Jump to content

Άρθρο για τα Κόμιξ


subdee
 Share

Recommended Posts

Το παιδί στο παρακάτω link έχει κάνει μια ωραία παρουσίαση για τα Κόμιξ/Ντόναλντ κτλ που αγαπήσαμε όλοι και μερικοί απο εμάς ακόμα αγαπάμε.

 

http://www.insomnia.gr/topic/421758-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%be/

Link to comment
Share on other sites

Ω, έχει γράψει πολύ πράμα το παιδί. Διαβάζω κι επανέρχομαι για σχολιασμό.

Link to comment
Share on other sites

Guest old#2065

Α ρε Κώστα, τι μου θύμησες τώρα.

Ήμουν 11 χρονών το 1966 όταν βγήκε το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους. Μικρό μέγεθος και έγχρωμο σελίδα παρά σελίδα. Άρχισα να το αγοράζω ανελιπώς.Το έβγαζε η E. X. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε (Γονείς του σημερινού νομίζω)

Μάλιστα κάποια στιγμή είχε κάτι κεφαλάκια του Μίκυ, που τα μάζευες σαν κουπόνια, για να γίνεις μέλος. Τα μάζεψα αλλά νομίζω δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια για δημιουργία κλαμπ.

Αντίθετα δυό χρόνια μετά, που κυκλοφόρησε ο Τεν Τεν, η αντίστοιχη προσπάθεια πέτυχε, έγινα μέλος και πήρα ένα μπλόκ με 10 εισιτήρια για τον κινηματογράφο Αμλετ (Γ Σεπτεμβρίου, σήμερα στριπτιτζάδικο). Για να μήν μου τελειώσουν τα εισιτήρια τα διαχειριζόμουν με μεγάλη οικονομία, για να διαπιστώσω ότι η σύμβαση τους έληγε στο τέλος της σαιζόν, και μου έμειναν τα μισά αχρησιμοποίητα.

Στον Τεν Τεν υπήρχαν και άλλοι ήρωες, όπως ο ινδιάνος Ούμπα Πα,ι το αστέρι των γηπέδων Βενσάν Λαρσέν και άλλοι (οδηγοί φόρμουλας, κλπ)

. Την ίδια περίοδο η λίγο αργότερα ,δεν θυμάμαι ακριβώς κυκλοφόρησε ο Αστερίξ, όπου και εκεί υπήρχαν και άλλοι ήρωες (Αχιλλέας Ταλόν κλπ).

Πρίν το 1966 κυκλοφορούσε μια σειρά, που ήταν η ελληνική έκδοση των marvel με τίτλους όπως Δυναμικά, Παράξενα κλπ. Θυμάμαι ότι τα Δυναμικά ήταν με Σούπερμαν και Μπάτμαν ενώ τα άλλα με ιστορίες ε.φ. Ένας χαρακτήρας που μου άρεσε ήταν ο Παράξενος Αδάμ. Σήμερα στο Μοναστηράκι κάποια από αυτά τα τεύχη θα τα βρεί κάποιος στα 30 ευρώ !

Πιο πριν τη βγάζαμε με τον Μικρό ήρωα, το Γέλιο και χαρα (σαν Μικυ Μάους) και τα Κλασσικά εικονογραφημένα που είχαν έργα της κλασσικής λογοτεχνίας αλλά και ελληνικά (Μέγας Αλέξανδρος, κλπ) με πολύ καλή εικονογράφηση από έλληνες σχεδιαστές.

Κυκλοφορούσε και το Γκαούρ Ταρζάν, αλλά αυτό δεν μου άρεσε και δεν το έπαιρνα.

Τι μου θύμησες.

edit Μπορεί να είμαι :offtopic: αλλά αφού τόγραψα ας μην το σβήσω.:)

 

Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους. Ιούλιος 1966

post-2065-0-46933000-1317634171_thumb.jpg

Edited by npaps
Link to comment
Share on other sites

Κρεοπώλη Τερζόπουλε, πόσο σε μισούσα πάντα! Ντροπή και σε αυτόν και σε όλο το τιμ του περιοδικού, που ξευτίλισαν έτσι ένα περιοδικό άλλοτε κόσμημα, ντροπή που φέρθηκαν έτσι σε έναν τόσο σπουδαίο σχεδιαστή, ντροπή για την κοροϊδία σε όλο το κοινό που αυτά τα χρόνια στήριξαν το περιοδικό. Μόνο για συναισθηματικούς λόγους το παίρνω πια,αλλά δεν ξέρω πού θα πάει αυτό το πράγμα. Με το ΚΟΜΙΞ έχω μεγαλώσει και οι στιγμές που έχω περάσει μαζί του είναι άσβηστες. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για πολλούς άλλους, και αυτό εκμεταλλεύεται ο Τερζόπουλος.

Link to comment
Share on other sites

To άρθρο είναι καλογραμμένο, με μεγάλο όγκο πληροφοριών. Θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό εκδοτικό case study και διδάσκει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας εκδότης (πχ να διδάξει στους μαρκετίστες πόσο δίκοπο μαχαίρι είναι το facebook και ότι πρέπει να ψάξουν λίγο σε βιβλιογραφία για να δουν ότι, αν για παράδειγμα έδειχναν να ακούνε τα παράπονα των πελατών τους και χρησιμοποιούσαν κάποιες από τις προτάσεις τους τότε θα είχαν ενισχύσει το loyalty τους) και για τη διαχείριση του κύκλου ζωής ενός εντύπου.

Link to comment
Share on other sites

Τι μου θύμισες..... τι φοβερό κόλλημα είχα φάει με τον σκρουτζ και τον Ντόναλντ. Αγόραζα μανιωδώς τεύχη Ντόναλντ και τα αγαπημένα μου "ΚΟΜΙΞ". Οι ήρωες τους μου κρατούσαν συντοφιά συνέχεια. Όταν ημουν άρρωστος έπερνα όλα τα τεύχη και καθόμουν στον καναπέ δίπλα στο καλοριφέρ και τα διάβαζα όλο το πρωι. Ωραίες εποχές...θα τις αντάλαζα με την σημερινή πολύ εύκολα.

Edited by Tattoman
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..