Μπόρχες Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα:Γιάννης Μαργέτης Είδος: Πείτε μου εσείς! Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 127 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Μπονζάϊ! (πολύ πολύ μικρό κείμενο) Το βιβλίο Διάβαζα ένα βιβλίο με ιστορίες τρόμου. Ήταν διηγήσεις. Άλλες σύντομες,άλλες μεγαλύτερες. Όλες όμως αποσκοπούσαν, δηλαδή ο συγγραφέας αποσκοπούσε, στο να γεννηθούν στη ψυχή του αναγνώστη συναισθήματα φόβου και φρίκης. Δεν επηρεαζόμουν ιδιαίτερα. Κάποια στιγμή μια εισερχόμενη κλήση διέκοψε την αδιάσπαστη συνέχεια της ανάγνωσής μου. Έπειτα τηλεφώνησα εγώ. Ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης, εισερχόμενης κλήσης. Και οι δυο κλήσεις κράτησαν συνολικά 30 λεπτά. Το επακόλουθο των δυο κλήσεων ήταν να φύγω εσπευσμένα από το σπίτι. Ξέχασα το βιβλίο. Ξέχασα το διάβασμα. Επέστρεψα αργά το βράδυ. Ήμουν κουρασμένος. Δεν είχα όρεξη να διαβάσω ούτε εκείνο το βιβλίο, ούτε κάποιο άλλο. Προετοιμάστηκα να κοιμηθώ. Τελικά κοιμήθηκα. Στους εφιάλτες μου εκείνο το βράδυ ζωντάνεψαν οι ιστορίες του βιβλίου, που δεν είχα προλάβει να τελειώσω. Δεν το τέλειωσα ποτέ. Edited October 11, 2011 by Μπόρχες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 (edited) Το κείμενό σου μου θυμίζει πολύ αυτό (αν και το δικό σου, έτσι αστραπιαίο που είναι, μου αρέσει περισσότερο). Edited October 9, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 Καταπληκτική ομοιότητα! Όντως. Αγνοούσα την ύπαρξη του, αλλά μήπως ο Μπόρχες δεν είχε πει, περίπου, ότι στη λογοτεχνία δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο πια για να ειπωθεί και ότι όλα πλέον είναι αναπαραγωγή των ήδη ειπωμένων; Πράγματι εντυπωσιακό! Σ' ευχαριστώ για το θετικό σχολιασμό σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Αγνοούσα την ύπαρξη του, αλλά μήπως ο Μπόρχες δεν είχε πει, περίπου, ότι στη λογοτεχνία δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο πια για να ειπωθεί και ότι όλα πλέον είναι αναπαραγωγή των ήδη ειπωμένων;Ακριβώς. Μένει μόνο να μάθουμε να τα λέμε με τον τρόπο μας... Σ' ευχαριστώ για το θετικό σχολιασμό σου!Χαρά μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Μου άρεσε αυτό! Ένα "βζιουούννν" και κάτι είπε, δεν πέρασε χωρίς να αφήσει τίποτα. (Πάω τώρα να διαβάσω και του odesseo). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Αρκετά σύντομη η ιστορία σου μα πολύ ωραία. Απλή, χωρίς να χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Ένα ορθογραφικό λάθος που βρήκα: νομίζω πως εννοείς την (τηλεφωνική) κλήση. Δε γράφεται με "ι" μα με "η"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Αρκετά σύντομη η ιστορία σου μα πολύ ωραία. Απλή, χωρίς να χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Ένα ορθογραφικό λάθος που βρήκα: νομίζω πως εννοείς την (τηλεφωνική) κλήση. Δε γράφεται με "ι" μα με "η"! Σ'ευχαριστώ. Είχες δίκιο για το ορθογραφικό. Παντελώς, απαράδεκτο. Το διόρθωσα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts