TheSea IsBurned Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 (edited) ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Θυμάμαι τα δάχτυλα των ποδιών σου Ήθελα μόνο να τα σκεπάσω, έτσι που έλαμπαν γυμνά Πάνω στο λευκό σεντόνι Ήταν θλιμμένα κι ανήμπορα και μόνα Σαν να τα ξέχασε εκεί ο κόσμος Ή σαν να τα καταράστηκε να μένουν πάντα γυμνά Κι έμοιαζαν μονάχα θλιβερά και παγωμένα Τόσο όμορφα και αθώα, λες και δεν ήξεραν καθόλου τον κόσμο Λες και δεν είχαν δει καθόλου την σκληρότητά του Ώσπου τα έκοψα με μια τανάλια, ένα-ένα, για να μην εξέχουν. Edited October 21, 2011 by TheSea IsBurned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 Να γιατί εγώ φοράω σοσόνια! Μου άρεσε. Καμιά φορά σκοτώνουμε κάτι για να το προστατέψουμε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 Ώσπου τα έκοψα με μια τανάλια, ένα-ένα, για να μην εξέχουν. Το πρόσωπο της σκληρότητας του κόσμου! Ίσως πίσω του κρύβεται ένα ποδαράκι όμορφο, ευαίσθητο κι αθώο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 21, 2011 Author Share Posted October 21, 2011 (edited) Αιθεροβάμων κι εγώ φοράω καλτσούλες, χεχε Ναι, καμιά φορά το κάνουμε κι αυτό! odesseo, ίσως. Για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από πίσω Edited October 21, 2011 by TheSea IsBurned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Howard Crease Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 Ορίστε κάτι μικρό που να μπορώ κι εγώ -ο άκυρος- να σχολιάσω! Εντάξει, με ξέρεις, ειδικός στην ποίηση δε θα γίνω ποτέ οπότε η γνώμη μου είναι καθαρά προσωπική και τα λοιπά. Το ποίημα μου άρεσε -αφού χώνεψα τη "βαριά" θεματολογία. Εικόνες -εικόνα, μάλλον- απλή και δυνατή. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να βγαίνει λίγο πιο έμμετρο το ποίημα, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, τι είναι αυτό το κάτι που θα το κάνει να ακούγεται σαν θλιβερό τραγούδι. Είμαι σίγουρος πως δεν σε κατατόπισα, αλλά να ξέρεις πως προσπάθησα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 21, 2011 Author Share Posted October 21, 2011 Ορίστε κάτι μικρό που να μπορώ κι εγώ -ο άκυρος- να σχολιάσω! Εντάξει, με ξέρεις, ειδικός στην ποίηση δε θα γίνω ποτέ οπότε η γνώμη μου είναι καθαρά προσωπική και τα λοιπά. Το ποίημα μου άρεσε -αφού χώνεψα τη "βαριά" θεματολογία. Εικόνες -εικόνα, μάλλον- απλή και δυνατή. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να βγαίνει λίγο πιο έμμετρο το ποίημα, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, τι είναι αυτό το κάτι που θα το κάνει να ακούγεται σαν θλιβερό τραγούδι. Είμαι σίγουρος πως δεν σε κατατόπισα, αλλά να ξέρεις πως προσπάθησα! Ευχαριστώ που σχολίασες, άκυρε Τώρα για αυτό που λες, δίκαιο έχεις, απλά δεν ήθελα να ακούγεται σα θλιβερό τραγουδάκι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 Ένας μίνι Προκρούστης, λοιπόν Η τελευταία γραμμή είναι αρκούντως δυνατή για να αντιστρέψει το ήπιο κλίμα που επικρατεί στο υπόλοιπο ποίημα. Αλλά κι εσύ, βρε παιδάκι μου, τα δάχτυλα του ποδιού βρήκες; Του χεριού δεν σου κάνανε, που είναι και πιο εκλεπτυσμένα;; Ακούς εκεί με τανάλια...Σαν ένα μικρό διηγηματάκι τρόμου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Μου άρεσε, βγάζει μια στοργή που καταλήγει σε μίσος. Σα μηχανισμό άμυνας. Μετά φαντάστηκα και τον ήχο που θα κάνουν τα κόκαλα των δαχτύλων όταν τα θρυμματίζει η τανάλια και ανατρίχιασα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Αλλά κι εσύ, βρε παιδάκι μου, τα δάχτυλα του ποδιού βρήκες; Προτιμότερο από μια "ωδή στο πέος" δεν νομίζεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Περίμενα κάτι ρομαντικό και τελευταία στιγμή... τσουπ! Πάει μου το 'κοψες! Ωραίο, μ' άρεσε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Είσαι μια μαφιόζα αυτό έχω να πω εγώ. Όπως κάνουνε στην Μαφία που σου κόβουνε ένα ένα τα δάχτυλα για να ομολογήσεις μου θύμισε! Και ένα έχω να πω. ΟΧΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!! Με αναστάτωσες βραδιάτικο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 (edited) Χαχαχα, σαν να τρόμαξε ο Stanley μου φαίνεται Εγώ του ποδιού ήθελα να κόψω, έτσι μου ήρθε "Ωδή στο πέος"? Χμμ... Καλή ιδέα, θα το έχω υπόψη μου στο μέλλον TheTregorian, πρόσεχε πως εκφράζεσαι, θα νομίζει τίποτα άλλο ο κύριος Χατζηγιώργης... Ευχαριστώ για το σχόλιο Mindtwisted, ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε μιας και είσαι mindtwisted Ευγενία, ευχαριστώ για το υπέροχο κοπλιμέντο! Χάρη σε αυτό γλυτώνεις από τον Προκρούστη Edited October 22, 2011 by TheSea IsBurned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHunter-Writer Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 (edited) Ωραίο ποίημα ! Μου άρεσε η ατμόσφαιρά του και ο τρόπος με τον οποίο το τελείωσες. Για καλό και για κακό πέταξα όλες τις τανάλιες από το σπίτι . Edited October 22, 2011 by TheHunter-Writer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Χαχαχα! καλό Θυμίζει λίγο Πόε (τα δόντια...) Διαβάζοντάς το έλεγα "ε, δε μπορεί, τόση γλύκα, κάπου θα τη φάω τη σφαλιάρα" και την περίμενα, παρόλα αυτά δεν την απέφυγα. Μια χαρά με σλάπισε χεχε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 (edited) Εσυ κορίτσι μου πας να μας πείσεις ότι είμαστε τυχεροί που δεν μπορείς να κατέβεις κατά δω. Τη μια η σοφίτα την άλλη η τανάλια. α πα πα. Εγώ προτιμώ τα κοριτσάκια να γράφουν ποιήματα σε λεύκωμα για ονειρικούς έρωτες. Αλλά δυστυχώς είσαι πολύ καλή σε αυτό που επέλεξες. Ήρεμη, αληθηνή τρυφερότητα και τσούπ ... πάρε νάχεις φρίκη, με μια απλή φράση. Σε καλό σου. Edited October 22, 2011 by npaps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 Αδερφέ, μην ανησυχείς, έχω κρυμμένες στη σοφίτα, χιχιχι Nienor, χαίρομαι που σου άρεσε και σε σφαλιάρισε npaps... Το είχες πει και στο διαστημόπλοιο για τα αγοράκια και το τεμάχισμα. Κι αυτό για ονειρικό έρωτα το έχω γράψει, τι νομίζεις; Έτσι ερωτεύομαι εγώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Αυτό νομίζω ότι πονάει... Ανατρίχιασα!!!!!! Αμάν ρε Σάντυ.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Πολύ καλό! Δεσποινίς... μας τρομάζετε (και με τα κείμενα και με το ταλέντο σας)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 Νεκτάριε, προφανώς πονάει Adicto, ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσει να τρομάζω τον κόσμο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 (edited) Τώρα που το σκέφτομαι, το χεράκι της Thesea δεν έχει τη δύναμη να βγάλει τα δαχτυλάκια με τη μία. Πρέπει να τα στρίψει πρώτα, όπως κάνουμε το σύρμα. Edited October 22, 2011 by Mindtwisted Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 Τώρα που το σκέφτομαι, το χεράκι της Thesea δεν έχει τη δύναμη να βγάλει τα δαχτυλάκια με τη μία. Πρέπει να τα στρίψει πρώτα, όπως κάνουμε το σύρμα. Το χέρι μου δεν είναι χεράκι, είναι εξασκημένο σε κάτι τέτοια. Αλλά εννοείται πως θα τα στρίψει πρώτα, μέχρι να ακουστεί το πρώτο κρακ, μετά όλα είναι πιο εύκολα έτσι που κρέμεται ψόφιο σα σαπισμένο φρούτο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Το ποιημα δεν μπορω να πω πως με αρεσε ιδιαιτερα... εχει ομως ενα κατι και αναρωτιομουν τι ειναι αυτο το κατι... Και νομιζω πως το βρηκα... το ποιημα ειναι πολυ απλο σε λεξεις, σε στησιμο και σε μια χαλαρη ροη που στην αρχη σε κοιμιζει καπως... Αλλα μεσα στην απλοτητα του ειναι εξαιρετικα αμεσο. Χωρις πολλα πολλα, με απλα λογακια λες αυτο που θελεις και στην τελευταια φραση το απογειωνεις. Αφηνεις τον αλλο να αναρωτιεται απο που του ηρθε. Μου φανηκε πως αναλυεις εναν ποδολαγνο ... και ισως εναν κατα συρροη ποδολαγνο-δολοφονο που αν μπορουσαμε να διαβασουμε τις σκεψεις του μπορει να ηταν ετσι! Το λευκο σεντονι μου θυμισε νεκρο και η λατρεια με τα δαχτυλα του ποδιου, οπως προειπα ποδολαγνεια και το τελος του ακρωτηριασμου πραγματικα μακαβριο. Αλλα ταιριαστο-δεν ξερω, αλλα ειναι πολυ πιθανο καποιος διαταραγμενος να σκεφτεται τοσο απλα "στα εκοψα για να μην προεξεχουν" και γι αυτο τελικα να κανει οτι κανει-γιατι στο μυαλο του μοιαζει απλο και σωστο. Νομιζω αυτο ειναι το πιο τρομαχτικο σαν ιδεα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Άουτς!!!! Καλό ήταν, μα το τέλος ήταν... ανατριχιαστικό (άρα, τέλειο)!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Εγώ γιατί θέλω το spoiler της The sea is Burned, να προστεθεί στο ποίημα; Καλό θα ήταν, δε θα ήταν; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Χαχαχα, σαν να τρόμαξε ο Stanley μου φαίνεται Εγώ του ποδιού ήθελα να κόψω, έτσι μου ήρθε "Ωδή στο πέος"? Χμμ... Καλή ιδέα, θα το έχω υπόψη μου στο μέλλον TheTregorian, πρόσεχε πως εκφράζεσαι, θα νομίζει τίποτα άλλο ο κύριος Χατζηγιώργης... Ευχαριστώ για το σχόλιο Mindtwisted, ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε μιας και είσαι mindtwisted Ευγενία, ευχαριστώ για το υπέροχο κοπλιμέντο! Χάρη σε αυτό γλυτώνεις από τον Προκρούστη Μετά την "Ωδή της Χαράς" του Σίλερ, να πάμε στην "Ωδή στο Πέος"; Χα, χα, καλό! Μακάρι να τη μελοποιήσει κιόλας κάποιος!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts