Jump to content

Ταινία μικρού μήκους: ΤΠΤ


Kate88
 Share

Recommended Posts

Επί τη ευκαιρία της πρόσφατης παρουσίας μου στο forum, σκέφτηκα να σας γνωστοποιήσω την ταινία μικρού μήκους που τελείωσα πρόσφατα με τίτλο ΤΠΤ.

 

Αποτελεί δουλειά 2 ατόμων και έγινε στα πλαίσια ενός φοιτητικού διαγωνισμού στο http://www.emovie.gr/ . Πρόκειται για την πρώτη μου προσπάθεια -έχω συμμετάσχει απλά σε μερικά ντοκιμαντέρ μέσω της σχολής μου (Δημοσιογραφία)- με εξοπλισμό μία κάμερα χεριού και έναν υπολογιστή για το μοντάζ.

 

Η ταινία πραγματεύεται ένα 24άωρο ενός νεαρού που στα πλαίσια της ψηφιακής κοινωνικοποίησης και της τεχνολογικής ικανοποίησης, έχει απομακρυνθεί από το φυσικό του περίγυρο, ξεχνώντας απομονωμένος στον τεχνολογικό του κόσμου τις φυσικές απολαύσεις.

 

Εδώ είναι το link της ταινίας http://www.emovie.gr...deo&video_id=77

 

 

Θα με ενδιέφερε ειλικρινά πολύ η άποψή σας είτε εκφρασμένη εδώ είτε εκεί, και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την αντικειμενική σας ψήφο αν αφιερώνατε λίγο χρόνο για να κάνετε λογαριασμό.

Το λέω αυτό γιατί στο site του διαγωνισμού, λόγω της μικρής επισκεψιμότητας του, επικρατεί η λογική της "ψήφισης και καταψήφισης" από γνωστούς.

 

Ευχαριστώ!!! sorcerer.gif

Link to comment
Share on other sites

όντως πολύ κάψιμο, το 24ωρο φαίνεται σαν να περνάνε εβδομάδες. Το μόνο περίεργο που μου φάνηκε ήταν στην αρχή όταν ξύπνησε με τα ρούχα του ο χαρακτήρας και τα παπούτσια του και ακόμα με την κοτσίδα στα μαλλιά του, εκτός κι αν καταλάβα λάθως. Φυσικά θα μου πεις αν παίζει σερρί θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κοιμηθεί με αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ συμπαθητικό. Όμως: ένας τέτοιος τύπος δε θα έβλεπε TV, παρά divX στο PC του. :)

Κατά τ'άλλα, υποτίθεται ότι δείχνει ένα 24ωρο, όμως η σκηνή με το ημερολογιο προς τα πίσω με μπέρδεψε. Τι ήθελε να δείξει;;;

Στα συν, η σκηνή της ζαλάδας και του e-flrting (καλύτερα όμως να το είχατε κάνει με screen-grabber, παρά με την cam).

Edited by SpirosK
Link to comment
Share on other sites

*Διγέλαδε: Ο χαρακτήρας δεν ξύπνησε με τα παπούτσια του, φόρεσε τις παντόφλες του και για τα ρούχα σκεφτήκαμε αυτό ακριβώς που σκέφτηκες κι εσύ, δλδ ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ξημεροβραδιάζεται με τα ίδια ρούχα. Τώρα όσο αναφορά για τον κότσο, το παιδί και στην πραγματικότητα έτσι κοιμάται... laugh.gif

 

 

 

*SpirosK: Για την tv έχεις δίκιο και το είχαμε σκεφτεί κι εμείς, αλλά ζυγίσαμε θετικά και αρνητικά και αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή εναλλαγή σκηνής δείχνοντας tv. Το screen-grabber το δοκιμάσαμε αλλά είχαμε μετά πρόβλημα με την ανάλυση... mellow.gif Τώρα στη σκηνή με το ημερολόγιο θέλαμε να δείξουμε την απώλεια αίσθησης του χρόνου του χαρακτήρα. Δηλαδή, βλέπει πολύ σκόνη και απορημένος σκέφτεται οτι είχε ξεσκονίσει.... τελικά πριν πολύ καιρό... Δεν το αποδώσαμε κατανοητό αυτό ε? unsure.gif

Με απλά λόγια σαυτή τη σκηνή θέλαμε να δείξουμε τις συνέπειες του εθισμού στο PC όπως την έλλειψη αντίληψης χρόνου και σαν επίπτωση αυτού την παραμέληση κάποιων βασικών υποχρεώσεων-αναγκών (είχα διαβάσει μια σχετική έρευνα).

 

Σας ευχαριστώ πάντως και τους δύο για τα σχόλια σας!! sorcerer.gif

Link to comment
Share on other sites

Κατά τ'άλλα, υποτίθεται ότι δείχνει ένα 24ωρο, όμως η σκηνή με το ημερολογιο προς τα πίσω με μπέρδεψε. Τι ήθελε να δείξει;;;

 

Εγώ πάλι κατάλαβα ότι έπρεπε να αντιληφθούμε πως ήταν άδειο... και μου κόλλησε αρκετά καλά.

 

Τώρα, όντως, ωραίο είναι το μοντάζ που έχετε κάνει και το παλικάρι μια χαρά παίζει, αλλά τα 9 λεπτά είναι πάρα πολύς χρόνος για μονάχα αυτό που περνάει σα νόημα. Έμεινα λίγο "ε?" στο τέλος. Και συν τοις άλλοις χάθηκε να πατήσετε κάνα δυο κορυφώσεις, δηλαδή και χωρίς να έχω διαβάσει κάποια έρευνα η πρώτη ανάγκη που παραμελείς όταν έχεις κολλήσει με παιχνίδι (ειδικά) είναι το να κατουριέσαι και να μην πηγαίνεις τουαλέτα ενώ τώρα η σκόνη μέσα στο δωμάτιο ενός φοιτητή... :p

 

Για πρώτη δουλειά από τεχνικής απόψεως είναι πολύ καλή, στην επόμενη θα ήταν ωραίο να υπάρχει κι ένα καλοδουλεμένο σενάριο, πιστεύω πως και με αυτό θα ήσασταν σε πολύ καλό δρόμο.

 

Τις ευχές μου για καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό :friends:

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία! Ωραία ιδέα.

Θα ήθελα να είναι λίγο μικρότερη σε διάρκεια η ταινία.

 

Μάλλον θα στείλουμε και από Πάτρα μία ταινία αν προλάβουμε.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

 

*Nienor: Όταν λες ότι στο τέλος έμεινες λίγο ε?? τι θες να πεις? Δε κατάλαβες το νόημα? περίμενες κάτι άλλο??

Πάντως, θέλαμε κι εμείς να μας βγει μικρότερη η ταινία, αλλά η φάση του μοντάζ έγινε πολύ βιαστική και δεν συμφωνούσαμε στο ποιες σκηνές να σβήσουμε οπότε τις αφήσαμε όλες... biggrin.gif

 

 

 

*Arachnida: καλή επιτυχία και σε σας αν καταφέρετε και την στείλετε!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..