GeoVa Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Είδος: Φαντασία Βία: Όχι Σεξ: Ως καθόλου Αριθμός λέξεων: 5.048 Αυτοτελής: Όχι (ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ) Σχόλια: Ξαναπερασμένο, μ' αρκετά λαθάκια που διορθώθηκαν. Ωστόσο, μπορεί να 'χει κανένα... ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ - VI - Το σχέδιο του Δράκου.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Γιώργο το καλύτερο που 'χω διαβάσει ποτέ από σένα! Η γραφή ήταν πολύ βελτιωμένη κι εξεπλάγη θετικά. Άλλωστε είχα καιρό να δω αυτό το βιβλίο σου και ο "Άρχοντα των Θαλασσών" είναι σίγουρα κατώτερο στη γραφή. Η βελτίωση που παρουσιάζεις σε μερικούς μήνες μόνο, για μένα είναι τρομερή και σε συγχαίρω! Να συνεχίσεις την προσπάθεια, έχεις δουλειά ακόμα, φυσικά! Υπήρχαν, πάλι, αρκετά περιττά αποσιωποιητικά. Αυτό πρέπει να το προσέξεις λίγο. Μην τα βάζεις παντού. Η τελεία και το κόμμα πρέπει πάντα να προηγούνται στη σκέψη σου! Κάποιες φράσεις θα διορθώνονταν, επίσης, με μερικά ακόμα περάσματα. Άφηνε το κείμενο μερικές μέρες πριν το ελέγξεις. Να το ξεχνάς και να το κοιτάς ουδέτερα. Για την ιστορία σου τώρα, μ' άρεσαν οι εικόνες στον πύργο του δράκου κι οι προσπάθειες της Αφροδίτης να εκτελέσει το σχέδιο της. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ απ' όλα, ήταν το τέλος! Πολύ πετυχημένη η αγωνία που αφήνεις και φυσικά η σκέψη γενικά! Κάποιες ενστάσεις που έχω: 1) Η συμπεριφορά της Αφροδίτης κι ο τρόπος σκέψης της θέλει λίγη δουλειά. Την έχουν απαγάγει κάτι τέρατα... θέλω να δω την οργή και τον εκνευρισμό της, το φόβο της! Βάλε τη να σκέφτεται κάποια πράγματα, να τους μιλά απότομα. Καταλαβαίνω ότι λόγω φόβου προσέχει πως μιλά, αλλά και πάλι δεν είναι πολύ φυσιολογική τόση ψυχραιμία. Επίσης οι άκυρες σκέψεις σε κάποιες φάσεις (αεροπλάνα, σχολεία κτλ) μάλλον χαλάνε τη ροή του κειμένου παρά προσφέρουν κάτι. 2) Ο Δράκος ζει σ' ένα πύργο ενώ είναι τόσο μεγαλόσωμος κι αυτό τον υποχρεώνει συνεχώς να κάνει μάγια για ν' αλλάζει μορφή. Δε βρίσκω λογική μια τέτοια επιλογή. Ας διευκόλυνε τον εαυτό του ζώντας έξω απ' τον πύργο κι ας τον είχε μόνο ως φυλακή. Θα διερωτόμουν και πως και ποιος τον έχτισε, αλλά δε θέλω να τα ψειρίζω και τόσο!! 3) Η Αφροδίτη φυλακίζεται και αφήνεται πρακτικά ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει! Ήταν πολύ τυχεροί που η κοπέλα δεν απέδρασε. Δε βρίσκω λογικό ούτε να μην είναι περιορισμένη με κάποιο τρόπο (πχ δέσιμο), ούτε να την αφήνουν χωρίς επιτήρηση. 4) Όπως και στον "Άρχοντα" κι εδώ έχεις διάφορους κρατούμενους. Δεν μπορώ όμως να βρω λογικό γιατί να πιάνει ο δράκος αυτούς τους Μάλκαρ. Τι τους θέλει; Τους τρώει; Επίσης, αφού έπιασε το μάγο γιατί τον φοβόταν, δε βλέπω το λόγο να ζει ακόμα. Θα 'πρεπε να τον είχε σκοτώσει. Γενικά βάζεις πολλές φορές διάφορους "από μηχανής Θεούς" αλλά δεν το υποστηρίζεις και φαίνεται πολύ καρφωτικό ότι αυτοί είναι εκεί για να πουν στην Αφροδίτη που είναι ο μάγος και τίποτα άλλο. 5) Δε μ' αρέσει που οι "κακοί" μοιάζουν τόσο χαζοί κι αυτό πάει και μαζί με το 3. 6) Ο Μάγος θα 'πρεπε να ξερε τι συνέβαινε με το αέριο, αφού είχε χρώμα. Επίσης ποιος έφτιαξε μια τέτοια εγκατάσταση; Μου φαίνεται άκυρο δράκοι να 'χουν τεχνογνωσία... τα ψειρίζω ναι! Επίσης λες ότι αυτό γινόταν γιατί τον φοβούνταν. Ε αφού δεν μπορούσε να κάνει μαγικά κι ήταν γέρος, πόσο επικίνδυνος να 'ναι πια; Γενικά αυτό με το αέριο είναι μάλλον περιττό. Εύκολα θα μπορούσες απλά να περάσεις στην επόμενη σκηνή, μ' αυτό να λείπει. 7) Αυτό που έκαναν τελικά στην Αφροδίτη γιατί καθυστέρησε τόσο; Γιατί δεν της το έκαναν από την πρώτη στιγμή. Δε δικαιολογείται επαρκώς... Αυτά τα... γκουχ... λίγα... Περιμένω το 7! Ελπίζω να βοήθησα! Το Σπαθί και ο Δράκος - 6 (Σχόλια).pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts