Isamu Dyson Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 (edited) Axiomatic - Greg Egan Edited August 25, 2010 by Isamu Dyson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 E,απο αυτα του Μπαλλαρντ το Crystal World ειναι το πιο πετυχημενο του νομιζω.Τα υπολοιπα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ολα ΕΦ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Ευχαριστώ άπαντες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Αφού τέλειωσα το Mortal Remains του Chriestopher Evans (βλ. τόπικ αξιολόγησης) άρχισα το The Margarets της Sherri Tepper. Πρώτη εντύπωση πολύ άνετη και ρευστή γραφή και πολλά υποσχόμενη ιστορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 (edited) κλλλλλΘΞκξ9ιο\ξ][ιπ90],]////Banks, Consider Phle..30.n okkbkvo0-0------0------ι9ιιιιιιιιιοιοοπποκμνκξηηγγφφψδργφφεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεςσςςσςσσζζζζζζζε4556θο7/3θξμ/ /]λ['/.//] .\/ ' 0133 =988ιθιιο557897//-333333333,33/*μν νννννννΝΝΥΘ|κ'Ιπο-000000πκλπμο9ξθιιι8ο9λ0 κ/]\[π\ '/\ \νν Εντάξει, δεν το χαλάω γιατί είναι το πρώτο post της κόρης μου, που κάθησε στον υπολογιστή μέχρι να ανοίξω την πόρτα. Έλεγα λοιπόν, Banks, Consider Phlebas. Edited October 2, 2010 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted October 7, 2010 Author Share Posted October 7, 2010 Lucius Sheppard: Life during Wartime Ενας εξαιρετικός συγγραφέας (από τους καλύτερους που έχω διαβάσει) δυστυχώς πολύ λίγο γνωστός και διαφημισμένος (ίσως γιατί δεν είναι politically correct). Είμαι στην σελίδα 70 και είναι σαν να διαβάζω το Αποκάλυψη Τώρα σε λογοτεχνική μορφή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Πήρα:Ράμα(Ι) και Συνέδριο για το Μέλλον,Λεμ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Μόλις τελείωσα τους Αγώνες Πείνας της SUZANNE COLLINS (το πρώτο) μου άρεσε, τι γνώμη έχετε για αυτό; Το έχει αξιολογήσει κανείς κάπου; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Μόλις τελείωσα τους Αγώνες Πείνας της SUZANNE COLLINS (το πρώτο) μου άρεσε, τι γνώμη έχετε για αυτό; Το έχει αξιολογήσει κανείς κάπου; Ναι. Στο "Λογοτεχνία Επιστ. Φαντασίας" ο TheHunterWriter έχει ανοίξει τόπικ με τίτλο The Hunger Games. Από ό,τι λέει, το βιβλίο είναι εφηβικό(;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Ward Moore, Bring the Jubilee Παράλληλη πραγματικότητα στις εντυπωσιακά φτωχές βόρειες ΗΠΑ που έχουν χάσει τον πόλεμο από τους Νότιους. Στην αρχή είμαι, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι όμορφη. Θα δούμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Ward Moore, Bring the Jubilee Παράλληλη πραγματικότητα στις εντυπωσιακά φτωχές βόρειες ΗΠΑ που έχουν χάσει τον πόλεμο από τους Νότιους. Στην αρχή είμαι, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι όμορφη. Θα δούμε. Αυτό είναι ανάμεσα στα βιβλία που θέλω να παραγγείλω από το bookdepository. Ένα άλλο είναι το Mockingbird του Walter Tevis... (και αρκετά άλλα από sf masterworks κ.λ.π.). Να μας πεις τη γνώμη σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 (edited) Michael Chabon, The Yiddish Policemen's Union Οι Εβραίοι της Ευρώπης γλίτωσαν το Ολοκαύτωμα (όχι τελείως... αλλά σε μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι ιστορικά συνέβη) και ζουν στην Αλάσκα, σε μια αυτοδιοικούμενη περιοχή που τους έχει παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ για 60 χρόνια -και που τώρα πρέπει να επανενταχθεί σε αυτές. Ένας φόνος, ένας αστυνομικός με τις στερεότυπες δυσκολίες των αστυνομικών (αλκοόλ, διαζύγιο, φοβίες κλπ.), ανησυχία για τη συνένωση... Φαίνεται καλογραμμένο και ενδιαφέρον, αλλά περισσότερα σε λίγες μέρες. Σάρωσε όλα τα εφ βραβεία το 2007. Edited November 27, 2010 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David1778 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 αυτό τον καιρό διαβάζω τον έραγκον...μη με πάρετε με τις πέτρες, το ξέρω οτι είναι για 15χρονα αλλά η καλή (για πολλούς απλά αξιοπρεπής) λογοτεχνία χρόνια δεν κοιτα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHunter-Writer Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 (edited) Αυτό τον καιρό διαβάζω το 'Νέμεσις: Η μάχη στην Ιαπωνία 194-4-45' του Max Hastings. Λατρεύω την Ιστορία και το βιβλίο είναι καλό. Στο κάτω κάτω χωρίς το παρλθόν τι είναι το μέλλον ( συγγραφικό ή μη); Edited November 28, 2010 by TheHunter-Writer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Καλωσήρθατε και οι δύο. Σε αυτό το τόπικ γράφουμε τι διαβάζουμε από εφ (επιστημονική φαντασία). Υπάρχει τόπικ στη «Γενική Λογοτεχνία» για να γράψετε τι διαβάζετε γενικώς. Δεν πειράζει φυσικά που γράψατε, έτσι απλά σας ενημερώνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 (edited) Aφού τέκειωσα το Blind Lake του Robert charles wilson (βλ. αξιολόγηση στο αντίστοιχο τόπικ) ξεκίνησα το: Frederik Pohl: Man Plus Θεωρείται ένα απο τα αριστουργήματα του Pohl και οι πρώτες 20 σελίδες όντως υπόσχονται κάτι τέτοιο. Το βιβλίο αναφέρεται στην μετατροπή ενός ανθρώπου σε bioenginnered cyborg κατάλληλα κατασκευασμένου για να επιβιώσει στον Αρη χωρίς καμμία μηχανική υποστηριξη. ο ηρωας του βιβλίου πρώην αστροναύτης και νυν VIP (ένας αρκετά κλασσικός αμερικανός) φαίνεται οτι θα γίνει ο πρώτος man plus αν και προς το παρόν ούτε το ξέρει ούτε το επιθυμεί! Οι πρώτες περιγραφές του man plus που μόλις διάβασα είναι όντως alienating και intriguing. Edited December 1, 2010 by karatasiospa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Παλεύω με το Commonwealth Saga του Peter F. Hamilton. Τέλειωσα το Pandora's Star κι είμαι κάπου μετά το ένα τρίτο του Judas Unchained. Τον ατελείωτο έχει. Πρώτη φορά διαβάζω Hamilton και δεν μου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Απ' αυτά που είχα διαβάσει για τη σειρά, περίμενα πιο γρήγορη και εθιστική δράση αλλά μου φαίνεται πολύ αργό κι όλο γύρω-γύρω το πάει. Ουφ! Κι έχω και την Void Trilogy του ίδιου να περιμένει τη σειρά της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Ειναι γεγονός ότι ο Hamilton είναι λίγο φλύαρος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 (edited) Table of longest novels Perry Rhodan (series) various 150 million German Marienbad My Love Mark Leach 17,000,000 English The Blah Story Nigel Tomm 11,300,000 English Devta Mohiuddin Nawab 11,206,310 Urdu The Story of the Vivian Girls Henry Darger 9,000,000 English Wheel of Time (series) Robert Jordan completed by Brandon Sanderson 3,430,682 English Trial by Tenderness Cevn McGuire 2,162,158 English Artamène Madeleine and Georges de Scudéry 2,100,000 French Les Hommes de Bonne Volonté Jules Romains 2,070,000 French À la recherche du temps perdu Marcel Proust 1,500,000 French Mission Earth L. Ron Hubbard 1,200,000 English Sironia, Texas Madison Cooper 1,100,000 English A Dance to the Music of Time (series) Anthony Powell 1,000,000 (circa) English The Night's Dawn Trilogy Peter F. Hamilton 1,000,000 (circa) English Mόλις... 14ος ο Χάμιλτον! (με άλλο έργο) Σημ. Αν κάνετε κλικ θα πάτε στο ανάλογο λήμμα της wikipedia Edited December 3, 2010 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Mόλις... 14ος ο Χάμιλτον! (με άλλο έργο) Όμως, για να μεταφέρω και λίγο από το φρασεολογικό τρεντ του τόπικ του τρέχοντος διαγωνισμού, το πρόβλημα μ' αυτόν δεν είναι το μέγεθος αλλά η τεχνική! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted December 4, 2010 Author Share Posted December 4, 2010 Mόλις... 14ος ο Χάμιλτον! (με άλλο έργο) Όμως, για να μεταφέρω και λίγο από το φρασεολογικό τρεντ του τόπικ του τρέχοντος διαγωνισμού, το πρόβλημα μ' αυτόν δεν είναι το μέγεθος αλλά η τεχνική! Ναι αλλά η φλυαρία είναι τεχνική (κακή! ) που έχει μεταξύ των άλλων και το αποτέλεσμα του μεγάλου μεγέθους! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Mόλις... 14ος ο Χάμιλτον! (με άλλο έργο) Όμως, για να μεταφέρω και λίγο από το φρασεολογικό τρεντ του τόπικ του τρέχοντος διαγωνισμού, το πρόβλημα μ' αυτόν δεν είναι το μέγεθος αλλά η τεχνική! Ναι αλλά η φλυαρία είναι τεχνική (κακή! ) που έχει μεταξύ των άλλων και το αποτέλεσμα του μεγάλου μεγέθους! Συμφωνούμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Παράλληλα με το Chabon που γίνεται κάπως κουραστικός, διαβάζω και τα διηγήματα του Μανωλιού, από το πρώτο του βιβλίο. Τα περισσότερα τα έχω ξαναδιαβάσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantine Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 καλησπερα παιδια.. πως περνατε.Εχω μια ερωτηση δεν ξερω εαν ποσταρω στο σωστο μερος εαν οχι συγνωμμη. Ξερετε εαν το βιβλιο του Daniel Suarez the Deamon εχει μεταφραστει στα ελληνικα ??? και απο πιο οικο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts