Jump to content

Η Θεία Ομπεράνθη συμβουλεύει


Recommended Posts

Oberon

Disclaimer: Τα κείμενα αυτά έχουν σκοπό αποκλειστικά και μόνο τη σάτιρα και το γέλιο. Δεν αναφέρονται ούτε σε πραγματικά γεγονότα ούτε σε πραγματικά άτομα ούτε υπαινίσσονται πως οι προθέσεις ή πράξεις που σατιρίζονται είναι αυτές πραγματικών ατόμων. Σάτιρα σημαίνει υπερκορεσμός και υπερβολή (από το Λατινικό satur που σημαίνει γεμάτος). Οπωσδήποτε δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Αν γελάσετε, αυτό θα είναι αρκετό.

 

* * *

 

Πώς να γίνετε το πιο δημοφιλές μέλος ενός φόρουμ (στην περίπτωσή μας, στο SFF)

 

Ένα πρακτικό εγχειρίδιο για αρχάριους και προχωρημένους

 

Από τη Θεία Ομπεράνθη

 

 

Κεφάλαιο 1: To παρόν ποστ

Κεφάλαιο 2: Συγγραφή μιας ιστορίας για κάποιον φορουμικό διαγωνισμό

Κεφάλαιο 3: Η Θεία Ομπεράνθη απαντά σε γράμματα των αναγνωστών της

Κεφάλαιο 4: Η διεξαγωγή των διαγωνισμών και πώς να συμπεριφερθείτε

 

 

 

 

 

Γεια σας καλοί μου φίλοι και φίλες. Με αυτό το εγχειρίδιο που βασίζεται στην πολυετή πείρα μου, θα σας βοηθήσω να μάθετε πώς να γίνετε όχι μόνο το πιο δημοφιλές μέλος ενός φόρουμ, εν προκειμένω του sff, αλλά και πώς να φτάσετε στην κορυφή με λίγα, αλλά σταθερά και έξυπνα, βήματα!

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

 

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους διαγωνισμούς.

 

Το σημερινό μας άρθρο απευθύνεται κυρίως σε όσους από εσάς γράφετε. Δεν έχει καμμια σημασία αν γράφετε επιστημονική φαντασία, φαντασία, ή τρόμο. Θα ασχοληθούμε με αυτό σε άλλο κεφάλαιο. Αν ΔΕΝ γράφετε ιστορίες καθόλου, τότε θα σας προτείνω άλλους τρόπους για να φτάσετε το σκοπό μας. Θα ασχοληθούμε με έναν τέτοιο τρόπο για να γίνετε οι απόλυτοι άρχοντες ενός φόρουμ στο κεφάλαιο "Πώς να ξεκινήσετε ένα flame war, και να βγείτε ΚΑΙ νικητές ΚΑΙ λάδι!" Οι συγγραφείς, όμως, ας με ακούσουν πάρα πολύ προσεκτικά!

Συγγραφέας στο Διαδίκτυο είναι οποιοσδήποτε ξέρει να κοπανάει τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό του. Αν ξέρει να γράφει και με Ελληνικά γράμματα, αυτό είναι μέγα ατού! Έτσι, όχι μόνο είστε έτοιμοι να πάρετε μέρος σε διαγωνισμό του φόρουμ αλλά είναι και κεκτημένο δικαίωμά σας με αίμα και πόνο! Υπάρχουν και μερικοί αφελείς και απλοϊκοί χρήστες που γράφονται στο φόρουμ ελπίζοντας πως ποστάροντας τις ιστορίες τους σε κάποια βιβλιοθήκη, αυτό θα είναι αρκετό για να διαβαστούν και να σχολιαστούν από όλους τους άλλους συγγραφείς και αναγνώστες! Μα είστε καλά ή να βάλω τις φωνές;;;; Εδώ μιλάμε για πόλεμο, αίμα, συνομωσίες, σφαγές, κλαυθμούς και οδυρμούς! Αν δεν συμμετάσχετε σε διαγωνισμό μην περιμένετε να σχολιάσει κανείς ιστορία σας, εκτός από τη φίλη σας την Τασία, ή αν τη σχολιάσετε εσείς μπαίνοντας με άλλο λογαριασμό στο φόρουμ!

Mην ακούω ανοησίες! Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν έχετε φτιάξει ένα τόσο απίστευτο σύμπαν που θα το ζήλευαν Τόλκιεν και Ασίμωφ μαζί! Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν είστε η καινούργια Ursula K. Le Guin του 21ου αιώνα! Πρέπει να πάρετε μέρος σε διαγωνισμό αλλιώς θα σας φάει η κακιά μαρμάγκα και σας και τις ιστορίες σας μαζί! Ζωντόβολα!

Λοιπόν!

 

Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε ποιος διοργανώνει τον επόμενο διαγωνισμό. Συνήθως είναι ο/η νικητής του προηγούμενου (Έχετε δίκιο να σκέφτεστε πως είναι ένας εντελώς ατάλαντος πάντα, που βγήκε πρώτος γιατί πούλησε την ψυχή του στο μαμμωνά και γιατί είναι μανούλα στις δημόσιες σχέσεις, όχι γιατί έγραψε καλή ιστορία!) Αν δεν έχετε σχολιάσει δική του ιστορία ακόμα, τι κάθεστε; Πριν δηλώσετε συμμετοχή στο νέο διαγωνισμό πρέπει πρώτα να λαδώσετε το διοργανωτή.

"Γιατί;" θα μου πείτε!

Aχ, είστε αρχάριοι ακόμα οπότε σας συγχωρώ τη βλακωδέστατη ερώτηση!

Μα γιατί έτσι θα έχετε την εγγύηση πως όσο άσχετη και εκτός θέματος να είναι η ιστορία σας, ο διοργανωτής θα την αφήσει να περάσει! Διακριτικά, γράψτε μερικές διθυραμβικές κριτικές σε 2-3 ιστορίες του. Αφήστε να περάσουν μερικές μέρες, για να μη φανεί πως το κάνετε επίτηδες, και ύστερα δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αν έχετε όρεξη διαβάστε και τι είδους διαγωνισμός είναι, όπως και το θέμα του. Αλλά αυτά τα τελευταία είναι προαιρετικά.

Αφού αυτός θα είναι ο πρώτος σας διαγωνισμός, μην αρχίσετε ακόμα τη γκρίνια για το θέμα. Αυτό αφήστε το για αργότερα, που θα το συζητήσουμε στο κεφάλαιο για τους flame wars. Επίσης, μην περιμένετε να βγει η ιστορία σας πρώτη. Δεν σας έχω για τόσο ανεγκέφαλους, έτσι δεν είναι;

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, αν καταφέρετε να βγείτε κάπου στη μέση, να είστε τρισευτυχισμένοι. Εξ άλλου, καταλαβαίνετε πως όπως σχεδιάζετε εσείς πώς να ξεσκίσετε τους αντιπάλους σας και να τους φάτε τη σπλήνα όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το ίδιο κάνουν και κείνοι που, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ πιο έμπειροι από σας στο ξεκοίλιασμα, τις πισώπλατες μαχαιριές, και στην σπληνοφαγία.

Λοιπόν, οι διαγωνισμοί συνήθως διαρκούν ένα μήνα. Μήνα του πλανήτη Άρη όμως, που έχει περίπου 60 μέρες, μαζί με όλες τις παρατάσεις. Οπότε έχετε 59 μέρες και 23 ώρες για να κάνετε οτιδήποτε άλλο θέλετε εκτός από το να γράψετε την ιστορία με την οποία θα διαγωνιστείτε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε πού και πού, στη διάρκεια του μήνα, είναι να συμφωνείτε όποτε κάποιος ζητά παράταση (δηλαδή κάθε μέρα). Aν περάσει μέρα που να μην ζητήσει κάποιος παράταση, ζητήστε τη εσείς! Ξέρω πως είναι πολύ κουραστικό αυτό για σας, αλλά είναι αναγκαίο. Αν χρειαστεί πρέπει να γράψετε και μια δικαιολογία γιατί δεν προλαβαίνετε την προθεσμία. Να μερικές καλές που πιάνουν πάντα:

 

Έχω εξεταστική (Κι ας είναι τέλος Ιουλίου, κι ας περνάτε 20 ώρες τη μέρα online).

 

Έχω πάθει συγγραφικό μπλοκάρισμα (Άμεση συμπάθεια από όλους. Κανείς δεν θα το αμφισβητήσει γιατί είναι το ίδιο με το να λέει ένας άντρας στον κολλητό του πως χτες βράδυ ήταν με την Αγγιολίνα στο κρεββάτι και . . . ΔΕΝ! Είναι θέμα μεταφυσικού τρόμου!).

 

Πέθανε η γιαγιά μου (Μέχρι 6 γιαγιάδες το χρόνο. Mετά θα σας υποψιαστούν, οπότε πιάστε παπούδες. Αν έχετε ήδη θάψει και τους παπούδες, πιάστε θείους και θείες. Αυτοί είναι ανεξάντλητοι).

 

Με υποχρεώνουν οι γονείς μου να πάω μαζί τους στο εξοχικό (Κι ας είστε 47 ετών, παντρεμένος, με 3 παιδιά και τη γυναίκα σας έγκυο με δίδυμα. Αν είστε παντρεμένη γυναίκα, μην αναφέρετε γονείς. Πείτε πως σας υποχρεώνουν τα παιδιά).

 

Χάλασε ο υπολογιστής μου και είμαι σε Νetcafe (Μη φοβάστε. Δεν θα έρθει κανείς να σας βρει εκεί).

 

Έχω πολλές δουλειές στο σπίτι (Αφήστε το φλου αυτό γιατί μπορεί να σας ρωτήσει κανείς αν το χτίζετε μόνοι σας τώρα).

 

Χτύπησα το χέρι μου και δεν γράφω με το άλλο (Καλό θα είναι να μην γράψετε 135 ποστς τη μέρα, για κανα δυο μέρες).

 

Η ιστορία είναι έτοιμη αλλά θέλει διόρθωση (Κι ας μην έχετε γράψει λέξη, ενώ η μόνη διόρθωση που κάνετε είναι να πατήσετε το F7 στο Word, κι αυτό μόνο αν το θυμηθείτε).

 

Δεν νιώθω πολύ καλά σήμερα. Κάτι έχω (Αν είστε γυναίκα οι περαιτέρω εξηγήσεις περιττεύουν. Αν είστε άντρας πείτε κάτι στο φλου).

 

Έπρεπε να πάω τη θεία Ευθαλπία στο νοσοκομείο (και να μείνετε στο προσκεφάλι της για ένα μήνα, προφανώς, αλλά κανείς δεν θα κάνει τη γαϊδουριά να σας το επισημάνει).

Έχω ένα πολύ προσωπικό πρόβλημα αυτές τις μέρες (Κανείς, σας το ορκίζομαι, δεν θα υποψιαστεί πως έχετε κολλήσει στην τελευταία μάχη με τον Goblin King στο World of Warcraft και ετοιμάζεστε να ανέβετε επίπεδο!)

 

Μου μένουν μόνο 100 λέξεις και τελείωσα! PLEAAAAAASE! (Αυτό, μόνο 5 λεπτά πριν λήξει και η τελευταία προθεσμία. Πρέπει να είναι πολύ καθίκι ο διοργανωτής για να μη σας δώσει λίγα ακόμα λεπτάκια, οπότε οι περισσότεροι το αφήνουν ως την άλλη μέρα το πρωί).

* * *

Αυτά για τώρα, καλοί μου φίλοι και φίλες. Την επόμενη φορά η θεία Ομπεράνθη θα σας συμβουλέψει πάνω στη συγγραφή της ιστορίας σας για το διαγωνισμό.

Edited by Nihilio
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • Replies 136
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Oberon

  56

 • Nihilio

  11

 • wordsmith

  6

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Disclaimer: Τα κείμενα αυτά έχουν σκοπό αποκλειστικά και μόνο τη σάτιρα και το γέλιο. Δεν αναφέρονται ούτε σε πραγματικά γεγονότα ούτε σε πραγματικά άτομα ούτε υπαινίσσονται πως οι προθέσεις ή πράξεις

Κεφάλαιο 2     Πώς να γίνετε το πιο δημοφιλές μέλος ενός φόρουμ (στην περίπτωσή μας, στο SFF)     Ένα πρακτικό εγχειρίδιο για αρχάριους και προχωρημένους   Από τη Θεία Ομπεράνθη     Γεια

Ευχαριστώ για το γέλιο!   (Ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Βλέπετε, δεν μιλάω αυτή την ωραία γλώσσα, την ανκλικί).

Mesmer

Καυστικό, απολαυστικό και πάντα επίκαιρο... η θεία Ομπεράνθη τα ξέρει όλα :lol:

Link to post
Share on other sites
Oberon

Καυστικό, απολαυστικό και πάντα επίκαιρο... η θεία Ομπεράνθη τα ξέρει όλα :lol:

 

:lol: Τα ξέρει η γριά στρίγγλα αλλά μην την πολυενθαρύνουμε γιατί δεν ξέρουμε τι είναι ικανή να πει αν ανοίξει την καταπιόνα της! :rofl:

 

 

 

Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Πες τα θεία! Πες τα θεία! :lol: :lol: :lol:

 

Αχ, εκείνο το disclaimer δεν χρειαζόταν, μα καθόλου! :rofl2:

Link to post
Share on other sites
DinMacXanthi

Τα σπάει η θεία :-D

ps: το F7 στο word τι κάνει;

Link to post
Share on other sites
Oberon

Ναι, η θεία τα λέει όλα! :D

 

@Ντίνο: Ε, ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να το δει κανείς οπότε, επειδή η θεία Ομπεράνθη είναι φιδόγλωσση και φαρμακομύτα, σκέφτηκα πως ήταν απαραίτητο το disclaimer.

 

@DinMacXanthi: Ανοίγει τον Oρθογραφικό και Γραμματικό 'Ελεγχο.

Edited by Oberon
Link to post
Share on other sites
Drake Ramore

Χωρίς το disclaimer θα είχαμε σχόλια απείρου κάλους!

Φτου!laugh.gif

Link to post
Share on other sites
Oberon

Χωρίς το disclaimer θα είχαμε σχόλια απείρου κάλους!

Φτου!laugh.gif

 

Και ακριβώς γι'αυτό το έβαλα. Γιατί άλλο είναι η σάτιρα και ο χαβαλές, που είναι και ο σκοπός των σατιρικών κειμένων, και άλλο το "σοβαρό υπό τύπον αστείου" που, σε καμμία περίπτωση δεν είναι η πρόθεσή μου.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Drake Ramore

Καλά μην νομίζεις οτι οι φωτιές δεν άναψαν επειδή δεν τις βλέπεις!laugh.gif

Απλά το disclaimer λειτουργεί ως buffer.rofl.gif

Link to post
Share on other sites
Oberon

Καλά μην νομίζεις οτι οι φωτιές δεν άναψαν επειδή δεν τις βλέπεις!laugh.gif

Απλά το disclaimer λειτουργεί ως buffer.rofl.gif

:lol: Και να δεις που αυτό το κείμενο θα αποδειχτεί από τα πιο "αθώα". Δεν ξέρετε τι εστί "θεία Ομπεράνθη" ακόμα και τι σκύλα είναι.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Nihilio

Περιμένω να διαβάσω το καλό το σταφ (συνταγές, βαθμολογίες κλπ). Αυτά εδώ είναι οδοντόκρεμες.

Link to post
Share on other sites
Oberon

Περιμένω να διαβάσω το καλό το σταφ (συνταγές, βαθμολογίες κλπ). Αυτά εδώ είναι οδοντόκρεμες.

 

"Αunt Oberanthe approves of the nice boy named Nihilio!"

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Ναι, ρε θεία, δώσε ψωμί στον λαό!!!!

Link to post
Share on other sites
Lady Nina

:good: Πολύ καλό! Περιμένω συνέχεια!

 

Κι αν θες μια γνώμη, νομίζω πως όποιος είναι να παρεξηγηθεί, θα παρεξηγηθεί έτσι κι αλλιώς. Άσχετα αν υπάρχει disclaimer ή όχι.

Link to post
Share on other sites
Oberon

Ευχαριστώ για τα σχόλια (έστω κι αν είναι smileys. Εξ άλλου για smile είναι γραμμένο) παιδιά. :)

 

 

 

 

 

 

:good: Πολύ καλό! Περιμένω συνέχεια!

 

Κι αν θες μια γνώμη, νομίζω πως όποιος είναι να παρεξηγηθεί, θα παρεξηγηθεί έτσι κι αλλιώς. Άσχετα αν υπάρχει disclaimer ή όχι.

 

Σωστό βέβαια, αλλά αισθάνομαι πως είναι καλύτερο να κάνω την πρόθεσή μου ξεκάθαρη και σαφή. Φυσικά δεν μπορώ να ελέγξω, ούτε και θα ήθελα, το πώς θα αντιδράσει ο κάθε αναγνώστης. :lol:

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Oberon

Εγώ πληγώθηκα πάντως :console:

 

And why is that, Northe? :mf_sherlock:

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Oberon

Κεφάλαιο 2

 

 

Πώς να γίνετε το πιο δημοφιλές μέλος ενός φόρουμ (στην περίπτωσή μας, στο SFF)

 

 

Ένα πρακτικό εγχειρίδιο για αρχάριους και προχωρημένους

 

Από τη Θεία Ομπεράνθη

 

 

Γεια σας καλοί μου φίλοι και φίλες. Με αυτό το εγχειρίδιο που βασίζεται στην πολυετή πείρα μου, θα σας βοηθήσω να μάθετε πώς να γίνετε όχι μόνο το πιο δημοφιλές μέλος ενός φόρουμ, εν προκειμένω του sff, αλλά και πώς να φτάσετε στην κορυφή με λίγα, αλλά σταθερά και έξυπνα, βήματα!

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη συγγραφή μιας ιστορίας για κάποιον φορουμικό διαγωνισμό.

 

Έχει φτάσει η τελευταία μέρα για την υποβολή των ιστοριών και, νομοτελειακά, δεν έχετε γράψει λέξη. Βλέπετε τα τελευταία ποστς του διοργανωτή, όποτε του ζητάτε παράταση, να μαρτυρούν πως ετοιμάζεται ή να αυτοκτονήσει, ή να πάθει ανεύρυσμα, ή να σας σκοτώσει. Καταλαβαίνετε, βέβαια, πως ήρθε η ώρα να κάνετε το πιο δυσάρεστο πράγμα που έχετε κάνει ποτέ: Να καθήσετε και να γράψετε την ιστορία με την οποία θα διαγωνιστείτε.

 

Μην ανησυχείτε, καλά μου, η θεία Ομπεράνθη είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει, διαθέτοντας όλες τις γνώσεις και την πείρα της για χάρη σας. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και ακούστε με με μεγάλη προσοχή. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεστε.

 

Πρώτα-πρώτα, δεν μπορείτε πια να αποφύγετε να δείτε το θέμα του διαγωνισμού! Ναι, ξέρω, βογγάτε ήδη από την προσπάθεια, αλλά μην ξεχνάτε πως όλα τα καλά, γίνονται με κόπο και σκληρή δουλειά. Θα σας δείξω τον τρόπο να γράψετε μια υπέροχη ιστορία, και τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε κάθε άλλο δημιουργικό έργο που θα βγει κατευθείαν από τον πάμπλουτο ψυχικό σας κόσμο.

 

 

Ας πούμε λοιπόν πως το θέμα είναι η Εξαπάτηση. Θα σας δώσω οδηγίες για το πώς να γράψετε είτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας, είτε φαντασίας, είτε τρόμου πάνω σ'αυτό το θέμα. Αλλά τα βήματα που θα κάνετε να είστε βέβαιοι πως μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε κάθε θέμα, με μερικές μικρές αλλαγές. Το όριο λέξεων είναι συνήθως ανάμεσα στις 1000 και τις 3000 λέξεις. Κατανοώ την οργή σας στο σημείο αυτό. Είναι καθαρά φασιστικό να περιορίζεται έτσι η ελευθερία έκφρασής σας. Συγχρόνως είναι εντελώς παρωχημένη η ιδέα πως ένα κείμενο πρέπει να περιέχει πάνω από μερικές εκατοντάδες λέξεις!

 

Σας νιώθω στα βάθη της καρδιάς μου! Μα που ζούμε πια; Στο μεσαίωνα; Σήμερα είναι η εποχή του Διαδικτύου και η εποχή των κινητών τηλεφώνων και των sms! Όχι η εποχή των . . . Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου . . . βιβλίων! Αυτό είναι το μέτρο σήμερα και, αφού σ'αυτή την εποχή ζούμε, με τα σημερινά, μοντέρνα δεδομένα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις. Όχι να είμαστε παρελθοντολάγνοι. Μια ιστορία, λοιπόν, πρέπει να γράφεται με γνώμωνα ένα sms, όχι με . . . παλαιοντολογικές μορφές επικοινωνίας! 1000 λέξεις είναι υπερβολικές για ένα sms!

 

Δείτε όμως τη συγγραφή της ιστορίας σας σαν ένα σύνολο από πολλά sms που στέλνετε μέσα σε μια μέρα!

 

Νιώθετε πιο ξαλαφρωμένοι τώρα, ε; Το ήξερα!

 

Θα σας δώσω το ένα και μοναδικό πρότυπο που θα χρειαστείτε, αλλά θα ήταν καλή ιδέα να ψάξετε να βρείτε εκείνες τις μικρές ιστοριούλες που γράφατε, στην 1η γυμνασίου, στις πίσω σελίδες του τετραδίου Μαθηματικών. Είναι υπεραρκετές για το σκοπό μας και θα σας βοηθήσουν να γράψετε μια τεράστια ποικιλία ιστοριών. Μια τέτοια υποθετική ιστοριούλα, με λιγότερες όμως από 1000 λέξεις για να μη σας κουράσω, θα χρησιμοποιήσω και γω για να σας δείξω τι ακριβώς θα κάνετε.

 

Ας πούμε πως η ιστορία ξεκινά ως εξής:

 

«Χτες το πρωί, ήμουν δίπλα στο προαύλιο του σχολείου μαζί με τον Τζόρτζι, που είναι ξανθός και όμορφος, και ανταλλάσαμε ringtones. O Τζόρτζι είχε ένα πλαστικό βραχιόλι που ήταν γεμάτο με λαμπερά καρφιά. Εμένα δεν μ'αρέσει αυτό. Μ'αρέσει η Βίση γιατί έχω μεγάλα κέφια. Εκεί που μιλούσαμε σκυμμένοι με τα χέρια στα κινητά μας, εμφανίστηκε απρόσμενα η Νάνσυ, απρόσκλητη, και, χαμογελώντας ηλίθια, χώθηκε ανάμεσά μας. Η Νάνσυ πιστεύει πως είναι η καλύτερη fan της Lady Gaga, γι'αυτό τη μισώ. Ήθελα να φύγει! Να μη με λένε Χάνα αν δεν της βγάλω τη γλώσσα! Ήταν εκεί με το πιο εντυπωσιακό φόρεμά της, βέβαια, γιατί το σώμα της δείχνει κακάσχημο. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ο χημικός μας και είπε πως το μάθημα είχε ήδη αρχίσει να παραδίδεται, και ρώτησε γιατί καθόμασταν εκεί, έξω απ'τις τουαλέτες. Αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνο του τον Τζόρτζι να μείνει με τη βρωμο-Νάνσυ και έτσι δεν το κούνησα ρούπι. Της έδωσα μια μπουνιά στο μπράτσο, αλλά εκείνη η σιχαμένη πήρε το χέρι του Τζόρτζι και μαζί προχώρησαν προς την τάξη. Ο χημικός με κοίταζε αγριεμένος, οπότε έτρεξα και γω να χωθώ στο βρωμερό σχολείο, αλλά περνώντας μπροστά από τη Νάνσυ της ψιθύρισα: "Άντε πέθανε, τσούλα!" O Tζόρτζι δεν πήρε χαμπάρι τίποτα γιατί αγόραζε ήδη διάφορα νέα Mp3 με το κινητό του.»

 

Δεν χρειάζεστε παρά μερικές λέξεις-κλειδιά για να μετατρέψετε οποιαδήποτε ιστορία σε επιστημονική φαντασία, φάντασυ, ή τρόμο. Αρκεί να αλλάξετε τις λέξεις της ιστορίας σας με άλλες που να ταιριάζουν στο είδος που γράφετε. Εξ άλλου κανείς δεν διαβάζει ποτέ τις ιστορίες που ανεβαίνουν για τους διαγωνισμούς. Τις περνάνε έτσι μια γρήγορη ματιά, τα μάτια τους πέφτουν στις λέξεις-κλειδιά και μόνο, και όσο περισσότερες τέτοιες λέξεις δουν, τόσο καλύτερη και η θέση που θα δώσουν στην ιστορία σας!

 

Να οι λίστες που περιέχουν κάθε λέξη που θα χρειαστείτε:

 

Για Ιστορία Τρόμου: Αυτοκτονία, θάνατος, μαχαίρι, αίμα, πύο/ιχώρ, ψυχιατρείο, φλέβες, σύριγγα, ηρωίνη, έκστασυ, γιατρός, δολοφονία, μεσάνυχτα/σκοτάδι, δαίμονας (αυτό ταιριάζει και σε Φάντασυ), εντόσθια, σχιζοφρένεια, χάπια, κατατονία, εφιάλτης, νεκροταφείο/τάφος, απόγνωση, ουρλιαχτό, φλόγες, αδιέξοδο, φτιάξιμο, λήθη, βρυκόλακας (ή λυκάνθρωπος), σούκουμπους (ή ίνκουμπους).

 

Για Ιστορία Φαντασίας: Ξωτικό, μάγος/μάγισσα, τρολλ, ορκ, ταβέρνα, κληρικός, σπαθί/θηκάρι, ξόρκι, ρούνοι, δάσος, δράκος, πανοπλία, πνεύμα (αυτό ταιριάζει και σε Τρόμο), δαχτυλίδι (ή μενταγιόν), χωριό, μπουντρούμι, θάρρος, κάστρο, όνειρο, βασιλιάς/βασίλισσα, κρύσταλλο, φεγγάρι, σούρουπο, τόξο, ρόπαλο, μανδύας, άρπα, υλοποιώ, πόλεμος, πολιορκία.

 

Για Ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας: Διαστημόπλοιο, άστρα (αυτό ταιριάζει και σε Φάντασυ), υπολογιστής, εικονική πραγματικότητα, εξωγήινος, πλοίαρχος (ή άλλος βαθμός), ρομπότ/ανδροειδές/άβαταρ, μέλλον, αριθμοί, πληροφορίες/πληροφορική, ολοκληρωτισμός (ή παγκοσμιοποίηση), πλανήτης/γαλαξίας, εμφύτευμα, ταχύτητα, φως, ολογράφημα, μαύρη τρύπα, κβάντα, τηλεμεταφορά, βαρύτητα, εισβολή, πυρηνική καταστροφή, δυστοπία, ομοσπονδία.

 

Κοινή λέξη-κλειδί σε όλα: ΣΕΞ! (Kατά προτίμηση, με βιασμό για ιστορία Τρόμου, κάτω από το φεγγαρόφωτο δίπλα σε μια λίμνη για ιστορία Φάντασυ, σε μηδενική βαρύτητα με εξωγήινο ον - (πλοκαμοφόρο αν είναι Τρόμου/Ε.Φ.) - για ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας.

 

Τα ονόματα των χαρακτήρων σας: Σε ιστορία Τρόμου δεν πρέπει να αλλάξετε κανένα όνομα. Όσο πιο καθημερινά και αληθοφανή είναι, τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι οι φρικαλεότητες που θα τους συμβούν. Έχει άλλη «αλλύρ» και προκαλεί πολύ περισσότερες ανατριχίλες το να κόβεις με σιδεροπρίονο το λαιμό μιας «Αννούλας», παρά μιας «Serendiliana». Στο κάτω-κάτω, πόσες Σερεντιλιάνες έχετε ακουστά; Ενώ Αννούλες, όλο και κάμποσες θα ξέρετε!

Στις ιστορίες φάντασυ ή ε.φ. όμως, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε τα ονόματα. (Μόνη εξαίρεση είναι σε ιστορία ε.φ. όπου γράφετε για επιζώντες μιας πυρηνικής καταστροφής, οι οποίοι αργοπεθαίνουν από εγκαύματα και έκθεση σε ραδιενέργεια. Εκεί, ισχύει ό,τι και στις ιστορίες τρόμου).

 

Να μερικές προτάσεις, βασισμένες στα ονόματα των χαρακτήρων της ιστoρίας-προτύπου που χρησιμοποιούμε:

 

Σε ιστορία Τρόμου: Tζόρτζι, Χάνα, Νάνσυ.

Σε ιστορία Φαντασίας: Τζίρ’οτζ, Ν’άχα, Ναν’ύς.

Σε ιστορία Επ. Φαντασίας: Τζόρ-G, Χ-Αν-Α, Νάν-C.

 

Γρήγορος κανόνας που μπορείτε να θυμάστε, είναι πως αρκούν 4-5 απόστροφοι, και ένα μίνι «σαρδάμ» μεταξύ οποιωνδήποτε γραμμάτων, για να αλλάξετε κάθε όνομα ώστε να αποκτήσει μια «φαντεζί» ηχητική. Οι παύλες είναι καλύτερες σε ιστορίες ε.φ. Συνδυασμοί από παύλες, αποστρόφους και άλλα σύμβολα (αστερίσκους, παρενθέσεις κ.ο.κ.) δίνουν την ύψιστη εξωτικότητα και μάλιστα θα δώσετε και την εντύπωση πως έχετε πλάσει και ολόκληρες γλώσσες! Π.χ. άλλο να βλέπετε το όνομα «Oberanthe», και άλλο το «Οb’(e)‘rá*nth-e*». To πιάσατε;

 

Να, λοιπόν, πώς θα είναι η ιστορία σας με την κατάλληλη αντικατάσταση λέξεων:

 

 

Iστορία Τρόμου: «Χτες τα μεσάνυχτα, ήμουν δίπλα στο νεκροταφείο του ψυχιατρείου μαζί με τον Τζόρτζι, που είναι λυκάνθρωπος και σχιζοφρενής, και ανταλλάσαμε χάπια. O Τζόρτζι είχε μια πλαστική σύριγγα που ήταν γεμάτη με λαμπερή ηρωίνη. Εμένα δεν μ'αρέσει το φτιάξιμο. Μ'αρέσει η λήθη γιατί έχω μεγάλα αδιέξοδα. Εκεί που μιλούσαμε απεγνωσμένοι με τα μαχαίρια στις φλέβες μας, εμφανίστηκε απρόσμενα η Νάνσυ δαιμονισμένη, και, ουρλιάζοντας εφιαλτικά, χώθηκε ανάμεσά μας. Η Νάνσυ πιστεύει πως είναι η δολοφόνος της Lady Gaga, γι'αυτό τη μισώ. Ήθελα να πεθάνει! Να μη με λένε Χάνα αν δεν της βγάλω τα εντόσθια! Ήταν εκεί με το πιο σκοτεινό πνεύμα της, βέβαια, γιατί το σώμα της δείχνει κατατονικό. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ο γιατρός μας και είπε πως το ψυχιατρείο είχε ήδη αρχίσει να φλέγεται, και ρώτησε γιατί χαπακωνόμασταν εκεί, έξω απ'το νεκροταφείο. Αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνο του τον Τζόρτζι να αυτοκτονήσει με τη βρυκολακο-Νάνσυ και έτσι δεν το κούνησα ρούπι. Της έδωσα μια μαχαιριά στο μπράτσο, αλλά εκείνη η σιχαμένη πήρε το έκστασυ του Τζόρτζι και μαζί προχώρησαν προς τις φλόγες. Ο γιατρός με κοίταζε αγριεμένος, οπότε έτρεξα και γω να χωθώ στο φλεγόμενο ψυχιατρείο, αλλά περνώντας μπροστά από τη Νάνσυ της ψιθύρισα: "Άντε πέθανε, σούκουμπους!" O Tζόρτζι δεν πήρε χαμπάρι τίποτα γιατί έκοβε ήδη έμπυες ιχωριασμένες φλέβες με το μαχαίρι του.»

 

 

 

 

Ιστορία Φάντασυ: «Χτες το σούρουπο, ήμουν δίπλα στο δάσος του κάστρου μαζί με τον Τζίρ’οτζ, που είναι ξωτικός και μάγος, και ανταλλάσαμε ξόρκια. O Τζίρ’οτζ είχε μια κρυστάλλινη άρπα που ήταν γεμάτη με λαμπερούς ρούνους. Εμένα δεν μ'αρέσει το τόξο. Μ'αρέσει το σπαθί γιατί έχω μεγάλη πανοπλία. Εκεί που μιλούσαμε σκυμμένοι με τα χέρια στα θηκάρια μας, εμφανίστηκε απρόσμενα η Ναν'ύς, απρόσκλητη, και, φεγγαρογελώντας ονειρικά, υλοποιήθηκε ανάμεσά μας. Η Ναν'ύς πιστεύει πως είναι η καλύτερη μάγισσα της La Dy'g'aga, γι'αυτό τη μισώ. Ήθελα να εξαϋλωθεί! Να μη με λένε Ν'άχα αν δεν της βγάλω το πνεύμα! Ήταν εκεί με τον πιο εντυπωσιακό μανδύα της, βέβαια, γιατί το σώμα της δείχνει κληρικού. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ο βασιλιάς μας και είπε πως το κάστρο είχε ήδη αρχίσει να παραδίδεται, και ρώτησε γιατί καθόμασταν εκεί, έξω απ'τα μπουντρούμια. Αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνο του τον Τζίρ'οτζ να πολεμήσει με την τρολο-Ναν'ύς και έτσι δεν το κούνησα ρούπι. Της έδωσα μια ροπαλιά στο μπράτσο, αλλά εκείνη η σιχαμένη πήρε το μενταγιόν του Τζίρ'οτζ και μαζί προχώρησαν προς την ταβέρνα. Ο βασιλιάς με κοίταζε θαρρεμένος, οπότε έτρεξα και γω να χωθώ στο πολιορκημένο χωριό, αλλά περνώντας μπροστά από τη Ναν’ύς της ψιθύρισα: "Άντε πέθανε, ορκ!" O Tζίρ'οτζ δεν πήρε χαμπάρι τίποτα γιατί πολεμούσε ήδη διάφορους μαγεμένους δράκους με την άρπα του.»

 

 

 

 

Ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας: «Χτες στις 18:35, ήμουν δίπλα στο διαστημόπλοιο της γαλαξιακής ομοσπονδίας μαζί με τον Τζόρ-G, που είναι εξωγήινος και ανδροειδής, και ανταλλάσαμε πληροφορίες. O Τζόρ-G είχε ένα κβαντικό υπολογιστή που ήταν γεμάτος με λαμπερά ολογραφήματα. Εμένα δεν μ'αρέσει η παγκοσμιοποίηση. Μ'αρέσει η εικονική πραγματικότητα γιατί έχω υπερφωτεινής ταχύτητας εμφυτεύματα. Εκεί που μιλούσαμε σκυμμένοι με τα χέρια στα εμφυτεύματά μας, τηλεμεταφέρθηκε κβαντικά η Νάν-C, απρόσκλητη, και, χαμογελώντας εικονικά, εισέβαλλε ανάμεσά μας. Η Νάν-C πιστεύει πως είναι η καλύτερη ρομποτίνα της L-Αdyg-aga, γι'αυτό τη μισώ. Ήθελα να φύγει! Να μη με λένε *Χ-Αν-*Α αν δεν της βγάλω τη μαύρη τρύπα! Ήταν εκεί με το πιο εντυπωσιακό άβατάρ της, βέβαια, γιατί το σώμα της δείχνει πυρηνική καταστροφή. Ξαφνικά, τηλεμεταφέρθηκε ο Πλοίαρχός μας και είπε πως ο πλανήτης είχε ήδη αρχίσει να αποκβαντίζεται, και ρώτησε γιατί καθόμασταν εκεί, έξω απ'τους τηλεμεταφορείς. Αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνο του τον Τζόρ-G να μείνει με την εισβολέα-Νάν-C και έτσι δεν το κούνησα ρούπι. Της έδωσα μια μπουνιά στο εμφύτευμα, αλλά εκείνη η σιχαμένη πήρε το χέρι του Τζόρ-G και μαζί προχώρησαν προς το διαστημόπλοιο. Ο Πλοίαρχος με κοίταζε αγριεμένος, οπότε έτρεξα και γω να χωθώ στο αντιβαρυτικό διαστημόπλοιο, αλλά περνώντας μπροστά από τη Νάν-C της ψιθύρισα: "Άντε πέθανε, δυστοπία!" O Tζόρ-G δεν πήρε χαμπάρι τίποτα γιατί αγόραζε ήδη εξωγήινα, μελλοντικά ολογραφήματα με τον υπολογιστή του.»

 

 

 

 

Η ιστορία σας είναι έτοιμη! Δεν χρησιμοποιήσαμε SEX αυτή τη φορά γιατί είστε ακόμα αρχάριοι. Δεν θέλω να δώσετε την εντύπωση πως είστε ολίγον τι καραλίγουρας και αυτό που πραγματικά είχατε σκοπό να γράψετε είναι ένα χυδαίο πορνό με όργια και ανωμαλίες για να βγάλετε τα σιχαμερά, άρρωστα απωθημένα σας. Θα πρέπει πρώτα να περιμένετε να δικτυωθείτε σωστά και να αναγνωριστεί η αξία σας σαν συγγραφέα. Μετά θα μπορέσετε να γράφετε ό,τι θέλετε και όλοι θα σας θεωρούν ένα προοδευτικό και σύγχρονο ταλέντο. (Και τότε ουδείς θα υποψιαστεί πως ίσως και να είστε όντως ολίγον τι καραλίγουρας και αυτό που πραγματικά είχατε σκοπό να γράψετε είναι ένα χυδαίο πορνό με όργια και ανωμαλίες για να βγάλετε τα σιχαμερά, άρρωστα απωθημένα σας).

 

Μην ασχοληθείτε αυτή τη στιγμή με διορθώσεις και βλακείες γιατί ο χρόνος περνάει. Μόλις τελειώσετε, ανεβάστε την ιστορία σας και . . . ξεμπερδέψατε! Αν πάλι βαριέστε όλη αυτή τη διαδικασία με την αλλαγή των λέξεων, μην ανησυχείτε! Αντιγράψτε την ιστορία σας όπως έχει και ανεβάστε τη χωρίς καμμία αλλαγή. Κανείς δεν θα προσέξει τίποτα, σας το εγγυώμαι, ειδικά αν έχετε λαδώσει σωστά το διοργανωτή όπως λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο και αν κάνετε μερικές απλές, αλλά άκρως αποτελεσματικές, κινήσεις. Για τώρα θα υποθέσουμε πως όλα πήγαν καλά και πως η ιστορία σας διαγωνίζεται ενάντια σε πολλές άλλες. Και εδώ είναι που αρχίζει το γλέντι!

 

Αυτά για σήμερα, γλυκοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες. Στο επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με τεχνικές πολέμου, βίας, ίντριγκας, προδοσίας, αιματοχυσίας, ξεσκισμένων σαρκών να εκσφενδονίζονται με πηχτό αίμα στον αέρα, και τα ουρλιαχτά των λαβωμένων και ετοιμοθάνατων να σκίζουν σπαρακτικά τη σκοτεινή νύχτα που φωτίζεται μόνο από άγριες πυρκαγιές! Με άλλα λόγια, θα μιλήσουμε για το σχολιασμό των διαγωνιζόμενων ιστοριών, τις ψήφους, και τη βαθμολογία που θα δώσετε (και θα λάβετε)!

 

* * *

 

Θεία Ομπεράνθη

 

 

 

 

Edit: Ξέχασα να διορθώσω κάποια έξτρα διαστήματα και μερικά εισαγωγικά. Never mind.

Edited by Oberon
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
Nihilio

Καλό είναι, αλλά στο επόμενο είναι όλο το ζουμί.

Link to post
Share on other sites
Zaratoth

Θεϊκά και τα δυο κείμενα! Άντε να έρθει η ώρα της ωμής βίας! devil2.gif

Link to post
Share on other sites
Oberon
:lol: Ευχαριστώ, Zaratoth. Της μουρλής θα γίνει στο επόμενο κεφάλαιο, στο εγγυώμαι! Ξεσάλωσε η Ομπεράνθη!
Link to post
Share on other sites
Oberon

Καλό είναι, αλλά στο επόμενο είναι όλο το ζουμί.

 

Nα για να δεις τι κουμάσι που είναι η Ομπεράνθη. Έβαλε μερικές άλλες λέξεις-κλειδιά σε μία αθώα παράγραφο στο τέλος του κειμένου, έτσι στο ντεμέκ άσχετο, και έπεσες στην παγίδα της. Πέρασες γρήγορα όλο το υπόλοιπο και στάθηκες εκεί γιατί εκεί "είναι το ζουμί". Ακριβώς αυτό δηλαδή που έλεγε η γριά για το ότι όλοι κοιτάνε τις λέξεις-κλειδιά! :lol:

Edited by Oberon
Link to post
Share on other sites

Να, λοιπόν, πώς θα είναι η ιστορία σας με την κατάλληλη αντικατάσταση λέξεων:

 

Iστορία Τρόμου: «Χτες τα μεσάνυχτα, ήμουν δίπλα στο νεκροταφείο του ψυχιατρείου μαζί με τον Τζόρτζι, που είναι λυκάνθρωπος και σχιζοφρενής, και ανταλλάσαμε χάπια. [...]

 

Ιστορία Φάντασυ: «Χτες το σούρουπο, ήμουν δίπλα στο δάσος του κάστρου μαζί με τον Τζίρ’οτζ, που είναι ξωτικός και μάγος, και ανταλλάσαμε ξόρκια. [...]

 

Ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας: «Χτες στις 18:35, ήμουν δίπλα στο διαστημόπλοιο της γαλαξιακής ομοσπονδίας μαζί με τον Τζόρ-G, που είναι εξωγήινος και ανδροειδής, και ανταλλάσαμε πληροφορίες. [...]

 

Η ιστορία σας είναι έτοιμη!

 

:rofl::good:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..