Tiessa Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Waking Moments. Τα έχουμε ξαναπεράσει, αλλά καλή ιδέα για τους εξωγήινους. (Πως τους εντόπισαν ξανά είπαμε; Σωστό λαγωνικό το Βόγιατζερ, όλα τα οσφραίνεται.) Μου θύμιζε λίγο σκηνές με εικονικές εκεί που ξυπνούσαν και ξαναξυπνούσαν. Το πώς τους εντόπισαν έγινε εντοπίζοντας αυτά τα νευρογενετικά πεδία (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Εκείνο που δεν κατάλαβα πολύ καλά ήταν το κίνητρο των εξωγήινων να τα κάνουν όλα αυτά. Είπε μερικά πράγματα σε κάποια σημεία, αλλά κάτι τα όνειρα, κάτι η απορία αν είναι ή δεν είναι όνειρο αυτό ή εκείνο το κομμάτι, μου διέφυγαν. Δεν ήταν άσχημο επεισόδιο πάντως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Message in a bottle. Εξαιρετικό. Πώς μου άρεσαν οι δυο γιατροί! -- Stop breathing on my neck! -- My breath is a holographic simulation. -- So is my neck! Υπάρχει μια αναφορά για το θέμα στο Deep Space Nine ή θυμάμαι λάθος; Δεν γράφω άλλα. Επόμενο πιθανόν το Σάββατο το μεσημέρι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 Υπάρχει μια αναφορά για το θέμα στο Deep Space Nine ή θυμάμαι λάθος; Επόμενο πιθανόν το Σάββατο το μεσημέρι. Γίνεται αναφορά στον πόλεμο με το Ντομίνιον, που σε εκείνη τη φάση του Βόγιατζερ, το DS9 εξελισσόταν παράλληλα. Το Σάββατο το Hunters λοιπόν. Και την Κυριακή; Το θεωρώ διδυμάκη με το Prey που ακολουθεί γιατί και τα δύο επεισόδια αναφέρονται στους ίδιους εξωγήινους, στην περιοχή των οποίον μπαίνει τώρα το Βόγιατζερ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Καλά, είχαμε πει ότι θα βλέπαμε σήμερα δεύτερο; Τι θα γίνει, θα οργανωθούμε; Άντε, συμφωνώ με τον προγραμματισμό ως Κυριακή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Καλά, είχαμε πει ότι θα βλέπαμε σήμερα δεύτερο; Τι θα γίνει, θα οργανωθούμε; Άντε, συμφωνώ με τον προγραμματισμό ως Κυριακή. Βασικά, το άλλο το Waking moments το είδαμε χτες που ήταν Τετάρτη. Αν δεν μπορέσουμε να δούμε επεισόδιο το Σάββατο θα τα δούμε και τα δυο την Κυριακή (και μάλλον θα ποστάρω τότε ξανά για να μην μπερδευόμαστε) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 To ξέρω. Εννοώ, δεν είχαμε πει ότι θα δούμε σήμερα άλλο (δεύτερο) από χτες. Χεχε δεν έχει σημασία, αστειευόμουν. Waking Moments Εγώ το βρήκα εξαιρετικό. Ντικ-ικό βέβαια και το έχουμε ξαναδιαβάσει έτσι ή αλλιώς, αλλά άλλο να το βλέπεις. Απόλαυσα ιδιαίτερα την εισαγωγή, μέχρι τους τίτλους. Χαχα βρίσκω πολύ αστείο ότι ο Κιμ έχει ως εφιάλτη να πρέπει να κάνει σεξ με την πιο σέξι (για τους περισσότερους, τέλος πάντων) γυναίκα του Βόγιατζερ. Αλλά και ο χειρότερος εφιάλτης του Τούβοκ, κατά τον Νίλιξ: Να πρέπει να επικοινωνεί με το γέλιο. Εκείνο που δεν κατάλαβα πολύ καλά ήταν το κίνητρο των εξωγήινων να τα κάνουν όλα αυτά. χμ, να μην τους εντοπίζει κανείς μάλλον; Κάτι τέτοιο. Μπα, άλλο είναι το ανεξήγητο: Τα σώματά τους πώς τρέφονταν; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Message in a bottle. Εξαιρετικό επεισόδιο. Απολαυστικό. Δείχνει και πόσο έχει ωφεληθεί ο δικός μας γιατρός από ένα ταξίδι 4 ετών... Και δεν είναι η πρώτη φορά που σώζει ένα σκάφος, ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Hunter: Πάρα πολύ ωραίο επεισόδιο. Σύνδεση με το Alpha Quadrant σε συνέχεια του Message in a Bottle, ενδιαφέρουσα η τεχνολογία του αρχαίου σταθμού, γύρω από την μίνι μαύρη τρύπα, νέοι εχθροί και προπαντός πολύ συναίσθημα σε όλες τις φάσεις με τα νέα που μαθαίνουν όλοι τέσσερα χρόνια μετά. Όλοι οι χαρακτήρες είχαν πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές στο επεισόδιο. Εντυπωσιακή η χρήση της τρύπας για να γλυτώσουν από τους εχθρούς και κρίμα βέβαια που κατέρρευσε το δίκτυο. (Αλλά έχουμε κάτι να περιμένουμε από το μήνυμα που δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν, έτσι;) Prey: Ενδιαφέροντα τα διλήμματα. Βέβαια πολύ Predator vs. Alien έμοιαζαν οι δυο αντίπαλοι, αλλά είχε πολύ περισσότερα πράγματα από ξύλο να επιδείξει. Μου αρέσει ο τρόπος που εξελίσσεται η Seven και οι συγκρούσεις που προκαλούνται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 (edited) Hunter. Πολύ καλό επεισόδιο, όπως και το επόμενο, Prey. Επίσης συναφή, μου αρέσει ότι έτσι το πλαίσιο (ο πολιτισμός των Hirogen, η αλληλεπίδραση και πολυπλοκότητα των χαρακτήρων) γίνεται πιο σύνθετο, αν και απέχει πολύ από το DS9. Τέλος πάντων, δύο επεισόδια που ευχαριστήθηκα, νομίζω εξάλλου η σειρά βρίσκεται στα καλύτερά της. Επόμενο Βάσω-Ντίνο; Edited September 8, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 (edited) Επόμενο από μένα αύριο ή το αργότερο Τρίτη και μεθεπόμενο Τετάρτη. Edit: Και μόλις είδα ότι το επόμενο είναι διπλό, οπότε θα φροντίσω να δω τα επεισόδια όσο πιο κοντά γίνεται το ένα με το άλλο. Edited September 8, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Επόμενο από μένα αύριο ή το αργότερο Τρίτη και μεθεπόμενο Τετάρτη. Edit: Και μόλις είδα ότι το επόμενο είναι διπλό, οπότε θα φροντίσω να δω τα επεισόδια όσο πιο κοντά γίνεται το ένα με το άλλο. Όχι το επόμενο. Το μεθεπόμενο είναι διπλό και είναι άξιο προσοχής. Μην μπουκωθεί το πρόγραμμα. To The Killing Game θέλει ποπ-κορν και μπυρίτσα. Δύσκολο να συντονιστώ μαζί σας, κι εγώ θα δω το Retrospect σήμερα, και μάλλον το διπλό αύριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 (edited) θα δω το Retrospect σήμερα, και μάλλον το διπλό αύριο. και εγώ το ίδιο Edited September 9, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Retrospect Να το, το καθιερωμένο αστυνομικό επεισόδιο, με τη διαφορετική οπτική γωνία κάθε πρωταγωνιστή. Εχμ, καλούτσικο ήταν, ποτέ δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτά. Απλά εδώ είχε και το γιατρό που απέτυχε οικτρά ως ψυχολόγος -και το ανέβασε. O.T. Μου θυμίζει αυτή την έρημη χώρα, που κάποιος κόσμος νομίζει ότι έχει γίνει ψυχολόγος με πτυχίο ΦΠΨ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Retrospect Να το, το καθιερωμένο αστυνομικό επεισόδιο, με τη διαφορετική οπτική γωνία κάθε πρωταγωνιστή. Εχμ, καλούτσικο ήταν, ποτέ δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτά. Απλά εδώ είχε και το γιατρό που απέτυχε οικτρά ως ψυχολόγος -και το ανέβασε. O.T. Μου θυμίζει αυτή την έρημη χώρα, που κάποιος κόσμος νομίζει ότι έχει γίνει ψυχολόγος με πτυχίο ΦΠΨ... Διαχειρίζεται το ίδιο θέμα με εκείνο του TNG, που είχαν κλέψει από το πλήρωμα το dna τους για να φτιάξουν κλώνους, με το γνωστό μήνυμα καραμέλα "my body - my decision" που είναι θέμα στην Αμερική. Εδώ όμως δοκίμασαν την άλλη κατάληξη, το πως συχνά δηλαδή ξεσπά "κυνήγι μαγισσών" από υστερικές αντιδράσεις. Το θέμα όμως είναι σοβαρό και ευαίσθητο, ειδικά αν η Σέβεν είχε δίκιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Retrospect Ομολογώ ότι δεν περίμενα την κατάληξη. Έλεγα πως θα ήταν όντως έτσι όπως τα περιέγραφε η Seven τα πράγματα και περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα είχε εκείνη δίκιο κι όχι οι "κακοί" εξωγήνινοι. Υπ' αυτή την έννοια, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ αξιοπρεπές επεισόδιο, με ενδιαφέροντες προβληματισμούς στο τέλος του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 The Killing Game I & II Παρόλο που συχνά λέω "άντε πάλι holodeck", να μην πω πόσο συχνά λέω "άντε πάλι 20ος αιώνας σε holodeck", αυτό το διπλό ήταν όντως πολύ απολαυστικό. Έστω και χωρίς ποπ-κορν και μπυρίτσα, μια που το είδαμε τώρα το απόγευμα, το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Πολύ καλή πλοκή, πολλές ευκαιρίες για συγκρούσεις, τέλειος ο Νήλιξ με τους Κλίνγκονς -ε, αν δεν καταλαβαίνω (από τον καιρό του TNG ακόμα) πώς στην ευχή σε σκοτώνουν τα εξομοιωμένα εκρηκτικά και όπλα, δεν πειράζει, σ' αυτό το επεισόδιο τούς το συγχωρώ. Θα δούμε πάλι αύριο, αλλά σας περιμένω και θα γράψω όταν μου πείτε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 Θα δούμε πάλι αύριο, αλλά σας περιμένω και θα γράψω όταν μου πείτε. Αύριο το επόμενο, ΟΚ. Vis a Vis. (γιατί σκέφτομαι ξαφνικά τη Σέβεν; Άσχετο.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 (edited) The Killing Game I & II Ναι, holodeck αλλά καλό holodeck. Το καλύτερο μέρος της ιστορίας, ήταν ο Ιρότζεν που ήθελε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του λαού του. Πάντως δεν θα αντέξω άλλο ολοντέκ. Ειδικά κάποια (ένα ή δύο;) επεισόδια που έρχονται, Α/Μ και Κάθριν πρωταγωνίστρια, τα θυμάμαι αμυδρά με... απέχθεια. Edited September 12, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Vis a Vis Και άλλες φορές στο VOY θα δούμε ανακύκλωση παλιότερων ιδεών, όπως εδώ την ανταλλαγή σώματος ανάμεσα σε δύο άτομα. Πχ. θα θυμηθείτε το επεισόδιο με Μπασίρ και εξωγήγινο στο DS9, ίσως και αλλού. Τέλος πάντων, καλό επεισοδιάκι, τηρούμενων των αναλογιών. Καλός ο Πάρις. ΥΓ. Πού πήγε το σπόιλερ, χάθηκε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Vis a vis. Μάλλον πλάκα είχε. Τουλάχιστον να τους έμενε εκείνο το coaxial warp να γυρίσουν και λίγο πιο γρήγορα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Εδώ είχαν τον Q να τους έχει υποχρέωση, και δεν του ζήτησαν να τους γυρίσει πίσω. Άμα το συμβόλαιο είναι για 7 σίζονς, δεν γυρνάς ούτε με το Θεό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 14, 2013 Share Posted September 14, 2013 Well folks, Επειδή θα λείπει ο Κώστας για λίγες μέρες, είδαμε και σήμερα το πρωί το Τhe Omega Directive γιατί το επόμενο κάθισμα στον καναπέ θα είναι την άλλη Παρασκευή το απόγευμα. Δείτε με την ησυχία σας λοιπόν. Κι αφού τα ξέρετε, να πω χωρίς να κάνω κανένα τρομερό spoiler ότι μας άρεσε πάρα πολύ. Η Seven έχει ανεβάσει γενικά κατά πολλά κλικ τη σειρά. Βρήκα εξαιρετική την ύπαρξη του Omega Directive που υπερβαίνει και το Prime Directive. Πολύ ωραίες σκηνές, πολύ σημαντικές οι αποφάσεις, σκληρή επιστήμη μαζί με μεταφυσική -άψογο! H δε ατάκα In the final frontier there are some boundaries that shouldn't be crossed θα μπορούσε να συζητιέται φιλοσοφικά για πάντα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Τhe Omega Directive Εμένα πάλι δεν μου άρεσε. Δεν βρήκα ενδιαφέρουσα ούτε την ιδέα «Ω», ούτε το πώς εξελίχθηκε. Προφανώς μια από τις φορές, Βάσω, που η κρίση μας είναι στα δύο άκρα! Δεν πειράζει, ραντεβού στον καναπέ την Παρασκευή. Ας διαβάσουμε και λιγάκι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Ακολουθούν το πολύ καλό Unforgettable, μια ρομαντική ιστορία γραμμένη και κομμένη στα μέτρα ενός τραγικού Τζέημς Τι Κέρκ. Μόνο που εδώ άλλος διαδέχεται τη χάρη. Και μετά, το έξοχο, "πολύ Voyager" Living Witness, από τα πιο αγαπημένα μου. Το θέμα του επεισοδίου είναι αρκετά Επίκαιρο και για την Ελλάδα (Σμύρνη, Ζάλογγο κλπ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Unforgettable: Εντάξει, όλοι το ξέρετε. Έχω μια αδυναμία σε ιστορίες που έχουν να κάνουν με τη μνήμη. Μου άρεσε πολύ η ιδέα, αλλά μια-δυο φορές ένιωσα να πάσχει λίγο το πράγμα στην υλοποίηση. Μου φάνηκε πολύ άχρωμη η εξωγήινη. Ωστόσο, η τελική σκηνή με το χειρόγραφο ήταν πολύ ωραία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts