NCC1701 Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=L3-x4HQAq9g ...θυμάμαι σαν παιδί δεν έχανα sci-fi animation, όσα δεν έδειχνε η ΕΡΤ τα έβρισκα στο βίντεο-κλάμπ της γειτονιάς, μέσα σ'αυτές τις παιδικές διαστημικές περιπέτειες το Yamato ήταν ένα από τα αγαπημένα μου, τι παραπάνω θα μπορούσε να θέλει ένα αγοράκι 9-10 ετών; Ένα μεγάλο διαστημικό θωρηκτό & κάμποσοι κακοί εξωγήϊνοι ήταν αρκετά για να με κάνουν να ταξιδεύω με τις ώρες και να δίνω τις δικές μου μάχες σε άγνωστους γαλαξίες. Γνώριζα εδώ και καιρό οτι οι Ιάπωνες έχουν στην συνειδηση τους το Yamato όπως οι Αμερικάνοι το Enterprize του Κέρκ, δεν περίμενα όμως να το δω σε ταινία, μπορεί να μην διεκδικεί όσκαρ προτώτυπου σεναρίου ή ερμηνείας ή προβληματισμών για τον κόσμο το μέλλον κ.ο.κ. αλλά πιστεύω οτι στέκεται επάξια ανάμεσα στα κλασικά sci-fi movies. Αν και για να είμαι ειλικρινής η ιδιοσυγκρασία των χωρών του ανατέλοντος ηλίου και ο τρόπος έκφρασης τους δεν με εκφράζει πλήρως την απόλαυσα και ελπίζω να δούμε περισσότερα concept από την Ιαπωνία, εξάλλου ένα θεματάκι με την τεχνολογία και ιδίως την ρομποτική το έχουν.... Edited July 20, 2011 by NCC1701 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Φτιάχτηκα με την ταινία, την οποία περίμενα με ανυπομονησία από πέρσι. Η απλοϊκή πλοκή με ξενέρωσε λίγο, αλλά δεν μασάμε. Είχα δει κάτι επεισόδια από το anime, αλλά προτιμούσα το -παρόμοιο- ThunderSub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Nα σας πω την αλήθεια έχω δει μόνο κάτι σποραδικά επεισόδια από το άνιμε και μ'άρεσε αρκετά ώστε να θέλω να το δω ολόκληρο. Δεν ήξερα πως υπήρχε και ταινία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_totally_frakked_ Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 (edited) παρακολούθησα τη σειρά anime πριν από αρκετούς μήνες και στη γιαπωνέζικη και στην αμερικάνικη βερσιόν, η γιαπωνέζικη θαρρώ είναι μακράν καλύτερη της αμερικάνικης - παρόλο που και στο anime ήταν αρκετά απλοϊκή όχι σαν θέμα νομίζω αλλά σαν απόδοση - και αδημονώ να δω και την ταινία Edited July 21, 2011 by Αστρόψυχος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Κι εγώ φτιάχτηκα με την ταινία, αλλά λίγο παραπάνω edit δε θα έβλαπτε. Δε γίνεται να σπαράζουμε στο κλάμα 10 λεπτά και να ρίχνουμε και 2-3 μονολόγους άλλα 15, ενώ ο δήμιος κρατάει το τσεκούρι πάνω από το κεφάλι του φίλου μας (που λέει ο λόγος). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hombre Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 (edited) ΟΧΙ ΓΑΜΑΤΟ, ΑΠΛΩΣ YAMATO! Θυμάμαι κι εγώ τη σειρά από την ΕΡΤ, και μου άρεσε (τότε)! Είδα προσφάτως την ταινία και μου φάνηκε απλοϊκότατη. Τα οπτικά εφέ ήταν ικανοποιητικά. Η επιρροή από το Battlestar Galactica ήταν εμφανής, αλλά, το κινηματογραφικό σκριπτ ήταν επιπέδου τούρκικων σήριαλ. Φαίνεται πάντως ότι οι Ιάπωνες δεν ξεχνάνε και την πρόσφατη ιστορία τους. Ως γνωστόν το Γιαμάτο ήταν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά είχε πτωχότατη δράση στον Β.Π.Π. και βυθίστηκε άδοξα. Βλέπε: http://battleshipyamato.info/ Edited August 7, 2011 by hombre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuuko Ichihara Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 H ταινια ηταν καπως απογοτευτικη για μενα αλλα η σειρα ητα εκπληκτικη. Αν μπορειτε να τη βρείτε στα Ιαπωνικα με αγγλικους υπότιτλους, και στο αρχικο edit, προτιμηστε τη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 H ταινια ηταν καπως απογοτευτικη για μενα αλλα η σειρα ητα εκπληκτικη. Αν μπορειτε να τη βρείτε στα Ιαπωνικα με αγγλικους υπότιτλους, και στο αρχικο edit, προτιμηστε τη. Αν θέλει κάποιος αυτή την βερσιόν ας ψάξει Central Anime στο Anidb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NCC1701 Posted August 10, 2011 Author Share Posted August 10, 2011 ΟΧΙ ΓΑΜΑΤΟ, ΑΠΛΩΣ YAMATO! Θυμάμαι κι εγώ τη σειρά από την ΕΡΤ, και μου άρεσε (τότε)! Είδα προσφάτως την ταινία και μου φάνηκε απλοϊκότατη. Τα οπτικά εφέ ήταν ικανοποιητικά. Η επιρροή από το Battlestar Galactica ήταν εμφανής, αλλά, το κινηματογραφικό σκριπτ ήταν επιπέδου τούρκικων σήριαλ. Φαίνεται πάντως ότι οι Ιάπωνες δεν ξεχνάνε και την πρόσφατη ιστορία τους. Ως γνωστόν το Γιαμάτο ήταν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά είχε πτωχότατη δράση στον Β.Π.Π. και βυθίστηκε άδοξα. Βλέπε: http://battleshipyamato.info/ χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω οτι με το τέλος του Β' Π.Π. οι Ιάπωνες ξεκίνησαν το χτίσιμο ενός νέου Γιαμάτο θέλωντας να συμβολίσουν την επάνοδο της Ιαπωνίας μετα την καταστροφή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NCC1701 Posted August 10, 2011 Author Share Posted August 10, 2011 πάντως εγώ ρε παιδιά την ευχαριστήθηκα, δεν περίμενα να δω κάτι παραπάνω, ίσα ίσα που στο σημείο που δοκιμάζουν την καινούρια τεχνολογία (ταχύτητα warp) σε συνδυασμό με το ταξίδι στο άγνωστο σύμπαν κάπως με έφτιαξε κιόλας, το μόνο που με χάλασε ήταν αυτά τα υστερικά αστειάκια (διαφορετική κουλτούρα βλέπεις)..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmuil Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 Πέρυσι στον πυρετό των χειμερινών εξετάσεων, είπα κι εγώ η φτωχή να κάνω ένα διαλειμμα και έπιασα και έβαλα την πρώτη σειρά του Yamato και δεν έμεινα εκεί, ενοείται. Μετά από την κατανάλωση όλων των σειρών και των ταινιών, πολλές από τις οποίες παρακολούθησα θολές απο το δάκρυ και την απελπισία, ναι δηλώνω πιστή φανατική. Δεν θα αναφερθώ στην ταινία συμπαθητική προσπάθεια να συμπιέσουν, με πάρα πολλές παραλήψεις λόγω έλλειψης χρόνου το ταξίδι της πρώτης σειράς, αλλά παρόλες τις καλές προθέσεις δεν είχε το πνεύμα και την ψυχή των αρχικών σειρών. Σκεφτείται απλά ότι οι πιο σημαντικοι δημιουργοί άνιμε επιστημονικής φαντασίας ξεπήδησαν απο εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 (edited) σόρρυ ρε παιδιά αλλά διαστημόπλοιο που έχει την μορφη πλοιου του Β΄ πακοσμίου πολέμου μου φαίνετα απλώς γελοίο! Edited May 28, 2012 by karatasiospa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts