Jump to content

Φαράγγι του Χελμ


Throgos

Recommended Posts

Αυτό το κειμενάκι το ξέθαψα προσεκτικά από μια στοίβα αρχαίων φακέλων στον υπολογιστή μου, και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι και τόσο άσχημο. Με λίγο σουλούπωμα και πρόσθεση τέλους, να το:

 

Ήταν νύχτα· απόλυτο σκοτάδι επικρατούσε. Ο Λέγκολας καθόταν με το βλέμμα προσηλωμένο προς την κατεύθυνση του Ίσενγκαρντ, πέρα απ’ το Φαράγγι του Χελμ, όπου βρισκόταν. Ήταν μια ήσυχη νύχτα· το μόνο που ακουγόταν ήταν το μπιτάκι του dj Michael που άλλαζε δίσκους στο κοντινό κλαμπ - έκανε περιοδεία στο Ρόαν. Ο Γκίμλι είχε κατεβάσει πολλά μαρτίνι εκείνη τη μέρα, και ήταν τυχερός που βρήκε τον Άραγκορν, αλλιώς θα καταντούσε πάλι να κοιμάται αγκαλιά με τα άλογα. Ο ίδιος ο Άραγκορν περίμενε με αγωνία την ώρα της μάχης διαβάζοντας το Men’s Health καθισμένος με την πλάτη στην πολεμίστρα. Ο μόνος που ήταν ανήσυχος ήταν ο Έομερ· μάλλον του είχε καιρό να λουστεί και γι’ αυτό καθώς τίναζε τα μαλλιά του σκόρπιζε μπίχλες στον αέρα. Ο Άραγκορν μετά από μια κουραστική μέρα είχε κάνει το μοναδικό μπάνιο που έκανε κάθε χρόνο, μια συνήθεια που κράτησε μέχρι τον πόλεμο του δαχτυλιδιού· μετά έκανε ακόμα πιο σπάνια.

 

Εκείνη την στιγμή ακούστηκε ένα σάλπισμα, που έμοιαζε περισσότερο με κραυγή πνιγμένης κότας, και εμφανίστηκαν δύο ανιχνευτές μεταμφιεσμένοι σε θάμνους που ήθελαν να μπουν στο φρούριο. Ο ένας βγήκε τίναξε τα φύλλα και τους φώναξε:

 

- Γρήγορα! Πετάξτε γρήγορα κανα περιοδικό γιατί μας έχει πιάσει πλήξη εκεί πάνω στο παρατηρητήριο! Μα να μην έχει δορυφορική τηλεόραση...

Από την πύλη απάντησαν:

- Φάνηκαν οι εχθροί;

- Όχι, μόνο δυο ορκ ανιχνευτές είδαμε, που είχαν μεταμφιεστεί σε άλογο, όσο αυτό είναι δυνατόν.

- Εντάξει όλα καλά.

 

Ακούστηκαν μερικά μουρμουρητά και οι ανιχνευτές είδαν να πέφτει από τα τείχη μια στοίβα περιοδικά και ένα τάπερ με τυροπιτάκια. Ο ένας έπεσε αναίσθητος κάτω από το βάρος των περιοδικών.

- Φχαριστώ! ακούστηκε από την μεριά των ανιχνευτών.

 

Τότε οι σύντροφοι άκουσαν έναν ήχο που δεν τον είχαν ξανακούσει πριν: ένα αργό ντουπ – ντουπ, σαν βηματισμός. Ο ήχος δυνάμωσε απότομα σε μια στιγμή, και τότε κατάλαβαν ότι κάποιος είχε βαρεθεί το κλαμπ, και ανοίγοντας την πόρτα είχε βγει έξω.

Οι δρόμοι του φρουρίου ήταν άδειοι· δεν ακουγόταν ούτε φωνή νιανιάρου που παίζει ποδόσφαιρο· τα γυναικόπαιδα είχαν μαζευτεί όλα στις σπηλιές, όπου έδιναν συναυλία οι U2, καθώς, ως γνωστόν, οι σπηλιές έχουν πολύ καλή ακουστική. Τότε ο Άραγκορν μίλησε:

 

- Αμάν πια, πότε θα ‘ρθουν αυτοί οι ορκ; Έχω διαβάσει εκατό φορές το άρθρο Πώς να κάνετε τους τέλειους μύες και άλλες τόσες το Άσσος στο κρεβάτι: μυστικά και κόλπα. Λέω να πάμε να τους φωνάξουμε, γιατί αλλιώς θα περιμένουμε μέχρι αύριο.

- Καλά, χικ, ρε Άραγκορν, είπε ο Γκίμλι, ποιός νομίζεις ότι είσαι, χικ, που θα τους κάνεις και παρατήρηση; Για μαζέψου λίγο, χικ, τώρα τελευταία έχεις ψωνιστεί πολύ με το σαράβαλο το σπαθί σου – χικ, μη μιλήσω για αυτή την βλακώδη πέτρα στο μέτωπο – χικ, δεν βλέπεις ότι σε δείχνει γελοίο; Σου ‘χουν , χικ, κολλήσει και παρατσούκλια: ο Πρασινοπετροκέφαλος, χικ, ο Πρασινοκούτελος, χα-χα-χα. Να το φοράς ,χικ, μενταγιόν – εντάξει – αλλά στο μέτωπο; Με το συμπάθιο, χικ, αλλά σαν κέρατο μοιάζει – χικ, ίδιος μονόκερος.

- Κοίτα ποιος μιλάει; Ποιός είσαι εσύ, ρε στούμπε, που θα με πεις κερατά; Δεν κοιτάς τα χάλια σου; Για να ξέρεις, το πράσινο είναι πολύ ιν τώρα τελευταία στα σαλόνια της Γκόντορ. Και να ξέρεις ότι ο Αντούριλ είναι και γαμώ τα σπαθιά, πολύ σικ και μοδάτο. Όχι σαν το δικό σου το τσεκούρι, που έχεις να το γυαλίσεις από τότε που έγινε η μάχη της Ντάγκορλαντ! Άσε που είναι εντελώς παλιομοδίτικο…

- Το τσεκούρι μου άστο ήσυχο, γιατί θα σου ‘ρθει στο κεφάλι σε λίγο, και ούτε το πετράδι θα σε σώσει! Και όσο για τον Αντούριλ, σιγά το τρομερό σπαθί, ακόμα και τα σπαθιά των ορκ είναι πιο κοφτερά. Βάζω στοίχημα ότι στη μάχη θα πάρεις ένα σπαθί των Ροχίρριμ και τον Αντούριλ θα τον έχεις για να απλώνεις το βούτυρο.

- Σας παρακαλώ, αγαπητοί καλοί μου φίλοι, είπε ο Λέγκολας, σκάστε επιτέλους αλλιώς θα τα πάρω άσχημα και θα αρχίσω τις τοξιές! Προσπαθώ να ακούσω αυτό το τραγούδι που μ’ αρέσει, μμμ... να δεις πως το λένε....

 

Ξαφνικά ένα βέλος πετάχτηκε και εξοστρακίστηκε στον τοίχο πίσω τους

- Πάλι αυτοί οι άθλιοι Εορλίνγκας τοξεύουν μεθυσμένοι; Θα μας βγάλουν κάνα μάτι με αυτά τα τόξα!

Τότε κατάλαβαν ότι δεν ήταν οι άθλιοι Εορλίνγκας, αλλά ένας ολόκληρος στρατός ορκ που έριχναν βέλη στο τείχος.

- Α, ώστε ήρθαν! είπε ο Γκίμλι.

 

Η μουσική απότομα σταμάτησε με κραυγές διαμαρτυρίας των θαμώνων του κλαμπ, και οι νευριασμένοι Ροχίρριμ βγήκαν να πάρουν τα όπλα τους και τις πανοπλίες από την γκαρνταρόμπα του κλαμπ, και έφτασαν αργοπορημένοι και άκεφοι στις πολεμίστρες. Ο Έομερ σήκωσε μια λευκή σημαία και βγήκε με τους πιστούς πιωμένους του άντρες από την πύλη για διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς δεν είχαν διερμηνείς, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να επικοινωνούν με ακατανόητα νοήματα, και οι δύο στρατοί να σκάνε στα γέλια, και ιδιαίτερα οι μεθυσμένοι Ροχίρριμ. Ο Λέγκολας πήρε την πρωτοβουλία να φέρει από την βιβλιοθήκη ένα ροανο-ορκικό λεξικό, γιατί ο Έομερ γινόταν ρεζίλι. Δυστυχώς άργησε μέχρι να βρει την βιβλιοθήκη, γιατί πολλοί ξανθοί Ροχίρριμ τον σταματούσαν στο δρόμο να τον ρωτήσουν τι είδος σαμπουάν χρησιμοποιούσε και αν έβαζε μαλακτικό, και τι ωραίο χρώμα, βαμμένα είναι; Ο Λέγκολας τα πήρε στο τέλος στην κράνα, έβαλε τον μανδύα του στο κεφάλι και προχωρούσε στα τυφλά. Όταν όμως κουτούλησε σε έναν τοίχο και μετά πάτησε μια μπανάνα και έπεσε μες στο χαντάκι, νευρίασε τόσο που παραλίγο να σκοτώσει ένα παιδάκι που τον κοιτούσε και γελούσε. Πήρε λοιπόν ένα βέλος, σημάδεψε στον ουρανό για να ξεθυμάνει, αλλά τράβηξε τόσο τη χορδή που έσπασε και τον χτύπησε στα μούτρα. Αααααρρργκ!

 

Εν τω μεταξύ στο πεδίο της μάχης επικρατούσε πανζουρλισμός – οι ορκ και οι άντρες είχαν αρχίσει να βαριούνται, και είχαν πιάσει την πάρλα πάνω στις σκάλες οι πρώτοι και οι δεύτεροι σκυμμένοι πάνω απ’ τα τείχη. Μιλούσαν κυρίως για ποδόσφαιρο και τι άδικος ο προπονητής που έδωσε εκείνο το φάουλ στον Κάρνιρ, τον επιθετικό της Τίριθ Σίτυ στο ματς με τους Λοθλόριεν Ελβς Γιουνάιτεντ, και το πως μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να πληρώσουν. Ο Άραγκορν έδινε σ’έναν συμβουλές από το Men’s Health, που το ‘χε πια αποστηθίσει, ενώ ο Γκίμλι είχε σκαρφαλώσει σε μία πολεμίστρα πίσω από τον Άραγκορν και προσπαθούσε κρυφά να του πάρει το αναθεματισμένο πετράδι.

 

Τότε ξαφνικά μια πρασινάδα που φαινόταν να κινείται στον ορίζοντα έκανε την εμφάνισή της. Η πρασινάδα όλο και πλησίαζε, μέχρι που κατάφεραν να διακρίνουν ότι αποτελείτο από δέντρα που περπατούσαν. Ένας Εντ φάνηκε, και ο Έομερ τον ρώτησε για που τό βαλε.

- Για που το βαλα; Να κάνουμε μια μικρή μετακόμιση λίγο προς τα δυτικά, γιατί εκεί που ήμασταν δεν είχε τίποτα, και δεν είχε πολύ σήμα για τα κινητά – άσε που πληρώναμε τα φυλλοκέφαλα μας για το ενοίκιο. Βρήκαμε λοιπόν από τις αγγελίες μια κοιλάδα μούρλια και πολύ φθηνή λίγο δυτικά από δω.

 

Ο Εντ τους χαιρέτησε και έφυγε. Τα δέντρα πέρασαν αρκετά κοντά, με τις βαλίτσες και τα μπαγκάζια τους. Στο τέλος ακολουθούσαν χοροπηδηχτοί οι θάμνοι και τα χορτάρια, που είχαν μείνει πίσω. Στο τέλος δεν έμειναν παρά μερικά τσαλαπατημένα λουλούδια που πάσχιζαν να συρθούν.

 

Εν τω μεταξύ ο Έομερ προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τους ορκ, αλλά μάταια. Οι Ροχίρριμ είχαν φέρει Χόρτο της Νότιας Μοίρας και οι μπροστινές γραμμές είχαν μαστουρώσει. Οι ορκ κάτω από την επίδραση μαύρης μπίρας του Ρουν είχαν αρχίσει να τραγουδούν και να χορεύουν, ενώ μερικοί είχαν φέρει και μουσικά όργανα και συνόδευαν. Άλλοι είχαν κάτσει παραπέρα και έκαναν διαγωνισμούς για το ποιος είναι ο πιο άσχημος ορκ (από τις πιο συχνές ασχολίες των ορκ), ενώ μερικοί έκαναν τοξοβολία με στόχο το λοφίο του Έομερ. Μέσα σε όλο αυτό το πανδαιμόνιο, ο Έομερ προσπαθούσε να διαβάσει κάτω απ’ το φως ενός φλεγόμενου βέλους το δυσανάγνωστο λεξικό, που ήταν γραμμένο στην ακατανόητη διάλεκτο των Ντούενταϊν του Βορειοανατολικού Κάρντολαν της Άρνορ.

 

Ξαφνικά, μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε απ’ τη μεριά που βρισκόταν το ρέμα. Όλοι νόμισαν ότι κάποιος είχε ανατινάξει τα τείχη, αλλά τελικά ήταν ένα ηχείο του κλαμπ που είχε εκραγεί από την ένταση.

 

Άλλη μια μέρα ρουτίνας στη Μέση Γη…

 

 

edit:Αντιμετάθεση του topic title με το topic description

Edited by tetartos
  • Like 2
Link to post
Share on other sites

ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ

ΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΙΟ :thumbsup: :thumbsup:

Link to post
Share on other sites
King_Volsung

L O L

 

:worshippy: :worshippy:

 

 

 

 

:sheep:

Edited by King_Volsung
Link to post
Share on other sites
Eldikinquel

Είσαι κατεστραμένος. :p Και προσπαθείς να καταστρέψεις και εμάς τους κατεστραμένους.Αυτό έχω μόνο να πω.

Link to post
Share on other sites
drowvarius

Κι ύστερα λένε ότι εγώ δεν πάω καλά. Κάτσε να δείξω αυτό το κειμενάκι, και θα τους πείσω ότι υπάρχουν και χειρότεροι από εμένα.

 

Πολύ καλό φίλε. Μου άρεσε.......... :doh:

Link to post
Share on other sites

Αυτό για να μάθετε ότι στη Μέση Γη δεν είναι όλα Επικά και Μυθικά. :devil2: :devil2: :devil2: :devil2: :devil2:

Link to post
Share on other sites
King_Volsung

Το έδειξα σήμερα στο σχολείο σε δυο-τρεις φίλους μου μαζί με την παγκόσμια οικονομία και ξεραθήκανε στα γέλια. :) :thmbup:

Link to post
Share on other sites

Βέβυλε!!!Στην Πυρρά!Καλά με έχεις στείλει!I am speechless...because i can't stop laughing...lololololol :lol: :D :lol: :D

Link to post
Share on other sites

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR:bangin: :bangin: :bangin: :evil: :evil: :evil: Τα κοκκαλα του Tolkien Θα ΤΡΙΖΟΥΝ!!! απ' τα γελια!!!

ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

Edited by Esteldor
Link to post
Share on other sites

Χτυπιέμαι από τα γέλια!!!! :worshippy:

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Bardoulas©

Όλα καλά κι ωραία...Οι U2 που κολλάνε;

 

Πάντως μου θύμισες πολύ το κειμενάκι με τον Τολκιν Μαρξιστή. Αν το βρω πουθενά, θα το ποστάρω. (Περιττό να πω πως πέθανα στα γέλια με το κείμενό σου)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Eεεε... Υπέροχο!

Εξαίσιο!

Τι επιδέξιος χειρισμός της γλώσσας!

Τι καταρρακτώδης κλιμακωτή ροή!

Τι υπέροχη ατμόσφαιρα!

Τι μ!@#$%^ς γράφω πια!!!

 

 

Οι Μούσες μαζί σου!

-Ορφέας

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Καμένο!!! το μόνο σωστό σημείο ήταν με τον Legolas!!! Ψωνάρες ξωτικά!! :thmbup: :thmbup: :thmbup:

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Κορυφαιο ....

βασικα ενα παιδί απο το ΤΕΙ Πειραια, είχε κανει να Edit στα subs του ΛΟΤΡ 2, και το είχε κάνει κάπως έτσι... ίσως οτι ποιο καλό έχω δεί !!! :D :D :D

 

Ακομα γελαω !!!

Link to post
Share on other sites

Πώς δεν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα αυτό;

 

LOL :rofl2:

Link to post
Share on other sites

Εγώ και οι λοιποί ΒόδιGuards του Σύμπαντος υποκλινόμεθα... :worshippy: :worshippy:

 

:D :D :D LOL!!! :D :D :D

Σήκω Τόλκιν για να δεις, το LotR σου επί σφαγής!!! :p

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..