Drake Ramore Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Ρε Σκωτσέζε,,τόσο τρομάς είσαι πια;Δεν σου το ΄χα! Έλα μου ντε...είναι γνωστό άλλωστε οτι ο Din γράφει κυρίως ρομαντική φαντασία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Το αίμα που ρέει στις φλέβες μου είναι Star Wars και Star Trek, με ισχύ στο πρώτο. Να ψηφίσω Fantasy; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 (edited) Δεν με τραβάει το φάντασυ (πια) δεν με τραβάει η ΕΦ. (Και στα 2 υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις.) Για genres δε μιλάμε άλλωστε; Τι να πω, πως είμαι φαν του ρεαλισμού; Θα με πάρουν με τις ντομάτες! Α,ναι, επειδή εσύ δεν θεωρείς τον Poe τρόμου, δε σημαίνει πως εγώ δεν τον βλέπω ως τέτοιον. Και τον γουστάρω με τα 1000. Ergo, τρόμος ftw (για να μην επαναλαμβάνομαι, ιδού τι εστί τρόμος για μένα) Edited September 20, 2010 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Το 1 ειναι space oper fantasy και το αλλο science fiction space opera.Αν τα αθροισεις βγαινει 1,5 στα 2 ΕΦ;).Αλλα αν προτιμας το SW εισαι πιο κοντα στο φαντασυ.Η Δυναμη ειναι μαγεια,εχει ιπποτες,τερατα,πριγκηπισσες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Τι να πω, πως είμαι φαν του ρεαλισμού; Θα με πάρουν με τις ντομάτες! Σε ένα τέτοιο φόρουμ; Μα γιατί το λες αυτό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Ο Τρόμος είναι το σκαλοπάτι μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, Din Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Είδες; το φέρνω λάου-λάου... (συμφωνώ και το έχω δηλώσει πολλάκις, είναι το μεταίχμιο μεταξύ ρεαλισμού και spec.fic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 (edited) Χμμ, αυτή την εποχή είμαι κυρίως fantasy. Αλλά αλλάζω. Υπάρχουν εποχές που είμαι Science Fiction, εποχές που είμαι Τρόμου, ανάλογα με το τι έχω όρεξη να διαβάσω την κάθε εποχή. Αλλά μου αρέσουν όλα τα είδη του φανταστικού είτε λέγεται fantasy είτε λέγεται Horror, είτε science fiction, είτε είναι συνδυασμός... Μήπως θα έπρεπε να μπεί και μία επιλογή για Όλα, ή απλά ανάλογα με την διαθεσή μου; Διότι δεν μπορώ να ψηφίσω fantasy επειδή αυτό θα αλλάξει με το τι διαβάζω. Edited September 20, 2010 by Darkchilde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Εγώ θα έλεγα πως ο τρόμος είναι παρακλάδι της φαντασίας(λιθοβολήστε ελεύθερα!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Μπερδεύεις το fiction με το fantasy Χρήστο. Υπό αυτή την έννοια, κι ο ρεαλισμός παρακλάδι της φαντασίας είναι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Σταααα-νλευυυυυ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Σπαθιά και δράκους; Διαστημόπλοια και τρελούς επιστήμονες; Φαντάσματα και κατα συρροή δολοφόνους; Ή μήπως σύγχρονους ρομαντικούς βρικόλακες; Μήπως το θέμα δε σας αφορά αλλά μπλέξατε εδώ; Προσωπικά όλα τα παραπάνω. Μου αρέσουν απλά οι καλές ιστορίες. Kαι φυσικά είναι και ανάλογα με την διάθεση κάποιου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Μπερδεύεις το fiction με το fantasy Χρήστο. Υπό αυτή την έννοια, κι ο ρεαλισμός παρακλάδι της φαντασίας είναι. Έχεις δίκιο.Μαλακία είπα.Ήθελα να πω ότι ο τρόμος μπορεί να έχει στοιχεία φάντασι μέσα.Βεβαίως,και το φάντασι μπορεί να έχει τρόμο,αλλά η διαφορά είναι πως στην β περίπτωση είναι συμπληρωματικό. Δηλαδή,ο τρόμος (μπορεί να)πατάει στην φαντασία για να ξεδιπλωθεί,όχι το αντίστροφο. Πάρε για παράδειγμα τον Γέρο των Κοράκων. Τρόμο το λες,αλλά βασίζεται σε φάντασι για να γίνει όλη η ιστορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 (edited) Θέλω Να Δω: dark scifi Γέρος των Κοράκων: dark fantasy Και τα 2 για μένα είναι τρόμος. Δεν χρειάζεται τέρατα και gore ο Τρόμος για να δουλέψει. (κι επέλεξα αυτά τα 2 γιατί τα 'χεις διαβάσει) Edited September 20, 2010 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Τρόμος και το Θέλω να Δω;;; Όπως και να έχει,αυτό που λες δεν αναιρεί την γνώμη μου,ίσα ίσα μου φαίνεται να την ενισχύει υπόγεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Τρόμος και το Θέλω να Δω;;; Τρόμος, και μάλιστα στο theme που κυνηγάω. Έλλειψη ελέγχου. Σκέψου λίγο την κατάληξη και τι προσπαθεί να αποφύγει (η αντιδιαστολή της μιας μοίρας από την άλλη) και πες μου αν θα ήθελες να μοιραστείς τη μοίρα της. Δεκτόν, στην παρούσα έκδοση που έχω εκτός φόρουμ, φαίνεται και λίγο παραπάνω αυτό. Αλλά ακόμα κι αυτό που διάβασες στο φόρουμ... Υ.Γ. Ορίστε, εσύ δεν ήσουν που ρώταγες τι κάνουμε με τις παλιότερες ιδέες; Τις εξελίσσεις, είναι η απάντηση μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Τρόμος, και μάλιστα στο theme που κυνηγάω. Έλλειψη ελέγχου. Σκέψου λίγο την κατάληξη και τι προσπαθεί να αποφύγει (η αντιδιαστολή της μιας μοίρας από την άλλη) και πες μου αν θα ήθελες να μοιραστείς τη μοίρα της. Θα έλεγες το "Η Εκλογή τη Σόφη" (Sophie's Choice) ταινία τρόμου; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Δεν το έχω δει. Αν και έχοντας δει την πολύ διάσημη σκηνή του έργου, θα το ονόμαζα δράμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Δεν ξέρω,Μακ...Έτσι όπως τα λες,σκέφτομαι ότι η πλειοψηφία των έργων μου είναι τρόμος! Ειρωνικό δεν θα είναι αυτό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Δεν ξέρω,Μακ...Έτσι όπως τα λες,σκέφτομαι ότι η πλειοψηφία των έργων μου είναι τρόμος! Ειρωνικό δεν θα είναι αυτό; Σχεδόν ότι έχεις ανεβάσει εδω μέσα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω τρόμο (η σε κάποιο παρακλάδι του). Εκεί ταιριάζουν, περισσότερο απο κάθε άλλο είδος. Τρόμος δεν είναι απαραίτητα σπλατεριές, ούτε ζόμπι, ούτε βρικόλακες. Έχει σαν είδος πολλές εκφάνσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Ε, γι'αυτό επιστρέφω σ'αυτό που γράφει ο Μιχάλης εδώ Ο τρόμος είναι στις ραφές. Παρεισφρέει παντού. Έχει... πολλά πλοκάμια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Δεν ξέρω,Μακ...Έτσι όπως τα λες,σκέφτομαι ότι η πλειοψηφία των έργων μου είναι τρόμος! Ειρωνικό δεν θα είναι αυτό; Σχεδόν ότι έχεις ανεβάσει εδω μέσα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω τρόμο (η σε κάποιο παρακλάδι του). Εκεί ταιριάζουν, περισσότερο απο κάθε άλλο είδος. Τρόμος δεν είναι απαραίτητα σπλατεριές, ούτε ζόμπι, ούτε βρικόλακες. Έχει σαν είδος πολλές εκφάνσεις. Μα,συμφωνώ στο τελευταίο! Δεν ξέρω ποια έχεις διαβάσει,μόνο την Βαβυλώνα έχω πλέον στην βιβλιοθήκη και θα μπορούσε να ιδωθεί έτσι. Από εκεί και πέρα,η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό μην μου πεις ήταν τρόμος. Ο Αμοντιλιάδο,που θα ανέβει σύντομα,θα είναι καραμπινάτος τρόμος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Εγώ θα έλεγα πως ο τρόμος είναι παρακλάδι της φαντασίας(λιθοβολήστε ελεύθερα!). 'I am Legend' & 'Frankenstein' διαφωνούν μαζί σου... Απλά η Επιστημονική Φαντασία τείνει να ξεχωρίζει όταν δοθεί σε περιβάλλον τρόμου. Αλλα και ο τρόμος δεν έχει απαραίτητα φανταστική υπόσταση, μπορεί να λειτουργήσει και ως υποείδος Crime Fiction η δράματος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 (edited) Βασικα ο τρομος ειναι υπερανω κατηγοροποιησης φανταστικου. Τρομος ειναι και ο υπερφυσικος(φανταστικη λογοτεχνια τρομου,τυπου Μπαρκερ) τρομος ειναι και ο ρεαλιστικος(συμβατικη λογοτεχνια τρομου,τυπου Κετσαμ πχ).Απλα στον τρομο συνηθως βαζουν και κατι υπερφυσικο για να γινει πιο τρομακτικο.Επισης εχει μπει στην ιδια κατηγορια με ΕΦ και Φ γιατι ανηκανε ολα στις weird ιστοριες μυστηριου.Ειναι ενδεικτικο οτι πρωτα ξεχωρισε στα περιοδικα η ΕΦ και υπηρχε δηλαδη στις ΗΠΑ το Weird tales για ολα τα αλλα ειδη που τα βαζανε στο ιδιο τσουβαλι.Ετσι πολλοι συγγραφεις γραφανε σε ολα αυτα τα ειδη οπως πχ ο Χαουαρντ.Τι θελετε κυριε εκδοτα;Φαντασυ;Τρομο;Αστυνομικο;Ψευδοιστορικο;Ολα δια το κοινον! Το θεμα ειναι πως θα δοθει η ιστορια.Μπορει να μιλας για δαιμονες και μαυρη μαγεια και να μην ειναι τρομος αλλα εφηβικο επικο φαντασυ, μπορει να μιλας για την κακοποιηση μιας γειτονισσας και να ειναι τρομου. Κατι αντιστοιχο συμβαινει με τα αστυνομικα.Συγκαταλεγονται στα "μυστηριου" γιατι συνηθως ο αναγνωστης ψαχνει το δολοφονο.Αλλα μερικες φορες ξερουμε το δολοφονο απο την αρχη,οποτε δεν ειναι ακριβως μυστηριο...Πχ το Ντεξτερ ειναι σειρα "μυστηριου"; Τεσπα,εδω στο φορουμ μας επικρατει μεγαλυτερη αναλογια χοροραδων απο οτι σε αντιστοιχα ξενα μιθινκς. Edited September 20, 2010 by heiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Urban, και το new weird πάει πακέτο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts