Jump to content

Ηταν ένα μικρό διαστημόπλοιο

Recommended Posts

Guest old#2065

Ο Em-Man, ακολουθώντας την επιθυμία του Κυβερνήτη, μπήκε στο δωμάτιο καταγραφής και άρχισε να περιγράφει την χωροχρονική εμπειρία του.

«Μόλις άρχισα να ανακτώ τις αισθήσεις μου, το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα ήταν ότι είχα πλήρη αδυναμία να κινηθώ. Στην προσπάθειά μου να μιλήσω διαπίστωσα ότι και αυτό ήταν αδύνατο. Έβλεπα όμως και άκουγα καθαρά. Είχα μάλιστα και την δυνατότητα να περιφέρω το βλέμμα μου. Βρισκόμουν σε ένα πολύ καλοβαλμένο, μεγάλο σαλόνι, με γυάλινο τον ένα τοίχο, από όπου φαινόταν η απέραντη θάλασσα.

Ακριβώς απέναντί μου ήταν μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης και μπροστά της ήταν καθισμένα πέντε-έξη άτομα και παρακολουθούσαν το πρόγραμμα. Στο κέντρο της παρέας, καθισμένος με πλάτη σε μένα ήταν ένας άνδρας και αριστερά και δεξιά του δύο πολύ καλοντυμένα νεαρά ζευγάρια.

Η τηλεόραση μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση την τελετή απονομής των βραβείων Nebula, και όλοι έδειχναν να τους ενδιαφέρει πολύ το θέμα.

Όταν ο κεντρικός παρουσιαστής ανακοίνωσε :

-Και το φετινό διαπλανητικό βραβείο καλύτερης ιστορίας επιστημονικής φαντασίας πάει…..

Έκανε το αρχαίο τέχνασμα ότι δυσκολεύεται να ανοίξει το φάκελο, και ανήγγειλε:

-Στον Αξιωματικό του Αστροστόλου Em-Man.

Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι άκουσα, πετάχτηκαν όλοι και αγκάλιασαν τον άντρα που έβλεπα πλάτη όλη αυτή την ώρα.

Και μόλις αυτός σηκώθηκε για τα συγχαρητήρια και γύρισε προς το μέρος μου, ένοιωσα την καρδιά μου να σταματάει, πριν αρχίσει να χτυπάει σαν κομπρεσέρ.

Αυτός ό άντρας ήμουν εγώ.

Τότε μόλις πρόσεξα ότι εγώ ήμουν και οι καρέκλες, εγώ ήμουν και το τραπεζάκι. Δηλαδή οι κλώνοι μου ήταν το βασικό ντεκόρ του σαλονιού.

Παρέμεινα εντοιχισμένος και απελπισμένος για μερόνυχτα μέχρι που ήρθε η λύτρωση της επιστροφής.

Αρχιμηχανικός Em-Man.Ημερομηνιία……..

(Για τους μη γνωρίζοντες Αίθρα Α΄ Διεθνές Βραβείο του mman)

Edited by npaps

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eugenia Rose

9

• Sonya

8

• Oberon

7

• Stanley

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

(1) [...] την τελετή απονομής των βραβείων Nebula, [...]

(2) [...] Τότε μόλις πρόσεξα ότι εγώ ήμουν και οι καρέκλες, εγώ ήμουν και το τραπεζάκι. [...]

OK, η "ύβρις" της (εντελώς Ε.Φ. όμως) ιδέας του (1) δικαιολογείται λόγω συγγραφικής αδείας και του ταιριαστού twist (2)...:good: :rofl:

Guest old#2065

Η Babis μπήκε στο δωμάτιο καταγραφής, ακολουθώντας την επιθυμία του Κυβερνήτη που ήθελε η εντολή του αρχηγείου να υλοποιηθεί σύντομα.

«Σε αντίθεση με τις ιστορίες συναδέλφων που άκουσα μέχρι τώρα, η δική μου εμπειρία δεν έχει να κάνει με παράξενους η τρομακτικούς κόσμους. Έχει να κάνει με τρομακτικές αντιστροφές που αφορούν την προσωπικότητα μου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκα σε μία χώρα του νότου, παντρεμένη με έναν άξεστο και ημιμαθή βιομήχανο. Ήμουν Ψηλή, κατάξανθη με κοντό μαλλί, άσπρο δέρμα, γαλάζια μάτια και με έλεγαν ….Φωτεινή.

Ο άντρας μου με υποχρέωνε να τον ακολουθώ σε γελοίες δεξιώσεις, όπου έπρεπε να συναγωνιστώ νεαρές στάρλετ, με γόβες και εξώβυζα μίνι φορέματα.

Το μαρτύριο ολοκληρωνόταν με την απαγόρευση ενασχόλησης μου με χειροτεχνία, λαϊκούς χορούς, μαγειρική και διάβασμα. Μπορούσα μόνο να βλέπω πρωινά προγράμματα στην τηλεόραση.

Η χωροχρονική μεταφορά μου πίσω στο διαστημόπλοιο, με βρήκε σκυμμένη πάνω από τον άντρα μου, στο κρεβάτι.

Ευτυχώς την τελευταία στιγμή μού έπεσε το κουζινομάχαιρο από το χέρι και δεν το κουβάλησα μέχρι εδώ.»

Edited by npaps

Guest old#2065

Μέρος Ε ( Η Κατάρα)

Το ταξίδι είχε μπεί πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Τα μέλη του πληρώματος έμπαιναν στο δωμάτιο καταγραφής και έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους κατέγραφαν τις εμπειρίες τους.

Ο Κυβερνήτης, ικανοποιημένος που όλα έβαιναν καλώς, στεκόταν στη γέφυρα με όλους τους αξιωματικούς στη θέση τους. Στην οθόνη το απέραντο διάστημα και πλανήτες που χανόντουσαν δεξιά και αριστερά καθως τους προσπερνούσε το διαστημόπλοιο.

Ξαφνικά, η φωνή του Sy-ra-No τους έσπασε τα αυτιά

-Ένας πλανήτης κινείται απειλητικά προς εμάς.

-Ε και γιατί δεν στρίβουμε;

Είπε σχεδόν αδιάφορα ο Κυβερνήτης.

-Γιατί όσο και αν αλλάζουμε πορεία, ο πλανήτης βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας, λες και προσπαθεί να μας κλείσει το δρόμο.

-Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Είπε ο κυβερνήτης και πήγε στο πιλοτήριο, για να φωνάξει σε πολύ λίγο:

-Κράτει οι μηχανές

Πράγματι σε λίγο,κινούμενο πιά με μικρή ταχύτητα το διαστημόπλοιο είχε εμπλακεί σε ένα παράξενο πα ντε ντε με τον μικρό σχετικά πλανήτη.

Στην οθόνη ο πλανήτης έκανε να χαθεί προς τη μία μεριά όταν έστριβε για να τον αποφύγει το διαστημόπλοιο, αλλά αμέσως επανερχόταν στο κέντρο της οθόνης.

Αφού αυτό συνεχιζόταν διαρκώς, και είχαν πλησιάσει τόσο ώστε η οθόνη να καλύπτεται πλήρως από την εικόνα του άγνωστου πλανήτη, ο Κυβερνήτης έδωσε εντολή για ακινητοποίηση του σκάφους.

Γυρίζοντας προς την υποπλοίαρχο, ο Κυβερνήτης ρώτησε

-Τι γνωρίζουμε για αυτόν τον πλανήτη;

Η υποπλοίαρχος Nar-Oual-Is απάντησε αμέσως.

-Απολύτως τίποτε κύριε, δεν είναι καταγεγραμμένος. Είναι σαν να εμφανίστηκε από το πουθενά.

-Σκανάρισμα επιφανείας.

Διέταξε ο Κυβερνήτης.

Αμέσως η οθόνη άλλαξε χρώμα και ένα μετακινούμενο 'χεράκι', άρχισε να σαρώνει την επιφάνεια του πλανήτη, υπό τον δεξιοτεχνικό χειρισμό του ειδικού αξιωματικού Dagon.

Καθώς το χεράκι πέρναγε από διάφορες περιοχές της επιφάνειας του πλανήτη, όπως κρατήρες πεδιάδες κλπ, αναβόσβηναν κάποιες ενδείξεις, όπως "τζίφος", "μπα τίποτε της προκοπής" η "μπλιάχ"Όταν ξαφνικά, στο πέρασμα από τους πρόποδες ενός κρατήρα, άρχισαν να χτυπούν καμπανάκια, να αναβοσβύνουν φωτάκια και ένα κόκκινο βέλος που έδειχνε το σημείο με την ένδειξη "bingo".

O Nihil-Io γύρισε προς τον Odes-Eo και ψιθύρισε:

-Δεν θέλω μαλακίες, τι είναι αυτά; πάκμαν παίζουμε;

-Ε εντάξει ρε αδερφέ, είναι δικός μας ο τύπος και βοηθάει λίγο

Είπε ο Odes-Eo.

Μόλις εντοπίστηκε το συγκεκριμένο σημείο, ο πλοίαρχος έδωσε εντολή και ο DimeX με την Νi-E-Nor πέρασαν στο χώρο διακτίνησης και σε πολύ λίγο βρισκόντουσαν στην επιφάνεια του παράξενου πλανήτη.

(Συνεχίζω σε πολύ λίγο)

Edited by npaps

Guest old#2065

O DimeX και η Ni-E-Nor, επέστρεψαν σε λιγότερο από είκοσι λεπτά.

Ο DimeX πλησίασε τον κυβερνήτη και του έδωσε μιά πέτρινη πλάκα σε μέγεθος ενός μεγάλου βιβλίου.

-Αυτό είναι το αντικείμενο που εντόπισε το σκάνερ, ήταν μισοθαμμένο ακριβώς στο σημείο που το εντόπισε .

Ο Κυβερνήτης πήρε στα χέρια του την πλάκα και διαπίστωσε ότι από τη μία μεριά είχε γραμμένο ένα κείμενο σε άγνωστη γλώσσα που όμως διακρινόταν πολύ καθαρά.

Απο την πίσω πλευρά υπήρχε ένα σχήμα και κάποια επιγραφή που όμως ήταν φανερό ότι είχε υποστεί φθορά και διέκρινες μόνο κάποια γράμματα στην αρχή και το τέλος της φράσης.

-Να έρθει αμέσως ο Count B.

Διέταξε ο Κυβερνήτης.

Αυτή τη φορά ο μεταφραστής έφτασε αμέσως και στρώθηκε στη δουλειά. Ενώ αυτός μετέφραζε, ο DimeX και η Νι-E-Nor, έδιναν πληροφορίες για τον πλανήτη.

Σε πολύ λίγο, ο Count B πλησίασε τον Κυβερνήτη κρατώντας ένα χαρτί.

-Το κείμενο κύριε είναι σε μιά χαμένη διάλεκτο, που είναι γνωστή ως Κελτική. Πρόκειται μάλλον για μία κατάρα χιλιάδων χρόνων παλιά. Να σας διαβάσω το κείμενο;

Ο Κυβερνήτης ένευσε καταφατικά, και ο μεταφραστής άρχισε να διαβάζει από το χαρτί που κρατούσε.

"Του κύρη σου η αδελφή

πέμπει κατάρα φρίκης

σαν πάρεις τούτη τη γραφή

να τύχεις καταδίκης.

Κι αν δεν τη λάβεις τη γραφή

στού βίου σου το τέρμα

να λάβει αυτή μου την 'ευχή'

κάποιο δικό σου σπέρμα.

"Της Μήδειας κατακραυγή

κατάρα της Αλκμήνης

να μην πατήσεις πια στη Γη

στο διάστημα να μείνεις."

Όλοι έμειναν άφωνοι, μόνο ο Κυβερνήτης ρώτησε:

-Καλά γράφει ακριβώς αυτά τα λόγια εδώ; είσαι σίγουρος;

Εμφανώς προσβεβλημένος ο μεταφραστής, απάντησε.

-Μα είναι δυνατόν να ρωτάτε; Είναι ακριβής μετάφραση.

Με δύσπιστο ύφος ο Κυβερνήτης συνέχισε

-Αυτές οι λέξεις, το μέτρο, οι ομοιοκαταληξίες; είσαι σίγουρος;

Ο Count B με ένα μικρό χαμόγελο, με πιό σιγανή φωνή από πριν και κοιτάζοντας το πάτωμα είπε:

-Ε είπα να προσθέσω λίγη ποιότητα στο κείμενο, αυτές οι αρχαίες γλώσσες δεν είχαν και πολύ πλούσιο λεξιλόγιο.Επίσης να σας πώ ότι η πίσω πλευρά είναι φθαρμένη, εικάζω ότι πρόκειται για την υπογραφή αυτού που γράφει το κείμενο. Το μόνο που διασώζετα είναι ένα "Θ... .........θη."

Κοιτάζοντάς τον αυστηρά ο Κυβερνήτης είπε:

-Εν πάσει περιπτώσει σε ευχαριστούμε για τη γρήγορη μετάφραση.

Για να προσθέσει αμέσως γυρνώντας προς τους υπόλοιπους:

-Άμεση σύσκεψη ανώτερων αξιωματικών τώρα!

Και όλοι οι υπεύθυνοι κινήθηκαν προς την αίθουσα συσκέψεων.

Edited by npaps

Guest old#2065

Στην αίθουσα συσκέψεων, ήταν όλοι προβληματισμένοι. Ο Κυβερνήτης όρθιος τους ρώτησε :

-Έχει κανείς από μας κάποια άποψη περί τίνος πρόκειται;

-Μάλλον κάποιος από μας, κουβαλάει από τη γενιά του κάποια αρχαία κατάρα.

Είπε ο Nihil-Io.

-Κάποιος που πρέπει να έχει σχέση με τα Κέλτικα.

Πρόσθεσε η Nar-Oual-Is.

-Δηλαδή κάποιος Ιρλανδός.

Είπε ο Em-Man.

-O O’Beron!

Αναφώνησαν όλοι μαζί.

Σε λίγο ο αξιωματικός ασφαλείας, O’Beron παρουσιάστηκε στην αίθουσα συσκέψεων.

Δέχτηκε βροχή από ερωτήσεις. «Γνωρίζεις κάτι για αυτή την κατάρα; Γνωρίζεις κάτι για κάποιο βαρύ έγκλημα κάποιου προγόνου σου. Είχατε καμιά μάγισσα στην οικογένεια;»

Σε όλες απάντησε αρνητικά.

Η υπόθεση βάδιζε σε αδιέξοδο, όταν πήρε το λόγο ο γιατρός Di-No-Ha.

-Μια λύση υπάρχει. Η ύπνωση. Θα τον υπνωτίσουμε μήπως μπορέσει και ανακαλέσει κάποιες μνήμες θαμμένες στο υποσυνείδητο του. Και απευθυνόμενος στον O’Beron του είπε:

-Παρακαλώ αν δέχεστε, καθίστε απέναντι μου και χαλαρώστε.

Ο O’Beron δέχτηκε και κάθισε απέναντι στο γιατρό.

Μετά από τα διαδικαστικά «θα μετρήσω ως το 5 μπλα μπλα», ο γιατρός άρχισε να ρωτά με ήρεμη σταθερή φωνή:

-Υπάρχει κάποιος πρόγονός σου που άκουσες να μιλούν για αυτόν οι μεγαλύτεροι και ένοιωσες ότι είχε κάτι το ιδιαίτερο;

Ο O’Beron έκανε μία σύσπαση στο πρόσωπό του σαν κάτι να προσπαθούσε να θυμηθεί.

-Για πήγαινε πιο πίσω στα παιδικά σου χρόνια.

Τον προέτρεψε ο γιατρός.

-Θθθθθθθθ…….

Έκανε ο O’Beron.

Όλοι κοίταξαν τον γιατρό ανήσυχα.

Εκείνος τους καθησύχασε με ένα βλέμμα και είπε στον υπνωτισμένο αξιωματικό ασφαλείας:

-Ναι, ναι, για συνέχισε.

-Θθθθθθθεία Ομπεράνθη.

Είπε εκείνος και έδειχνε εξουθενωμένος.

Αμέσως ο γιατρός τον επανέφερε.

Λίγη ώρα μετά, κρατώντας την έκθεση από το αρχείο προσωπικών στοιχείων του υπολογιστή στα χέρια, ο Κυβερνήτης είπε.

-Υπάρχει μια Ομπεράνθη, αδελφή ενός προ-προ πάππου του O’Beron, χωρίς άλλα στοιχεία εκτός της ενασχόλησης της με τα μήντια της εποχής.

-Και τι κάνουμε τώρα;

Ρώτησε η Wordsmith.

-Χρησιμοποιώντας ένα ενδιάμεσο από το πλήρωμα, να έρθουμε σε επαφή με την ίδια η κάποιον που την ήξερε καλά.

Είχε έτοιμη, όπως πάντα την λύση, ο Nihil-Io.

Ο Κυβερνήτης και οι υπόλοιποι, μη έχοντας άλλη εναλλακτική πρόταση, συμφώνησαν.

Σε λίγο, η Nar-Oual-Is έδινε στον Κυβερνήτη, τα ονόματα των μελών του πληρώματος που επέλεξε ο υπολογιστής ως καταλληλότερα για μέντιουμ, με βάση τα στοιχεία του προσωπικού φακέλου του καθενός.

-Τα προτεινόμενα άτομα είναι;

Και διάβασε τον μικρό κατάλογο:

Foco Del Mar, Babis, Mel-Kia-Dis, Mort, Μes-Mer, Rose, Vin-e –Grette, Subde και Karata-Siospa.

ΟΙ αξιωματικοί συγκεντρώθηκαν πάνω από τον κατάλογο και άρχισαν τη διαδικασία επιλογής του καταλληλότερου για την κρίσιμη αποστολή.

Edited by npaps

Guest old#2065

Οι αξιωματικοί και ο Κυβερνήτης, είχαν αποφασίσει για το ποιος θα επιφορτιζόταν το ρόλο του μέντιουμ. Αυτός ήταν ο Mes-Mer.

Αφού συμβουλεύτηκαν την universpedia σχετικά με την σωστή προετοιμασία της διαδικασίας, συγκεντρώθηκαν όλοι στη γέφυρα. Αυτό για να παίρνει ενέργεια το ενδιάμεσο από όσο το δυνατόν περισσότερους. Χαμήλωσαν τα φώτα και ο Mes-Mer κάθισε μπροστά σε ένα μικρό τραπέζι με ένα αναμμένο κερί. Αυτό για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα.

Τις ερωτήσεις ανέλαβε να τις κάνει και πάλι ο γιατρός, αφού είχε αποδείξει με τον υπνωτισμό, ότι τα καταφέρνει.

Γύρω από το τραπέζι, με τα χέρια ενωμένα έκαναν έναν κύκλο οι υπόλοιποι από τον κατάλογο των υποψήφιων μέντιουμ.

Μετά από λίγη ώρα σιωπής, ο Mes-Mer άρχισε να βγάζει ελαφρά βογκητά, ένδειξη ότι έμπαινε σε φάση ασυνειδήτου.

Όταν τα βογγητά έγιναν πιο έντονα και άρχισε να μορφάζει, ο γιατρός ρώτησε:

-Ομπεράνθη είσαι εδώ; Μας ακούς;

Η φλόγα στο κερί τρεμόπαιξε, αλλά το μέντιουμ δεν απάντησε.

-Είναι κάποιος εδώ; Θέλει κάτι να μας πει;

Ξαναρώτησε ο γιατρός.

Ο Mes-Mer δεν απάντησε, μόνο έδειξε να ζορίζεται, η φλόγα του κεριού τρεμόπαιξε πιο έντονα.

-Ποιος είσαι, μίλα μας.

Ξαναείπε ο γιατρός.

Τότε με μια απόκοσμη, βραχνή φωνή, που έβγαινε από τα χείλη του μέντιουμ, το πνεύμα είπε.

-Είμαι ο Ρετρολαααααβερρρρρ.

-Και τι σχέση είχες με την Ομπεράνθη;

-Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που κατάλαβε το μεγαλείο της Όμπυ. Γνωριστήκαμε σε ώριμη ηλικία και η σχέση μας κράτησε μέχρι τέλους.

-Γιατί δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί της;

-Α μάλιστα, αυτή είναι μεγάλη ιστορία. Σε κάποια φάση που η Ομπυ έγινε πολύ δημοφιλής, υπέγραψε ένα συμβόλαιο αποκλειστικότητας με έναν αλλοδαπό μεγιστάνα, που της απαγόρευε συνεντεύξεις κλπ έξω από τα πλαίσια του συμβολαίου. Δυστυχώς το πολύ αυστηρό αυτό συμβόλαιο τη δεσμεύει μέχρι τώρα.

-Καλά τουλάχιστον εσύ ξέρεις τίποτε για την υπόθεση της κατάρας;

-Ξέρω τα πάντα. Λοιπόν, η Όμπυ είχε έναν ανιψιό, πολύ καλό παιδί, με τρόπους και αισθήματα. Κάποια μέρα λοιπόν, ένας κιαρατάς..

-Ένας τι;

Ρώτησε ο γιατρός

-Ένας κιαρατάς από το βορά, διέδωσε μια φήμη, ότι δήθεν ο ανιψιός της σκόπευε να την κλείσει σε γηροκομείο. Εκείνο το χρυσό παιδί δεν είχε ιδέα, όμως όταν το άκουσε η Όμπυ έπαθε σοκ. Πάνω στην οργή και την απελπισία της λοιπόν ξεστόμισε την βαριά κατάρα. Όταν μετά από λίγο καιρό αποδείχθηκε ότι όλο αυτό ήταν μια κακοήθεια, η Όμπυ μετάνιωσε, το κακό όμως είχε γίνει.

Το πνεύμα με καθαρότερη φωνή, είχε βάλει μπρός και δεν έλεγε να σταματήσει, όλοι τον άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Και συνέχισε:

-Την κατάρα την άκουσε ο Μέρλιν. Ο Μέρλιν ήταν ένας ψιλοτζάζ τύπος που η Όμπυ είχε γνωρίσει πολύ παλιά όταν έκανε φωνητικά σε ένα ροκ συγκρότημα και ο Μέρλιν έπαιζε μπάσο.

Ο τύπος αυτός τον ελεύθερο χρόνο του ήτα Δρυίδης της αρχαίας κέλτικης θρησκείας. Επειδή η Όμπυ τον είχε βοηθήσει πολλές φορές, θεώρησε τον εαυτό του υποχρεωμένο και έτσι πήγε τη νύχτα στο ξέφωτο του δάσους, και αφού χάραξε την κατάρα στην πέτρα, κάλεσε τα χθόνια πνεύματα και τους την παρέδωσε. Αυτά την έστειλαν στο υπερπέραν και να τώρα εσείς πέσατε επάνω της.

Όπως ξέρουν οι περισσότεροι μια κατάρα που παίρνει το δρόμο της δεν μπορεί να αναχαιτιστεί παρά μόνο όταν βρει το στόχο της. Η Όμπυ για χρόνια προσπαθούσε να την ακυρώσει, αλλά όπως διαπιστώσατε και σεις η προσπάθειά της ήταν μάταιη.

-Δηλαδή είμαστε καταδικασμένοι; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε;

Ρώτησε με αγωνία ο γιατρός.

-Χμ, νομίζω ότι τώρα που η κατάρα βρήκε στόχο, κάτι μπορείτε να κάνετε.

-Τι;Τι;

Ξέφυγε από τα στόματα όλων.

-Να τραβήξετε την προσοχή της Όμπυ, να τη συγκινήσετε και να πάρει πίσω την κατάρα. Τώρα που άρχισε να υλοποιείται, μπορεί, αρκεί να πετύχετε το ενδιαφέρον της.

-Και πως νομίζεις ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

-Η Όμπυ μου ήταν ένα ροκ άτομο. Λάτρευε τη ροκ μουσική και σημείο αναφοράς της ήταν το Γούντστοκ. Σεξ, ντραγκς εντ ροκ’νρολ, ξέρετε. Αν αναβιώσετε κάτι παρόμοιο, όπου κι αν είναι θα σας προσέξει.

Σας αφήνω τώρα, είπε απότομα ο Ρετρολάβερ και διέκοψε την επικοινωνία.

Ο Mes-Mer έγειρε κατάκοπος και ιδρωμένος στην καρέκλα του. Ο γιατρός και η Λαξελιξεμένη πήγαν κοντά του να τον φροντίσουν.

Ο Κυβερνήτης σηκώθηκε και απευθύνθηκε προς όλους:

-Νομίζω ότι μπορούμε να αναβιώσουμε το Γούντστοκ. Μπορούμε να βρούμε την μουσική, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα, δεν έχουμε όμως «χόρτο»

-Έχουμε, έχουμε.

Ακούστηκε από καμιά εικοσαριά μέλη η χαρούμενη απάντηση.

Σε λίγο όλοι είχαν πέσει με τα μούτρα για την προετοιμασία

My link

Edited by npaps

-Καλά τουλάχιστον εσύ ξέρεις τίποτε για την υπόθεση της κατάρας;

-Ξέρω τα πάντα. Λοιπόν, η Όμπυ είχε έναν ανιψιό, πολύ καλό παιδί, με τρόπους και αισθήματα. Κάποια μέρα λοιπόν, ένας κιαρατάς..

-Ένας τι;

Ρώτησε ο γιατρός

-Ένας κιαρατάς από το βορά, διέδωσε μια φήμη, ότι δήθεν ο ανιψιός της σκόπευε να την κλείσει σε γηροκομείο. Εκείνο το χρυσό παιδί δεν είχε ιδέα, όμως όταν το άκουσε η Όμπυ έπαθε σοκ. Πάνω στην οργή και την απελπισία της λοιπόν ξεστόμισε την βαριά κατάρα. Όταν μετά από λίγο καιρό αποδείχθηκε ότι όλο αυτό ήταν μια κακοήθεια, η Όμπυ μετάνιωσε, το κακό όμως είχε γίνει.

rofl.gifrofl.gifrofl.gif

Σεξ, ντραγκς εντ ροκ εν ρολ!

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!

Γούντστοκ φορέβερ!!!!

Βίβα Ρετρολάβερ!

Είχα χάσει μερικά επεισόδια "γαμώ το φελέκι μου", αλλά τα αναπλήρωσα σήμερα επιτέλους! Όσον αφορά τον πρίγκιπα, άφαντος είναι ακόμα και νομίζω πως κάποιος ξετρύπωσε το μπλογκ μου! Αναμένω να δω το ρόλο μου στο επόμενο, βρώμικο επεισόδιο... Δώσε μια έμφαση στο σεξ και το ροκ'εν'ρολ πλιζ! ;-)

Δις ιζ δε ντώωω-ω-ω-ωνινγκ οβ δη έ-ε-εητζ οβ ακουέεεϊριας

δη έ-ε-εητζ οβ ακουέεεϊριαααας

ακουέιριααααααΑΑΑΑΑΑΣ

ΑΚΟΥΕΕΕΕ-ΕΕ-Ε-Ε-ΕΕΪΡΙαααΑΑΑΑΣ

Δις ιζ δε ντώωω-ω-ω-ωνινγκ οβ δη έ-ε-εητζ οβ ακουέεεϊριας

δη έ-ε-εητζ οβ ακουέεεϊριαααας

ακουέιριααααααΑΑΑΑΑΑΣ

ΑΚΟΥΕΕΕΕ-ΕΕ-Ε-Ε-ΕΕΪΡΙαααΑΑΑΑΣ

+1 για το Age of Aquarius στην Κελαινώ και, οπωσδήποτε άλλο ένα στον npaps για την ιστορία ειδικά αφού καταλαβαίνει τόσο καλά και τη θεία Ομπεράνθη - με μόνη εξαίρεση πως η θεία ΔΕΝ έκανε ποτέ ναρκωτικά ( αλλά σίγουρα έκανε ρόκ εν ρολλ και για σεξ προτιμώ να μην αναφερθώ γιατί μπορεί να ρίξει κι άλλες κατάρες) αλλά ΚΑΙ για τις εικόνες!

Και ναι, την ξεστόμισε την κατάρα η θεία. Ας προσέχατε! :lol:

Edited by Oberon

Guest old#2065

Μέρος Ζήτα

Όλο το πλήρωμα είχε ήδη παρακολουθήσει, ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ, που αναφερόταν στο αρχαίο γεγονός του φεστιβάλ του Γούντστοκ, και όσο γινόταν αυτό ο Κυβερνήτης και οι ανώτεροι αξιωματικοί, μετά από σύσκεψη είχαν καταλήξει στις επόμενες κινήσεις τους.

Καθώς στην κεντρική οθόνη έπεφταν τα ονόματα των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, ο Κυβερνήτης πήρε το λόγο.

-Έχετε όλοι πάρει μια ιδέα του περί τίνος πρόκειται. Πήρατε μια ιδέα για την αισθητική, τη μουσική, τα ρούχα και τις συμπεριφορές της εποχής. Σκοπός μας είναι να ξαναστήσουμε και να ζήσουμε αυτό το γεγονός. Δεν μπορούμε να το αναπλάσουμε σαν απλή θεατρική παράσταση. Πρέπει να το ζήσουμε στα αλήθεια, να το ξαναζωντανέψουμε γιατί όπως όλοι ξέρετε, δεν μπορείς να κοροϊδέψεις ένα πνεύμα, πόσο μάλλον όταν το πνεύμα ήταν εκεί όταν συνέβαινε.

Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, αύριο το πρωί ξεκινάμε. Μέχρι αύριο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Ο Κυβερνήτης είχε ήδη δώσει εντολές για συγκεκριμένες ενέργειες στους αξιωματικούς του. Πιο συγκεκριμένα έγιναν όλες οι προετοιμασίες ώστε η διακυβέρνηση να περάσει αμέσως στον αυτόματο κυβερνήτη, που έλεγχε ο κεντρικός υπολογιστής. Ο Em-Man και ο O’Beron είχαν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία απενεργοποίησης των ανιχνευτών καπνού, και την προσαρμογή του συστήματος πυρασφάλειας του σκάφους. Το σύστημα ενεργοποιείται αμέσως στην παραμικρή υποψία καπνού, και όλα έδειχναν ότι το σκάφος θα ντουμάνιαζε σύντομα. Για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν και τα σχετικά φίλτρα των αεραγωγών. Στο μεταξύ ο Nihil-Io συνέταξε έναν σύντομο κώδικα με τις κόκκινες γραμμές που δεν έπρεπε να ξεπεραστούν, ακόμη και σε αυτή την κατάσταση ανάγκης.

Ο Κυβερνήτης συνέχισε:

-Όλοι έχετε την υποχρέωση να αλλάξετε την εμφάνισή σας, πλησιάζοντας όσο το δυνατόν στις εικόνες που είδατε πριν λίγο. Θα χρησιμοποιήσετε προσωπικά σας είδη και αυτά που θα προμηθευτείτε από το βεστιάριο, επι κεφαλής του οποίου αναλαμβάνει η Babis που στο βιογραφικό της έχει δηλώσει πως ασχολείται με την χειροτεχνία.

Και στρέφοντας το πρόσωπο του προς την μελαχρινή διπλωμάτη, ρώτησε:

-Τι χρειάζεστε για την δημιουργία του βεστιαρίου;

Η Babis σαν έτοιμη από καιρό (;) απάντησε :

-Θα χρειαστώ την ταπετσαρία και τα καλύμματα των καναπέδων της αίθουσας ψυχαγωγίας για τα ρούχα, τον μονωτικό υαλοβάμβακα και το εσωτερικό των καναπέδων για περούκες και γένια και δυο η τρεις βοηθούς.

-Εφ όσον αυτό δεν εκλαμβάνεται ως κακόβουλο σχόλιο για το γούστο του Κυβερνήτη, που παραδοσιακά διαλέγει την διακόσμηση της αίθουσας ψυχαγωγίας, συνεχίζεις διαλέγοντας τους βοηθούς σου.

Η Babis έκανε ένα νόημα και η Son-Ya με την Mel-Ki-A-Des στάθηκαν δίπλα της. Μετά κάλεσε και την La-as 7 και οι τέσσερεις αποχώρησαν, για να πιάσουν δουλειά.

Ο Κυβερνήτης συνέχισε:

-Η Ροζ θα αναλάβει να σχεδιάσει στα πρόσωπα όσων θέλουν, σύμβολα της εποχής.

Όσοι τα καταφέρνουν με το τραγούδι, θα απευθυνθούν στον Σημαιοφόρο Νόρθο, για να μοιραστούν τους ρόλους επί της σκηνής. Σκηνή θα στηθεί μπροστά από την κεντρική οθόνη, αφού δεν θα χρειάζονται τα σχετικά όργανα που βρίσκονται εκεί, μιας και από νωρίς αύριο θα αναλάβει ο αυτόματος κυβερνήτης.

Βασίζομαι στην ικανότητά σας να αυτοσχεδιάζετε, υπάρχουν απορίες;

-Μπορούμε να φέρουμε και ότι θεωρήσουμε ότι είναι στο πνεύμα της εκδήλωσης;

Ρώτησε με τυπικότατο ύφος ο Karatasio-Spa.

-Μπορείτε είπε βιαστικά ο Κυβερνήτης και γυρνώντας προς την Wordsmith που κρατούσε ένα μεγάλο ρολό από χαρτί είπε:

-Και να τοιχοκολληθούν αυτά.

post-2065-0-77549900-1316455751_thumb.jpg

Guest old#2065

Μετά την τοιχοκόλληση των πόστερς της συναυλίας ο Κυβερνήτης έδειξε τα χαρτιά που κρατούσε ο Nihil-Io και είπε:

-Να διαβάσετε τις κόκκινες γραμμές συμπεριφοράς, που δεν επιτρέπετε να ξεπεράσει κανείς επικαλούμενος κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για να προσθέσει επεξηγηματικά:

-Στην κατεύθυνση επίτευξης αυθεντικού αποτελέσματος, αύριο η κάβα που υπάρχει για τις εθιμοτυπικές συναντήσεις θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση, το ίδιο και αν υπάρχει χόρτο.

-Υπάρχει, υπάρχει

Ακούστηκε από τη γαλαρία. Ο Κυβερνήτης έκανε τον κινέζο, την ώρα που ο Nihil-Io μοίραζε τις οδηγίες συμπεριφοράς.

Στην αίθουσα ψυχαγωγίας, η Babis, Son-Ya, Mel-Ki-A-des και La-as 7 είχαν κατεβάσει την ταπετσαρία και είχαν ξεσκίσει τους τρέκκικους καναπέδες, και με μεγάλη δεξιοτεχνία και ταχύτητα έφτιαχναν γιλέκα, καπέλα, περούκες, φούστες κλπ.

Στο ιατρείο, ο γιατρός καθισμένος στο πάτωμα σε στάση λωτού, με κλειστά τα μάτια έβγαζε έναν συνεχόμενο και επαναλαμβανόμενο ήχο. «ουάμμμμμμ, ουάααμμμμμμμ» Έχοντας εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες του με τον υπνωτισμό και το μέντιουμ προχωρούσε σε καταστάσεις διαλογισμού. Σε λιγότερο από μισή ώρα ο γιατρός αιωρούνταν είκοσι πόντους πάνω από το έδαφος. Η έκφραση νιρβάνα στο πρόσωπο του έδειχνε να μην συνειδητοποιεί αλλά και ούτε να τον ενδιαφέρει αυτή η παραβίαση του νόμου του Νεύτωνα .

Πολύ κοντά στο γιατρό η προισταμένη έβαφε πολύχρωμη μια χειρουργική μπλούζα. Μόλις την ετοίμασε, έβγαλε την στολή και τη φόρεσε. Καθρεφτίστηκε φιλάρεσκα στο κρύσταλλο της πόρτας. Δεν έκανε τον κόπο να κοιτάξει και πλάτη και έτσι δεν έμαθε ότι η μπλούζα άφηνε μια κενή λωρίδα από το σβέρκο μέχρι τις γάμπες. Μια λωρίδα που για μια ακόμη φορά δικαιολογούσε το όνομα και την ράτσα της. Η Λαξεμένη έκλεισε την πόρτα βγαίνοντας από το ιατρείο και δεν άκουσε το «μπαφ» και το «ωωωχ» που έκανε ο γιατρός πέφτοντας, αφού είχε την τύχη να ανοίξει τα μάτια του την (α)κατάλληλη στιγμή.

Ο Νόρθος είχε πραγματικά την πιο δύσκολη δουλειά, βρισκόταν στο εστιατόριο του σκάφους και πέρναγε οντισιόν καμιά τριανταριά άτομα. Εκτός του προβλήματος σε σχέση με τις μουσικές και σκηνικές ικανότητες των υποψηφίων είχε να αντιμετωπίσει και τις εμμονές των περισσοτέρων από αυτούς. Ο ένας ήθελε να είναι ο Σαντάνα, η άλλη η Τζάνις Τζόπλιν και ο άλλος μέλος των Χού. Με μεθοδικότητα, υπομονή και αυστηρότητα όμως έδειχνε τελικά να τα καταφέρνει.

O Karatasio-Spa, με τη βοήθεια του Nova κουβαλούσε κάτι βαρύ, τυλιγμένο σε ένα ύφασμα. Όταν το ακούμπησαν σε μία γωνιά της γέφυρας και αφαίρεσαν το ύφασμα, ο Κυβερνήτης γούρλωσε τα μάτια στη θέα ενός τεράστιου ναργιλέ.

Με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου, είπαν και οι δύο ταυτόχρονα στον έκπληκτο Κυβερνήτη:

-Αντίκα.

Η Ευγενική Ροζ, με πολύχρωμο εξοπλισμό μακιγιέρ, ζωγράφιζε το σήμα της ειρήνης στα πρόσωπα των συναδέλφων της που έκαναν ουρά μπροστά της.

Χαμογελαστή η Casandra ζήτησε ένα στο μέτωπο.

Όταν ήρθε η σειρά του DimX ζήτησε ένα σε κάθε μάγουλο.

Η Black Cat G αφού χαμογέλασε πονηρά στη Ροζ, γύρισε στο πλάι, μισοκατέβασε το παντελόνι από τη μία πλευρά, αποκαλύπτοντας το μισό κωλομέρι και είπε:

-Εδώ!

Η Lad-Y-Ni-Na που είχε σειρά κοίταξε για λίγο αμήχανα γύρω της. Και μετά γύρισε, κατέβασε το παντελόνι στα γόνατα, έσκυψε και είπε με αποφασιστικότητα και έξαψη:

-Δύο παρακαλώ!

Η Ροζ συνέχισε το καθήκον με επαγγελματική σοβαρότητα.

Χοχοχοχο, χαχαχαχα... μου θυμίζει το 2005 που ράβαμε κουστούμια για την παράσταση στο Μπέρμινχαμ. Καλά, δεν ήταν τόσο κιτς, αλλά ένα κολάι το πήρα :Ρ

Κύριε, κύριε, κύριε, να στρίψω, να μυρίσει, να γυρίσει; :Ρ

Χεχεχε, έτσι είναι, φέρε έναν τρεκκικό καναπέ και στον έχω κάνει φούστα στο πιτς φιτίλι.

!!! Θελω και εγω πρωταγωνιστικο ρολο στο εργακι! Μην με εχεις μονο κομπαρσα ρε παιδι...

• 2 weeks later...
Guest old#2065

«Ημερολόγιο Κυβερνήτη. Έκτακτη καταγραφή. Συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Υποπλοίαρχος Nar-Oual-Is, ασκώ καθήκοντα Κυβερνήτη εις αναπλήρωση αγνοούμενου Κυβερνήτη σκάφους. Πιθανόν τελευταία καταγραφή. Ο Κυβερνήτης και ανεξακρίβωτος αριθμός αξιωματικών και πληρώματος, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Το σκάφος κατελήφθη και ελέγχεται από ένα αρχαίο είδος οικόσιτου ορνιθοειδούς. Εγώ και οι υπόλοιποι επιβιώσαντες είμαστε αποκλεισμένοι στα δωμάτιά μας. Δεν έχουμε δυνατότητα επικοινωνίας, ούτε καν μεταξύ μας. Οι τηλεπικοινωνίες καθώς και η διακυβέρνηση του σκάφους είναι στα χέρια τους. Τους ακούω, είναι έξω από την πόρτα μου. Δεν θα αργήσουν να μπουν μέσα. Φοβάμαι……

...αλλά ξέρω ότι θα τα καταφέρω. Το μπαζούκας στον ώμο μου είναι καλά φορτωμένο με εκρηκτικά βλήματα από κράμα χαλαρότητας και χιούμορ. Θα τα αδειάσω στα μούτρα τους κι ύστερα θα χώσω το κεφάλι μου στην μπούκα, το διαστημόπλοιο θα γεμίσει πούλπα εγκεφάλου, γλιτσερή, που να ζέχνει, μια μάζα που σιγά σιγά θα αρχίσει να λειώνει και να ρευστοποιείται. Μόνο τα μάτια μας θα έχουν μείνει, βολβοί που κρέμονται από το ταβάνι και παρακολουθούν το θέαμα από κάτω, κι αν είχαν στόμα θα χαμογελούσαν. Έτσι κι αλλιώς, το διαστημόπλοιο από την αρχή μια μπίρα έψαχνε.

Edited by Stanley