Jump to content

Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay)


Tattoman
 Share

Recommended Posts

Ένας μεγάλος ψυχαναλητής και ψηυχολόγος. Έχετε διαβάσει κανένα έργο του;. Πως σας φαίνετε σαν συγγραφέας; και πως κρίνετε τα έργα του;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει 2 απο τα βιβλία του.

 

Είναι σαν να διαβάζεις ψυχολογία σε απλά λόγια και με απλές προτάσεις. Δηλαδή κάνει για όλους. Εγώ τα ευχαριστήθηκα και δεν με κούρασαν καθόλου. Φαντάζομαι οτι μπορεί σε κάποιους να τους φαίνεται μη σοβαρό ανάγνωσμα. Εμένα μου άρεσε και σε κανα δυο άλλους που το δάνεισα μια χαρά τους φάνηκε. Αν θες να διαβάσεις κάτι ποιο ακαδημαϊκο για την ψυχολογία υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα.

 

Απλό. Εύστοχο. Ωραίο. Κυλάει γρήγορα.

 

Τώρα τι γνώμη έχω γι αυτόν ως άτομο; Δεν το έχω ψάξει. Μου κάνανε δώρο τα βιβλία του οπότε και δεν το έψαξα. Δεν τον ήξερα ποιο πριν.

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει το Να Σου Πω Μια Ιστορία, και το βρήκα πάρα πολύ καλό. Ο τύπος είναι σοφός, τελεία.

Το βιβλίο είναι γεμάτο ιστοριούλες, και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Και για να εξηγούμαστε, δεν είναι σοβαροφανής.

Σοβαρός είναι, και με το παραπάνω. Απλά είναι αξιαγάπητος σοβαρός, αυτό είναι όλο.

Link to comment
Share on other sites

Ένας μεγάλος ψυχαναλητής και ψηυχολόγος. Έχετε διαβάσει κανένα έργο του;. Πως σας φαίνετε σαν συγγραφέας; και πως κρίνετε τα έργα του;

Tattoman, υποθέτω από την πρόταση σου, με το "μεγάλος", θα τον ξέρεις, θα γνωρίζεις δηλαδή γι αυτόν. Προσωπικά, μέχρι την εμφάνιση αυτού του τόπικ, δεν ήξερα τίποτα γι αυτόν, ούτε τι είδους βιβλία έχει γράψει.

 

Αν δεν γνωρίζεις για κάτι καταλαβαίνω να θέλεις να ρωτάς απόψεις. Αν όμως ξέρεις, γιατί δεν κάνεις μια μικρή έστω παρουσίαση για να μάθω κι εγώ, και κυρίως, για να μας πεις και την δική σου άποψη.

 

Εύχομαι να μην πάρεις στραβά αυτό που σου γράφω. Αν έχεις κοιτάξει άλλα τόπικ που παρουσιάζουν συγγραφείς, ακόμα και συγγραφείς που ξέρουμε, Χάουαρντ, Κινγκ, Λάβκραφτ, όλα ξεκινούν κλασσικά με ένα βιογραφικό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειτε για άτομο και το έργο του που εσύ ξέρεις και εγώ αγνοώ. Έχε το υπ'όψη σου, και όπως ρώτησες, μην ξεχνάς να μας λες και την δική σου γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει κι εγώ το "Να σου πω μια ιστορία" του Jorge Bucay και συμφωνώ με τους αποπάνω. Με τις ιστοριούλες εξηγεί πολύ κατανοητά και αποτελεσματικά διάφορες ψυχικές καταστάσεις. Δεν πήρα άλλο του γιατί νομίζω ότι θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Να προσθέσω ότι θεωρώ τις ιστοριούλες αυτές πολύ καλό παράδειγμα φάντασυ για να πάρει κανείς ιδέες τι περίπου "μηνύματα" θα μπορούσαν να έχουν τα παραμύθια. Μοιάζουν λίγο με μύθους του Αισώπου.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον μου φαίνεται. Το Ιστορίες να σκεφτείς είναι καλό;

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον μου φαίνεται. Το Ιστορίες να σκεφτείς είναι καλό;

 

καλό είναι. Πολύ απλό και ευχάριστο όπως είπαν τα παιδιά.

και το να σου πω μια ιστορία είναι καλό. Απλά είναι λίγο πιο δουλεμένο. Δηλ...βασίζετε σε μια σχέση ασθενή με θεραπευτή. Και στο τέλος κάποιας σηζήτησης υπάρχει πάλι μια ιστορία που να συνοψίζει το θέμα που κουβέντιασαν. Έγώ τα έχω και τα δύο και μου άρεσαν.

 

Ο Μουκάι γράφει έτσι ωστέ να μην κουράσει τον αναγνώστη αλλά τον έλκει και ταυτόχρονα του περνάει ένα ηθικό δίδαγμα. Είναι αυτό που είπατε γράφει ευχάριστα. Επιλέγει πολύ σοφά τις ιστορίες του και νομίζω πως δεν θα βρήτε ούτε μια που να σας αφήσει αδιάφορους. Έχει γράψει συνολικά πέντε έξι βιβλία και δεν είναι όλα τους με ιστορίες αλλά μερικά αναλύουν την ψηχολογία του ανθρώπου και δίνουν συμβουλές σε ανθρώπους με αδυναμίες.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay)
  • 6 months later...

1855580177_O-.jpg.190a7af3db3adb6f9335e3c8160480c6.jpg

O δρόμος της αυτοεξάρτησης - Φύλλα Πορείας Ι

Τα Φύλλα Πορείας του Μπουκάι μου τα είχε συστήσει μία φίλη μου και κάποια στιγμή που γινόταν μία έκθεση βιβλίου στον Πειραιά πήρα τα δύο πρώτα. Μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφει ο Μπουκάι. Άν θυμάμαι καλά στην αρχή χωρίζει τις εξαρτήσεις σε κατηγορίες ανθρώπων. Σε πολλές κατηγορίες μπορούσα να σκεφτώ έναν άνθρωπο του περιβάλλοντός μου που ταιριάζει με την περιγραφή του Μπουκάι και το είδος της εξάρτησης που έχουν αυτά τα άτομα. Εννοείται πως δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω. Γνωρίζω (ως επί το πλείστον) τις εξαρτήσεις μου και μπορούσα να δω και τον δικό μου εαυτό στις περιγραφές του Μπουκάι. Για αυτό άλλωστε μου αρέσει να τον διαβάζω. Είναι πολύ κοντά στη δική μου πραγματικότητα.

 

429485256_O-.thumb.jpeg.c76a086810b815d70b6284ee7a1e63cd.jpeg

O δρόμος της συνάντησης - Φύλλα Πορείας ΙΙ

Το είχα πολλή ανάγκη αυτό το βιβλίο και μάλιστα αυτόν τον καιρό. Δεν θεωρώ ότι τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να αλλάξουν τον άνθρωπο. Ίσως όμως να βάλουν κάποιον σε σκέψεις και να δει τη ζωή του μέσα από αυτά. Γενικά από αυτοβελτίωση μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο Μπουκάι, και αυτό για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω, είναι πολύ κοντά στη δική μου πραγματικότητα και στο δικό μου τρόπο σκέψης. Οι σκέψεις του Μπουκάι παρεμβάλλονται από ιστορίες - παραβολές που σκοπό έχουν μάλλον να κατανοήσει ο αναγνώστης καλύτερα αυτά που αποτυπώνει γραπτώς ο Μπουκάι στο βιβλίο του. Αυτές οι παραβολές νομίζω υπήρχαν και στο πρώτο από τα Φύλλα Πορείας και ίσως να είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλα του τα βιβλία. Θα συνεχίσω με το τρίτο κάποια στιγμή, το Ο δρόμος των δακρύων.

 

174000359_.jpg.02ff24eb42c1c42178579357122cdfb2.jpg 43268309_.jpg.8c4c1401aaa9f17de6586ec9fbd35e8f.jpg

Έχω διαβάσει επίσης τα Να σου πω μια ιστορία και Ιστορίες να σκεφτείς με το δεύτερο να μου είχε αρέσει περισσότερο από το πρώτο.

 

Edited by Ghost
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα των βιβλίων.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

821535815_O-I.thumb.jpeg.b1b4072826f33f708def87134d6b69e1.jpeg

O δρόμος των δακρύων - Φύλλα Πορείας ΙΙI

Για εμένα το πιο χρήσιμο βιβλίο μέχρι στιγμής από αυτή την σειρά. Το βιβλίο έχει ως κεντρικό θέμα το πένθος, όταν χάνουμε κάτι που είχαμε (ή που νομίζουμε ότι είχαμε, και σε αυτή την περίπτωση πένθος υπάρχει). Τα δάκρυα μετά από το πένθος είναι το πιο υγιεινό πράγμα. Μην ακούτε φράσεις του τύπου «πρέπει να φανείς γενναίος», «μη στεναχωριέσαι» κλπ. Να στεναχωρηθείτε για όση διάρκεια το έχετε ανάγκη, μόνο έτσι θα φτάσετε στο σημείο μιας υγιούς αντιμετώπισης του πένθους.

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ο δρόμος της ευτυχίας - Φύλλα Πορείας IV

Στο 1984 ο Τζορτζ Όργουελ μέσα από τα λόγια του πρωταγωνιστή λέει το εξής: «Τα καλύτερα βιβλία είναι αυτά που σου επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέρεις». Αυτός είναι και ο λόγος που μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο βιβλίο. Το βιβλίο δεν λέει κάτι το τρομερό. Όμως, είναι μία υπενθύμιση για το πώς να μην χάνουμε την πορεία μας. Ο Μπουκάι μου αρέσει πολύ, κρατάω αυτά που λέει με σκοπό να τα εφαρμόσω στη ζωή μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..