Jump to content

Naradel


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Την προηγούμενη Παρασκευή βρεθήκαμε με μια γνωστή αναγνωστική ομάδα συφορουμιτών στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο. Κι όπως περιδιαβαίναμε τα στέκια και τα κιόσκια, το άγρυπνο, γερακίσιο μάτι του Παρατηρητού συλλαμβάνει το παρακάτω θέαμα:

 

post-532-0-29076800-1316418414_thumb.jpg

 

Το blurb του οπισθόφυλλου ήταν ακόμη πιο τραβηχτικό (το κομμάτι από την Βιβλιονέτ):

 

Σε μια εποχή όπου η μαγεία ανοίγει τα φτερά της και μας παρασέρνει πετώντας μας μακριά, σε έναν εξωτικό κόσμο, στον οποίο η φαντασία των ονείρων γίνεται πραγματικότητα και τα οράματα έχουν χρώμα και ψυχή, ένα αγόρι γεννιέται, με μοναδικό σκοπό να πολεμήσει το κακό που προσπαθεί να κυριαρχήσει για μια ακόμη φορά. Ο διάδοχος του Νάραντελ, είναι η ελπίδα και ο μοχθηρός Ντράντινγκ, η καταστροφή. Από το Τάγμα των μεγάλων μάγων Μάνταφαρ, ένας ξεχωρίζει από τους άλλους και δίνει μεγάλη μάχη εναντίον του τρόμου και της μοχθηρίας της Σκιάς, στο χάσμα του Αντάν, εκεί όπου οι ψυχές είναι φυλακισμένες και το μονοπάτι της σωτηρίας έχει γκρεμιστεί. Ο οραματιστής Ρέλικ, από το νησί του Κρόνου αντιλαμβάνεται ότι το κακό έχει ήδη κατοικήσει εκεί και μαζί με τους δύο αδελφικούς του φίλους ανακαλύπτουν μια ομαδική δολοφονία και καλούν τις φυλές του Νάραντελ να βοηθήσουν, για να εξιχνιάσουν το μεγάλο έγκλημα. Κοντά στο κάστρο σε ένα μικρό δάσος, ένας ξυλουργός βρίσκει νεκρή μια γυναίκα, όπου την προηγούμενη νύχτα είχε γεννήσει ένα κορίτσι.Το όνομά της είναι Νία και η μοίρα της επιφυλάσσει ένα μεγάλο μυστηριώδες παιχνίδι...

 

Μαζευτήκαμε τα λοιπά αρπακτικά να δούμε μωρ'-τι-'ν'-τούτο κι η κυρία που εξυπηρετεί μας ενημερώνει ότι πρόκετιαι για νέο ελληνικό φανταστικό και μη σας ξεγελάει το όνομα της συγγραφέως, Angela Pitlinger, διότι πρόκειται για Ελληνίδα παντρεμένη με Γερμανό. Α, νά την, κιόλας.

 

Η Πίτλινγκερ ήταν μια αξιαγάπητη νεαρή (του '80) κυρία που ελπίζω να μην την τρομάξαμε με τις αγριοφωνάρες ενθουσιασμού. Προσωπικά της έταξα σχόλια μέχρι την (προηγούμενη) Δευτέρα κι έρχομαι τώρα να τερματίσω την αγωνία της, έχοντας διαβάσει το μισό βιβλίο και με όση μεγαλύτερη ειλικρίνα μπορώ να διαθέσω.

 

 

Δεν είμαι σίγουρη σχετικά με το ποιο κοινό στοχεύει το βιβλίο. Σαφώς-σαφέστατα η γραφή είναι ιδανική για παιδιά από δέκα έως δώδεκα ετών, σε σημείο που αναγνωρίζω και αρκετά σημεία που λειτουργούν διδακτικά με ωραίο τρόπο. Θεωρώ όμως ότι μερικές σκηνές βίας είναι κάπως τραβηγμένες γι' αυτές τις ηλικίες (αποκεφαλισμοί, ακόμη και ένας τοκετός on-screen). Η ίδια η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά κάποιες φορές αλλάζει απότομα σκηνικό και κάπως με μπερδεύει. Οι 450 σελίδες του με τρόμαξαν αρχικά, αλλά είναι πολύ ευκολοδιάβαστες και τρέχουν νεράκι.

 

 

Μερικές ακόμη πληροφορίες: Το ιστολόγιο του βιβλίου, το τρέηλερ του βιβλίου, και το βιογραφικό της νεαρής κυρίας.

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

To έχω πιάσει κι εγώ να το διαβάζω παράλληλα με ότι κουβαλάω μαζί μου στο δρόμο και είμαι κάπου στα μισά. Κι εγώ εφηβικό το κάνω το βιβλίο, αλλά περισσότερα μόλις τελειώσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πάντως το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και μάλιστα σε ποσότητες. Ο Χατζηλάκος το σπρώχνει αρκετά, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για μικρό εκδοτικό! Ελπίζω να βγουν αληθινά τα λόγια που έγραφε εκείνη η αφίσα στην έκθεση "Το βιβλίο που θα γίνει best-seller"

 

Και ιδού ένα βιντεάκι που βρήκα στο Youtube

 

http://www.youtube.com/watch?v=D9WFsP5dPhs&feature=related

Link to comment
Share on other sites

Το βιβλίο το τέλιωσα πριν 2 βδομάδες. Μου φάνηκε μάλλον να απευθύνεται σε εφηβικό κοινό, λόγω της γλώσσας του, που έχει πάρα πολύ show και (εδώ γνωστός κύριος θα τραβάει τα μαλλιά του) πάρα πολλούς χαρακτηρισμούς. Πχ ο τάδε πολεμιστής δεν είναι ψηλός, ρωμαλέος, βαρύθυμος, αλλά καλός, όμορφος, γενναίος και τα σχετικά.

Το βιβλίο επίσης είναι εμφανώς μέλος τριλογίας, άρα τελειώνει μεν σε ένα λογικό σημείο, αλλά μοιάζει να λειτουργεί περισσότερο σαν πρόλογος για το μεγαλύτερο αρκ και μοιάζει περισσότερο σαν υπόβαθρο για τον πρωταγωιστικό χαρακτήρα της τριλογίας (που είναι σχεδόν άφαντος, αν κατάλαβα καλά).

Υπάρχει και χιούμορ και δράση, αλλά είναι δοσμένη απλά και οι πιο απαιτητικοί φανταζάδες ίσως να μην εντυπωσιαστούν. Δεν πέρασα άσχημα διαβάζοντάς το, κάθε άλλο, απλά κάπου νομίζω ότι δεν ήμουν το κοινό του βιβλίου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..