Jump to content

Maurits Cornelis Escher. 06


Blade master
 Share

Recommended Posts

Ο Εscher είναι ο αγαπημένος μου ζωγράφος. Τα έργα του δεν είναι τόσο φανταιζύ, αλλά είναι σίγουρα εξωπραγματικά, και έχουν και πολλή γεωμετρία,fractals κλπ. Είναι πολύ γνωστός για τις ψευδαισθήσεις στα έργα του.Παραθέτω μερικές εικόνες να τον θαυμάσετε :)

 

lw439f14.jpg

 

 

 

LW426.jpg

 

 

 

LW436.jpg

 

 

Escher%20-%20Relativity.jpg

 

 

Αυτά τα λίγα :) Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, πάνετε στο www.mcescher.com , ή ακόμα καλύτερα επισκεφτείτε την έκθεσή του στο Θησείο :D

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Τον λατρεύω! Είχα βρει πριν χρόνια ένα βιβλίο με σχέδιά του που τα κόβεις και τα κάνεις κουτάκια χάρτινα! Πολύ πλάκα. Τα έχω ακόμα. Έχω και ένα από αυτά τα παιχνίδια-παζλ-με-τα-τετραγωνάκια-που-έχει-ένα-κενό-και-πρέπει-να-τα-βάλεις-στη-σωστή-θέση με ένα σχέδιο του Escher. Πολύ σπάσιμο!

Link to comment
Share on other sites

Είναι πραγματικά υπέροχος, έχω δει πολλά έργα του. Λατρεύω τις ψευδαισθήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα μπορώ αυτά... Κατά κάποιον τρόπο με φαντάζομαι μέσα στη ζωγραφιά να προσπαθώ απεγνωσμένα να διαφύγω αλλά να μην τα καταφέρνω. :(

Edited by Elsanor
Link to comment
Share on other sites

Μ'αρέσει πολύ ο Escher. Μάλιστα έχω πάρει ένα μικρό βιβλίο με έργα του. Όπως λέει ο Elsanor, τα έργα του σε κλείνουν μέσα, αλλά εμένα με έλεκι αυτό, δεν με απωθεί. Αχ, η υποκειμενικότητα της Τέχνης. :)

O Εscher αν και όπως λέγαμε με τον Blademaster προχτές, δεν είναι ακριβώς φάντασυ, με την έννοια του τυπικού φάντασυ (σαν τον Boris Vallejo), είναι φανταστική τέχνη μια που δημιουργεί μη-υπαρκτούς κόσμους. Παρατηρώντας το τελευταίο έργο του μου θύμησε τις σκάλες του Κάστρου Hogwarts στο Χάρυ Πόττερ. Αναρωτιέμαι αν είναι σύμπτωση.Επίσημα πάντως στην ορολογία της τέχνης, δεν θα ήξερα που να τον κατατάξω? Σουρεαλισμό?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα πού να τον κατατάξεις...

Πάντως απ' ότι ξέρω είναι μαθηματικός και χρησιμοποιεί τα μαθηματικά για να δημιουργήσει τις ψευδαισθήσεις και τα "παράδοξα" που εμφανίζονται. Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Τις λατρεύω αυτές τις παράδοξες εικόνες αν και μου θυμίζουν κάτι εφιάλτες με σκάλες που βλέπω καμιά φορα (κλασσικά, είτε δεν έχουν έξοδο, είτε λείπουν σκαλοπάτια, είτε είναι πολύ στενές και σου προκαλού ίλιγγο... :( ). Αν κάτσεις όμως να τις σκεφτείς πολύ και να τις παρατηρήσεις καλά προσπαθώντας να βγάλεις άκρη, σε πιάνει πονοκέφαλος...

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ καλός.Έχω γράψει και μια ιστορία πριν καιρό βασισμένος στις εικόνες του...Θα δω αν μπορώ να την βρω πουθενά.

Πολύ φρικιαστικές-αγχωτικές-εφιαλτικές εικόνες πάντως.Παίζει μαζί σου,ξεγελάει το μάτι και κάθεσαι σαν βλάκας και ψάχνεις πως γίνεται να ήρθαν τα πάνω κάτω.Και όσο τις παρατηρείς,σου μεταφέρει μια αίσθηση πίεσης και άγχους,νιώθεις πως είσαι φυλακισμένος και δεν μπορείς να ξεφύγεις...

Edited by Anergos Xaros
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..