Drake Ramore Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Αυτο που ρωτάει ο τίτλος. Οι γνώστες ας μας ενημερώσουν σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν αναρτούμε έργα (ή αποσπάσματα έργων) σε social networks (Facebook, Google+ κλπ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted September 19, 2011 Management Share Posted September 19, 2011 Δε θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη και δε δίνω συμβουλές πέρα από τη προσωπική μου γνώμη αλλά ... Αν και λίγο κλισέ αυτό που θα πω ας αρχίσει κανείς διαβάζοντας τους όρους χρήσης των δικτύων αυτών και να προσπαθήσει να τους καταλάβει σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους νόμους που διέπουν το νόμο περί Π.Ι. σε κάθε χώρα συνδυαστικά με τη χώρα των κοινωνικών δικτύων αυτών (εντάξει Αμερικάνικα είναι όλα τα μεγάλα). Ουσιαστικά η ερώτηση, πιστεύω, αφορά το internet γενικότερα. Κατά το νόμο, γενικά, ότι δημιουργείς σου ανήκει, τουλάχιστον στον Δυτικό, πολιτισμένο κόσμο. Κατά τον "νόμο" του internet ότι είναι shareable ανήκει σε όλους. Για το αντίθετο πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις. Αν μπορείς είσαι ninja και δε μασάς τίποτα. Για το αντίθετο απλά κλαις που είσαι ένας μη αναγνωρισμένος tolkien και χαραμίζεσαι μεταξύ bits and bytes. Στο εξωτερικό που έχω κοιτάξει πάντως πιο πολύ κινδυνεύεις από fake/lame agents. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperos Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 (edited) Την γνώμη μου για τα πνευματικά δικαιώματα την έχω αναφέρει και σε άλλο ποστ οπότε δεν θα την σπαμάρω ξανά. Επί του θέματος λοιπόν εγώ προσωπικά βάζω δείγματα των έργων μου σχεδόν παντού. Εννοείτε και στο FB γιατί είναι το τέλειο μέσο διαφήμισης! Ένα teaser με δεκάδες Likes και πληθώρα σχόλιον από κάτω είναι το ιδανικό για εμένα! Για τον ίδιο λόγο έχω φτιάξει και ειδικό site για εμένα και τα έργα μου. Για να μπορούν να το βλέπουν όλοι και να αφήνουν τις εντυπώσεις τους. Το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το http://esperospublish.ucoz.com/ Edited April 22, 2013 by Esperos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts