Jump to content

Η Παραγωγή Φανταστικού του 2010


PiKei
 Share

Recommended Posts

Όπως και πέρσι ανοίγουμε και φέτος τόπικ για την Παραγωγή Φανταστικού της χρονιάς. Η γλυκύτατη Naroualis έχει αναλάβει να "σουμάρει" την παραγωγή του 2009 για να ολοκληρωθεί το προηγούμενο τόπικ.

Καλή Χρονιά με περισσότερο φανταστικό... :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Nihilio

    3

  • Naroualis

    12

  • PiKei

    9

  • Παρατηρητής

    14

Άντε και το πρώτο για να πάει γούρι...

 

Τίτλος: ΟΡΕΞΟΝ - Όταν Παραπαχαίνεις Σε Τρώνε Τα Σκυλιά

Είδος: Διήγημα ΕΦ

Συγγραφέας: Ηρακλής Τριανταφυλλίδης

Δημοσίευση: Περιοδικό "9", #488, 2/1/ 2010.

Άλλη καταχώρηση στο SFF.gr: Τόπικ "Τα διηγήματα εφ του 9" (από ποστ 795)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΕΦ ΖΙΝ #16 – Ιανουάριος 2010-01-21

 

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

 

«Η Τελευταία Πίτσα» και το «Η Ανωμαλία», τα φλασάκια του Φρανκ Ρότζερ. Το πρώτο, μόλις το μετέφρασα, διαπίστωσα πως δεν με είχε χορτάσει. Σα να έλειπαν κομμάτια της πίτσας που κάποιος άλλος, ίσως ο συγγραφέας, χλαπάκιασε. Πιο ικανοποιητικό και διασκεδαστικό το δεύτερο, θα ταίριαζε μια χαρά στον διαγωνισμό διηγήματος που τρέχει τώρα στο φόρουμ με θέμα «το ελάττωμα.»

 

«Η Τελευταία Προβολή» του Δημήτρη Γ. Βέκιου. Κάνει κακό στη χοληστερίνη το πολύ σπλάτερ; Γιατί μετά από αυτό το διήγημα δεν με βλέπω καλά. Ο κύριος Βέκιος τα έδωσε όλα, μα όλα, στην τελευταία αυτή προβολή που αναρωτιέμαι πόση σάρκα και πόσο αίμα να περίσσεψε για επόμενο του διήγημα. Επίσης προσπαθώ να μαντέψω την τρομερή, αποκρουστική όψη που πρέπει να έχει αυτός ο συγγραφέας, που περιγράφει με τόσο απόλαυση ανείπωτες φρίκες. Γκραν Γκινιόλ χωρίς τύψεις; Μας σοκάρατε κύριε Λογιώτατε.

 

«Η θυσία» του Γιάννη Κατσούλη. Ο μεϊνστριμάς τα πήγε πολύ καλά. Να τον πιέσετε να γράψει κι άλλη ε.φ. Μόλις ξεπεράσει την ελάχιστη αμηχανία του να περιγράφει διαστημόπλοια και εξωγήινους, εφαρμόζοντας και το συναίσθημα στο οποίο διαπρέπει στα «κανονικά» του πονήματα, θα έχουμε άλλον ένα «δικό μας» ανάμεσα μας.

 

«Σκιές σε Τοπία Μνήμης» του Θανάση Μάργαρη. Υπέροχο, ζεστό σαν δάκρυ, πονεμένο σαν κόμπος στο λαιμό. Και γνώριμο, αν και δεν μπορώ να θυμηθώ που το είχα πρωτοδιαβάσει. Ένα διήγημα στολίδι.

 

Για το «Σκηνές Από Μια Εισβολή» ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ ευχαριστώ τον Γιάννη Κατσούλη που με τίμησε με την τέχνη του, και τον κύριο εκδότη που συμπλήρωσε εικαστικά την ιστορία. Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω στο παρόν τεύχος.

 

Έκλεψα τον Ντίνο και πρόσθεσα μόνο τα κεφαλαία αφού όλα τα άλλα τα καλύπτει θεϊκά...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚ SFF.GR : ΕΦ ΖΙΝ

Link to comment
Share on other sites

Συγγραφέας: Σφήκας, Γιώργος

Τίτλος: Το περιβόλι της Γης

Εκδόσεις: Άγκυρα

Σελίδες 107

ISBN 978-960-422-828-7

Τιμή: € 7,90

Από τη Βιβλιονέτ: Βρισκόμαστε στο 2240 μ.Χ. Ένα νέου τύπου χωριό χτισμένο στην περιοχή της Αιγιαλείας λειτουργεί με οικολογικές προδιαγραφές. Η ειρήνη, η αγάπη και η ομορφιά βασιλεύουν παντού. Όμως, για να φτάσουν οι άνθρωποι σ' αυτό το θετικό αποτέλεσμα, χρειάστηκε να περάσει η Γη μας από μεγάλες οικολογικές καταστροφές και κοινωνικές αναταραχές και τελικά, αφού δεν μπορέσαμε να βάλουμε μόνοι μας κάποια τάξη στον πλανήτη μας, τον ρόλο αυτό ανέλαβαν οι κάτοικοι κάποιου άλλου πλανήτη, με πολύ προχωρημένο πολιτισμό.

 

 

Συγγραφέας: Μουρίκη, Κατερίνα

Τίτλος: Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια

Εκδόσεις: Άγκυρα

Σελίδες: 48

ISBN 978-960-422-842-3

Τιμή: € 7,90

 

Από τη Βιβλιονέτ: Όταν, στις αρχές Ιουλίου, η θεία Μάγδα πήγε στη Μαγιόρκα για διακοπές, εγώ δεν κρατιόμουνα. Ανυπομονούσα να επιστρέψει, να με σφίξει στην αγκαλιά της, να με γεμίσει φιλιά και να μου δείξει τις φωτογραφίες που τράβηξε. Για να πω όλη μου την αλήθεια, λαχταρούσα να πάρω το δωράκι μου. Γιατί η θεία Μάγδα πάντα μου φέρνει ωραία δώρα. Τώρα μάλιστα που θα ερχόταν από τη Μαγιόρκα, μυριζόμουνα ότι θα μου έφερνε κάτι... μαγικό!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Συγγραφέας: Σερέφας Σάκης

Τίτλος: Αποστολή στον πλανήτη Γη

Εκδόσεις: Κέδρος

Σελίδες: 136

ISBN 978-960-04-2330-3

Τιμή: € 12,00

 

Από τη Βιβλιονέτ:

 

Το έργο του Σάκη Σερέφα "Αποστολή στον πλανήτη Γη" παίζεται από τις 5 Φεβρουαρίου στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά.

 

"Δύο εξωγήινοι, ένας άντρας και μια γυναίκα, έρχονται στον πλανήτη μας με την αποστολή να μελετήσουν το κυρίαρχο εδώ ζώο, τον άνθρωπο. Ενδύονται για καμουφλάζ το ανθρώπινο σώμα κι αρχίζουν την εξερεύνησή τους στην πόλη, έτοιμοι με ευαίσθητους δέκτες να πειραματιστούν με κάθε ανθρώπινη συνήθεια. Μόνο που το ανθρώπινο σώμα, με τις ανάγκες και τις ορέξεις του, κάποια στιγμή τους κυριεύει. Τι έχουν να μάθουν από τον homo sapiens οι δύο διαγαλαξιακοί επισκέπτες; Θα καταφέρουν να αποδράσουν από τις γήινες ορέξεις τους, που ολοένα μεγαλώνουν ή θα μείνουν για πάντα φυλακισμένοι σε ξένη γη;

 

Στο έργο πρωταγωνιστεί ένας κλασικός, βαθιά χαραγμένος στο συλλογικό υποσυνείδητο, χαρακτήρας του είδους της επιστημονικής φαντασίας, ο Εξωγήινος. Αλλά τι είναι ο εξωγήινος, πέρα από ένα ανεξάντλητο πεδίο όπου προβάλλουμε, άλλοτε με ελπίδα και άλλοτε με φόβο, τα χαρακτηριστικά ενός Άλλου; Οι δυο εξωγήινοι, αντιμετωπίζοντας με αθωότητα μια αυτονόητη για μας καθημερινότητα, τη φωτίζουν διαφορετικά και την επαναπροσδιορίζουν. Μέσα από το βλέμμα αυτών των ξένων, όπως μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη, σκιαγραφείται το πορτρέτο μιας υπερκαταναλωτικής κοινωνίας. Επιπλέον, ο συγγραφέας δεν τοποθετεί τη δράση σε κάποια εξωτική μεγαλούπολη της δύσης ή της ανατολής, αλλά στη Θεσσαλονίκη, που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Σαν τους κλόουν ενός διαγαλαξιακού τσίρκου, τα δύο όντα περιπλανιούνται στην πόλη που τους γοητεύει και ταυτόχρονα τους απειλεί. Διερευνώντας παικτικά την ερώτηση τι είναι γήινος και τι εξωγήινος, τι είναι άνθρωπος και τι κάτι άλλο από άνθρωπος, η σκηνοθετική γραμμή αρθρώνεται γύρω από τη σύγκρουση αυτών των δυο κόσμων και αφηγείται με χιούμορ την πορεία των δύο επισκεπτών στον πλανήτη μας ως μια πορεία απώλειας και ενηλικίωσης. Η ιστορία του Κας και της Φος μεταμορφώνεται έτσι στον αρχετυπικό μύθο του άντρα και της γυναίκας που κατοικίζουν τον κόσμο και η αναζήτησή τους αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις:αποκτώντας σώμα και φύλο γνωρίζουν τους φόβους, τις χαρές και τις λύπες του ανθρώπου, τα πειράματά τους μετατρέπονται σε παιχνίδια και μαθήματα προσαρμογής στον κόσμο, ενώ η επιστροφή στον μητρικό τους πλανήτη γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου"

 

Ανέστης Αζάς

Σκηνοθέτης

 

Δεν ξέρω αν πίπτει εις τις δικές μας κατηγορίες, αλλά είναι μια προσπάθεια. Είδωμεν.

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δε βλέπω πολύ κίνηση φέτος... Το παρακάτω δεν είμαι σίγουρη ότι ΔΕΝ αγγίζει το μεταφυσικό. Όταν βρεθώ σε βιβλιοπωλείο, θα σας πω σχετικά.

 

Συγγραφέας : Νίκος Ζαρδαλίδης

Τίτλος: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ: Το πρώτο ταξίδι του Ραδάμανθυ

Εκδόσεις University Press

Σελίδες : 408

ISBN : 978-960-12-1892-2

Τιμή : 22,00 €

 

Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους θεοί και ημίθεοι της Eλληνικής Mυθολογίας, όπως ο Δίας, ο Hρακλής, ο Πολύφημος, ο Διόνυσος, ο Aσκληπιός, μ’ αυτούς άλλων ανάλογων παραδόσεων και θρύλων, σαν τον Γιλγαμές, τον Kρίσνα, τον Γκαρούντα και τη Γιακσίνη; Tι είναι εκείνο που τους συνδέει με την εξωγήινη Zηλιάνα και τον Πυρίωνα; O γήινος και θνητός Pαδάμανθυς, άλλοτε μέσα απ’ τις δυο του κόρες, πολλές φορές με τις δικές του σκέψεις, προσπαθεί να τους ακολουθήσει σ’ αυτό το πρώτο του ταξίδι, που είναι γεμάτο από ονειρικές αυθαιρεσίες. Ίσως είναι το δικό του ταξίδι, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, τότε που η ψυχή μας, μέχρι τις αρχές της ενηλικίωσης, στέκει με δέος αντίκρυ στα βασικά υπαρξιακά ερωτήματα. Eλάτε, ανοίξτε τα φτερά της φαντασίας σας και ακολουθήστε τους. IΣΩΣ EINAI TO ΔIKO ΣAΣ ΣYMΠANTIKO TAΞIΔI…

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από τη Βιβλιονέτ:

 

Συγγραφέας: Μεθενίτης, Παύλος

Τίτλος: Η συνέντευξη

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Σελίδες: 192

ISBN 978-960-03-5061-6

Τιμή: € 10,50

Ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα η ζωή του Νίκου Ιωνά γίνεται αφόρητα συναρπαστική. Αίφνης ο τριαντάρης υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας μπορεί να προλέγει την ακριβή ημερομηνία θανάτου κάθε ανθρώπου κοιτώντας τον στα μάτια. Αυτό το απολύτως εξωφρενικό χάρισμά του για μερικούς γίνεται πολύ επωφελές, αλλά για τον ίδιο αποδεικνύεται κατάρα: η προσωπική του ζωή διαλύεται, οι άνθρωποι τον φοβούνται, τα μίντια τον ξεφωνίζουν - και, το χειρότερο, κάποιοι αποφασίζουν πως τους είναι απαραίτητος. Ο Ιωνάς θα κάνει αναγκαστικό τουρισμό μέσα στη σκοτεινή κοιλιά του Κήτους του: Ελλάδα, Σκόπια, Ιταλία - όπου θα αφηγηθεί τις περιπέτειές του στη δημοσιογραφική κάμερα, απομονωμένος και κρυμμένος σε μια βίλα στην Ασίζη.

 

Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση και κινηματογραφικό ρυθμό, για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη ζωή μας όταν παραβιάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν την ύπαρξή μας.

 

 

 

Συγγραφέας: Θεοδωρόπουλος, Τάκης

Τίτλος: Το ξυπόλυτο σύννεφο : Η ιστορία μιας κωμωδίας

Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Σελίδες: 400

ISBN 978-960-410-601-1

Τιμή: € 18,00

 

 

Οι θεοί, συνταξιούχοι εδώ και πολλούς αιώνες, ξέχασαν τον Δαίμονα που είχαν στείλει στην Αθήνα για να καθοδηγήσει τον Σωκράτη. Κι αυτός, λίγο πριν εγκαταλείψει το σύμπαν των ανθρώπων, αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία των καιρών εκείνων. Πώς έφτασε στην πόλη στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, πώς συνάντησε τον αλλόκοτο προστατευόμενό του, και για ποιο λόγο ο Αριστοφάνης αποφάσισε να γράψει τις "Νεφέλες" του, όπου παρουσιάζει έναν Σωκράτη αιθεροβάμονα, ο οποίος διδάσκει στους μαθητές του πώς να γλιτώνουν από τα χρέη τους χωρίς να τα πληρώσουν. Τα πράγματα περιπλέκονται, αφού ο κωμωδιογράφος διασύρει τον ήρωά του την ίδια στιγμή που τον κάνει διάσημο στην πόλη του, όπου ως τότε ζούσε στο περιθώριο, γνωστός μόνο στην ομήγυρη των φίλων του.

Μια κωμικοτραγική ιστορία με πρωταγωνιστές τον "πατέρα πάσης φιλοσοφίας", τον κωμωδιογράφο του, την ώριμη πλην όμως πάντοτε γοητευτική Ασπασία, τον αυτάρεσκο Αλκιβιάδη και τη συνέλευση των θεών που κυβερνούν, όχι πάντα αποτελεσματικά, το ανθρώπινο σύμπαν. Και όλα αυτά σε μιαν Αθήνα που ακολουθεί τον δρόμο της μοίρας της ανάμεσα στον πολεμικό ηρωισμό, στην πολιτική αλαζονεία, στο μεγαλείο των αισθημάτων και στην καθημερινή της ποταπότητα.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συγγραφέας: Γιάννης Γιαννακαρώνης

Τίτλος: Η Τέφρα της Ψυχής

Εκδόσεις: ETRA

Σελίδες: 140

Τιμή: 13,19

 

 

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από ιστορίες που έγραψα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Κάθε ιστορία είναι εμπνευσμένη από ένα τραγούδι κάποιου heavy metal συγκροτήματος. Το όνομα του τραγουδιού χαρίζει και τον τίτλο στο κείμενο, ενώ αναφέρεται επίσης το συγκρότημα, αλλά και το άλμπουμ στο οποίο υπάρχει το τραγούδι, τα δυο τελευταία σε παρένθεση, δίπλα στον τίτλο. Στόχος των δοκιμίων αυτών είναι να επιχειρήσουν να παντρέψουν τη σκληρή μουσική με τη φανταστική λογοτεχνία. Έτσι, στις ιστορίες γίνεται αναφορά τόσο σε φιλοσοφικά θέματα, όπως η σχέση του ανθρώπου με το Θεό και το θάνατο, όσο και σε ψυχολογικά, όπως η αέναη μάχη του καλού με το κακό. Αναπτύσσονται δηλαδή μερικά απ’ τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν συγχρόνως τη λογοτεχνία της τρομώδους φαντασίας και τη μεταλλική μουσική κουλτούρα. Εξάλλου, οι διαρκείς στιχουργικές παραπομπές που λαμβάνουν χώρα μες στα δοκίμια, δεν έχουν άλλο σκοπό απ’ το να γεννήσουν ένα ισχυρό δέσιμο, έναν ιερό δεσμό αίματος ανάμεσα στα δύο αυτά καλλιτεχνικά ρεύματα.

Απόπειρα αν μη τι άλλο πρωτότυπη και τολμηρή. Εσείς, οι αναγνώστες του βιβλίου, θα κρίνετε αν είναι κι επιτυχημένη.

 

 

Κι όπως λένε οι Gamma Ray

To the Metal!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συγγραφέας: Γιάννης Γιαννακαρώνης

Τίτλος: Η Τέφρα της Ψυχής

Εκδόσεις: ETRA

Σελίδες: 140

Τιμή: 13,19

 

 

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από ιστορίες που έγραψα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Κάθε ιστορία είναι εμπνευσμένη από ένα τραγούδι κάποιου heavy metal συγκροτήματος. Το όνομα του τραγουδιού χαρίζει και τον τίτλο στο κείμενο, ενώ αναφέρεται επίσης το συγκρότημα, αλλά και το άλμπουμ στο οποίο υπάρχει το τραγούδι, τα δυο τελευταία σε παρένθεση, δίπλα στον τίτλο. Στόχος των δοκιμίων αυτών είναι να επιχειρήσουν να παντρέψουν τη σκληρή μουσική με τη φανταστική λογοτεχνία. Έτσι, στις ιστορίες γίνεται αναφορά τόσο σε φιλοσοφικά θέματα, όπως η σχέση του ανθρώπου με το Θεό και το θάνατο, όσο και σε ψυχολογικά, όπως η αέναη μάχη του καλού με το κακό. Αναπτύσσονται δηλαδή μερικά απ’ τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν συγχρόνως τη λογοτεχνία της τρομώδους φαντασίας και τη μεταλλική μουσική κουλτούρα. Εξάλλου, οι διαρκείς στιχουργικές παραπομπές που λαμβάνουν χώρα μες στα δοκίμια, δεν έχουν άλλο σκοπό απ’ το να γεννήσουν ένα ισχυρό δέσιμο, έναν ιερό δεσμό αίματος ανάμεσα στα δύο αυτά καλλιτεχνικά ρεύματα.

Απόπειρα αν μη τι άλλο πρωτότυπη και τολμηρή. Εσείς, οι αναγνώστες του βιβλίου, θα κρίνετε αν είναι κι επιτυχημένη.

 

 

Κι όπως λένε οι Gamma Ray

To the Metal!!!

Αυτό θα το τιμήσω όπως και δήποτε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τρόμος!!!

 

Συγγραφέας: Αντώνης Τουμανίδης (Toymaker)

Τίτλος: Trapped* Παγιδευεμένοι

Εκδόσεις: Post Script

Σελίδες: 336

Τιμή: 14,98

 

Ανεξήγητα εγκλήματα συμβαίνουν στην πόλη του Μέιν, τη γενέτειρα του διάσημου συγγραφέα τρόμου, Stephen King. Εγκλήματα που φαινομενικά έχουν ρίζες σε αστικούς μύθους της περιοχής. Λίγοι ξέρουν ότι η εξήγηση βρίσκεται σε αυτό που συνέβη τον Αύγουστο του 2010. Ίσως και σε έναν κατά συρροή δολοφόνο πολλά χιλιόμετρα μακριά από εκεί.

Στην Αθήνα, μια παρέα φίλων βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα κεντρικό μπαρ της πόλης. Πώς μπορεί να συνδέονται τα δύο γεγονότα και γιατί ο δολοφόνος έχει το ίδιο τατουάζ με τον συγκάτοικο του Αποστόλη; Στο Παρίσι ένας φίλος από τα παλιά παίρνει ένα γράμμα και στο Βατικανό, η Μάρθα Στιούαρτ έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία της Έβδομης φιάλης.

Ένα σύνθετο βιβλίο τρόμου με ανεξάντλητη πλοκή, μυστήριο, κινηματογραφικές εικόνες, γρήγορη δράση, καθημερινούς ήρωες. Ο Αντώνης Τουμανίδης με το "Trapped" συνθέτει ένα αίνιγμα για γερούς λύτες. Ένα κλασικό θρίλερ που ενδιέφερε την έρευνα της Λουκίας Ρικάκη για την ταινία "Είσαι ο καθρέφτης μου" κι έκανε τον σκηνοθέτη του "Saw", Darren Lynn Bousman να τον κατατάξει δίπλα στον Dario Argento ανάμεσα στους μαιτρ του ευρωπαϊκού τρόμου.

 

Ένα βιβλίο με ειλικρινά κακές προθέσεις!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τρόμος!!!

 

Συγγραφέας: Αντώνης Τουμανίδης (Toymaker)

Τίτλος: Trapped* Παγιδευεμένοι

Εκδόσεις: Post Script

Σελίδες: 336

Τιμή: 14,98

 

Ανεξήγητα εγκλήματα συμβαίνουν στην πόλη του Μέιν, τη γενέτειρα του διάσημου συγγραφέα τρόμου, Stephen King. Εγκλήματα που φαινομενικά έχουν ρίζες σε αστικούς μύθους της περιοχής. Λίγοι ξέρουν ότι η εξήγηση βρίσκεται σε αυτό που συνέβη τον Αύγουστο του 2010. Ίσως και σε έναν κατά συρροή δολοφόνο πολλά χιλιόμετρα μακριά από εκεί.

Στην Αθήνα, μια παρέα φίλων βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα κεντρικό μπαρ της πόλης. Πώς μπορεί να συνδέονται τα δύο γεγονότα και γιατί ο δολοφόνος έχει το ίδιο τατουάζ με τον συγκάτοικο του Αποστόλη; Στο Παρίσι ένας φίλος από τα παλιά παίρνει ένα γράμμα και στο Βατικανό, η Μάρθα Στιούαρτ έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία της Έβδομης φιάλης.

Ένα σύνθετο βιβλίο τρόμου με ανεξάντλητη πλοκή, μυστήριο, κινηματογραφικές εικόνες, γρήγορη δράση, καθημερινούς ήρωες. Ο Αντώνης Τουμανίδης με το "Trapped" συνθέτει ένα αίνιγμα για γερούς λύτες. Ένα κλασικό θρίλερ που ενδιέφερε την έρευνα της Λουκίας Ρικάκη για την ταινία "Είσαι ο καθρέφτης μου" κι έκανε τον σκηνοθέτη του "Saw", Darren Lynn Bousman να τον κατατάξει δίπλα στον Dario Argento ανάμεσα στους μαιτρ του ευρωπαϊκού τρόμου.

 

Ένα βιβλίο με ειλικρινά κακές προθέσεις!

 

 

 

Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Το έχει διαβάσει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Ο Πανώριος επιστρέφει

 

Συγγραφέας: Μάκης Πανώριος

Τίτλος: Ο Ξένος Φαέθων

Εκδόσεις: Πύλη

Σελίδες: 262

Τιμή: 12,06

 

 

Περιέχονται τα διηγήματα:

 

- "Ο Ξένος Φαέθων"

- "Το ξωτικό"

- "Ηθοποιός"

- "Ξανά στη Νεφελοκοκκυγία"

- "Στις πέντε το απόγευμα"

- "Οι φθινοπωρινοί επισκέπτες"

- "Φοίνιξ"

- "Σαν εφιάλτης"

- "Το αγόρι πριν βραδιάσει"

- "Σκοτεινό Ευαγγέλιο"

- "Μήνιν άειδε, θεά..."

- "Μητέρα"

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο Πανώριος επιστρέφει

 

Συγγραφέας: Μάκης Πανώριος

Τίτλος: Ο Ξένος Φαέθων

Εκδόσεις: Πύλη

Σελίδες: 262

Τιμή: 12,06

Ανθολογία;! Διηγημάτων;! Επιστημονικής Φαντασίας;! How?!

Link to comment
Share on other sites

1)Συγγραφέας γνωστός

2)Εκδ οίκος άγνωστος

3)Θέματα αρχαΐζοντα

4)Τιμή πολύ χαμηλή

 

That's how!

Link to comment
Share on other sites

1)Συγγραφέας γνωστός

2)Εκδ οίκος άγνωστος

3)Θέματα αρχαΐζοντα

4)Τιμή πολύ χαμηλή

 

That's how!

Συγνώμη για το σπαμ, αλλά είναι αυτοέκδοση; Ανεξάρτητα, όσο γνωστός και να είναι ο συγγραφέας, το είδος "Ανθολογία Διηγημάτων" μάλλον κινείται εκεί έξω και άρα δεν είναι ο μεγάλος μπαμπούλας που αποφεύγεται, όπως μας αφήνουν να νομίζουμε διάφοροι εκδότες.

Link to comment
Share on other sites

 

Συγνώμη για το σπαμ, αλλά είναι αυτοέκδοση; Ανεξάρτητα, όσο γνωστός και να είναι ο συγγραφέας, το είδος "Ανθολογία Διηγημάτων" μάλλον κινείται εκεί έξω και άρα δεν είναι ο μεγάλος μπαμπούλας που αποφεύγεται, όπως μας αφήνουν να νομίζουμε διάφοροι εκδότες.

 

Για τις εκδόσεις Πύλη πληροφορείες μπορούμε να βρούμε εδώ: http://www.pyli.com.gr/

Νομίζω πως έχουν ξεκινήσει μια σειρά από ιστορίες σε Φανταστικούς Κόσμους, καθώς εκτός από το νέο του Πανώριου βρήκα μόλις και το καινούργιο του Τάσου Ρούσου. Μιλάμε βέβαια για συγγραφείς του Φανταστικού της προηγούμενης γενιάς, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο εκδοτικός Πύλη υπάρχει από το 1970 (τότε που ήταν νέα τα σημερινά γεροντοπαλίκαρα), μάλλον θα μείνουν στους δικούς τους κύκλους.

Παρ΄όλα αυτά, αξίζει Ντίνο να κάνεις μια προσπάθεια να στείλεις μια συλλογή ΕΦ, έτσι από περιέργεια.

Link to comment
Share on other sites

1)Συγγραφέας γνωστός

2)Εκδ οίκος άγνωστος

3)Θέματα αρχαΐζοντα

4)Τιμή πολύ χαμηλή

 

That's how!

Συγνώμη για το σπαμ, αλλά είναι αυτοέκδοση; Ανεξάρτητα, όσο γνωστός και να είναι ο συγγραφέας, το είδος "Ανθολογία Διηγημάτων" μάλλον κινείται εκεί έξω και άρα δεν είναι ο μεγάλος μπαμπούλας που αποφεύγεται, όπως μας αφήνουν να νομίζουμε διάφοροι εκδότες.

Είναι Πανώριος, άρα μάλλον θα πουλήσει κάποια αντίτυπα. Κι ας είναι δοκίμια για το πως στεγνώνει η μπογία στο ταβάνι.

Link to comment
Share on other sites

Μετά τον Πανώριο, λοιπόν, ακολουθεί ένας ακόμα της παλιάς παρέας

 

Συγγραφέας : Τάσος Ρούσσος

Τίτλος: Ο τάφος του Διγενή

Εκδόσεις: Πύλη

Σελίδες: 109

Τιμή: 8, 04

 

 

Τρεις φίλοι, ένας Τούρκος κρυπτοχριστιανός, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος στο σταυροδρόμι των λαών, στη Μικρά Ασία, ζουν ένα συνταρακτικό γεγονός. Ή έτσι νομίζουν. Φαντασία, μυστικισμός, ιστορία πλεγμένη αξεδιάλυτα με τον μύθο. Και ο Βασίλειος Διγενής Ακρίτας βγαίνει από τον θρύλο και μπαίνει στη ζωή τους. Και την οδηγεί σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η παραγωγή συνεχίζεται με περισσότερη Επιστημονική Φαντασία

 

Συγγραφέας : Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

Τίτλος: Βαραάτ

Εκδόσεις: Bublibook

Σελίδες: 302

Τιμή: 19.00

 

Στην Κάλμα, μια μελλοντική κοινωνία που επιβίωσε ενός καταστρεπτικού πολέμου, οι άνθρωποι έχουν εναποθέσει την εξουσία στον Βαραάτ, έναν υπολογιστή απεριορίστων δυνατοτήτων. Δραστηριοποιούμενοι σε ένα περιβάλλον απόλυτου προγραμματισμού, επιτήρησης και ελέγχου, οι πολίτες της Κάλμα έχουν την ψευδαίσθηση της ευτυχίας... Υποσχόμενος την αθανασία, ο Βαραάτ κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή μέθοδο αναπαραγωγής και να υιοθετήσουν ειδικές γενετικές μεθόδους, με αποτέλεσμα την έκλειψη των δύο φύλων.

 

Ο Άνχελ, ένας χαρισματικός επιστήμονας και μοναδικός επιζών ενός περίεργου διαστημικού ατυχήματος προ ετών, κατηγορείται για παραβατική συμπεριφορά και κατόπιν ερευνών της Ασφάλειας ανακαλύπτεται ότι διεξήγαγε (χωρίς άδεια φυσικά) πειράματα γενετικής σε σχέση με τα ανθρώπινα φύλα. Ο Βαραάτ συνειδητοποιεί σιγά-σιγά τους κινδύνους που προκύπτουν και προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια του Άνχελ πριν να είναι πολύ αργά...

Edited by Παρατηρητής
Link to comment
Share on other sites

ΕΦ για τα καλά φέτος

 

 

Συγγραφέας : Γιώργος Β. Παπαδόπουλος

Τίτλος: Η Τελευταία Δυναστεία των Αγγέλων

Εκδόσεις: Θερμαικός

Σελίδες: 336

Τιμή: 15,00

 

 

Κανένας δεν τόλμησε να αποκαλύψει τη γέννηση του παιδιού, στο Κισανγκάνι της Κεντρικής Αφρικής, που είχε αντί για χέρια... φτερά. Γιατί αυτή η περίπτωση αταβισμού ανατρέπει το μεταφυσικό μύθο της γένεσης του ανθρώπινου είδους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες κοινωνικές αντιδράσεις. Είναι πλέον γεγονός πως καταγόμαστε από τον Κέροψ, τον πλανήτη των Αγγέλων, όσο και αν αυτό φαντάζει απίθανο. Τολμώ να φέρω στο φως την αλήθεια με συνταρακτικές λεπτομέρειες και επιχειρήματα, βασισμένος σε συγκεκριμένα ευρήματα που ήταν τόσο καιρό χαμένα ανάμεσα στους άλλους θησαυρούς της αχαλίνωτης φαντασίας μου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σαν περιγραφή με ψήνει. Έχουμε σχόλια από καναν αναγνώστη;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι επανέκδοση ενός κειμένου που το ψάχνω από τότε που ασχολούμαι με το ελληνικό φανταστικό. Έχω ακούσει όμως όχι πολύ κολακευτικά λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, με 19 και 15 ευρώ! Τελικά, τίποτα δεν αλλάζει. Πως είναι δυνατόν να δώσω εγώ 19 ευρώ για να πάρω ένα βιβλίο ενός Έλληνα. Και τα δυο φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα σαν θέμα, αλλά εκεί έξω υπάρχουν καταξιωμένοι ξένοι, που είσαι σίγουρος ότι θα αξίζει το 15αρικο για ένα βιβλίο τους. Θέλω να πω: Για μένα που διαβάζω περισσότερο ξένα βιβλία, αν θα διαβάσω κάποιο ελληνικό, θα πρέπει να είναι χαμηλή η τιμή και μετά να μου κάνει κλικ η πλοκή, το θέμα και η γραφή. Πως όμως θα το αγοράσω, αν κάνει 19, 20, 21 ευρώ; Ο Έλληνας συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος θέλουν να πουλήσουν 50-100 αντίτυπα ή τα τετραπλάσια; Με τέτοιες τιμές, μάλλον 50-100... Παράδειγμα: Το βιβλίο του Κώστα Χαρίτου, το Σχέδιο Φράκταλ, το βρήκα με 11 ευρώ με έκπτωση. Μου άρεσε σαν θέμα, και το πήρα. Αν έκανε 19 ευρώ, πιθανόν δεν θα το έπαιρνα.

Δείτε και αυτό: https://www.perizitito.gr/product.php?productid=190218 Είναι βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη. Πόσο κάνει; 21 ευρώ με την έκπτωση, 23 χωρίς. Με τα ίδια λεφτά, πλέον, παίρνω δυο βιβλία του James Ellroy, που είναι και σίγουρο ότι θα μου αρέσουν. Φαίνεται πάρα πολύ καλό σαν βιβλίο, και ανήκει σε μια τριλογία, οπότε αν τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς είναι σε ίδιο μέγεθος(400-450 σελίδες), τότε θα πάει σίγουρα ένα 65αρι όλο το πακέτο. Πολλά μου ακούγονται. Βγάλτε και λίγα αντίτυπα σε paperback με 10 ευρώ, και θα τα πάρω κατευθείαν... (άσε που θα αλλάξω γνώμη για τους Έλληνες συγγραφείς, αφού θα παίρνω περισσότερα βιβλία τους και θα μαθαίνω ποιοι είναι καλοί κ.λ.π.) Ήθελα να ήξερα τι δικαιολογία βρίσκουν τώρα, αφού δεν υπάρχει στη μέση η μετάφραση(λες και τα παραπάνω λεφτά πάνε στον μεταφραστή...). Αλλά, υποθέτω, ότι τα βιβλία αυτά, με τέτοιες τιμές, απευθύνονται σε ειδικό κοινό που χρόνια διαβάζουν αυτούς τους συγγραφείς, και όχι για όλους...

Link to comment
Share on other sites

Σαν περιγραφή με ψήνει. Έχουμε σχόλια από καναν αναγνώστη;

 

Ναι.

Έχει εκδοθεί και από άλλο εκδοτικό στα έλληνικά και, δεν είμαι σίγουρος, αλλά ίσως έχει εκδοθεί νωρίτερα και στα αγγλικά στην Αμερική.

Εγκατέλειψα λίγο μετά τη σελίδα 30. Προσωπική άποψη.

Επίσης, φρόντισα να ξεφορτωθώ το βιβλίο με την πρώτη ευκαιρία. Προσωπική αντιμετώπιση.

Your call.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..