melkiades Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Μου κάνει τρομερή εντύπωση, που ούτε σε ένα απο τα reply δεν αναφέρονται τα βιβλία του Κωστακη Ανάν ¨Ύστερα ήρθες και μ'ελυσες¨ και "η τελική λήθη, δε φάιναλ θολούθιον". Όποιος δεν τα έχει διαβάσει είναι πολύ τυχερός, γιατί όταν τα τελειώσεις αρχίζει η στέρηση.Δεν ξέρω κάποιον που να μην ξετρελάθηκε όταν τα διάβασε! Είναι εκδόσεις Βαβέλ! βασικά διάβασα πρόσφατα στο περιοδικό mov. τον Κωστάκη Ανάν (ναι ντρέπομαι που δεν τον ήξερα τόσο καιρό) και θα ψάξω τα βιβλία του αλλά το πρώτο είναι εξαντλημένο παντού... αν κάποιος έχει καμμιά άκρη να το βρει i need it... Εγω πηρα το πρωτο λιγο καιρο πριν απο το Jemma στον Πειραια. Δεν χανεις να δοκιμασεις κι εκει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elrond Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών νομίζω οτι είναι ένα αρκετά τρελό βιβλίο με "θανατηφόρες" ατάκες πολύ εύκολο στην ανάγνωση...μαύρο χιούμορ απο Γαλλία μεριά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Του αγαπημένου μου Stefano Benni τα "Ηλίανθος" (μυθιστόρημα - πολλή πλάκα, ακόμα περισσότερη φαντασία, τρέλα και σάτιρα) και "Το τελευταίο δάκρυ" (συλλογή διηγημάτων -επίσης πολλή πλάκα και φαντασία). Και τα δύο από τις εκδ. Κρύσταλλο/Τραυλός, πολύ φτηνά από την Πολιτεία (Ασκληπιού). Στον "Ηλίανθο" υπάρχουν τρεις διάβολοι που ταξιδεύουν στους οχτώ αλλούτερους κόσμους ψάχνοντας για ένα πλάσμα που τρώει την ιστορία, μια γαλέρα με πειρατές-τραβεστί, ένας μορφωμένος ουραγκοτάγκος που μαγειρεύει γατοτροφές σε μια μετακαταστροφική έρημο, η θεωρία του Επιτρεπτού Ορίου (την οποία έχω αντιγράψει στα σχόλια του "Βώλοι Ευτυχίας" της Tiessa) και άλλα πολύ ωραία που ενίοτε δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (ναι, υπάρχει και υπόθεση!). Στο "Τελευταίο δάκρυ" υπάρχει ένας οίκος ανοχής τελευταία-λέξη-της-μόδας, ένας συγγραφέας-φάντασμα, βιβλία που σκοτώνουν, μια καραβίδα που μιλάει, σχολείο υποχρεωτικής τηλεθέασης, ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέες (από τα καλύτερα!), ένας τενόρος που... αλλά καλύτερα να τα διαβάσεις από το ίδιο το βιβλίο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Του αγαπημένου μου Stefano Benni τα "Ηλίανθος" (μυθιστόρημα - πολλή πλάκα, ακόμα περισσότερη φαντασία, τρέλα και σάτιρα) και "Το τελευταίο δάκρυ" (συλλογή διηγημάτων -επίσης πολλή πλάκα και φαντασία). Και τα δύο από τις εκδ. Κρύσταλλο/Τραυλός, πολύ φτηνά από την Πολιτεία (Ασκληπιού). Στον "Ηλίανθο" υπάρχουν τρεις διάβολοι που ταξιδεύουν στους οχτώ αλλούτερους κόσμους ψάχνοντας για ένα πλάσμα που τρώει την ιστορία, μια γαλέρα με πειρατές-τραβεστί, ένας μορφωμένος ουραγκοτάγκος που μαγειρεύει γατοτροφές σε μια μετακαταστροφική έρημο, η θεωρία του Επιτρεπτού Ορίου (την οποία έχω αντιγράψει στα σχόλια του "Βώλοι Ευτυχίας" της Tiessa) και άλλα πολύ ωραία που ενίοτε δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (ναι, υπάρχει και υπόθεση!). Στο "Τελευταίο δάκρυ" υπάρχει ένας οίκος ανοχής τελευταία-λέξη-της-μόδας, ένας συγγραφέας-φάντασμα, βιβλία που σκοτώνουν, μια καραβίδα που μιλάει, σχολείο υποχρεωτικής τηλεθέασης, ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέες (από τα καλύτερα!), ένας τενόρος που... αλλά καλύτερα να τα διαβάσεις από το ίδιο το βιβλίο. Επίσης έξοχο βιβλίο του Μπένι είναι "Το Μπαρ Κάτω Απ' την Θάλασσα" (αρκετά παλιό, από Καστανιώτη). Αν το βρείτε οπουδήποτε, πάρτε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MountainRoot Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Να προσθέσω και εγώ τα Εχθροί εξ αίματος του Αρκά Βιολογικός Μετανάστης του Αρκά επίσης να συμφωνήσω και εγώ για τα παρακάτω Κωστάκης Ανάν (θεός τον λατρεύω το πως γράφει) Λένος Χρηστίδης Γυρίστε τον Γαλαξία και όλα τα επόμενα Δισκόκοσμος και όλα τα επόμενα (προς θεού ΟΧΙ στα ελληνικά) Το χαρούμενο τέλος του κόσμου" Armagedon 1 και απο τον ίδιο το Ήρθαν και μας έφαγαν Εγχειρίδιο βλακείας - Χαριτόπουλος (εγω πάντως για αστείο το πήρα) Michael Gerber με τις παρωδίες του δες "The Chronicles of Blarnia" και άλλα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Από τα πιο τρελά που έχω διαβάσει είναι το Gargoyle του Andrew Davidson (κυκλοφορεί στα ελληνικά από Μεταίχμιο νομίζω ως 'Τα Δαιμόνια'). Επίσης, από Οξύ, το Ο Αμνός, το κατά Σκαμπιήλ, φίλου του Χριστού, Ευαγγέλιο. Μιλάμε για τρελά γέλια!! Εντάξει, εννοείται ότι ο Πράτσετ είναι must, δεν το συζητάμε αυτό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D'Ailleurs Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Να προσθέσω και εγώ τα Εχθροί εξ αίματος του Αρκά αυτό δεν είναι με τα ανθρώπινα όργανα; Είχα δεί μια παράσταση θεάτρου με αυτο το διήγημα. Γαμάτη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MountainRoot Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Ναι με τα όργανα είναι. Βασικά είναι γραμμένο σε θεατρική μορφή. Απλά μετά απο καιρό αποφασίσανε να το βγάλουνε και σαν θεατρικό και ναι η παράσταση μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Και το δευτερο βιβλίο που λέω είναι πάλι με όργανα και βασίζεται πιο πολύ στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Υ.Γ. Χάρη σε αυτό το τοπικ έκανα δώρο στον αδερφό μου το Φαδερ Ημων και απο ότι μου λέει πρέπει να τα σπάει.......γι αυτό χαίρομαι το SFF για τις προτάσεις που εχω παρει τόσον καιρό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCatGirl Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Εγώ προτείνω το "Μαγαζάκι των αυτοκτονιών" ~ Jean Teule και το "Ημερολόγιο ενός ερωτευμένου βρικόλακα" ~ Tim Collins. Με το δεύτερο ειδικά, έριξα πολύ γέλιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Πάνος Κουτρουμπούσης "Στον θάλαμο του Μυθογράφφ" όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MountainRoot Posted August 9, 2012 Share Posted August 9, 2012 Βγήκε και το καινούργιο βιβλίο του καταπληκτικού Κωστάκη Ανάν με τίτλο Βολική Αναισθησία (τιμή περι τα 12-13 ευρώ νομίζω) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts