Stanley Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 (edited) Φίλοι κι αδέρφια, όλοι ελάτε να θαμάσετε εδώ, Πάει καιρός πολύς μου φαίνεται που έχω να σας δω Εμπάτε μέσα, μέσα παλάτι είναι πιο σωστό Χαζέψτε πλουμιστά χαλιά, το πλούσιο κρεμαστό Καθίστε στον έβενο, δοκιμάστε απ΄το εκλεκτό ψητό Μη χάσετε το ψάρι αυτό- είν΄ αφροδισιακό Φάτε κι από το γλύκισμα, γευτείτε το πιοτό Καπνό από Κούβα κόκκινο, ρουφήξτε, γλυκαίνει το κακό! Στο πάνω πάτωμα έχει γυναίκες πρόστυχες- τα ρούχα μου φυλώ Όσο θελήσετε για μια βραδιά, χατίρι δε χαλώ Και τώρα που τελειώσατε, ήρθε η ώρα θαρρώ, Σιμά μου να ζυγώσετε, δικά μου να σας πω Τι; Φεύγετε κιόλας; τιμή μου που ήρθατε, καληνύχτα, ευχαριστώ ;) Edited November 5, 2010 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Το ποίημα νομίζω έχει σαν βασικό θέμα τις λυκοφιλίες. Μου άρεσε πολύ γιατί είναι μια σκληρή μεν, ιδιαίτερα ρεαλιστική πλευρά δε, της κατάληξης των ανθρώπινων σχέσεων. Όλα έχουν γίνει περαστικά και έχουν αποκτήσει πελατειακό χαρακτήρα. Θέλω να πάρω κάτι από εσένα και θέλεις να πάρεις κάτι άλλο από εμένα. Επομένως καταλήγουμε σε εμπορικές και εφήμερες σχέσεις... Θεματολογικά ταυτίστηκα αρκετά. Είναι να μη σου κάτσει η στραβή, μετά γίνεσαι μισάνθρωπος. Ή τρελός. Ή συγγραφέας Το ύφος και η επιλογή των λέξεων μου θύμισε λίγο την ειρωνεία του Καρυωτάκη. Βαρύγδουπο κάπως και επίσημο... Μου άρεσε. Μπράβο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Σε ευχαριστώ πολύ! Έπεσες μέσα, είχα διάθεση πίκρας όταν το έγραφα... ''Βαρύγδουπο κάπως και επίσημο" Από αυτό φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει άλλες γραμμές μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Δεν έχω διαβάσει. Βασικά ως τώρα είχα την τιμή να διαβάσω δυο διηγήματα και ένα ποίημα... Αλλά και να χα διαβάσει, θα προσπαθούσα να απομονώσω αυτό που πέφτει στα χέρια μου. Εχεμ, πλήκτρα μου ήθελα να πω. Αν και θα με βοηθούσε να σε καταλάβω περισσότερο, να διακρίνω την διαφορά και την συνέχεια στο ύφος σου, κάθε λογοτεχνική απόπειρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts