odesseo Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: odesseo Είδος ποιήματος: λυρικό Αριθμός Στίχων: 15 Από τα αδέξια χείλη μου, που δέξιμο δεν γνώριζαν ως τώρα, και από τα πιο αδέξια τούτα χέρια, που σκάβαν για νερό μέσα στη θάλασσα και κουβαλούσανε ξένους σταυρούς για χρόνια, ποια αγκαλιά και ποιο φιλί μου να σου χάριζα; Για ποια αγάπη να μιλήσω, ποια καρδιά, σε σένα που είσαι μια καρδιά απ' άκρη σ' άκρη και ξεχειλίζεις από αγάπη, αγάπη η ίδια; Τέτοια σκεφτόταν κάποτε ένας γέρος, νεωκόρος σε παρεκκλήσι νεκροταφείου, που τώρα γίνηκε παιδί, και με την άρπα του στον ώμο τριγυρνά και διαλαλεί της αγάπης το ευαγγέλιο. Edited November 10, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Παρακαλω πολυ χρησιμοποιησε την φορμα για τα ποιηματα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 (edited) Σ' ευχαριστουμε για την σωστη προσθηκη της φορμας. Το ποιημα το βρηκα εξαιρετικο. Εχει συναισθημα, παθος, αληθεια, ερωτισμο στα σωστα ποσοστα. Οι δυο πρωτες ομαδες στιχων ρεουν-κυλανε σαν ποταμι- απο μονες τους και με εκαναν να τις διαβαζω ξανα και ξανα. Στην τελευταια ομαδα λιγο μπερδευτηκα με τον γερο που εγινε παιδι η το αναποδο, αλλα μου αρεσαν τοσο πολυ τα προηγουμενα που δεν με κρατησε πισω καθολου. Α... δεν ξερω αν σου εχει ξεφυγει η λεξη "δεξιμο" στον δευτερο στιχο... μηπως εννοεις "δεσιμο"? Edited November 15, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 (edited) Κι εγώ σε ευχαριστώ για τα ευμενή σχόλια, Μαριάντζελλα. Όσο για το δέξιμο, ναι, είναι δέξιμο ("παίζει" με το αδέξια παραπάνω). Όταν έχεις αμφιβολίες για μια λέξη, ρίχνε τη στο Google ή σε κανένα λεξικό, όπως αυτό εδώ. Αλλά μην ξεχνάς να βάζεις τόνους Edited November 13, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Δεν ξεχναω να βαζω τονους-δεν ειναι αυτος ο λογος- και το ονομα μου θα ηθελα να γραφεται με δυο λου... μην με ξεχνας Το ποιημα μου αρεσε πραγματικα και προσπαθω να λεω παντα ειλικρινα την γνωμη μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 Edit στο παραπάνω: πρόσθεσα το -λ- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Merci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Πολύ πολύ ωραίο. Σχεδόν ανθυγιεινά ωραίο. (Στο "και από τα πιο αδέξια τούτα χέρια, που σκάβαν για νερό μέσα στη θάλασσα" νομίζω ότι άκουσα ένα κρακ από την καρδιά μου.) Και το τέλος φανταστικό. Εύγε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 (edited) Πολύ ωραίο ποίημα, μελωδικότατο. Αγαπημένη μου στροφή, η δεύτερη. Πολύ με συγκίνησε και ανατρίχιασα διαβάζοντάς τη. Αν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν στον δεύτερο στίχο της πρώτης στροφής: "που δέξιμο δεν γνώριζαν ως τώρα". Αντί για "γνώριζαν", θα έβαζα "ξέραν". Μου φαίνεται πιο μελωδικό έτσι. Αλλά αυτό ίσως είναι υποκειμενικό, γιατί ο καθένας ακολουθεί τον δικό του εσωτερικό ρυθμό και δεν είναι όλοι ίδιοι... Edited November 29, 2011 by Lady Nina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts