Jump to content

The Ninth Gate (1999)


Tattoman
 Share

Recommended Posts

Αξιομνήμευτη ταινία. Αρκετά παλιά αλλά δεν χάνει την αξία της. Την είδα πριν 3 μήνες και μου άρεσε, όσο η υπόθεση όσο και η πολή καλή ερμηνεία του Τζονι Ντεπ. Για πείτε τις γνώμες σας...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις γιατί είναι χάλια;

 

Καλό θα ήταν όλοι μας να εξηγούμε λίγο παραπάνω κάτι τέτοιες εκφράσεις: 'μου άρεσε', 'ήταν χάλια' κλπ, ώστε να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι τους λόγους της κριτικής.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε παιδιά μη γράφετε τόσα και γέμισε το database του φορουμ...πάλι update θα κάνει ο Ρομπεν.

 

Η ταινία είναι πολύ καλή σε κάποια σημεία, κάπως χαζή σε άλλα. Κυρίως απο την στιγμή που εμφανίζεται το...love story (ας πούμε) και μετά, είναι λίγο χάλια. Έχει καλή ατμόσφαιρα όμως και ο Ντεπ δίνει πόντους.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχετε δίκιο, αλλά έχω τόσο καιρό να την δω (επειδή δεν μου άρεσε ) που δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Ευτυχώς που έπαιζε ο Ντεπ μόνο αυτό μπορώ να πω. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, η γενική ιδέα όμως ήταν αυτή.

 

Παρόλα αυτά, εγώ προτείνω να την δείτε, όπως και κάθε άλλη ταινία που μπορεί κάποιος να σας πει ότι δεν είναι καλή. Το ίδιο και με τα βιβλία. Ποτέ δεν εμπιστεύομαι την γνώμη των άλλων, γιατί το αν θα μου αρέσει μια ταινία ή ένα βιβλίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Edited by AftPeakTank
Link to comment
Share on other sites

Την έχω δεί πολύ καιρό πριν, αλλά μου άρεσε η ταινία. Κάποια στιγμή ίσως και να την ξαναδώ.

Link to comment
Share on other sites

και εμένα μου άρεσε η ταινία, και ένας ακόμη λόγος από αυτούς που αναφέρατε είναι οτι έχει σχέση με παλιά βιβλία μαύρης μαγίας. Απλά πόρωση αυτή η ταινία...

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, καλή ταινία του είδους, αλλά όχι και αξιομνημόνευτη!

Όπως είπε και ο Νόρθος σε κάποια σημεία βγάζει μια αφέλεια που δεν βοηθάει στο main story.

 

Τίποτα ιδιαίτερο. Στον μέσο όρο θα έλεγα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Περίμενα παραπάνω πράγματα από ταινία του Πολάνσκι, παρόλα αυτά με κράτησε μέχρι το τέλος. Καλή ήταν κι η ατμόσφαιρα.

Πολύ καλός, ως συνήθως, ο Τζόνυ Ντέπ με την τελευταία σκηνή να σηκώνει κουβέντα (πρόθεση του σκηνοθέτη φαντάζομαι, αλλά ήθελα κάτι δυνατότερο).

Κι εγώ θεωρώ ότι δεν ξεπερνάει το μέσο όρο, αλλά όλα αυτά είναι πάντα υποκειμενικά.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παλι ειναι απο τις αγαπημενες μου.Δεν ειναι τελεια,δεν απογειωνεται καθε αλλο μαλιστα.Το ρομαντζο οντως καπως χαλαει το ολο στορυ αλλα ευτυχως η γκομενα ειναι αρκετα απροσωπη και δεν αναλλωνομαστε σε χαζορομαντικες καταστασεις;).Ωραιο θεμα,καλη ερμηνεια απο τον Ντεπ,καλη σκηνοθεσια.Το τελος ψιλοπεριεργο αλλα και ψιλοαναμενομενο.

Οι ιστοριες που απτονται θρησκευτικου περιεχομενου χωρις να μπλεκουν με χαζα τερατα και σπλατεριες ή δογματισμους και preaching συνηθως με γοητευουν.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα η ταινία ήταν απογοητευτική.Όταν είχε βγει στους κινηματογράφους έτρεξα να την δω,τόσο γιατί μου φάνηκε ενδιαφέρων το θέμα και ήθελα να δω τον Ντεπ στον ρόλο του ντετέκτιβ αποκρυφιστικών βιβλίων αλλά και γιατί ήλπιζα οτι κάτι καλό θα έκανε ο Πολάνσκι με μία τέτοια ιδέα.Δυστυχώς ξενέρωσα εντελώς.Ο Ντεπ ήταν τόσο καλός όσο περίμενα,αλλά το φιλμ ήταν εντελώς χλιαρό.¨ηταν ένα εντελώς επίπεδο πράγμα,χωρίς εξάρσεις,χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην ατμόσφαιρα.Συν κάποιες γελοίες σκηνές όπως εκείνη που κατεβαίνει απο μια σκάλα η γυναίκα του Πολάνσκι(δεν θυμάμαι το όνομά της) σαν να πετάει.Θυμάμαι είχα βάλει τα γέλια και ευτυχώς που υπήρχαν μόνο 4-5 άτομα ακόμη ακροβολισμένα σε διάφορα σημεία της αίθουσας και δεν ήταν κανείς δίπλα μου.Για να μην μιλήσω για το φινάλε.Μόνο η σκηνή με τις σκαλωσιές έξω απο το βιβλιοπωλείο στην Ισπανία με είχε εντυπωσιάσει.Κατά τα άλλα πολύ μέτρια ταινία.

Edited by flamandin
Link to comment
Share on other sites

Η ταινία ήταν όμορφη και καλογυρισμένη. Το μεγάλο πρόβλημα που είχε για μένα ήταν το τέλος,

όταν σε άφηνε μετέωρο να σκεφτείς τι είχε γίνει χωρίς να σου δίνει ένα σύντομο φλάς μπακ για να σου δείξει πως τελικά ο Ντεπ ήταν εκείνος που είχε περάσει όλες τις πύλες και άρα εκλεκτός του Σατανά.

 

Εκεί ήταν για εμένα το μοναδικό πρόβλημά της. Μου άρεσε και το σημαντικότερο μου αρέσει κάθε φορά που την βλέπω -χωρίς να είναι κάποια συγκλονιστική ταινία.

Ωραία ατμόσφαιρα, έπαιρνα την αίσθηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά, χωρίς να μπορέσω να το προσδιορίσω. Αλλά αυτές είναι και οι ταινίες τρόμου που μου αρέσουν, αυτές που δεν είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, που κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν είσαι σίγουρος τι και που δεν υπάρχουν απαραιτήτως γαλόνια αίματος. Όχι πως δεν υπάρχουν κάποιες σπλατεριές που μου άρεσαν, αλλά συνήθως μόνο με αηδιάζουν - ειδικά βασανιστήρια και ακρωτηριασμοί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μου άρεσε η ταινία, έχει ωραία ατμόσφαιρα, αλλά με απογοήτευσε το τέλος. Πολύ γραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε η ταινία, έχει ωραία ατμόσφαιρα, αλλά με απογοήτευσε το τέλος. Πολύ γραφικό.

Εγώ μια χαρά το βλέπω! :eek:

post-1004-128410783322_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Φάντασμα changed the title to The Ninth Gate (1999)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..