Jump to content

Τζέιμς Πάτερσον & Άντριου Γκρος: Ο Γελωτοποιός (James Patterson & Andrew Gross: The Jester)


stratigos
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Δεν εχω διαβασει πολλα βιβλια μεχρι στιγμης (Σε αριθμο ειναι κατω απο 20). Τα περισσοτερα ειναι απο τις εκδοσεις Bell.

 

Ανοιγω το θεμα για να προτινω αυτο το βιβλιο που λεει ο τιτλος, μονο και μονο επειδη το βρισκω πραγματικα φανταστικο (βεβαια οπως προειπα δεν εχω μεγαλη εμπειρια) και ακομα θα ηθελα να μου προτινετε και αλλου τετοιου ειδους βιβλια, με τετοια θεματολογια, με καστρα, βασιλιαδες, ιπποτες κλπ (θα παρακαλουσα βιβλια που υπαρχουν στην ελληνικη γλωσσα, διοτι δεν ξερω καλα αγγλικα, ωστε να διαβασω ξενογλωσσα). Ακομα θα ηθελα οσοι το εχουν διαβασει (αν το εχει διαβασει κανεις), τη γνωμη του, για να δω αν οντως κανω καλα που λεω οτι ειναι φανταστικο. Ακομα, ολοι οι δικοι μου ανθρωποι που τους το εχω προτινει και το διαβασαν εχουν μηνει απολυτα ευχαριστημενοι.

Edited by stratigos
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να μας πεις δυο λόγια για αυτό το βιβλίο; Κάτι από την υπόθεση, τους χαρακτήρες, το ύφος, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται όσοι δεν το έχουμε διαβάσει;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ από Patterson έχω διαβάσει ενα βιβλίο το "Μην κλείνεις την πόρτα στον έρωτα" το μοναδικό μελό που έχω διαβάσει. Πολύ απλό, πρόχειρο και ευκολοδιάβαστο. Για να περνά η ώρα... Πες μας μερικά λόγια για αυτότ ο βιβλίο. που αναφέρεις

Edited by Tattoman
Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλησπερα και παλι. Ελλειψα το 2ημερο γι'αυτο αργησα να απαντησω. Εχουμε και λεμε. Βρισκεται ενα κημιλιο, το οποιο βρισκεται στη σημερινη εποχη σε καποια περιοχη της Γαλλιας και ψαχνουν να βρουνε σε ποιον ανοικε, μιας και ηταν τοσο επιβλητικο και ανεκτιμητο πιστεψαν οτι ανηκε σε καποιον δουκα ή αρχοντα εκεινης της εποχης αλλα τελικα, συμφωνα με λαικο μυθο, ανοικε σε εναν γελωτοποιο. Αυτα τα λενε οι πρωτες 3 σελιδες του βιβλιου, οποτε δεν σας εχω πει κατι που δεν πρεπει. Ετσι μας πηγαινει μετα το βιβλιο στο 1000 μετα Χριστων για να δουμε σε ποιον ανηκε και πως αποκτηθηκε αυτο το κημιλιο καθως και τη ζωη του κατοχου του. Ετσι εχουμε εναν ηρωα τον Yγκ ντε Λυκ ο οποιος ειναι και ο βασικος πρωταγωνιστης. Εχει μεσα ιστορια αγαπης, εχει περιπετεια, εχει αγωνα για εκδικηση. Δεν ξερω αν μπορω να πω κατι αλλο και αν πρεπει να πω κατι αλλο. Οτι θα θελατε να με ρωτησετε, ειμαι εδω.

Edited by stratigos
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

το είχα διαβάσει παλια. Δεν μου άρεσει ο Patterson και ειδικά τα αστυνομικά του. Ούτε αυτο μου άρεσε ιδιαίτερα, το στύλ του είναι πολύ στο πόδι και γενικά πιστεύω οτι απλά γράφει για να γράφει. Πιστευω οτι σε αυτο το στύλ υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία για να διαβάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα θα ηθελα οσοι το εχουν διαβασει (αν το εχει διαβασει κανεις), τη γνωμη του, για να δω αν οντως κανω καλα που λεω οτι ειναι φανταστικο. Ακομα, ολοι οι δικοι μου ανθρωποι που τους το εχω προτινει και το διαβασαν εχουν μηνει απολυτα ευχαριστημενοι.

 

επίσης δεν χρειάζεσαι την γνώμη κανενός για να δεις αν είναι φανταστικό ένα βιβλίο που σου άρεσε. Η τέχνη είναι λίγο υποκειμενική, οπότε αν κάτι αρέσει σε εσένα, οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο. mf_sherlock.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

μιας και το θέμα δεν έχει πολύ καιρό χρησιμοποιηθεί να το μετατρέψουμε σε γενικό της συνεργασίας των δύο συγγραφέων; Έχουν γράψει κάμποσα μαζί και μιας και διάβασα ένα μόλις και ήθελα να καταθέσω την άποψή μου....

 

 

   Ο Ναυαγοσώστης

   Ο Νεντ Κέλι δουλεύει στο Παλμ Μπιτς σαν να ναυαγοσώστης σε παραλία ενώ έχει ένα παρελθόν μικροκακοποιού. Τότε παρουσιάζεται ένα καλό κόλπο για εκείνον και τους φίλους του με απολαβές ένα εκατομμύριο για τον καθένα. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε κατά το σχέδιο και ο Νεντ είναι ο μόνος που μένει ζωντανός μέσα σε λίγη ώρα. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι δολοφόνος και να βρει ποιος τους την έστησε.

   Ένα καλό αστυνομικό από τον Τζέημς Πάτερσον και τον Αντριου Γκρος. Είναι μια περιπέτεια που κυλάει γρήγορα και έχει πολλές ανατροπές σε σημεία που κανένας δεν τις περιμένει ως την τελική λύση του μυστηρίου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

   Διπλή Απειλή

   Ο ντετέκτιβ Άλεξ Κρός έχει να αντιμετωπίσει έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο που αυτοαποκαλείται Σόουμαν, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι, ποια είναι τα κίνητρά του και με ποιον τρόπο επιλέγει τα θύματά του. Και ενώ ο Κρος προσπαθεί να συλλάβει τον Σόουμαν πριν ξανασκοτώσει έρχεται ακόμα ένα πρόβλημα να προστεθεί σε αυτό. Ο πρώην πράκτορας του FBI, και επίσης μανιακός δολοφόνος, Κάιλ Κρεγκ, αποδρά από τη φυλακή και έρχεται στην Ουάσιγκτον επιθυμώντας εκδίκηση για τη σύλληψη και τον εγκλεισμό του από τον άνθρωπο που τον έπιασε, τον Άλεξ Κρος.

   Ένα καλό αστυνομικό από τον Τζέημς Πάτερσον που κρατάει την αγωνία ως την τελευταία σελίδα, ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για τους φίλους του είδους.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

   4η Ιουλίου

   Η ντετέκτιβ του ανθρωποκτονιών Λίνζι Μπόξερ καλείται να λύσει το αίνιγμα μιας σειράς φόνων και όταν το κάνει κατηγορείται για χρήση μη απαραίτητης βίας. Και ενώ βρίσκεται σε διαθεσιμότητα ως τη δίκη της και κάνει διακοπές στο Χαλφ Μουν Μπέι, μια νέα υπόθεση βρίσκεται στο δρόμο της. Ανήκει στην τοπική αστυνομία αλλά η Λίνζι δεν μπορεί να την αγνοήσει γιατί τα θύματα έχουν τα ίδια σημάδια με το θύμα μιας υπόθεσης που η ίδια δεν είχε διαλευκάνει δέκα χρόνια πριν.

   Μια κλασσική αστυνομική ιστορία από τον γνωστό Τζέημς Πάτερσον, μαζί με την Μαξίν Παέτρο αυτή τη φορά, στο στυλ που μας έχει συνηθίσει και σε προηγούμενα βιβλία του. Όχι κάτι ξεχωριστό αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα ειδικά για τους λάτρεις του είδους. Κρατάει το ενδιαφέρον και η ανατροπή στο τέλος είναι όντως απρόβλεπτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο 5ος Ιππέας

Το Δημοτικό Νοσοκομείο του Σαν Φραντζίσκο βρίσκεται κατηγορούμενο για βαριά αμέλεια στην περίθαλψη των ασθενών, μέσα σε δύο χρόνια περίπου έχουν πεθάνει τριάντα ασθενείς που δεν θα έπρεπε, δεν είχαν κάτι που να κινδυνεύει η ζωή τους. Η υπαστυνόμος Λίνζι Μπόξερ ανησυχεί για το θέμα μιας και η μητέρα μιας φίλης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ωστόσο δεν ασχολείται με την υπόθεση αυτή μέχρι που έρχεται μια νέα παράμετρος να προστεθεί και να την κάνει πλέον έργο της αστυνομίας, στα μάτια των νεκρών έχουν βρεθεί σαν ταφικά σύμβολα νομίσματα με το αρχαίο σύμβολο του κηρυκείου. Μήπως δεν πρόκειται για αμέλεια τελικά αλλά για κάποιον παράφρονα μανιακό δολοφόνο που έχει καταφέρει να περνάει απαρατήρητος;

Και σαν να μην φτάνει αυτό έχει να αντιμετωπίσει και ένα δίδυμο κατ’ εξακολούθησιν δολοφόνων που σκοτώνουν νεαρές κοπέλες και τις αφήνουν ντυμένες και μακιγιαρισμένες άψογα σε ακριβά αυτοκίνητα.

Μια ακόμα αστυνομική ιστορία του Πάτερσον που ρέει γρήγορα, κρατάει το ενδιαφέρον και έχει και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

7ος Ουρανός

   Ο γιος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για απαγωγή, φόνο ή κάτι άλλο. Η υπαστυνόμος Λίνζι Μπόξερ αναλαμβάνει να βρει την άκρη όταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα τον αναφέρει να έχει επισκεφθεί μια νεαρή πόρνη την νύχτα που εξαφανίστηκε.

   Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που την απασχολεί, στο Σαν Φραντζίσκο κυκλοφορεί ένα δίδυμο δολοφόνων που δένει τα θύματά του και μετά τα αφήνει να γίνουν παρανάλωμα του πυρός μέσα στα σπίτια τους αφήνοντας πίσω ένα βιβλίο με ένα ρητό στα λατινικά στην πρώτη σελίδα. Είναι σαδιστές και πολύ προσεκτικοί για να μην αφήσουν ίχνη. Υπάρχει λύση στις δύο υποθέσεις με τα ελάχιστα στοιχεία; Πως θα επηρεάσει η μία την άλλη;

   Μια καλή αστυνομική ιστορία από τον Πάτερσον που κρατάει το ενδιαφέρον και ρέει γρήγορα. Ό,τι πρέπει για τους φίλους του είδους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Και αφού είχα ήδη διαβάσει πόσα άλλα βρήκα και το πρώτο της σειράς.

   Το 1ο Έγκλημα
   Ένας δολοφόνος σκοτώνει ζευγάρια νεονύμφων, ζευγάρια που μόλις ώρες πριν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου. Η επιθεωρητής Λίνζι Μπόξερ αναλαμβάνει να λύσει τη υπόθεση με ελάχιστα στοιχεία να την βοηθούν στην αναζήτηση του ενόχου. Ταυτόχρονα έχει να πολεμήσει την νόσο του Νέλι με την οποία διαγνώστηκε. Και στους δύο αγώνες της θα τη βοηθήσουν τρεις φίλες.
   Όπως όλα τα βιβλία του Πάτερσον έτσι και αυτό διαβάζεται άνετα και ευχάριστα με το γρήγορο ρυθμό του και προτείνεται στους φίλους του είδους καθώς έχει και τελείως απρόβλεπτες ανατροπές. 
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Τζέιμς Πάτερσον & Άντριου Γκρος: Ο Γελωτοποιός (James Patterson & Andrew Gross: The Jester)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..