Bardoulas© Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Το 1988 έγινε μια πυρηνική έκρηξη στο Τόκιο, που έδωσε έναυσμα για τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο. 31 χρόνια αργότερα, το Νεοτόκιο σφύζει από ζωή. Ο κόσμος έχει προχωρήσει, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, όλοι ζουν μια νέα ζωή. Σε έναν κεντρικό δρόμο, ο στρατός κυνηγά έναν φυγά που, απ’ όσο φαίνεται, κρατά σαν όμηρο ένα μικρό παιδάκι. Μια συμμορία μηχανόβιων θα συναντήσει αυτό το παιδί, και ο «προστατευόμενος» του αρχηγού της θα βρεθεί μπλεγμένος. Από κει και πέρα αρχίζει το ζουμί. Περνά πάνω από μια ώρα μέχρι να αρχίσει η πραγματική δράση στην ταινία. Μέχρι τότε, απλά εξαπλώνεται το σενάριο· ξετυλίγεται αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά και αποκορυφώνοντας το σασπένς. Ειλικρινά, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο για το σενάριο χωρίς να spoiler-ιάσω. Η ταινία είναι καταπληκτική. Οι χαρακτήρες, το σενάριο, ο κόσμος… όλα δένουν σαν κομπόστα! Θα μπορούσα να το παρομοιάσω με την φιλοσοφία του Matrix, ενώ ακόμη ψάχνομαι σε τι είδος να την κατατάξω. Μάλλον σε περιπέτεια-θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Σας λέω κύριοι, όποιος δεν την έχει δει ακόμα, να τη δει. Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου. Η αλήθεια είναι πως άργησα να την ανακαλύψω αλλά αν είναι έτσι και οι άλλες ταινίες του Otomo, με βλέπω να γίνομαι anime-άκιας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Ναι είναι παρόμοιες αλλά το Ακίρα είναι από τα αριστουργήματά του, ούτως ειπείν! Ο όρος για τον ανιμ-άκια είναι otaku! Και καλώς ήρθες στα άνιμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Ναι, το Ακίρα είναι τρομερό. Τι άλλες ταινίες έχει γυρίσει ο σκηνοθέτης του; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Μου έρχονται στο νου τα Roujin Z, Perfect Blue, Μetropolis και από μάνγκα θυμάμαι το Legend of Mother Sarah, που θυμίζει κάπως το Ακίρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sicarii Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Μου έρχονται στο νου τα Roujin Z, Perfect Blue, Μetropolis και από μάνγκα θυμάμαι το Legend of Mother Sarah, που θυμίζει κάπως το Ακίρα. <{POST_SNAPBACK}> Μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι σεναριακά το Ακίρα μοιάζει με μία μικρή χιονόμπαλλα , που κατεβαίνει μία βουνοπλαγιά και στο τέλος καταλήγει να είναι ένα τεράστειο avalanche .Μπορεί να μην έχει την αναζήτηση και τα φιλοσοφικά ερωτήματα του ghost in the shell ,ή την καταιγιστική δράση του ninja scroll , ή ακόμα και την κωμική πλευρά του great teacher onizuki ,αλλά ήταν είναι και συνεχίζει να είναι ο βασιλιάς τον manga (anime γκούχ ,γκούχ , γκούχ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComaTose Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα το Ακίρα όταν το είδα, είχα ακούσει και τα άπειρα λόγια για αυτό (δες το, θα σ'αρέσει κ.τ.λ). Σε αυτού του στυλ την παράνοια προτιμώ το Neon Genesis! Και το Great teacher onizuka μ'αρέσει επίσης πιο πολύ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Φιλοσοφικά ερωτήματα του Ghost in the shell; Εμένα μόνο ένα μου δημιούργησε: "Μα καλά, ο μόνος είμαι που έχω διαβάσει τον Αστερισμό της Μόνα Λίζα του Gibson;" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Εγω δεν εχω διαβασει... Το Ακιρα ηταν πολυ καλο.. ειδικα για την εποχη του... Ενα remake με ποιο καλο σχεδιασμο θα ροκαρε !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Τιποτένιε, άλλο Gibson και άλλο GotS· υπάρχουν σαφείς διαφορές, δε βρίσκεις; Πάντως, να πω ότι το αγαπημένο μου έργο του Otomo απ' όσα έχω δει (κι επιμένω!) παραμένει με διαφορά το Perfect Blue (best thriller I saw ever!!), καολουθεί το Metropolis και τελευταίο είναι το Akira (βέβαια ο κακόμοιρος το είδα στ' αγγλικά)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Ναι, υπάρχουν και κάτι επιροές από Blade runner και περισσότερες σκηνές δράσης στο ghost in the shell (την ταινία, δεν έχω δει ακόμα το stand alone complex) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts