Jump to content

Fantasy art in Virtual Worlds


Oberon
 Share

Recommended Posts

Τα παρακάτω δημιουργήθηκαν σαν μέρος μιας κολλεκτίβας στην οποία ανήκω στον εικονικό κόσμο του Second Life. Δημιουργήθηκαν, μαζί με πολλά άλλα, για να παρουσιαστούν στο  World Science Fiction Convention (Aussiecon Four) που έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Ήταν μέρος μιας έκθεσης με θέμα τη 3d art σε virtual worlds όπως το Second Life.

 

Tα μοντέλα βέβαια, όπως σε πολλά 3d προγράμματα, δεν είναι φτιαγμένα από μένα αλλά αγορασμένα ή χαρισμένα, αν και έχω κάνει αρκετές παρεμβάσεις (όπου ήταν επιτρεπτό) προτού πάρω τα snapshots  στα οποία βασίστηκαν οι εικόνες. Οι "κάτοικοι" οι οποίοι πόζαραν (δηλαδή οι χρήστες του Second Life) έχουν δώσει την άδειά τους να χρησιμοποιήσω τις εικόνες. Τα δύο frames στα πορτραίτα βρέθηκαν εδώ: http://juliazip.deviantart.com/ (και χρησιμοποιήθηκαν νόμιμα).

 

Φυσικά, αν και οι φιγούρες και αρκετά αντικείμενα βρίσκονται μέσα στην  SL, έγινε αρκετό enhancement με το Photoshop. Θα μπορούσα ίσως να ανέβαζα και τις αρχικές εικόνες αν κάποιος/α θέλει να τις δει.

 

 

 

1. Ηalloween on Titan: Σε έναν φανταστικό Τιτάνα με λίμνες υδατανθράκων, μια φουτουριστική μάγισσα αναζητά κρυστάλλους που δημιουργούνται στις Τιτάνιες θάλασσες.

 

Halloweeen_on_Titan_SFF.jpg

 

 

 

2. Mια βασίλισσα των Sidhe (Daoine Sidhe: Η μυθική νεραιδίσια φυλή της Ιρλανδίας) με την ακολουθία της. Κάθε sidhe clan έχει και δική του ιεραρχία βέβαια. :tongue:

 

 

Sidhe_Queen_SFF.jpg

 

 

 

3. Πλειάδιοι. Κάποιοι Ινδιάνικοι μύθοι λένε πως οι πρόγονοι των Ινδιάνικων φυλών ήρθαν από το αστρικό σμήνος των Πλειάδων. Άλλοι πιο μοντέρνοι new agers "επαφικοί" αναφέρουν μια φυλή από τις Πλειάδες που έχει Σκανδιναβικά χαρακτηριστικά. Σε άλλους ανάλογους "urban myths"(?) οι Πλειάδιοι δεν είναι και πολύ διαφορετικοί από τους "little greys" αλλά αισθητά πιο "ανθρώπινοι". Τρεις εκδοχές όντων μιας μοντέρνας . . . μυθολογίας.

 

 Pleiadians_SFF.jpg

 

 

 

 

4 και 5. Η ίδια εικόνα μιας πανέμορφης, εξωτικής γυναίκας, μπορεί να μετατραπεί στο πορτραίτο είτε μιας νεράιδας, είτε μιας γοργόνας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά frames, χρώματα και άλλα εφφέ.

 

Mermaid_Beauty_SFF.jpg Fairy_Beauty_SFF.jpg

Edited by Oberon
Link to comment
Share on other sites

Διονύση,

 

σου έχω πεί και παλιότερα ότι έχεις ταλέντο. Ολα τα παραπάνω σχέδια είναι πολύ όμορφα. Αγαπημένο μου το πρώτο στον Τίτανα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο είναι και το δικό μου αγαπημένο. ;)

Εύγε, Διονύση! :)

Link to comment
Share on other sites

Hey ευχαριστώ αμφότερους. Αν και τα 3d μοντέλα είναι, όπως σχεδόν τα πάντα στο SL, φτιαγμένα από άλλους residents, δεν έχει διαφορά από τη χρήση άλλων αντικειμένων για προγράμματα όπως το Poser κλπ. Εκτός βέβαια πως η φίλη μου που με βοήθησε στο modelling και ποζάρει τόσο σαν μάγισσα, όσο και σαν faerie queen είναι πραγματικό άτομο, όπως και οι άλλοι. Η εύρεση, επιλογή, αγορά, στήσιμο, animations κλπ βέβαια (το όλο styling) έγινε από μένα όπως και η δουλειά μετά στο Photoshop.

 

Μια που υπάρχουν απίστευτα όμορφα πράγματα που μπορεί κανείς να βρει (ή να φτιάξει) inworld, σκέφτομαι κάποια στιγμή να κάνω ένα κόμικ αντί μόνο pinups. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..