Jump to content
Ο 62ος Γενικός Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας ξεκινάει την Δευτέρα 7 Απριλίου. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα. ×

62ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας - Γενικός

Φάντασμα
Calendar

Event details

Έφτασε και πάλι η στιγμή να δοκιμαστούμε με ένα ολοκαίνουργιο θέμα από τους Γιώργος77 και Ιρμάντα. Θα ανήκεις και εσύ στους λίγους και τολμηρούς; 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Θα παρατηρήσατε ότι η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού είναι διαφορετική από αυτή που αναγράφεται στο "Event details". Αυτό έγινε, για να συνεχίζει να εμφανίζεται στα Upcoming Events της αρχικής σελίδας του φόρουμ και να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό όσοι θέλουν να το επισκεφτούν. 

Η πραγματική ημερομηνία λήξης (περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας) είναι 5 Ιουνίου.

═══════════════ ▼ ════════════════

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
Διαβάστε τους προσεκτικά εδώ.

ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
--

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ
Δευτέρα 7 Απριλίου έως Τρίτη 6 Μαΐου
Tην τελευταία ημέρα, υπάρχει διορία αποστολής των ιστοριών μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. 

Σχετικές οδηγίες (Μέσα στο Spoiler)

Spoiler

● Για λόγους διευκόλυνσης όσων χρησιμοποιούν e-readers, όταν είναι δυνατόν, οι συγγραφείς να ανεβάζουν τις ιστορίες τους σε docx και pdf.
  Για να μάθετε πως μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στο LibreOffice σε μορφή docx 
κοιτάξτε εδώ.

● Κοιτάξτε εδώ για να μάθετε πως μπορείτε να δημοσιεύσετε μία ιστορία.

● Αντιγράψτε το link της ιστορίας σας και επικολλήστε το μέσα σε ένα πόστ εδώ στο Event. 
  Κοιτάξτε 
εδώ για να μάθετε πως μπορείτε να βάλετε το link της ιστορίας σας σε ένα πόστ.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ & ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Τετάρτη 7 Μαΐου έως Πέμπτη 5 Ιουνίου
Την τελευταία ημέρα, υπάρχει διορία αποστολής των ψήφων μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.    

Σχετικές οδηγίες (Μέσα στο Spoiler)

Spoiler

● Στέλνετε τις βαθμολογίες σας με προσωπικό μήνυμα στους δύο διοργανωτές Γιώργος77 και Ιρμάντα με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο βοηθό τους -.
  Κοιτάξτε 
εδώ για να μάθετε πως μπορείτε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα.

● Στο προσωπικό μήνυμα, μπορείτε είτε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση όλες τις ιστορίες με την σειρά συμμετοχής και να γράψετε τις βαθμολογίες σας (θα τις βρείτε όλες στο αρχικό πόστ) ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το αρχείο "Βαθμολογίες.xlsx" ή "Βαθμολογίες.docx" που θα τα βρείτε εδώ.

● Διαβάστε εδώ άρθρο της Ιρμάντας για το πως κάνουμε κριτική σε ένα διήγημα.

● Παρακολουθήστε εδώ τα βίντεο για να μάθετε 6 τρόπους ανάγνωσης ενός διηγήματος για πιο ξεκούραστη ανάγνωση.

ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

-

-

-

Edited by Φάντασμα
Βελτίωση μορφοποίησης.

Recommended Comments

Φάντασμα

Posted

Μεταφορά πόστ από το topic: 62ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας

On 3/27/2025 at 9:11 PM, Γιώργος77 said:

Καλησπέρα σας!

Τι κάνετε, καλά; Καλά κι εμείς. 

Κοιτάξτε, μου έστειλαν ένα μήνυμα. Το μήνυμα λέει ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε.

Να σοβαρευτούμε. Να βάλουμε το καλό μας κουστούμι, το φόρεμα ή ένα επίσημο ένδυμα τέλος πάντων.

Να συγκεντρωθούμε...

και να πάρουμε μέρος στον 62ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας του sff.gr.

Το μπορούμε;

Το έχουμε;;;

Φάντασμα

Posted

Μεταφορά πόστ από το topic: 62ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας

On 3/27/2025 at 9:17 PM, Thodoris said:

Με τι θεματολογία αυτή τη φορά;

Και έως πόσες λέξεις θεωρείται σύντομη;

ΥΣ - θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω αλλά έχω θέμα με την εφαρμογή του Word για android κινητά* (δεν έχω υπολογιστή, μόνο το κινητό μου) οπότε αν μπορεί κάποιος/α να μου γράψει αν μπορώ αντί για αρχείο Word, να την γράψω ως κείμενο και να το βάλω σε spoiler/hidden αν χρειάζεται.

~ Ευχαριστώ ~ :) 

* Δεν ανοίγει καθόλου, κρασάρει συνέχεια και όταν σώζω ένα αρχείο δεν δέχεται τις αλλαγές, όλα αυτά τα bugs εμφανίστηκαν μετά την τελευταία ενημέρωση που έκανα στο κινητό μου, δεν μπορώ να κάνω downgrade σε προηγούμενη έκδοση (απαιτεί να κάνω root το κινητό)  οπότε δεν μπορώ να επεξεργαστώ κάποιο αρχείο, μόνο κειμενάκια ως έχειν μπορώ να ανεβάζω εδώ

• Thanks 1
Φάντασμα

Posted

Με τι θεματολογία αυτή τη φορά;

Γεια σου Thodoris

Η αποκάλυψη του θέματος θα γίνει Κυριακή 6 Απριλίου

Και έως πόσες λέξεις θεωρείται σύντομη;

Απόσπασμα από τους κανονισμούς των διαγωνισμών:
4. Μέγεθος: Το ελάχιστο όριο των ιστοριών είναι οι 500 λέξεις και το μέγιστο οι 3.850 λέξεις. (Θεωρείται αποδεκτό ότι ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διακυμάνσεις μεταξύ διαφορετικών word counters, κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί).

ΥΣ - θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω αλλά έχω θέμα με την εφαρμογή του Word για android κινητά* (δεν έχω υπολογιστή, μόνο το κινητό μου) οπότε αν μπορεί κάποιος/α να μου γράψει αν μπορώ αντί για αρχείο Word, να την γράψω ως κείμενο και να το βάλω σε spoiler/hidden αν χρειάζεται.

Ναι, μπορείς να την γράψεις ως κείμενο μέσα στο topic που θα δημιουργήσεις.

• Thanks 1
Thodoris

Posted (edited)

@Φάντασμα ευχαριστώ!! :) Μία διευκρίνιση σε αυτό:

17 minutes ago, Φάντασμα said:

Ναι, μπορείς να την γράψεις ως κείμενο μέσα στο topic που θα δημιουργήσεις.

εννοείς να δημιουργήσω θέμα στην βιβλιοθήκη (όπου θα αναφέρω πως πρόκειται για τον 62ο διαγωνισμό) ; ή να το ανεβάσω εδώ;

(Σόρρυ για την άσχετη ερώτηση αλλά δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε διαγωνισμό και δεν γνωρίζω τα κατατόπια :D )

Edited by Thodoris
Φάντασμα

Posted

12 hours ago, Thodoris said:

@Φάντασμα ευχαριστώ!! :) Μία διευκρίνιση σε αυτό:

εννοείς να δημιουργήσω θέμα στην βιβλιοθήκη (όπου θα αναφέρω πως πρόκειται για τον 62ο διαγωνισμό) ; ή να το ανεβάσω εδώ;

(Σόρρυ για την άσχετη ερώτηση αλλά δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε διαγωνισμό και δεν γνωρίζω τα κατατόπια :D )

Ανάλογα το είδος που ανήκει η ιστορία σου, επιλέγεις την αντίστοιχη βιβλιοθήκη και φτιάχνεις εκεί ένα θέμα (topic).

Όταν φτιάξεις το θέμα και δημοσιεύσεις την ιστορία σου, μπορείς να βάλεις ένα link εδώ στο Event που θα παραπέμπει τους αναγνώστες στην ιστορία σου.
Θα βρεις σχετικές οδηγίες στο Event details στην κορυφή του Event.

Αν η ιστορία σου συμμετέχει στον 62ο διαγωνισμό θα γράψεις στην φόρμα της ιστορίας στο πεδίο "Σχόλια" το παρακάτω (στο σημείωσα με κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζει).

Παράδειγμα φόρμας ιστορίας

Spoiler

Όνομα Συγγραφέα: Γράφεις το όνομα σου
Είδος: Φαντασίας
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 1500
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 62ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Γράφεις εδώ το θέμα"

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το θέμα: Κανονισμοί Διαγωνισμών, Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως λειτουργούν οι διαγωνισμοί.

• Like 1
3 hours ago, Φάντασμα said:

Ανάλογα το είδος που ανήκει η ιστορία σου, επιλέγεις την αντίστοιχη βιβλιοθήκη και φτιάχνεις εκεί ένα θέμα (topic).

Όταν φτιάξεις το θέμα και δημοσιεύσεις την ιστορία σου, μπορείς να βάλεις ένα link εδώ στο Event που θα παραπέμπει τους αναγνώστες στην ιστορία σου.
Θα βρεις σχετικές οδηγίες στο Event details στην κορυφή του Event.

Αν η ιστορία σου συμμετέχει στον 62ο διαγωνισμό θα γράψεις στην φόρμα της ιστορίας στο πεδίο "Σχόλια" το παρακάτω (στο σημείωσα με κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζει).

Παράδειγμα φόρμας ιστορίας

Reveal hidden contents

Όνομα Συγγραφέα: Γράφεις το όνομα σου
Είδος: Φαντασίας
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 1500
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 62ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Γράφεις εδώ το θέμα"

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το θέμα: Κανονισμοί Διαγωνισμών, Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως λειτουργούν οι διαγωνισμοί.

Ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις!