Jump to content

Μυστική Ταυτότητα


DinoHajiyorgi
 Share

Recommended Posts

Ο Πέτρος Χριστούλιας είναι Έλληνας ζωγράφος, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Ακόμα έχει ασχοληθεί με τo κινούμενo σχέδιo και με το video art. Γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα. Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα σε πολλά φανζίν, όπως Ανόργανη ύλη, THE COMIX UNDO, Big Bang κ.α. Από το 2006 συνεργάζεται με το περιοδικό Γαλέρα.

 

Το 1997 εκδίδει βιβλίο με τίτλο Σελίδες και σκίτσα από την ιστορία της Χαλκίδας από τις εκδόσεις Διάμετρος, το οποίο περιέχει συνοπτικά την ιστορία της Χαλκίδας με πολλές εικονογραφήσεις.

 

Το 1999 περνά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Το 2000 διακρίνεται σε πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς του περιοδικού Νέμεσις. Το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 αναλαμβάνει την εικονογράφηση του περιοδικού «Μαθητής». Το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 διδάσκει κόμικς στο εργαστήρι καλών τεχνών "Πράξις". Αποφοιτεί από την Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2005. Διπλωματική του είναι μία animation Τριλογία: For Violin, Τhe clouds of Rorschach και The 3rd Movement. Την ίδια χρονιά κερδίζει σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη το Ά βραβείο σε διαγωνισμό κόμικς του περιοδικού IQ με θέμα την Κούβα. Ακόμα βραβεύεται από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για το βίντεο «νεκρές φύσεις».

 

Το 2005 επιστρέφει στη Χαλκίδα.

 

Τον γνωρίσατε στο "9" της Ελευθεροτυπίας, ως σχεδιαστή του "Intra Muros" του Τάσου Ζαφειριάδη.

 

Το "Μυστική Ταυτότητα" είναι το κόμικ που γράφει και εικονογραφεί για το free-press περιοδικό "ΑΝ" στην Χαλκίδα.

 

[Πηγή εικόνων, προφίλ "ΑΝ περιοδικό" από το facebook.]

 

post-1004-12886080588_thumb.jpg

post-1004-128860807039_thumb.jpg

post-1004-128860808133_thumb.jpg

post-1004-128860809228_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από τους καλύτερους για μένα κομίστες στην Ελλάδα, πάντα μου έκαναν εντύπωση τα έντονα χρώματά του. Έχει εκδόσει τίποτα αλλό δικό του εκτός από τις Σελίδες; Θα πρέπει να τον ψάξω στα φανζίν ε; DeviantArt λογαριασμό έχει με υλικό;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει εκδόσει τίποτα αλλό δικό του εκτός από τις Σελίδες; Θα πρέπει να τον ψάξω στα φανζίν ε; DeviantArt λογαριασμό έχει με υλικό;

Αν και τον έχω συναντήσει μια-δυό φορές σε μυτίγκια συνεργατών του "ΑΝ" (πολύ καλό παιδί), τις πληροφορίες εδώ τις πήρα από το wikipedia. Googlαρε τον και ίσως βρεις τις απαντήσεις σου. Ήξερα ότι, λίγο πριν σταματήσει το "9", θα έβγαινε σε άλμπουμ το "Intra Muros".

 

Νομίζω ότι στη Χαλκίδα διδάσκει σκίτσο σε ΤΕΙ, αν και δεν είμαι τελείως σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Στο Google δεν βρίσκω τίποτα για deviantart. Μπορεί να χρησιμοποιεί κανένα nickname

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο Google δεν βρίσκω τίποτα για deviantart. Μπορεί να χρησιμοποιεί κανένα nickname

Μου είπε ότι έχει ένα portfolio εκεί στο νικ xristoulias.

 

Επίσης, ο Πέτρος σκιτσογραφεί το πραγματικά αστείο κόμικ SLAP, στο pdf περιοδικό Monkie, που θα βρεις στο www.monkie.gr

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σειρά "Χαρακώματα" που δημοσιεύεται στην Σαββατιάτικη ελευθεροτυπία.(συνήθως κάθε δυο βδομάδες) σενάριο:Τασος Ζαφειριάδης σχέδιο:Πέτρος Χριστούλιας

 

post-1004-0-03203700-1294188688_thumb.jpg

post-1004-0-23262400-1294188698_thumb.jpg

post-1004-0-81940800-1294188707_thumb.jpg

post-1004-0-19291000-1294188718_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά τη Ζωγραφική, τη Φωτογραφία , το Κόσμημα, την Κεραμική, τώρα και η 9η τέχνη θα φιλοξενηθεί στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας με τη δημιουργία τμήματος κόμικς για παιδιά από 12 μέχρι 18. Θα διδάξει ο δημιουργός κόμικς και ζωγράφος Πετρος Χριστούλιας. Προεγγραφές γίνονται στη γραμματεία του εργαστηρίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

post-1004-0-98813100-1294996963_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σενάριο και Κινούμενο Σκίτσο του καλλιτέχνη, "Για Βιολί".

 

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το σενάριο ή μάλλον τα "quotes" δεν μου φάνηκε κατάλληλα για αυτό το animation. Είναι πολύ βαριές έννοιες, και φεύγανε γρήγορα οι σκηνές με τα λογιά (που γινόντουσαν μια άσπρα μια γκρίζα) έτσι δεν προλάβαινα να το διαβάσω και να τα κατανοήσω όλο. Επίσης δεν έγιναν και πολλά στο animation εκτός από το τέλος. Πολύ όμορφο σκίτσο όμως. Μήπως είναι καμπάνια για κάτι συγκεκριμένο κι όχι ένα κανονικό έργο; Γιατί αν είναι έτσι η κριτική μου είναι άσχετη..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η Μυστική Ταυτότητα:

post-1004-0-26865100-1300111068_thumb.jpg

 

Ο καλλιτέχνης δίνει σάρκα και οστά στο δημιούργημα του:

post-1004-0-64964000-1300111134_thumb.jpg

 

Η Μυστική Ταυτότητα κυκλοφορεί στους δρόμους της Χαλκίδας:

post-1004-0-82672700-1300111191_thumb.jpg

post-1004-0-25165800-1300111213_thumb.jpg

 

Φωτογραφίζεται με άλλες διασημότητες της Χαλκίδας:

post-1004-0-87470100-1300111312_thumb.jpg

 

Ξεφάντωμα καρναβάλι 2011! (Πρώτος αριστερά, διάσημος συγγραφέας).

post-1004-0-28348000-1300111397_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι εγώ τον γουστάρω τον Χριστούλια. Και το Intra Muros έχει κυκλοφορήσει όπως φαίνεται στο λίνκ:

 

Intra Muros

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πέτρος Χριστούλιας – Κι όμως υπάρχουν υπερήρωες ανάμεσά μας

 

Χαλκίδα - 7/4/2011

 

Ο Πέτρος Χριστούλιας είναι ένας 33χρονος Χαλκιδέος, βραβευμένος δημιουργός κόμικς, που αγωνίζεται για τα όνειρά του, την ελευθερία έκφρασης στη ζωή του. Ο συγκροτημένος λόγος του, η ορθή κριτική του άποψη και η σεμνότητα που χαρακτηρίζουν τη συνέντευξη που παραχώρησε στο eviaportal.gr, δημιουργούν στον καθένα από μας την ελπίδα, ότι μπορεί να υπάρξει επιτυχία στο τέλος της δράσης ενός υπηρεήρωα, στον οποίο όλοι μας θέλουμε να πιστέψουμε πως ζει δίπλα μας.

 

Σε μια εποχή που ο πολιτισμός εξαντλείται σε χώρους μπουζουκιών, και δεν υπάρχει σωστή εκπροσώπησή του από τους πολιτικούς φορείς, οι οποίοι διοχετεύουν τη «δυναμική» τους – την οποία γεννούν οι ψήφοι που τους εξέλεξαν…- σε ανούσια έργα και αφήνουν την πόλη να «πεθαίνει» μέσα σε ένα ψευτοντιζαϊνάτο περιτύλιγμα κενού περιεχομένου, κι όμως υπάρχουν νέοι της γενιάς των 30, που παλεύουν για το αληθινό και απορρίπτουν καθετί μας ωθεί σε αποξένωση και "βιασμό" της προσωπικότητάς μας. Ένας εξ αυτών είναι και ο Πέτρος Χριστούλιας, που εκτός από την εξαίρετη δουλειά του, ο ορθός λόγος του, η σκέψη του, ο τρόπος διαχείρισης της ζωής του, προκάλεσαν ακόμα και τη δική μου ματαιοδοξία – χωρίς ίχνος τύψεων γι’αυτή την κλοπή – να αισθανθεί περήφανη και συνάμα αισιόδοξη, για το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι σήμερα, οι οποίοι αν τους δοθεί χώρος από την κοινωνία και δυνατότητα έκφρασης και επικοινωνίας του έργου τους και των ιδεών τους, τότε με σιγουριά θα μπορέσουμε να χαμογελάσουμε για το μέλλον του τόπου, αφού η ελπίδα δεν έχει χαθεί και κρύβεται ανάμεσά μας σε πρόσωπα που έχουν κάτι διαφορετικό και ουσιαστικό να πουν και να προβάλουν. Ο Πέτρος Χριστούλιας μιλάει αποκλειστικά στο eviaportal.gr για τη δουλειά του, τα όνειρά του, το σήμερα της Χαλκίδας, τους πολιτικούς και τον πολιτισμό με τρόπο που αξίζει της προσοχής και τον προβληματισμός μας πάνω απ’ όλα…

 

Eviaportal.gr: Τι θυμάσαι από τη Χαλκίδα ως παιδί;

 

Π.Χ.: «Όταν είσαι μικρός σε όποιο μέρος και να ζεις σου φαίνεται τεράστιο. Έτσι αυτό που θυμάμαι από την Χαλκίδα ως παιδί, είναι κυρίως η γειτονιά μου, δηλαδή από τον Φάρο μέχρι την Καναπίτσα και τη Σουβάλα. Ακόμα και ένα μικρό όμως κομμάτι ακτής και παραλίας είναι αρκετό για να γεμίσεις με πολύ ωραίες εικόνες».

 

Eviaportal.gr: Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το κόμικς;

 

Π.Χ.: «Μικρός είχα ένα θέμα διαχείρισης χρόνου-νομίζω ότι πλέον το έχω ξεπεράσει- και έτσι σε συνδυασμό με το ότι το σπίτι μου ήταν κάπως μακριά από την πλατεία, καθόμουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι. Η δεκαετία του 80 ήταν μια εποχή που ακόμα δεν υπήρχε η υπερπροσφορά της εικόνας που έχουν τα παιδιά σήμερα και έτσι ένιωθα την ανάγκη να φτιάξω και δικές μου. Το κόμικς εκείνη την περίοδο ήταν ακόμα στην αιχμή της τεχνολογίας της διασκέδασης, αφού ακόμα υπήρχαν πράγματα που ο κινηματογράφος δεν μπορούσε να κάνει, και έτσι με κέρδισε. Στην εφηβεία είχα αρχίσει να πειραματίζομαι με το μέσο του κόμικς και της εικονογράφησης και αφού τα βιώματα ήταν περιορισμένα στις σχολικές μου εμπειρίες, ήταν φυσικό η πρώτη μου δουλειά να είναι ένα βιβλίο -“σελίδες και σκίτσα από την ιστορία της Χαλκίδας”-το οποίο ήταν κάτι σαν μια μεγάλη σχολική εργασία, εικονογραφημένη. Αργότερα, σπούδασα ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών και εκεί ξεκαθάρισαν τα όρια του ενός μέσου από το άλλο, τα οποία μέχρι τότε ήταν ακόμα ασαφή στο ακαλλιέργητο από αισθητικής άποψης, μυαλό μου. Από ‘κει και πέρα ήταν θέμα εμπειρίας και συσσώρευσης πληροφορίας».

 

Eviaportal.gr: Πώς βλέπεις να έχει αλλάξει η Χαλκίδα;

 

Π.Χ.: «Η Χαλκίδα έχει αλλάξει σαν μια τυπική επαρχιακή πόλη. Περισσότερο τρέντ και ψευτοντιζαϊνάτα τραπέζια στις καφετέριες, τα οποία νοικιάζονται για ώρες από κόσμο που θα μπορούσε να κάνει πιο δημιουργικά πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ωραίοι πυρήνες, όπως το Εργαστήρι Τέχνης της κ.Χαρίκλειας Μυταρά, που βέβαια δεν είναι καινούριο ,αφού εγώ κάποτε ήμουν μαθητής εκεί και εδώ και δύο χρόνια είμαι δάσκαλος, και ελπίζω να είναι για καιρό ακόμα. Ένας καινούριος πυρήνας που τα τελευταία χρόνια συμμετέχω, δημοσιεύοντας μια σειρά κόμικς στην τελευταία σελίδα, είναι το περιοδικό “αν”. Στην πόλη επίσης γίνονται και ανούσια έργα, όπως αυτή η γέφυρα στη Χαϊνά, που δεν έχω δει να περνάει κανείς και που τα χρήματα που ξοδεύτηκαν θα μπορούσαν να πάνε σε κάτι που πραγματικά λείπει, όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση της “Αρέθουσας” και η λειτουργία της σαν χώρος πολιτισμού. Απ΄ την άλλη μπορεί η ερμηνεία κάποιων για το “χώρο πολιτισμού” να είναι σκυλάδικο, κλαμπ ή και ‘γω δεν ξέρω τι. Τι να πω... Ο πολιτισμός ή δεν εκπροσωπείται ή εκπροσωπείται λάθος».

 

Eviaportal.gr: Ως ενεργός εκπρόσωπος του κόμικς στην Ελλάδα ποιά είναι η αίσθηση που έχεις γι’ αυτό το ιδιαίτερο μέσο σήμερα;

 

Π.Χ.: «Τα τελευταία χρόνια πολλοί διαπιστώνουν μια άνθηση στο χώρο του κόμικς στην Ελλάδα. Πραγματικά τα τελευταία χρόνια βλέπουνε πλούσια παραγωγή ελληνικών κόμικς σε σχέση με παλιότερα και κάποια από αυτά είναι και καλά. Κατά την γνώμη μου, όλο αυτό είναι λίγο πλασματικό. Στην πραγματικότητα έχει γίνει πιο εύκολη η παραγωγή ενός κόμικς με την νέα τεχνολογία και υπάρχουν πολλοί δημιουργοί όπως και ‘γώ που το αγαπάμε σαν παλιοί φάν οι ίδιοι, που προσπαθούμε όλοι να καλύψουμε μια δικιά μας προσωπική ανάγκη. Μέχρι εκεί καλά. Απλώς δεν είμαι σίγουρος αν όλος ο υπόλοιπος κόσμος το παρακολουθεί αυτό. Νιώθω λιγάκι ότι σε πολλές δουλειές λείπει ο κοινωνικός ρόλος, με την έννοια ότι λείπει το κανάλι επικοινωνίας που κάποτε ας πούμε, μπορεί να ήταν ένα περιοδικό. Θέλω να πω ότι κάποτε υπήρχε μόνο ο Αρκάς, αλλά όλοι ήξεραν τον Αρκά γιατί ήταν μέρος την εβδομαδιαίας ρουτίνας τους, αφού στις υγιείς μέρες της, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» που τον φιλοξενούσε, έμπαινε σε όλα τα σπίτια. Μένει σ’ εμάς τους νεώτερους να καταφέρουμε να βρούμε τα κανάλια και να φτιάξουμε το δικό μας κοινό».

 

Eviaportal.gr: Πιστεύεις λοιπόν ότι πρέπει οι δημιουργοί να ξαναβρούν το κοινό τους;

 

Π.Χ.: «Προσωπικά έχω πάντα στο μυαλό μου αυτόν τον παράγοντα και πάντα μέρος της διαδικασίας της παραγωγής θεωρώ και την επικοινωνία με το κοινό. Θεωρώ ότι το έργο συνεχίζει να φτιάχνεται μέχρι να γίνει αισθητική εμπειρία του αποδέκτη. Ο καθένας ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του μπορεί να πάρει άλλα πράγματα από ένα έργο και αυτό πρέπει κανείς να το λαμβάνει υπόψιν του, αν θέλει να έχει ένα δυνατό και συγκεκριμένο μήνυμα. Αυτή η επικοινωνία είναι όλη η ουσία αλλιώς η καλλιτεχνική δράση καταντάει αυνανισμός».

 

Eviaportal.gr: Η σειρά που δημοσιεύεις στο "ΑΝ" αφορά τη Χαλκίδα. Πόσο από σένα υπάρχει στο σενάριο;

 

Π.Χ.: «Όταν μου ζήτησαν από το ΑΝ να φτιάξω μια σειρά κόμικς που διαδραματίζεται στη Χαλκίδα θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν είχα γυρίσει για ένα διάστημα από τις σπουδές και φαντάστηκα ότι μπορεί και πολλοί άλλοι να ταυτίζονταν. Έτσι δημιούργησα ένα χαρακτήρα ενός νέου που θέλει να ξεχωρίσει και επειδή το να ξεχωρίζεις στην μικρή πόλη δεν είναι πάντα αποδεκτό φτιάχνει μια στολή υπερήρωα και μεταμφιέζεται ψάχνοντας για δράση συνήθως ανεπιτυχώς. Έτσι δημιουργήθηκε η “Μυστική Ταυτότητα”. Χρησιμοποιώ τοπία της Χαλκίδας προσπαθώντας να μην γίνεται το κόμικς τουριστικός οδηγός παρά να αποκτά ο χαρακτήρας ένα πολύ συγκεκριμένο υπόβαθρο για να προβληθεί».

 

Eviaportal.gr: Αυτή την εποχή έχεις στα σκαριά κάποιο καινούριο βιβλίο- κόμικς;

 

Π.Χ.: «Τώρα περιμένω να κυκλοφορήσει μαζί με το cd των burger project ένα βιβλιαράκι κόμικς 28 σελίδων όπου σχεδίασα ένα σενάριο των ίδιων με ήρωες του χαρακτήρες που έχουν υιοθετήσει για τα live τους. Από κει και πέρα έχω μια σειρά σε σενάριο του Τάσου Ζαφειριάδη στην ελευθεροτυπία “στα Χαρακώματα” η οποία είναι πολλή φρέσκια ακόμα για να σκεφτόμαστε ακόμα τη συλλογή παρόλα αυτά πρόλαβε να περάσει στους φιναλίστ σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κόμικς στην Ιταλία και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

 

Eviaportal.gr: Σ΄αυτη τη φάση της ζωής σου μπορείς να πεις ότι έχεις κάνει πραγματικότητα το όνειρό σου; Ήταν κάτι που επιθυμούσες από παιδί ή προέκυψε στην πορεία;

 

Π.Χ.: «Μέχρι στιγμής η δουλειά που κάνω είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου αλλά όσο μεγαλώνεις βγάνεις από τον υπεραπλουστευμένο κόσμο της παιδικής φαντασίωσης και προσπαθείς να βρεις τη θέση σου σε έναν ευρύτερο κόσμο, όπου δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος».

 

Eviaportal.gr: Αν τα βασικά πρόσωπα της σημερινής πολιτικής σκηνής ήταν ήρωες κάποιου κόμικ, πώς θα τους περιέγραφες στην αρχική σελίδα;

 

Π.Χ.: «Γιωργάκης Παπανδρέου: Ο πρίγκιπας του βασιλείου. Αθλητικός , ξενέρωτος, γιάπης, μεγάλωσε και σπούδασε στο εξωτερικό αλλά έχει μάθει καλά τη γλώσσα και είναι πάντα έτοιμος να τον εξετάσεις. Ζει στον κόσμο του. Στο βασίλειο εξαιτίας του έχουν βγάλει την παροιμία “Το μήλο έπεσε κάτω απ την μηλιά αλλά η σκιά από πάνω δεν το άφησε να αναπτυχθεί κανονικά.”

Πάγκαλος: Αντιβασιλέας. Το αντίθετο από το πολιτικά ορθός, παραδομένος στα πάθη του, απόλυτος, πνευματώδης, χιουμορίστας. Μερικές φορές εκτελεί και χρέη γελωτοποιού στα τσιμπούσια που διοργανώνονται στο παλάτι.

Σαμαράς: Ο Βεζίρης του διπλανού βασιλείου που τελικά τα κατάφερε να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη αλλά ήταν πολύ αργά.

Καρατζαφέρης: Μάγος, λαοπλάνος. Αντλεί τη δύναμή του από μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει από την αδρεναλίνη που εκκρίνεται από το φόβο των ανθρώπων.

Παπαρήγα: Ιδιοκτήτρια καφενείου στην κεντρική πλατεία του βασιλείου που κάποτε είχε ζήσει μεγάλες δόξες. Αρνείται πεισματικά να αλλάξει διακόσμηση με αποτέλεσμα να μαζεύονται κυρίως γέροι».

 

post-1004-0-45178300-1302257662_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δείγμα νέας δουλειάς, εξώφυλλα βιβλίων:

 

post-1004-0-39313900-1310021391_thumb.jpg

post-1004-0-64825100-1310021402_thumb.jpg

post-1004-0-14547300-1310935112_thumb.jpg

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Οι καταπληκτικοί BURGER PROJECT επανακυκλοφορούν το cd τους "We Live in Athens" με εξώφυλλο και σπέσιαλ κόμικ, από το ταλέντο του Πέτρου Χριστούλια.

 

post-1004-0-71861600-1319527492_thumb.jpg

 

http://www.diskopolis.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=11229&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=16&lang=el

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

post-1004-0-47414200-1342089312_thumb.jpg

 

Το αρχικό σχέδιο της αφίσας για την παράσταση του Θεάτρου Χαλκίδας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" που για πρώτη φορά ανεβαίνει το συγκεκριμένο έργο στο σημείο που διαδραματίστηκε ο μύθος του, δηλαδή το ιερό δάσος της Αρτέμιδος στην Αυλίδα. Ένα παλιό λατομείο τσιμέντου μετατράπηκε σε θέατρο δίπλα σε έναν όρμο που μπορεί κανείς να τον φανταστεί γεμάτο με πλοία των Αχαιών που περιμένουν τον άνεμο. Πίσω από τα κατάρτια βέβαια ένα παρα πολύ ενδιαφέρον βιομηχανικό τοπίο του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδος σε επαναφέρει στο παρόν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..