Jump to content

The Swans' War


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Συγγραφέας είναι ο Sean Russel (ελπίζω να μην γράφω λάθος το επίθετο).

 

Πρόκειται για μια καινούργια σειρά φάνταζυ, πολύ συμπαθητική κατά τη γνώμη μου. Μέχρι στιγμής, έχουν βγει δύο βιβλία, The One Kingdom και The Isle of Battle. Και, απ'ό,τι έχω καταλάβει, ο συγγραφέας το πάει για τριλογία, άρα περιμένουμε ένα ακόμα. Πάντως, και περισσότερο να το προχωρήσει, εγώ θα τον ακολουθήσω. ;)

 

Τι παίζει στην όλη φάση. Υπάρχει ένα βασίλειο (το One Kingdom) όπου δύο μεγάλοι Οίκοι αντιμάχονται για την κυριαρχία. Μπορεί να θυμίζει το A Song of Ice and Fire του Martin αυτό, αλλά δεν έχει, πραγματικά, καμία σχέση. Το Βασίλειο το διαιρεί ένα μεγάλος ποταμός (River Wyrr), ο οποίος δεν είναι ένας συνηθισμένος ποταμός. Κρύβει πολλά μυστικά, και πολλά ασυνήθσιτα όντα παίρνουν τις δυνάμεις τους από εκεί. Αν πω περισσότερο, θα δώσω spoilers και δε θα ήθελα να το κάνω αυτό. Τρεις νεαροί ξεκινούν από ένα χωρίο στο Βορρά και ταξιδεύουν κατά μήκος του ποταμού πάνω σε μια βάρκα. Φυσικά, αναγκάζονται να το κάνουν, γιατί κάποιοι αρχίζουν να τους καταδιώκουν μέσα στη νύχτα, ενώ έψαχναν για αρχαία κειμήλια και όταν έχουν συναντήσει έναν μυστηριώδη ταξιδιώτη με το όνομα Άλααν.

 

Μέχρι εδώ μπορεί να θυμίζει κλισέ φάνταζυ, αλλά δεν είναι. Το πιο αδύναμο μέρος είναι το πρώτο μισό του πρώτου βιβλίου, το οποίο είναι και λιγάκι βαρετό, καθώς σου δίνει την εντύπωση ότι "τίποτα δε συμβαίνει". Ωστόσο, από τη μέση και μετά, ο συγγραφέας σε πάει βόλτα με Χάρλεϋ. Και συνεχίζει έτσι και στο δεύτερο βιβλίο! (Και ελπίζω/πιστεύω και στο τρίτο.)

 

Ξωτικά, νάνοι, και γνωστές μπαρουφιές δεν υπάρχουν. Ο Russel, παρότι δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Τόλκιν, δημιουργεί δικά πράγματα, δεν αντιγράφει. Η μαγεία είναι αρκετά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν κάτι πολύ mind-blowing πράγματα μέσα στην ιστορία. Πχ, οι story-finders, οι οποίοι κοιτάζοντας τις περιοχές, μπορούν και "βλέπουν" αρχαίες ιστορίες. Και γαμώ, έτσι; Επίσης, οι καθαροί μάγοι θεωρούνται κάτι τελείως ανώτερο και παίρνουν ειδική θέση την ιστορία, και στο bavkground, επίσης. Μέχρι και ο Θάνατος προσωποποιείται. Υπάρχουν κρυφά μονοπάτια που μπορούν να τα βρουν άνθρωποι πολύ συγκεκριμένοι. Και όλα αυτά καλυμμένα σε ένα τρομερά καλογραμμένο πέπλο μυστηρίου, όχι in your face.

 

Χαρακτήρες πολύ καλοδιαγραμμένοι, ιδιαίτερα οι ευγενείς των δύο μεγάλων Οίκων Wills και Renne.

 

Έχει και τα μειονεκτήματά του, αλλά δε θα μείνω σ'αυτά.

 

Απλά -- Διαβάστε Το!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν θα το διαβασω (αν και ακουγεται συμπαθητικο) παντως η ιδεα του

Mr. Συγγραφεα

οι story-finders, οι οποίοι κοιτάζοντας τις περιοχές, μπορούν και "βλέπουν" αρχαίες ιστορίες.

μετραει αγριως... Με πορωσε

 

p.s. ειναι αυτο που πηρες τελευταια απο Amazon η καμια σχεση???

Link to comment
Share on other sites

Καλό ακούγεται. Θα το αναζητήσω μόλις τελείώσω αυτό που διαβάζω (το τρίτο βιβλίο του Dragonlance Chronicles, στα Ελληνικά! :) )

 

 

edit: Πράγματι οι story finders φοβερή ιδέα!

Edited by Drunk Elf
Link to comment
Share on other sites

ειναι αυτο που πηρες τελευταια απο Amazon η καμια σχεση???

 

Το δεύτερο βιβλίο μόνο. Το πρώτο το είχα διαβάσει πριν από κάνα χρόνο.

 

 

Τώρα, πηγαίνω να καταβροχθίσω το Kushiel's Avatar...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Άντε να δούμε πότε θα βγεί το τρίτο για να ολοκληρώσουμε το story....

 

 

Το πρώτο βιβλίο μου άρεσε ιδιαιτέρως...

Πάντως πριν πάρω το δεύτερο είχα διαβάσει κάποιες κριτικές στο Amazon που με έβαλαν σε σκέψεις αλλά τελικά μπορώ να πω ότι και το δεύτερο ήταν πολύ καλό. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το γεγονός ότι πρέπει να παρακολουθήσεις τη ιστορία πολλών διαφορετικών ομάδων ανθρώπων και ο χρόνος που αφιερώνεται στη κάθε μια (οι σελίδες μάλλον θα έπρεπε πω) μου φάνηκε λίγος.... ίσως θα έπρεπε να έχει καμιά 200 ακόμα σελίδες το βιβλίο αλλά μπορεί να είναι και η φανατασία μου. Όχι ότι κάτι λείπει από την πλοκή απλά για κάποιους χαρακτήρες θα ήθελα να διάβαζα περισσότερο....

 

πάντως η πλοκή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..