Jump to content

Συμπαντικές διαδρομές


Kafka
 Share

Recommended Posts

Πέρα απο κάποιους άλλους οίκους, σκέφτομαι να στείλω το έργο μου και στις Συμπαντικές διαδρομές. Όμως δεν ξέρω άλλα βιβλία τους, και έτσι δε μπορώ να κρίνω τις εκδόσεις. Βρήκα το site τους και υπάρχουν εκεί τα βιβλία, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κανείς εδώ έχει έργα αυτού του οίκου, και την εντύπωση που του έκαναν :)

Link to comment
Share on other sites

:whistling:

 

post-1004-127185215777_thumb.jpg

post-1004-127185218137_thumb.jpg

 

Κατ'αρχήν, έχει εκδώσει διηγήματα του φόρουμ.

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Υπήρχε κι ένα subforum κάποτε μέσα στο sff αλλά έγινε κάτι σε Fiat Pundo. Αλήθεια...που 'ν' το;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά εδρεύει στη Λάρισα. Αλλά πιο συχνά θα βρεις το Γιωργο το Σωτήρχο στη Θεσσαλονική. Είναι ο ιδρυτής κι ο στυλοβάτης του εκδοτικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Θα ήθελα να αναφέρω (και εδώ) κάτι που έγινε ανάμεσα σε μένα και τον εκδότη των "Συμπαντικών Διαδρομών".

Κατά τις αρχές Απριλίου, ο Αντώνης-Solonor μου έδωσε το email του εκδότη των ΣΔ Γ.Σωτήρχου για να στείλω κανένα διήγημα για δημοσίευση.

Έστειλα το (εδώ αναρτημένο στις ιστορίες φαντασίας) "Τζάκομο".

Ο εκδότης μού έστειλε email και μου πρότεινε να το βάλει στο διαγωνισμό διηγήματος που κάνουν οι ΣΔ.

Μπήκα στο μπλογκ των ΣΔ, διάβασα τους κανονισμούς του διαγωνισμού και είδα ότι είχαν όριο 1500 λέξεων, ενώ το "Τζάκομο" είναι 2000.

Το έγραψα στον εκδότη και του είπα ότι, γι'αυτό το λόγο, θα του έστελνα άλλο, πιο μικρό.

Του έστειλα το "Coup de grace".

Ανέβασα το "Coup de grace" εδώ, στις "ιστορίες επιστημονικής φαντασίας".

Ο εκδότης μου έστειλε email ότι το αποσύρει από το διαγωνισμό, επειδή το ανέβασα εδώ και επειδή πρόκειται για διαγωνισμό που τα 3 πρώτα θα δημοσιευτούν.

Οι κανονισμοί του διαγωνισμού των ΣΔ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ότι απαγορεύονται τα δημοσιευμένα.

Το www.sff.gr λέει ότι όσα ανεβαίνουν εδώ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ δημοσιευμένα.

Παρ' όλ' αυτά, έστειλα στον εκδότη ένα άλλο, το "Δαίδαλος και Βιολέτα".

Ο εκδότης το δέχτηκε και με ξανάβαλε στο διαγωνισμό με αυτό.

Είδα ότι, μαζί με μένα, μια από τις καινούριες συμμετοχές ήταν το διήγημα "Ποιος είμαι;", με όνομα συγγραφέα Άγγελος Δραμπάλας.

Υπάρχει, ανεβασμένο εδώ από τον Άγγελο/Mesmer, ένα διήγημα με τον τίτλο "Ποιος είμαι;".

Έγραψα στον εκδότη "μήπως παίζει ρόλο το ότι ανέβηκε στο sff ΠΡΙΝ μπει στο διαγωνισμό;".

Ο εκδότης μού απάντησε "Με δουλεύεις κοπέλα μου;;;" και μου έβγαλε από το διαγωνισμό ΚΑΙ το "Δαίδαλος και Βιολέτα"... Και έβγαλε ΚΑΙ το "Ποιος είμαι;". Και, εκ των υστέρων, είδα στο μπλογκ ότι άλλαξαν οι κανόνες του διαγωνισμού, έτσι ώστε να απαγορεύονται τα δημοσιευμένα.

Επαναλαμβάνω ότι το www.sff.gr λέει ότι όσα ανεβαίνουν εδώ δε θεωρούνται δημοσιευμένα...

Επικοινώνησα με πμ με τον Mesmer και μου επιβεβαίωσε ότι είναι ο ίδιος, "αλλά δεν πειράζει, υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες και διαγωνισμοί".

Τα εν λόγω email τα έχω κρατήσει, για όποιον ενδιαφέρεται ή αμφισβητεί.

 

Εκ βάθους καρδίας καλή τύχη σ' αυτούς που θα κριθούν από τον εκδότη των ΣΔ...

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει μαλακίες κι εγώ στη ζωή μου σε φίλους μου λόγω αφέλειας, αλλά η τελευταία, σίγουρα ήταν αυτό το e-mail!

Sorry κιόλας, αλλά δεν παλεύεσαι με τίποτα, ρε Κέλλυ, 3 μήνες μετά, συνεχίζεις τη δυσφήμιση. Καλά κρασιά...

Link to comment
Share on other sites

Μου το θύμισε η Κιάρα στο τοπικ του "Δαίδαλος και Βιολέτα". Και δε γράφω τίποτα καινούριο, έκανα copy paste το ποστ μου της 2ης Μαΐου στο "Δημοσίευση σε περιοδικά". Μη μου πεις ότι θα τσακωθούμε τώρα γι' αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω ότι το www.sff.gr λέει ότι όσα ανεβαίνουν εδώ δε θεωρούνται δημοσιευμένα... 

 

Ναι, το SFF.GR μπορεί να λέει ότι θέλει. 

 

Μπορεί να σου πει ότι ο κόσμος διοικείται από μπλε ρινόκερους με ροζ κέρατα, but i would seriously doubt it.

 

 

Το ότι θα ήθελε να μη θεωρούνται δημοσιευμένα, λόγω κάποιων άγραφων κανόνων του εξωτερικού (όπως λέει) δε δεσμεύει κανένα εκδότη.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κέλλυ, ο διοργανωτής του διαγωνισμού επιλέγει τί και πώς θα είναι τα κείμενα που θέλει. Το μήνυμα του sff υπάρχει περισσότερο για νομικούς λόγους, ώστε ο συγγραφέας, αν θέλει, να μπορεί να παραχωρήσει δικαιώματα δημοσίευσης σε εκδοτικό οίκο ή το forum να μην αποκτά δικαιώματα που εκπορεύουν της δημοσίευσης κειμένου.

Link to comment
Share on other sites

 

Οι κανονισμοί του διαγωνισμού των ΣΔ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ότι απαγορεύονται τα δημοσιευμένα.

 

Link to comment
Share on other sites

Κέλλυ, είναι πάρα πολύ αργά τώρα που το διάβασα (στεναχωριέμαι που δεν το διάβασα το πρωί) και είμαι πάρα πολύ κουρασμένη για να ψάξω, αλλά είσαι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο quote?

Και σε ρωτάω γιατί έχω τους κανόνες για αυτό το διαγωνισμό στα μέηλ μου τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες κι αυτός είναι ο πρωταρχικός (σε τέτοιο βαθμό δηλαδή που δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος).

 

Τώρα, για το ότι σου μίλησε άσχημα, δε μπορώ να καταλάβω το πως έφτασε μέχρι εκεί η κουβέντα, αλλά έχεις δίκιο. Είναι ενα άσχημο μέηλ. Δε μπορώ να εκφέρω καμία άποψη για αυτό.

 

Όμως, για το κατά πόσο οι ιστορίες του διαγωνισμού θα κριθούν με σοβαρότητα και θα βαθμολογηθούν, αυτό μπορώ να στο υπογράψω. Όλοι μας έχουμε προσωπικές ιστορίες να αναφέρουμε, σε κάθε τομέα, οι οποίες είτε μας έκαναν να αισθανθούμε άσχημα είτε οτιδήποτε άλλο. Το να τις οδηγούμε όμως σε αυθαίρετα συμπεράσματα δε βοηθάει κανέναν και πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι θυμάμαι, είχα τσεκάρει τους κανόνες πριν ανεβάσω εδώ το διήγημα και δεν έλεγαν ότι απαγορεύονται τα δημοσιευμένα. Αλλά δεν έχω κρατήσει αντίγραφο των κανονισμών για να μπορώ να το αποδείξω πέραν πάσης αμφιβολίας. Τι να πω, μπορεί να θυμάμαι λάθος. Αλλά, έστω και έτσι, δεν υπήρχε λόγος να μου βγάλει ΚΑΙ το δεύτερο, το "Δαίδαλος και Βιολέτα". Αυτό ανέβηκε εδώ αφότου το απέρριψε ο κ. Σωτήρχος (και γι' αυτό το λόγο ακριβώς). Και δε μπορώ να πω ότι μου μίλησε άσχημα, το email λέει μόνο τη φράση "με δουλεύεις, κοπέλα μου;" και τίποτα άλλο.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι αναφέρω γεγονότα και μόνο, χωρίς σχόλια ή συμπεράσματα. Καταθέτω αυτό που συνέβη με τη δική μου περίπτωση, δεν είπα εγώ ότι έτσι αντιμετωπίζει τους πάντες ο κ. Σωτήρχος, ούτε έβγαλα διάγγελμα "μακριά από τις ΣΔ γιατί κλπ κλπ". Εγώ αναλαμβάνω μόνο την ευθύνη του ότι αυτά που έγραψα εδώ, όσον αφορά εμένα, συνέβησαν στ' αλήθεια, δε λέω ψέματα για να κουτσομπολέψω/δυσφημίσω κλπ. Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία με τις ΣΔ και τη μετακίνησα απλώς στο κατάλληλο τόπικ ως σχετική. Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει όποιος το διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτησω κάτι, Κέλυ; Δηλαδή επειδή το δικό σου ήταν δημοσιευμένο σύμφωνα με ΣΔ εσύ έδωσες τον άλλον για να φανείς αδικημένη;

THAT'S THE SPIRIT SOLDIER!:chair:

 

Εγώ θα σου απαντούσα χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

"Έδωσα", όπως λες, τον άλλον μήπως και αναθεωρήσει και μας πάρει και τους δύο ο κ. Σωτήρχος. Αλλά μας πέταξε και τους δύο έξω. Και εσύ γιατί παρεξηγείσαι; Εδώ δεν παρεξηγήθηκε ο ίδιος ο Mesmer. Και τι εννοείς "εγώ θα σου απαντούσα χειρότερα"; Δε με έβρισε κανείς, δε μου απάντησε άσχημα κανείς. Το "Με δουλεύεις, κοπέλα μου;" εσύ το θεωρείς βρισιά;

Επαναλαμβάνω ότι δε βρίζω κανέναν εγώ εδώ, απλώς αναφέρω τη δική μου εμπειρία. Μην το κάνετε τόσο μεγάλο ζήτημα, "έδωσες τον άλλον", λες και είμαστε στον πόλεμο και έχουμε προδότες και δίκτυα κατασκοπικά-αντικατασκοπικά! Ναι, είμαι ένοχη εσχάτης προδοσίας, κύριε (κυρία) πρόεδρε...:rolleyes::huh:

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν τον έδωσες...Απλά υπέδειξες γιατί πάνω από όλα είσαι αλτρουίστρια. Για να σας πάρουν και τους δύο...Μμμ...Είσαι ένοχη για το πιο θανάσιμο αμάρτημα. Μικροαστισμός λέγεται και δεν διορθώνεται σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

Link to comment
Share on other sites

Δε δήλωσα εγώ πουθενά αλτρουίστρια (μήπως διαβάζεις και άλλο φόρουμ ταυτόχρονα και με μπερδεύεις με άλλη;). Πιθανόν να έχω δηλώσει κάπου εδώ μέσα ότι είμαι οπαδός της συνέπειας, γι' αυτό είχα συγχυστεί τόσο πολύ με αυτήν την ιστορία... Ανθρώπους που άλλα λένε τη μία και άλλα κάνουν την άλλη συναντώ κάθε μέρα και κοντεύουν να με τρελάνουν, ίσως γι' αυτό δεν εγκατέλειψα το ζήτημα του διαγωνισμού αμέσως, με την πρώτη απόρριψη. Ώστε ο μικροαστισμός είναι το πιο θανάσιμο αμάρτημα; (:lol:) Το να πετάγεσαι στη μέση ενός ζητήματος που δεν το ξέρεις και να εκφέρεις γνώμη πώς λέγεται; Και γιατί δεν είχες διαμαρτυρηθεί όταν το πρωτοέγραψα (2 Μαΐου, στο τόπικ "Δημοσίευση σε περιοδικά"); Εδώ χτες έκανα απλώς copy paste το εκεί ποστ, αλλάζοντας μερικά χρονικά επιρρήματα κλπ. Αν θέλεις να τσακωθείς, δε νομίζεις ότι πρέπει να πας σε ένα τόπικ που να ξέρεις το θέμα του;

Link to comment
Share on other sites

Πόσες φορές πρέπει να παρουσιάσεις κατι για να το γνωρίσουμε; Ξέχωρα από αυτό εκφέρω την γνώμη μου και ασκώ την κριτική μου. Τι σόι συγγραφέας είσαι αν δεν την αντέχεις; Ξέρεις κάτι; Οπαδός της συνέπειας είναι κανείς για τον εαυτό του κι όχι για να κάνει υποδείξεις στους άλλους. Κάτι που εσύ αρέσκεσαι. Να τσακωθώ μαζί σου; Θα με καταγγείλεις μήπως κι εμένα;

Link to comment
Share on other sites

"Γκουχ"

 

Να πω κι εγώ τη δική μου άποψη.

 

Αυτό το ζήτημα είχε λήξει στο ποστ #15 και μετά... κάτι συνέβη. Θα ήταν κάτι αναγκαίο μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ο καπνός διαλύθηκε, το τόπικ ξεκλειδώθηκε. Χαλαρά από 'δω και μπρος.

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..