Jump to content

Ρακόρ #3 (dagoncult vs Zaratoth)


Nienor
 Share

  

8 members have voted

  1. 1. Μου άρεσε περισσότερο η ιστορία του:

    • dagoncult
      8
    • Zaratoth
      0

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Οι παράγραφοι που πρέπει να συνδέσετε:

 

"Αγοράστε το φάντασμα του πατριού μου"», διάβασε ο Ντάνι. «" Πριν από έξι βδομάδες ο ηλικιωμένος πατριός μου πέθανε ξαφνικά. Εκείνη την εποχή έμενε μαζί μας. Δεν είχε δικό του σπίτι και πήγαινε από συγγενή σε συγγενή, μένοντας από ένα δύο μήνες στον καθένα. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον θάνατο του, περισσότερο απ΄όλους η κορούλα μου, που είχε πολύ καλή σχέση μαζί του.Κανένας δεν το περίμενε. Ήταν δραστήριος ως το τέλος της ζωής του. Ποτέ δεν κάθισε μπροστά στην τηλεόραση. Έπινε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα. Είχε όλα του τα δόντια"

Από τον κύριο Drake Ramore.

 

 

Έτσι, έφτασα εδώ. Χτύπησα την πόρτα του μοναστηριού και κάποιοι άνθρωποι με κόκκινους χιτώνες με πήραν μέσα, μου πρόσφεραν φαγητό και τσάι, ζέσταναν κάμποσους κουβάδες νερό για να ξεβρωμίσω και μου έδωσαν ζεστά ρούχα και παπούτσια να φορέσω, γιατί τα δικά μου είχαν κιόλας κουρελιαστεί κι έπεφταν κιόλας από πάνω μου. Τότε με ρώτησαν τι ζητούσα - ήμουνα κάτι αλλόκοτο γι' αυτούς - κι εγώ τους απάντησα "Θέλω να ζήσω χίλια χρόνια"

Από την κυρία Cassandra Gotha.

 

 

 

Δύσκολα κι ενδιαφέροντα τα πράγματα κύριοι αυτή τη φορά :)

 

Ανεβάζετε τις ιστορίες έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου -αυστηρά.

Τα όρια στα οποία θα πρέπει να κυμαίνονται είναι 1000 με 3500 λέξεις -όχι και τόσο αυστηρά.

 

Είθε ο καλύτερος Αφέντης να νικήσει. :book:

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Αγοράστε το φάντασμα; Απόσπασμα κειμένου είναι αυτό ρε Drake ή από μικρές αγγελίες; :tease:

Link to comment
Share on other sites

Απόσπασμα μυθιστορήματος , ούτε καν διηγήματος!  Ολόκληρο βιβλίο στήθηκε πάνω σε αυτήν την αγγελία... :devil2:

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βρήκα πολύ, πολύ ενδιαφέρον είναι το απόσπασμα της Άννας και απαιτώ να μου στείλει σε πμ από πού το πήρε. Δεν μπορώ να περιμένω δέκα μέρες μέχρι να το μάθω. tongue.gif

 

Πράγματι δύσκολα τα κομμάτια. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορούν να συνδυαστούν. Καλή επιτυχία και στους δύο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μμμμ... Φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και τα δύο κομμάτια! thmbup.gif

 

Θα μου άρεσε να έγραφα κι εγώ μια ιστορία πάνω σε αυτό! Έχω σκεφτεί μια σύνδεση... Αλλά μάλλον σε κάποιο επόμενο Ρακόρ! Να με υπολογίζετε! laugh.gif

 

Ανυπομονώ να διαβάσω τις ιστορίες σας, παιδιά! book.gif

 

Καλή επιτυχία σας εύχομαι! first.gif

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα μια ενδιαφέρουσα (κατ'εμέ) ιστορία αλλά από το κομμάτι του Drake παίρνει μόνο έμπνευση, όχι στοιχεία, σε αντίθεση με το κομμάτι της Cassandra. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς είναι Ρακόρ και όχι write-off, έτσι; :mf_sherlock:

Link to comment
Share on other sites

Ε, εντάξει ρε παιδί μου, είπαμε να μην τα χρησιμοποιούμε και όλα όλα, αλλά άμα τα αφήσεις κι όλα απέξω (ειδικά την πρώτη φράση ας πούμε που είναι το μπαμ και δεν το χρησιμοποιήσεις έστω κάπως υποτυπωδώς) ε, δεν είναι ρακόρ :p Είναι μπάτε-σκύλοι-αλέστε :p

 

Lady Nina, το ότι τα παιδιά μόνο θα διαγωνιστούν σε αυτό εδώ το ρακόρ δε σημαίνει καθόλου πως δε μπορείς να γράψεις την ιστορία που έχεις στο μυαλό σου και να την ποστάρεις (αφού φυσικά θα έχουν σηκώσει και οι δύο τις δικές τους). Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά :)

Link to comment
Share on other sites

Τέλεια! Αν βρω χρόνο, θα καθίσω να τη γράψω κάποια στιγμή!

 

Όπως και την ιστορία του 3ου (21ου) διαγωνισμού θα τη βελτιώσω και θα την ανεβάσω κάποια στιγμή! Με βοήθησαν πολύ τα σχόλιά σας και μου έδωσαν αρκετές θαυμάσιες ιδέες! laugh.gif Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τι έχουμε εδώ? Δουλεύουμε? Το τιμολογήσαμε το φάντασμα του πατριού ή όχι ακόμα? :mf_sherlock:

Link to comment
Share on other sites

Κάτι κάνουμε. Έχω γράψει ένα κείμενο λιγότερο των 1000 λέξεων το οποίο θα λειτουργήσει ως βάση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο εαυτός μου πάλι με νίκησε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) και το κείμενο παραμένει ψιλοστάσιμο και θα χάσω όλη την αυριανή μέρα λόγω δουλειάς ζητάω από το φίλτατο συναγωνιστή να εγκρίνει μια μικρή παρατασούλα μέχρι Δευτέρα βράδυ - αυστηρά. :chinese:

Link to comment
Share on other sites

Πουφ! Καλά ρε, θα σας αλλάξω θέση το "αυστηρά" με "όχι και τόσο αυστηρά" :p

Άντε πάμε για Δευτέρα στις 12 το βράδυ. Για να γράφουμεεεε...

Link to comment
Share on other sites

Όνομα Συγγραφέα: Zaratoth

Βία; περίπου

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1445

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Μια πρώτη απόπειρα να γράψω κάτι που να θυμίζει τρόμο. Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι καλό το κείμενο, πως μπορούσα καλύτερα, αλλά άκουσα κάποιες θετικές κριτικές. Ελπίζω να σας αρέσει, ακόμα και αν δεν κερδίσει την ψήφο σας. Περιμένω σχόλια. :chinese:

 

Η Φυλακή των Ψυχών.doc

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, η επιλογή ήταν πραγματικά εύκολη (για εμένα) σε αυτό το ρακόρ.

Και οι δύο χρησιμοποιήσατε τις παραγράφους σωστά βάζοντας στοιχεία και απο τις δύο. Σε αυτό το σημείο ουδέν μεμπτόν. Απο εκεί και πέρα τραβήξατε εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

 

Zaratoth: Η ιδέα σου είναι πολύ καλή και βοηθάει στην χρησιμοποίηση των στοιχείων, παρόλα αυτά όμως δεν με έπεισε καθόλου. Οι χαρακτήρες σου είναι χάρτινοι και τα κίνητρα τους φαίνονται μόνο επιφανειακά. Το υπόβαθρο που έστησες μπορεί να λειτουργήσει σαν σκελετός για μια μεγαλύτερη ιστορία, της οποία η συνοχή και η συνέχεια θα δώσει βάθος στους χαρακτήρες. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο (αφου είχες τεράστιο περιθώριο λέξεων) επέλεξες να μας παρουσιάσεις μονάχα τον σκελετό της ιδέας σου (μια αναλυτική περίληψη δηλαδή) αντι για μια ιστορία ολοκληρωμένη. Στεναχωρέθηκα πολύ γιατί όλα τα υλικά βρισκόταν μπροστά σου για να τα χρησιμοποιήσεις, η ιδέα σου είχε ψωμί, και εσύ δεν το εκμεταλλεύθηκες.

 

Dagoncult: Μια ολοκληρωμένη ιστορία που μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν εισαγωγή μιας μεγαλύτερης, ή σαν τελευταίο κεφάλαιο ενός πολύ μεγαλύτερου διηγήματος. Οι χαρακτήρες σου ζουν, αναπνέουν. Το κίνητρο του Ντάνι για την αγορά του φαντάσματος είναι κάπως θολό, αλλά το αφήνω να περάσει στα πλαίσια του διαγωνισμού (ήθελες πολλές λέξεις ακόμη για να αναπτύξεις τον λόγο γι αυτήν την αγορά). Πολλές όμορφες περιγραφές της "δήθεν" τριπαρισμένης κατάστασης του Ντανι (που στην ουσία ήταν η πραγματικότητα), και γαμάτη ατμόσφαιρα στις στιχομυθίες με το κοριτσάκι. Πολύ καλό και το δέσιμο των δύο παραγράφων που αποκαλύπτει ακόμη μια ιστορία για το παρελθόν του γέρου να αναδύεται (σχετικά με την συμφωνία που έκανε).

Μια δεμένη, γεμάτη, χορταστική ιστορία στο σύνολο με πολύ καλή γραφή.

 

(διαβάζοντας αυτό και έχοντας υπόψιν δυο ακόμη ιστορίες σου που διάβασα πρόσφατα, θεωρώ οτι συγγραφικά έχεις περάσει στο επόμενο επίπεδο)

 

Η ψήφος στον Δάγων (όταν με το καλό ανοίξει το poll).

 

Υ.Γ zaratoth, τις ιδέες τις έχεις, την γραφή την παλεύεις (και όσο θα την παλεύεις θα γίνεται ακόμη καλύτερη). Θεωρώ απλώς οτι το γράψιμο σου θέλει παραπάνω δέσμευση, προσοχή στην λεπτομέρεια και υπομονή. Συνέχισε να γράφεις.

 

Υ.Γ 2 Ακη γαμήθηκα στο γέλιο με το τριπάρισμα του Ντάνι! Ειδικά όταν άλλαζε τα φώτα στο όνομα του μπάρμπα!laugh.gif

Πολύ καλό!thmbup.gif

Edited by Drake Ramore
Link to comment
Share on other sites

Έπεσε νομίζω λίγο μαλλιοτραβηγματάκι αυτή τη φορά για να έρθουν οι παράγραφοι στα διηγήματα, ή μου φαίνεται;

 

dagoncult με είχες, με είχες και με πήγαινες, αλλά με απογοήτευσες στο τέλος, και είναι περίεργο μυστήριο το γιατί. Καλό είναι να ξαφνιάζεις τον αναγνώστη, αλλά ολέθριο και να εναντιώνεσαι στις προσδοκίες του. Λεπτές οι ισορροπίες. Να εξηγηθώ:

 

 

Ο κεντρικός σου χαρακτήρας είναι για γέλια και για κλάματα, σε μένα τουλάχιστο ήταν περισσότερο για γέλια. Γελούσα λοιπόν διαβάζοντας τον και την είχα καταβρεί. Όλη η φάση έδεσε μια χαρά. Με χάλασε λίγο που ο παππούς συνάντησε … «μοναχούς» στην άλλη πλευρά, αλλά εντάξει, εγώ ήμουν με τον Ντάνι εκείνη την στιγμή so no problem. Κι ενώ δεν μπορούσα να ταυτιστώ με την μαστούρα του, μπορούσα πάρα πολύ να ταυτιστώ με την ανάγκη του να βρει τουαλέτα. Και να από τη μια πλευρά αυτός να θέλει να χ**** και να από την άλλη το φάντασμα να λέει «χύσε τις στάχτες!» Τι διαφορά κάνει ένα φωνήεν, ε; «dagon, είσαι μεγάλος» είπα και ξεκαρδίστηκα στα γέλια. Αλλά τζιφ!

 

Ξαφνικά πηδάς στο αργότερα, με την Μαίρη στην κρεβατοκάμαρα και τον Ντάνι στο γραφείο του. Που σημαίνει ότι ο Ντάνι κατάφερε κάποια στιγμή να βρει την τουαλέτα, κατέβηκε κάτω, ολοκλήρωσε την αγορά και επέστρεψαν σπίτι. Άρα νόμισα λάθος το τέλος.

 

Και ξαφνικά, με καθυστέρηση, μας δίνεις το punchline. Για μένα ήταν ξενέρωμα. Όλη η φάση θα ήταν να κατεβάσει τα παντελόνια του εκεί, στο ξένο το σπίτι, όταν είχε και την ανάγκη του στο κόκκινο και ήδη χαμένος στις παρερμηνείες της μαστούρας του, με τους άλλους κάτω να περιμένουν να ολοκληρωθεί η αγορά. Θα ήταν μαμάτο φινάλε γιατί ο αναγνώστης θα συμπλήρωνε με την φαντασία του το τι μπορεί να ακολούθησε: Τον Ντάνι να κατεβαίνει κάτω, να δίνει το «γεμάτο» βάζο στον φαλάκρα, και να του λέει ότι άλλαξε γνώμη, ότι εδώ δεν νομίζει ότι έχει πια φάντασμα.

 

 

Ψηφίζω παρ’όλα αυτά το Psygenius, γιατί…

 

Zaratoth-Zaratoth, το τρεχάτο σου διήγημα γαντζώθηκε πιο επίμονα στις αρχικές παραγράφους και ήταν σαν να προσπαθούσες να ανακαλύψεις/παρουσιάσεις τα υπόλοιπα βιβλία από τα οποία προήλθαν, στα βιαστικά όμως, στα πολύ βιαστικά.

 

Μερικά σχετικοάσχετα: Τρέχει ο ήρωας σε υπόγειο λαβύρινθο. Ο διάδρομος φωτίζεται περιοδικά από κεραυνούς;! Έχει παράθυρα ο υπόγειος λαβύρινθος. Μπαίνει και η βροχή μέσα;! …

 

Κυρίως όμως…

 

 

Ακόμα κι αν συνέφερε στον κόκκινο καλόγερο να βρίσκει θύματα, θα μου ήταν πολύ δύσκολο να δεχτώ σαν αναγνώστης ότι θα ανοιγόταν τόσο εύκολα στον οποιοδήποτε θα εξέφραζε την επιθυμία να ζήσει χίλια χρόνια. Δηλαδή με το πρώτο «Υπάρχει τρόπος» σκοτώνεις τραγικά κάθε μορφή αληθοφάνειας χρειάζομαι για να δεχτώ μια ιστορία. Μετά, το χαλάς ακόμα περισσότερο, σχεδόν κωμικά, όταν αφού έχουν κατεβεί στο υπόγειο και του δείχνει πρώτα το τραπέζι με τα δυσοίωνα λουριά, ο ήρωας ρωτάει τότε πως θα γίνει αυτό. Πάλι καλά που δεν το ρώτησε αφού τον είχε δέσει στο τραπέζι.

 

Και μετά, αφού είχε ξεγελαστεί ο ήρωας και ζητάει εξηγήσεις, ακολουθεί το κλισέ φάουλ όπου ο κακός κάθεται να του τα εξηγεί όλα με λεπτομέρειες. Εξηγήσεις που τις είχε δώσει πριν και σε όλα του τα θύματα φαντάζομαι. Δεν είχε κουραστεί να το κάνει αυτό;

 

 

Στα σοβαρά όμως, ήθελε μια άλλη ανάπτυξη για να ειπωθεί αυτή η ιστορία και να έρθει το φινάλε αποδεκτό στον αναγνώστη. Δεν μπορείς να πεις τέτοια ιστορία τόσο τηλεγραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια και στους δύο για τις συμμετοχές σας. Χρησιμοποιήσατε και οι δύο πολύ καλά τα κομμάτια που σας δόθηκαν, φτιάχνοντας δύο πολύ διαφορετικές ιστορίες.

 

dagoncult. Διασκέδασα αφάνταστα με την ιστορία σου. Στην αρχή νόμιζα ότι το πήγαινες για ιστορία καθαρού τρόμου και δεν μπορούσα να καταλάβω πού εξυπηρετούσαν όλες εκείνες χιουμοριστικές καταστάσεις. Λίγο αργότερα, όταν μπήκα στο κλίμα της ιστορίας, αφέθηκα να με παρασύρει και πραγματικά την απόλαυσα. Ήταν η πιο επεισοδιακή συνάντηση θνητού με φάντασμα που έχω δει ή διαβάσει. Η σκηνή με το φάντασμα του γέρου με την τσιριχτή φωνούλα, όλα τα λεφτά (ακόμα χαχανίζω). Αυτός ο Ντάνι, και γαμώ τους χαρακτήρες. Το δε τέλος... αυτό το τέλος... ήμαρτον! laugh.gif Η ψήφος μου πάει σε σένα, για τον ευχάριστο χρόνο που πέρασα διαβάζοντας την ιστορίας σου.

 

Zaratoth. Είχες μια αρκετά καλή ιδέα την οποία δεν εκμεταλλεύτηκες αρκετά. Νομίζω ότι βιάστηκες κι αυτό φαίνεται κι από τη μικρή έκταση της ιστορίας. Μπορούσες να χρησιμοποιήσεις όλες τις λέξεις που σου δόθηκαν και να χρησιμοποιήσεις άλλες τόσες για να αναπτύξεις την ιδέα σου. Ήταν λιγάκι ελλιπής και σε μερικά σημεία έτρεχε χωρίς λόγο. Για παράδειγμα,

θα ήθελα να μάθω τι ήταν εκείνο το μοναστήρι, πώς έμαθε γι' αυτό ο ήρωας, γιατί ήθελε να ζήσει χίλια χρόνια. Κάτι άλλο είναι οι πληροφορίες που δίνονται από τον μοναχό στον Ντάνι, λίγο πριν του πάρει την ψυχή του. Εκτός του ότι δόθηκαν μαζεμένες, πιστεύω ότι δεν είχε κανέναν λόγο, ο μοναχός, να καθίσει και να του εξιστορηθεί όλα αυτά. Θα προτιμούσα ο Ντάνι να ήταν αυτός που έψαξε και βρήκε τις πληροφορίες. Μερικές άλλες σκέψεις: Τι γίνεται με τα φαντάσματα αφού πάρει ο μοναχός την ψυχή του ανθρώπου; Μπορεί μετά να τα ξαναχρησιμοποιήσει σε άλλον; Επίσης, γιατί ένα φάντασμα που μπαίνει μέσα σε έναν άνθρωπο τον κάνει να ζήσει χίλια χρόνια;

 

Η γραφή σου είναι αρκετά στρωτή και καλή, διάβασα την ιστορία πολύ εύκολα. Όπως φαίνεται έχεις και καλές ιδέες. Άρα, το μόνο που μένει είναι να δώσεις περισσότερο χρόνο στις ιστορίες σου. Σίγουρα μπορείς και καλύτερα.

 

Αυτά από εμένα.

Καλή επιτυχία και στους δυο!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, πιστεύω πως έχω δικαιωμα μιας δικαιολόγησης, αν και εγώ μαζί σας είμαι, το κείμενό μου έχει τα φόντα για κάτι καλό αλλά παραμένει εκεί. Όσο κουλό και αν ακουστεί, μετά τις πανελλήνιες δεν μπορώ να κάτσω να γράψω κάτι. Με εξαίρεση του κειμένου με τον ιππότη (που και αυτό στην αρχή είχε ελλείψεις που εν μέρη καλύφθηκαν σε ένα edit που έκανα), προσπαθώ ακόμα να ξαναβρώ την παλιά μου όρεξη. Όπως είδατε στον τελευταίο διαγωνισμό δήλωσα συμμετοχή αλλά δεν έλαβα μέρος τελικά γιατί και εκείνη η καλή ιδέα μου χαντακώθηκε λόγω της βαρεμάρας μου. Ήλπιζα πως αν λάβω μέρος σε τέτοια παιχνίδια που έχουν χρονικό όριο θα πιεστώ και θα κάτσω να δουλέψω, αλλά τελικά φαίνεται ότι το αποτέλεσμα βγαίνει μάπα. Από το να ρίξω πάλι λευκή πετσέτα, είπα να το ανεβάσω, γνωρίζοντας πως η αλλοπρόσαλη ιστορική δομή θα το χαντάκωνε και να το δω ως άσκηση γραφής, ιδίως στα σημεία στίξης, στα οποία πριν μπω στο φόρουμ, ήμουν μάπας. Σε αυτό το στόχο πέτυχα, καθώς απ'ότι βλέπω δεν έχετε κάποιο παράπονο. Πάντως ελπίζω να ξαναβρώ όρεξη για συγγραφή γρήγορα, γιατί όλη αυτή η "προχειρότητα" των κειμένων μου, έχει αρχίση να με ξενερώνει περισσότερο απ'ότι εσάς. Και πρέπει να μάθω να δουλεύω σε διηγήματα γιατί μέχρι στιγμής ότι μικρό γράφω, θεωρείται απόσπασμα μυθιστορήματος, κάτι το οποίο δεν είναι και πολύ καλό. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και μου φαίνεται πρέπει να αρχίσω να συγχαίρω από τώρα τον Αφέντη Δάγων που όντως έγραψε κάτι πολύ καλό. :thmbup:

Link to comment
Share on other sites

Από το να ρίξω πάλι λευκή πετσέτα, είπα να το ανεβάσω, γνωρίζοντας πως η αλλοπρόσαλη ιστορική δομή θα το χαντάκωνε και να το δω ως άσκηση γραφής, ιδίως στα σημεία στίξης, στα οποία πριν μπω στο φόρουμ, ήμουν μάπας. Σε αυτό το στόχο πέτυχα, καθώς απ'ότι βλέπω δεν έχετε κάποιο παράπονο.

 

Μην το δένεις κόμπο αυτό.

Το οτι δεν ασχολήθηκε κανείς με τα σημεία στίξης μπορεί και να σημαίνει οτι υπάρχουν πολύ ουσιαστικότερα προβλήματα δομής και αφήγησης στην ιστορία σου.

Το οτι δεν σου είπε κανείς για τα σημεία στίξης μπορεί να σημαίνει οτι άλλα προβλήματα (που έβγαζαν μάτι) χτύπησαν άσχημα και δεν ασχολήθηκαν καν με τα σημεία στίξης.

Μπορεί να σημαίνει οτι (σε αντίθεση με ότι πιστευεις επειδή δεν διατυπώθηκε παράπονο) αντί να κάνεις ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την προηγούμενη ιστορία σου, πήγες ένα βήμα πίσω.

 

Υ.Γ Κακό πράγμα η βαρεμάρα πάντως...αν σε πιάσει δεν λέει να σε αφήσει! Νομίζω οτι την περάσαμε όλοι αυτήν την φάση. Υπομονή!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω για δέκα μέρες, αλλά μπορείς να κοιτάξεις και το τόπικ "Ρακόρ".

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ρακόρ #3 (dagoncult vs Zaratoth)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..