Jump to content

Συγγραφικοί Αγώνες Δρόμου


DinMacXanthi
 Share

Recommended Posts

Κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή. Έχετε γεμίσει με καφέ την αγαπημένη σας κούπα, έχετε αδειάσει το τασάκι, έχετε βάλει το σωστό soundtrack στα ηχεία, κλείνετε την πόρτα, ανοίγετε το word.

Έτοιμοι να γράψετε λέξη-λέξη το επόμενο σας δημιούργημα. Αλλά πριν από αυτό, ας δούμε αν υπάρχει κανα καινούργιο ποστ στο σφφ. Άντε να μπούμε και στο facebook. Λίγο youtube δεν έβλαψε κανέναν. Είναι κανένας στο skype; τέλος πάντων, επιστροφή στο κείμενο.

Αμαν; πότε πέρασαν 2 ώρες; άστο για αργότερα, αύριο, μεθαύριο...

"Ήθελα να γράψω μια ιστορία τις προάλλες (πέρσι) αλλά δεν στρώθηκα και τώρα πάει."

 

Πέρσι στο νανόριμο, οι 3 βόρειοι (Nihilio, Northerain, MacXanthi) κάναμε αγώνες δρόμου. Λέγαμε "η ώρα είναι Χ παρά δέκα, (ήμασταν και σε διαφορετικά time zones) σε δέκα λεπτά ξεκινάμε να γράφουμε για την επόμενη μιάμιση ώρα, και τότε μπαίνουμε ξανά και βλέπουμε τι κάναμε."

 

Που κατέληγε αυτός ο υγιής συναγωνισμός. Να στρώσουμε τα buns μας κάτω και να γράψουμε. Όταν θέλεις να γράψεις, ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΣ, θα γράψεις. Απλά όταν έχεις ένα σωρό διαφορετικά ερεθίσματα τριγύρω να σου αποσ- hey look a butterfly....

 

... τι έλεγα; αν ναι. Όταν έχεις ένα σωρό διαφορετικά ερεθίσματα να σου αποσπούν την προσοχή, πρέπει να βρεις ένα λόγο για να τα αποκλείσεις.

 

Αυτός είναι και ο σκοπός του εν λόγω τόπικ.

-Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να πει "παιδιά, έχω όρεξη να γράψω, πάμε για ένα τρέξιμο να δούμε;" Τσουπ, θα εμφανιστεί ένα άλλο μέλος και θα πει "κι εγώ θέλω να γράψω, να πούμε σε μισή ώρα / 2 ώρες / το απόγευμα;" Όσοι θέλουνε για την ακρίβεια. Λένε μια συγκεκριμένη ώρα, ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο (μιάμιση ώρα, αν υπάρχει, είναι μια χαρά) και στο τέλος αυτού του ορίου, ξανανοίγουν το ίντερνετ (είναι πολύ πιο εύκολο αν το 'χετε κλειστό) μπαίνουν στο τόπικ και γράφουν πόσες λέξεις έγραψαν (το σύνηθες για μένα σε μιαμιση ώρα τέτοιου αγώνα είναι γύρω στις 1200 λέξεις, άλλες φορές μπορεί να είναι και 600, μερικές φορές έτυχε να είναι και 1800)

Το καλό είναι πως μετά από αυτό το χρονικό όριο, τα συγγραφικά γρανάζια τρέχουν ακόμα, οπότε συνεχίζεις και γράφεις γιατί έχεις ρέντα. Και να το χιλιάρικο που γίνεται διχίλιαρο και βάλε αμέσως αμέσως.

 

Έχω κάνει τον εν λόγω "αγώνα δρόμου" με αρκετό κόσμο, εκ των οποίων κάποιοι μέλη του φόρουμ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Τουλάχιστον οι 3 μας που το τρέχαμε αυτό πέρσι τον Νοέμβριο τελειώσαμε τις 50,000 λέξεις σε ένα μήνα. Κάτι δείχνει κι αυτό.

 

Το τόπικ είναι ανοιχτό για όλους απο 'δω και πέρα, να ζητάνε μια συμμετοχή από κάποιον, να γράφουν, και μετά να σηκώνουν κι αποτελέσματα.

Δεν είναι διαγωνισμός φυσικά. Η συμμετοχή σου είναι αυτόματα και νίκη αν στρώθηκες να γράψεις.

 

Οπότε, μιας και είναι και Κυριακή πρωί, σηκώνω το γάντι πρώτος και λέω. Ενδιαφέρεται κανείς να γράψουμε από τις 12 σήμερα ως τις 1μιση; Περιμένω chinese.gif

Link to comment
Share on other sites

Τέλεια holiday.gif.

Στις δώδεκα λοιπόν;

Όποιος άλλος θέλει να μπει, ανοιχτά είναι thmbup.gif

Link to comment
Share on other sites

Κ για πες, μόλις πέσει η σημαία τα κλείνουμε όλα και στρώνουμε τον κώλο μας κ μετά ανεβάζουμε ό,τι γράψαμε τώρα κ τα συζητάμε; Αν πιάσει, θα κοιτάξω να το υιοθετήσω

Edited by aScannerDarkly
Link to comment
Share on other sites

Μόλις πάει 12 εγώ θα κλείσω το ίντερνετ, θα βάλω μουσική και θα αρχίσω να γράφω. Στις μιαμιση θα μπω ξανά στο sff.

 

Δε χρειάζεται να ανεβάσεις κείμενο, απλά λες "έγραψα πχ 800 λέξεις" ή όπως ευελπιστώ να πω εγώ "επιτέλους, έκατσα και συνέχισα εκείνο το κείμενο που είχα αφήσει στην εισαγωγή του και οι 700 λέξεις του έγιναν 1xxx. Πότε πάμε ξανά;"

 

 

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. Βέβαια, το ξέρω ότι κάποιος μπορεί να γράφει nanowrimo, άλλος να συνεχίζει εκείνη την ιστορία που άρχισε πριν δυο μήνες, άλλος να ξεκινάει κάτι καινούργιο, απλά είναι έξτρα κίνητρο αν ακολουθεί και κάποια συζήτηση. Αλλά, οκ, αυτό πολλές φορές απλά δεν είναι δυνατό, πχ σε ένα κείμενο ημιτελές, ή μισό κεφάλαιο από τη μέση μυθιστορήματος κτλ.

 

Άλλος;

 

Αν τελικά βγάλω πάντως 200 λέξεις, δε θα είναι περίεργο. Κάποιες φορές είμαι πάαααρα πολύ αργός.

Link to comment
Share on other sites

Το post-game analysis σίγουρα θα έχει κι ένα ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά οι 2 μας Scanner beer.gif

Όλα έτοιμα. Τα λέμε σε μιαμιση ώρα.

200 λέξεις; το αποτέλεσμα μπορεί και να σε ξαφνιάσει ;)

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο, ωραίο! Δεν μπορώ τώρα, με καλούν τα ντραμς μου (η γειτόνισσα θα ευχόταν να με είχατε καταφέρει), όμως γενικά είμαι μέσα!

 

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Επέστρεψα ευτυχής! biggrin.gif αποτελέσματα αμέσως:

 

Είχα μια ιστορία που είχε κολλήσει στις 628 λέξεις από την Τρίτη το πρωί. Από τότε, κι ενώ άνοιξα το κείμενο τόσες φορές, λίγο η δουλειά, λίγο το άπειρο procrastination, με έκαναν να κάνω άλλα πράγματα, να διορθώσω απο δω κι απο κει κανα κείμενο, αυτάαα....

 

Τώρα όμως στρώθηκα, πραγματικά. Πάμε λοιπόν:

Inception στο media player, τσάι από δίπλα, και βουρ.

 

Το ξεκίνημα όπως πάντα αργό. Κι όταν λέμε το ξεκίνημα, τα πρώτα 5 λεπτά, δεν πήρε παραπάνω. Διάβασα ότι είχα γράψει, έκανα μερικές διορθώσεις (που κατέβασαν το κείμενο από τις 670 στις 628) και συνέχισα.

Και το κείμενο βγήκε εύκολα. Όταν έχεις την εικόνα στο μυαλό, έτσι γίνεται. Στα πενήντα λεπτά, εκεί που τέλειωσε το soundtrack (και το ξανάρχισα γιατί το να βρω άλλο soundtrack θα με αποσπούσε) είχα κάπου 800 νέες λέξεις. Στη μια ώρα, ευχαριστημένος από τη δουλειά, σκέφτηκα μπας και σταματούσα. Αλλά λέω, εντάξει, είπαμε μιαμιση ώρα, θα το τηρήσω.

Και καλά έκανα γιατί, τώρα, (που έφτασα πάλι στο τελευταίο τραγούδι) κάνω καταμέτρηση κι έχω 1389 νέες λέξεις από τις 12 που ξεκινήσαμε. Το κείμενο είναι λίγο πάνω από τις 2000 πια holiday.gif

Ειλικρινά thanks Scanner, αν δεν κάναμε το τρέξιμο, δεν υπήρχε περίπτωση να το 'γραφα. Και νομίζω βγήκε και καλό biggrin.gif

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

989... Για εμένα, μπορεί να είναι και προσωπικό ρεκόρ σε τόσο χρόνο.... λοιπόν, λειτουργεί στ' αλήθεια!

 

Πόσο μάλλον όταν ξεκίνησα να γράφω περίπου στα τυφλά. Μια ιστορία που την είχα παρατήσει, και δεν είχα ιδέα πού να την πάω. Όχι ότι τώρα είμαι σίγουρος που θα οδηγηθώ με αυτά που έγραψα, αλλά προχώρησε σχεδόν μόνη της.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία ιδέα. Την εφάρμοσα με τη συγκάτοικο μια μέρα, γράφαμε παράλληλα και λειτούργησε πολύ καλά. Αλλά δεν συγχρονίζονται εύκολα τα ωράριά μας, οπότε περάσαν 2 βδομάδες από τότε. Σήμερα που είναι Κυριακή λοιπόν, ποιος ψήνεται να με βοηθήσει; Είναι 2.30 και σκέφτομαι σε μια ώρα, αν βρω βοηθό.

Link to comment
Share on other sites

Αφού φαίνεται πως όλοι οι ξενέρωτοι στην Ξάνθη θα κάτσουν μέσα, αντί να πάμε για καφέ... Μέσα εγώ biggrin.gif να πούμε 3μιση; Αν αλλάξει κάτι και βγω, θα σε ενημερώσω πάντως. Ελπίζω να έχουμε και κανέναν άλλον εδώ που να θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Οκ, 3.30 είναι μια χαρά. Να πάω και για τσιγάρα μην πάθω καμιά υστερία από έλλειψη νικοτίνηςdazzled.gif

Link to comment
Share on other sites

ok, σε 2,3 λεπτά ξεκινάμε. Τα λέμε στις 5, καλό γράψιμο!thmbup.gif

Link to comment
Share on other sites

My Chemical Romance στο cd, green nescafe στην κούπα, σημειωματάρια, κλείνω σύνδεση κι έφυγα!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, να το ξανακάνουμε any time. με ξεκόλλησε από μεγάλο λούκι

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μέσα είμαι! Αλλά μάλλον από Τρίτη...

 

Γιατί είναι ωραίο και ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι έχεις κάποιο σύντροφο στην προσπάθεια!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σταμάτησα πάνω στην 1 ώρα λόγω ανωτέρας βίας.

 

1500 λέξεις όμως.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μόλις σταμάτησα. Λίγο νερό κι έρχομαι για τα αποτελέσματα, κοράκιασα!

 

Λοιπόν, απ' ότι βλέπω, μάλλον τη βγάζω την ιστορία σήμερα biggrin.gif άλλες 1548 λέξεις στο περασμένο 90λεπτο. Η ιστορία ξεπέρασε τις 3500king.gif

Ε τώρα, που βλέπω το τέλος της μπροστά, δε θα σταματήσω.

Thanks για τη συνεργασία Μαρίνα, περιμένουμε αποτελέσματα και εντυπώσεις chinese.gif

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

1034 λεξούλες! Έγραψα μια καταπληκτική σκηνή, αποκάλυψης και σεξ! Πω, πω, αυτό θα μου λύσει το πρόβλημα που έχω, που δεν μπορώ να γράψω χωρίς παρέα!

 

Τώρα έχω δουλίτσα, οπότε σταματάω (πρέπει να βγουν και τα χειμερινά άλλωστε). Θα ξαναμπώ το βράδυ μήπως μου κάνει κανείς παρεούλα και πάλι.

 

Ευχαριστώ!!!

 

Υ.Γ: ξέχασα να πω ότι αντιμετώπισα προβλήματα. δεν ανοίγει το storybook και παραλίγο να τα παρατήσω, αλλά πάλι καλά έχω κρατήσει σημειώσεις και στο χαρτί!thmbup.gif

Edited by Eroviana
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σεξ ε; Πολύ καλό το κόλπο, τελικά. Βρίσκομαι στο "μαγευτικό" Τυχερό Έβρου, πίνω τη μπύρα μου, βήχω ανελέητα και to mobile internet δεν πιάνει μία - σέρνεται χειρότερα κι από την xtreme στις χρυσές τις μέρες (οι λίγο μεγαλύτεροι θα ξέρουν). Παίζει κανείς? Από τις 18:45?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εγώ. Αλλά πρέπει να προλάβω να μαζέψω τις σκέψεις μου. Είμαι σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να φτιάξω τον σκελετό του.

 

Μουσική έχει ήδη μπει. Ανοίγω τα ηλεκτρονικά κιτάπια μου και επανέρχομαι.

Link to comment
Share on other sites

Έγινε, Λιοντάρι. Κι αν θέλεις να ξεκινήσουμε λίγο πιο μετά, no prob. Αν επίσης, μετά τη λήξη, κάνω κανένα 20λεπτο να εμφανιστώ, θα φταίει η τεχνολογία που δεν έχει φτάσει ακόμα στο ειδυλλιακό Τυχερό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..