Jump to content

AKIRA


Bardoulas©
 Share

Recommended Posts

Το 1988 έγινε μια πυρηνική έκρηξη στο Τόκιο, που έδωσε έναυσμα για τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο. 31 χρόνια αργότερα, το Νεοτόκιο σφύζει από ζωή. Ο κόσμος έχει προχωρήσει, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, όλοι ζουν μια νέα ζωή. Σε έναν κεντρικό δρόμο, ο στρατός κυνηγά έναν φυγά που, απ’ όσο φαίνεται, κρατά σαν όμηρο ένα μικρό παιδάκι. Μια συμμορία μηχανόβιων θα συναντήσει αυτό το παιδί, και ο «προστατευόμενος» του αρχηγού της θα βρεθεί μπλεγμένος. Από κει και πέρα αρχίζει το ζουμί. Περνά πάνω από μια ώρα μέχρι να αρχίσει η πραγματική δράση στην ταινία. Μέχρι τότε, απλά εξαπλώνεται το σενάριο· ξετυλίγεται αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά και αποκορυφώνοντας το σασπένς. Ειλικρινά, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο για το σενάριο χωρίς να spoiler-ιάσω. Η ταινία είναι καταπληκτική. Οι χαρακτήρες, το σενάριο, ο κόσμος… όλα δένουν σαν κομπόστα! Θα μπορούσα να το παρομοιάσω με την φιλοσοφία του Matrix, ενώ ακόμη ψάχνομαι σε τι είδος να την κατατάξω. Μάλλον σε περιπέτεια-θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Σας λέω κύριοι, όποιος δεν την έχει δει ακόμα, να τη δει. Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου. Η αλήθεια είναι πως άργησα να την ανακαλύψω αλλά αν είναι έτσι και οι άλλες ταινίες του Otomo, με βλέπω να γίνομαι anime-άκιας.

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι παρόμοιες αλλά το Ακίρα είναι από τα αριστουργήματά του, ούτως ειπείν! :) Ο όρος για τον ανιμ-άκια είναι otaku! Και καλώς ήρθες στα άνιμε!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το Ακίρα είναι τρομερό. Τι άλλες ταινίες έχει γυρίσει ο σκηνοθέτης του;

Link to comment
Share on other sites

Μου έρχονται στο νου τα Roujin Z, Perfect Blue, Μetropolis και από μάνγκα θυμάμαι το Legend of Mother Sarah, που θυμίζει κάπως το Ακίρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Μου έρχονται στο νου τα Roujin Z,  Perfect Blue, Μetropolis και από μάνγκα θυμάμαι το Legend of Mother Sarah, που θυμίζει κάπως το Ακίρα.

 

 

Μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι σεναριακά το Ακίρα μοιάζει με μία μικρή χιονόμπαλλα , που κατεβαίνει μία βουνοπλαγιά και στο τέλος καταλήγει να είναι ένα τεράστειο avalanche .Μπορεί να μην έχει την αναζήτηση και τα φιλοσοφικά ερωτήματα του ghost in the shell ,ή την καταιγιστική δράση του ninja scroll , ή ακόμα και την κωμική πλευρά του great teacher onizuki ,αλλά ήταν είναι και συνεχίζει να είναι ο βασιλιάς τον manga (anime γκούχ ,γκούχ , γκούχ) :chinese:

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα το Ακίρα όταν το είδα, είχα ακούσει και τα άπειρα λόγια για αυτό (δες το, θα σ'αρέσει κ.τ.λ). Σε αυτού του στυλ την παράνοια προτιμώ το Neon Genesis! Και το Great teacher onizuka μ'αρέσει επίσης πιο πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

Φιλοσοφικά ερωτήματα του Ghost in the shell; Εμένα μόνο ένα μου δημιούργησε: "Μα καλά, ο μόνος είμαι που έχω διαβάσει τον Αστερισμό της Μόνα Λίζα του Gibson;"

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν εχω διαβασει...

 

Το Ακιρα ηταν πολυ καλο.. ειδικα για την εποχη του...

 

Ενα remake με ποιο καλο σχεδιασμο θα ροκαρε !!!

Link to comment
Share on other sites

Τιποτένιε, άλλο Gibson και άλλο GotS· υπάρχουν σαφείς διαφορές, δε βρίσκεις;

 

Πάντως, να πω ότι το αγαπημένο μου έργο του Otomo απ' όσα έχω δει (κι επιμένω!) παραμένει με διαφορά το Perfect Blue (best thriller I saw ever!!), καολουθεί το Metropolis και τελευταίο είναι το Akira (βέβαια ο κακόμοιρος το είδα στ' αγγλικά)...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, υπάρχουν και κάτι επιροές από Blade runner και περισσότερες σκηνές δράσης στο ghost in the shell (την ταινία, δεν έχω δει ακόμα το stand alone complex)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..