Jump to content

Mr.Kat : The comic


northerain
 Share

Recommended Posts

:o :o :o

 

Σημείωση: Δεν είναι throught στο τρίτο καρέ, δεύτερο κόμικ, είναι throughout

Υποσημείωση: Ήμαρτον?

Link to comment
Share on other sites

Αν και τα έχω δει και τα δύο εκτός φόρουμ, μπορώ να τα περιγράψω σαν: Mινιμαλιστική τεχνική αλλά αποτελεσματική, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και χιούμορ. Πράγματι γέλασα. Ωραίο touch και τεριαστό για γάτες το φεγγάρι και τα άστρα στο φόντο.

Κάνε περισσότερα, Νοrthe, λένε!

Link to comment
Share on other sites

Χα! Σίχαμα northe. Σου είπα ήδη ότι δεν είναι καθόλου αστείο αλλά με κάνει και γελάω σαν βάσκος. Και ότι το φεγγάρι είναι αστείο επειδή εκνευρίζεται άνευ λόγου. :p

Link to comment
Share on other sites

Όταν τελείωσα την ανάγνωση, δεν ήξερα τι ήθελα περισσότερο: να ξεραθώ στα γέλια ή να χτυπήσω την καρκάλα μου στον τοίχο;

 

Κυρίως λόγω αυτής της ανούσιας πνευματικής πρόκλησης, αποφάσισα να χτυπήσω την καρκάλα του Βορειοβρόχη στον τοίχο μόλις τον ξανασυναντήσω...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, δε διαφωνώ στο να χτυπήσει όποιος θέλει το κεφάλι του στον τοίχο (το έχω κάνει και γω) αλλά ρε παιδιά, πέστε το "γιατί" τουλάχιστον να το ξέρουμε! :p

Πάντως συνεχίζει το κόμικ του Northe να μου θυμίζει ένα από τα κλασσικότερα κόμικ στριπς όλων των εποχών το Krazy Kat. Όχι επειδή είναι γάτα και ο KK, ούτε επειδή μοιάζει καλλιτεχνικά η και εν μέρει και θεματικά.

Αλλά έχει αυτό το "κενό που λέει πολλά" εμφανές μέσα από το μινιμαλιστικό σχέδιό του. Σαν δηλαδή να έχει περισσότερα "νοούμενα" στοιχεία, παρά απτά-εμφανή. Αυτό το βρίσκω πολύ γοητευτικό γιατί μπορεί ο καλλιτέχνης να περάσει μηνύματα ακόμα και βαθειά μέσα από λίγες γραμμές και λίγα λόγια.

Και έχει και πλάκα!!!!! Ειδικά αφού και οι δύο γάτες έχουν πολύ σοβαρό ύφος και στυλ.

Link to comment
Share on other sites

Χμου χμου! Λοιπόν καλό είναι αλλά μου θυμίζει πολύ ένα παλιο στριπάκι του σκιτσογράφου Μαρουλάκη (έχει σκιτσογραφήσει την Φρουτοπία του Τριβιζά) το δευτερό "επεισόδιο" και σ'εκείνο κάτι παρόμοιο γινόταν. Πάντως είναι Νορθερέινικο θα μπορούσα να πω. Εμένα δεν μου πολυάρεσε γιατί προτιμώ το χρώμα στα κόμικς και γενικά τη φωτεινότητα (Peeters, Schuiten) ενώ εσύ σαν κλασικός Νορθε είσαι αρκετά έως πολύ σκοτεινός.... Όμως ήταν καλό και αστείο.

Link to comment
Share on other sites

Rofl Mao Hsing!!

 

Όσον αφορά την κρούση της οιασδήποτε κεφαλής επί του τοίχου... Αυτό που εννοούσα είναι ότι είναι πολύ παρανόικ το όλο αποτέλεσμα στην τελική.

 

Έχει πλάκα όμως... με περίεργο τρόπο, αλλά έχει πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Eyxaristo gia ta sxolia.Ontos ta stripakia einai kamena, aytos einai o skopos tous.Den mporo na grafo xioumouristika, mporo omos na grafo kamena pragmata.Eidou loipon to apotelesma.O Mr.Kat einai gnostos se olous fantazomai, idou loipon kai to comic.Ta typos einai on purpose, mhn me dior8onetai plz.Kata ta alla, 8a yparksoun kai alla stripakia, anameinate.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία! Αναμένουμε. Ίσως το χιούμορ τελικά να βγαίνει αβίαστα χωρίς καν τη συνειδητή προσπάθεια του κόμίστα/συγγραφέα κλπ.

Ερώτηση: Γιατί τα typos είναι on purpose?

Link to comment
Share on other sites

Gia na spao ta neyra atomon san esena, kai fysika epeidh typos are cool...

New Mr.Kat:

b710a6f1.jpg

 

 

EDIT:Dior8osa ta la8h pou epishmane o Dain.

Edited by northerain
Link to comment
Share on other sites

Slang is cool, typos are just plain......typos. Και δεν μου σπας τα νεύρα, αντέχω. :p

To τρίτο σου στριπάκι μου άρεσε επίσης, και μάλιστα σιγά-σιγά φαίνονται και οι χαρακτήρες των δύο Γάτων. Έχει δηλαδή περισσότερο characterization αυτό το στριπ από τα πρηγούμενα.

Το μόνο ψεγάδι (και μη μου πεις ότι είναι cool κι αυτό) είναι πως στο τρίτο πάνελ, το δεύτερο και τρίτο μπαλόνι πρέπει να είναι ανάποδα ώστε να διαβάζεται σωστά - με τη σωστή ροή - το κόμικ. Δηλαδή:

 

Big Kat: I'm bigger, stronger, smarter and sexier than you.

Little Kat: You are?

Big Kat: Of course I am. Don't make me prove it.

Little Kat: OK Mister, leave me alone.

 

Επίσης το "don't" θέλει απόστροφο! Και στο δεύτερο πάνελ εφ'όσον έχεις χρησιμοποιήσει ενεστώτα "we're here", θα πρέπει να γράψεις "we may as well" και όχι "we might". (Μπορώ να σου σπάσω και γω τα νεύρα άμα θέλω, όπως βλέπεις!) :roflmao:

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..