεν ντρέπομαι να πώ ότι είχα αυτή την ποταπή πρόθεση μέχρι την τελευταία στιγμή (βλ. quote), τώρα όμως που τα ξαναείδα ντρέπομαι να την πραγματοποιήσω: Τα σχόλια του Ντίνου, αν και όπως πάντα ευθεία και ειλικρινή, είναι τόσο υπέρμετρα κολακευτικά που κάποιος τρίτος θα νομίσει ότι είναι στημένα. Απλώς δεν γίνεται. Και φυσικά αυτό το post δεν έχει πλεόν σκοπό να βάλει οποιονδήποτε αρκετά περίεργο να τρέξει να δει τι έγραψε κατά καιρούς (πραγματικά μην προσπαθήσετε, έχουν και spoilers) αλλά μόνο να τον ευχαριστήσει.

(Και, Ντίνο, μη διανοηθείς να λινκάρεις τίποτα. Thx!)
Thomas Campbell

#27 User is offline   DinoHajiyorgi 

Posted 30 September 2009 - 17:01

View Postmman, on 30 September 2009 - 14:23, said:

(Και, Ντίνο, μη διανοηθείς να λινκάρεις τίποτα. Thx!)

[emoticon άφωνο]

Καλά, εσύ την επόμενη φορά να βάλεις τον PiKei να σου γράψει foreword. (χι-χι)
“The great tragedy of my life is that in my search for the Holy Grail everyone calls True Love, I see myself as Zorro, a romantic and mysterious highwayman - and the women I desire see me as Porky Pig.” (Harlan Ellison – Grail)

#28 User is offline   Δημήτρης 

• Pistol Pete
  • Όνομα:Δημήτρης

Posted 30 September 2009 - 20:36

Να σου δώσω και εγώ με την σειρά μου συγχαρητήρια mman για το καινούργιο σου βιβλίο, πάντα τέτοια. Θα έρθει αργά ή γρήγορα η ώρα που θα το προσθέσω και αυτό, μαζί με το ''Σάρκινο Φρούτο'', στην βιβλιοθήκη μου.. Και εις ανώτερα.

#29 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 09 October 2009 - 22:41

Έχω το "Τέρας" στα χέρια μου! Και είναι όπως ακριβώς το περίμενα! Πώς είναι η δεύτερη φορά; Σίγουρα όχι όπως το σοκ της πρώτης -το φανταζόμουν αυτό. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι ότι η δεύτερη φορά προστίθεται στο σοκ της πρώτης!:rolleyes: Ωραία αίσθηση. Σου ανοίγει την όρεξη. Σε κάνει να θες να το επαναλάβεις.
Το "...και το Τέρας" θα είναι στα γνωστά υπόπτα βιβλιοπωλεία μέσα στις επόμενες μέρες -στο Solaris μάλιστα είναι ήδη στα ράφια.
Θυμίζω ότι η επίσημη πρώτη του βιβλίου θα γίνει στο 5ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης στις 18 Οκτωβρίου (παρακαλώ -αχ βρε nikosal!- αγνοήστε τη φωτογραφία). Επίσης, αναφέρω ότι χάρη σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη συγκυρία, το διήγημα που έδωσε το όνομά του στη συλλογή δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο τεύχος Οκτωβρίου της ελληνικής έκδοσης του Asimov's Science Fiction που κυκλοφορεί.
Thomas Campbell

#30 User is offline   Spock 

• Tuxfleet Officer
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Δημήτρης

Posted 09 October 2009 - 22:44

Αυτά είναι!!! Και πάλι συγχαρητήρια, Μιχάλη!!!

#31 User is offline   Tiessa 

• πρώην Πνευματική
  • Όνομα:Βάσω

Posted 10 October 2009 - 09:00

View Postmman, on 09 October 2009 - 23:41, said:

Έχω το "Τέρας" στα χέρια μου! Και είναι όπως ακριβώς το περίμενα! Πώς είναι η δεύτερη φορά; Σίγουρα όχι όπως το σοκ της πρώτης -το φανταζόμουν αυτό. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι ότι η δεύτερη φορά προστίθεται στο σοκ της πρώτης!:rolleyes: Ωραία αίσθηση. Σου ανοίγει την όρεξη. Σε κάνει να θες να το επαναλάβεις.

Λοιπόν, για το σοκ, δεν ξέρω. Εκείνο που σίγουρα αληθεύει είναι ότι στην προετοιμασία της δεύτερης φοράς προστίθεται το άγχος της πρώτης, αφού θέλεις οπωσδήποτε να είναι η δεύτερη εμφάνισή σου τουλάχιστον εξίσου καλή με την πρώτη. Πράγμα που γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν έχεις ήδη θέσει τον πήχη ψηλά.

Το "...και το Τέρας" θα είναι στα γνωστά υπόπτα βιβλιοπωλεία μέσα στις επόμενες μέρες -στο Solaris μάλιστα είναι ήδη στα ράφια.
Θυμίζω ότι η επίσημη πρώτη του βιβλίου θα γίνει στο 5ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης στις 18 Οκτωβρίου.

Χε, χε! Όχι δεν τη γλυτώνεις! Την αφιέρωση εννοώ. Δεν θα το πάρω από το Solaris. Θα είμαι εκει, στη Σύρο, και θα σου την έχω στημένη μέχρι να γράψεις τα σχετικά. (Ξέρω πως είναι η χαρά της ζωής σου... :tease:) Γι αυτό ετοίμαζε από τώρα έξυπνες ατάκες!

Πολλά-πολλά συγχαρητήρια και καλοτάξιδο λοιπόν.

This post has been edited by Tiessa: 10 October 2009 - 09:03

Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.

#32 User is online   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 10 October 2009 - 10:45

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι με την ταχύτητα που κάνεις αφιερώσεις, αν πρέπει γράψεις σε όλους μας μετά την παρουσίαση θα χάσεις το υπόλοιπο φεστιβάλ :P Επομένως, οκ, κι εγώ στη Σύρο θα το πάρω σαφέστατα (θα έρθει πιο γρήγορα από ότι θα πάω εγώ στο Σολάρις) αλλά σκέφτομαι να σου δώσω μια ... πίστωση χρόνου να μου κάνεις μια αφιέρωση όποτε θες :)

Καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει :)

#33 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 13 October 2009 - 15:44

Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ για μένα όσον αφορά την παρουσίαση στο 5ο ΦΕΦΕ...
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα είναι ένας από αυτούς που θα παρουσιάσουν το "...και το τέρας" και όσοι ξέρουν τον Αλέκο θα γνωρίζουν ότι μισεί την κοινοτυπία και σιχαίνεται την πεπατημένη. Σαν επιβεβαίωση όλων αυτών ήρθε η πρόσφατη "προειδοποίησή" του ότι ετοιμάζει κάτι πολύ ιδιαίτερο για την Σύρο, το οποίο θα δούμε όλοι επί τόπου. Κανείς δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό, αλλά αρχίζω όλο και πιο πολύ να νιώθω σαν τον khar πριν παρουσιάσω εγώ το δικό του βιβλίο... (Ξέρω: όλα εδώ πληρώνονται...):bye2:
Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, ο PiKei με την Χέντβιγκ θα διαβάσουν μερικά σύντομα αποσπάσματα, αλλά φυσικά δεν έχουν κάνει τον κόπο να με ενημερώσουν ποια θα είναι αυτά.:D Γενικά, φαίνεται ότι η όλη εκδήλωση θα είναι έκπληξη για μένα όσο και για σας.:rolleyes:
Κρατώντας μια ελάχιστη πισινή (όσο είναι αυτό δυνατόν με τον Αλέκο στο πάνελ:evil:) ζήτησα κι εγώ δύο λεπτάκια για να... υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ο PiKei και ο Αλέκος μού το επέτρεψαν με τα χίλια ζόρια λέγοντας ότι παρουσιάζεται το βιβλίο και όχι ο συγγραφέας (μέχρι εδώ σωστό) και ότι θα μπορούσα μια χαρά να λείπω (εεεμμμ... έλεος, μήπως μπορώ να είμαι κι εγώ; ).:(
Τέλος πάντων, προβλέπεται... δεν θέλω να ξέρω τι! Μην το χάσετε!

Και μέσα σ' όλα αυτά έχω αρχίσει εδώ και μέρες να σκέφτομαι αφιερώσεις για τις απαιτητικές κυρίες Tiessa και Nienor που δεν καθυστέρησαν καθόλου να καρφώσουν τη σχετική ανικανότητά μου.
Δύσκολα τα πράγματα...

This post has been edited by mman: 13 October 2009 - 15:45

Thomas Campbell

#34 User is offline   DinoHajiyorgi 

Posted 13 October 2009 - 16:52

Attached File  bot.jpg (163.67K)
Number of downloads: 6
Μια από τις χορεύτριες που θα εμφανιστούν στην βιβλιοπαρουσίαση.

Attached File  jump.gif (3.98K)
Number of downloads: 0

#35 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 14 October 2009 - 11:23

Τα καλά νέα είναι ότι για το βιβλίο θα μιλήσει επίσης η trillian -αρχισυντάκτρια της ελληνικής έκδοσης του Asimov's, μην ξεχνιόμαστε.Posted Image Η Αλεξάνδρα είναι η τελευταία μου ελπίδα απέναντι στον απρόβλεπτο κ. Παπαδόπουλο...

Thomas Campbell

#36 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 15 October 2009 - 09:16

Ένα link για όσους και όσες προτιμούν ηλεκτρονική παραγγελία. (Παρακαλώ, αγνοήστε το χρώμα του εξώφυλλου. Δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό.)
Thomas Campbell

#37 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 19 October 2009 - 19:11

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στα πλαίσια του 5ου ΦΕΦΕ είναι παρελθόν. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος παρουσίασε κάτι πραγματικά πρωτότυπο: Δεκατρείς ερωτήσεις που προέκυψαν μετά από "γνωριμία του και συζήτησή με το βιβλίο". Τις μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους και αφού μας (κι εμένα μαζί) άφησε λίγα λεπτά για να τις απαντήσουμε μας έδωσε και τις "σωστές" απαντήσεις για να δούμε αν "ταιριάζουμε" με το βιβλίο!
Έσωσα τα προσχήματα την τελευταία στιγμή: Έπιασα 7/13 ! Ουφ! Έστω. Βάση.:D
Η trillian είπε μερικά ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια που δεν γίνεται να επαναληφθούν εδώ και ο Παναγιώτης με την Χέντβιγκ διαβάσαν με εξαιρετικό χρώμα αποσπάσματα από τρία διηγήματα. Ήταν τόσο καλοί που κάποιες στιγμές αναρωτιόμουν αν τα είχα γράψει εγώ αυτά. Σίγουρα πάντως ποτέ δεν τα έχω διαβάσει έτσι. Ιδιαίτερα το κομμάτι από "Το Καλάθι των Αχρήστων του Γραφείου μου και οι Αρχικές Συνθήκες του Σύμπαντος Σφηνωμένες στον Πάτο του" ο Παναγιώτης το σπίνταρε τόσο εντυπωσιακά που προκάλεσε το γέλιο όλων μας πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα μπορούσα ποτέ να ελπίζω. Τους ευχαριστώ πολύ και τους τέσσερεις.
Αντίθετα, εγώ τα έκανα αρκετά θάλασσα, αφού κατάφερα να παραλείψω και την παραμικρή αναφορά στο "9", έντυπο στο οποίο έχουν δημοσιευτεί όχι ένα ούτε πέντε, αλλά δώδεκα από τα δέκα οχτώ διηγήματα του βιβλίου. Ευτυχώς θα έχω την ευκαιρία να επανορθώσω στην παρουσίαση στην Αθήνα.
Thomas Campbell

#38 User is offline   DinMacXanthi 

• RIP - Restless In Perpetuity
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Κωνσταντίνος

Posted 21 October 2009 - 20:12

...Και το Τέρας ταξίδεψε 2860 χιλιόμετρα και απόψε κατέληξε στον τρίτο όροφο της 35ης πολυκατοικίας των Viewcraig Gardens του Edinbra. Η ανάγνωση του ξεκινάει απόψε και τελειώνει στην τελευταία του σελίδα. Ο Βόνεγκατ μπορεί να περιμένει ως την Παρασκευή. :mf_bookread:

Υ.Γ.Θα άρχιζα τα εύγλωττα ευχαριστώ αλλά μετά και την ανάγνωση της αφιέρωσης... είναι μια από εκείνες τις στιγμές που -ακόμα και στο profession/hobby που επιλεξαμε όλοι μας εδώ- οι λέξεις δεν αρκούν.
Έργα λοιπόν. You won't be disappointed.
"You can't be funny without a funny bone,
and you can't write horror without a horror bone."
-Jeremy Dyson

#39 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 23 October 2009 - 16:29

Μερικές φωτογραφίες από την πρώτη παρουσίαση του Τέρατος στην Ερμούπολη στα πλαίσια του 5ου ΦΕΦΕ:
Attached File  PA170196.JPG (62.69K)
Number of downloads: 8
Attached File  P1010017.JPG (2.66MB)
Number of downloads: 10
Attached File  DSC01263.JPG (748.37K)
Number of downloads: 9
Attached File  P1010024.JPG (3.09MB)
Number of downloads: 12
Thomas Campbell

#40 User is offline   Adicto 

Posted 23 October 2009 - 18:32

To αγόρασα σήμερα (παρέα με τον Άρχοντα του Φωτός του Ζελάζνυ Posted Image ) και σκοπέυω να πέσω με τα μούτρα μες στο Σ/Κ!!!

• (6 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users