Jump to content
Sign in to follow this  
niceguy0973

Ο αυλός και η Κασσάνδρα

Recommended Posts

niceguy0973

Όνομα Συγγραφέα: Νεκτάριος Μπουτεράκος

Είδος: Τρόμου και φαντασίας...

Βία; Ναι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1852

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Συμμετοχή Ρακορ #7

Ο αυλός και η Κασσάνδρα.doc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stanley

Είδος: Τρόμου και φαντασίας...

 

Πλεονασμός. "Τρόμου" και "φαντασίας" πλέον πάνε πακέτοboxing.gifvava.gifhelp.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesmer

Ωραία η ιστορία και χρησιμοποίησες αρκετά καλά τις παραγράφους που δόθηκαν. Αλλά ήταν γρήγορη. Έστησες ένα ωραίο σκηνικό, είχες δυο πολύ καλούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες, αλλά βιάστηκες να μας πεις την ιστορία κι έτσι, τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την ζωντανέψουν παραπάνω και να την αναδείξουν καλύτερα έμειναν στην απέξω. Και μη χρησιμοποιήσεις το NANoWriMo σαν δικαιολογία, έχεις ήδη ξεμπερδέψει με το πενηντοχίλιαρο. :p

 

Μ' άρεσε το παιχνιδιάρικο και ύπουλο μαϊμουδάκι σου, αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερα γι' αυτό. Καταλαβαίνω ότι έτσι όπως είναι στημένη η ιστορία είναι δύσκολο να δοθούν πιο πολλές λεπτομέρειες (και ίσως να μην χρειάζονται), αλλά εμένα μου κίνησε την περιέργεια. Και σε συνδυασμό με το τέλος, μου έλειψε το να μην ξέρω κάποια επιπλέον πραγματάκια.

 

Πάντως, αξίζει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω μ' αυτήν την ιστορία, όποτε μπορέσεις.

 

Καλή επιτυχία.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mindtwisted

Λοιπόν, γιατί βιάστηκες τόσο;

 

Η ιστορία αξιοποιεί καλά τις παραγράφους, αλλά πάει τόσο γρήγορα που σε μερικά σημεία μοιάζει αφελής ή κάνει μπαμ οτι ήθελε περισσότερες λέξεις για να έρθει ομαλά η μετάβαση. Και είχες και αρκετό περιθώριο λέξεων έως τις 3000 έστω.

 

Κατα τα άλλα έχει ενδιαφέρον, μοιάζει με σκοτεινό παραμύθι και μου αρέσει η ατμόσφαιρα της.

 

Νομίζω οτι έπρεπε να το παιδέψεις περισσότερο, και να το κάνεις.:hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheTregorian

Δε θα την έλεγα τρόμου την ιστορία, ίσως σκοτεινή φαντασία, αλλά λεπτομέρειες τώρα εντάξει. Μ' άρεσε αρκετά! Ήταν μια ευχάριστη ιστορία που δεν κούραζε και διαβαζόταν εύκολα. Επίσης η γραφή ήταν καλή.

 

Δύο ενστάσεις έχω προσωπικά. Πρώτον έπρεπε να της δώσεις λίγο χώρο παραπάνω. Γιατί τόσο μικρή; Ας την εμπλούτιζες με μερικά πράγματα παραπάνω να γίνει πιο όμορφη σαν εικόνες κι ίσως να επιμηκύνεις την αγωνία. Δεύτερον δε με ικανοποίησε και τόσο το τέλος. Προτιμούσα να το αφήσεις αόριστο τι ήταν αυτή η μάγισσα ή να έδινες ένα στοιχείο.

 

Γενικότερα μια καλή προσπάθεια, Νεκτάριε! ;-) καλή επιτυχία!!

Edited by TheTregorian

Share this post


Link to post
Share on other sites
wordsmith

Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι έπρεπε να τη μεγαλώσεις λίγο. Όχι οπωσδήποτε να βάλεις κι άλλα γεγονότα, αλλά να απλώσεις περισσότερο αυτά που έχεις ήδη. Και βέβαια δεν είναι τρόμου.

Μου άρεσαν πολύ κάποια σημεία πολύ ατμοσφαιρικά και κάποιες περιγραφές πολύ πειστικές και σίγουρα με έβαλες μέσα σε έναν φάντασυ κόσμο.

Θα έλεγα πάντως ότι είναι κάπως αποσπασματική, σαν να βγήκε από κάποιο μεγαλύτερο βιβλίο, του οποίου αποτελούσε μια λεπτομέρεια. Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη, να σημαίνουν κάτι όλα αυτά που μπορεί να κάνει η μαϊμού και το τι συμβαίνει στο τέλος. Αλλά πάντως καλή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dagoncult

Μου άρεσε ο λόγος σου, έκανε την ιστορία να πάει πολύ εύκολα και γρήγορα. Όμως, νομίζω ότι συνέβησαν πάρα πολλά για 1850 λέξεις. Προσωπικά, θα το προτιμούσα αν η ιστορία πήγαινε στο στυλ των δύο πρώτων παραγράφων. Οκ, θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη σ' αυτήν την περίπτωση και θα πήγαινε και πιο αργά, αλλά 1)θα το έφερνε στα ίσια του ο ρευστός λόγος και 2)θα γέμιζαν τα κενά κάνοντας ομαλότερη τη μετάβαση από τη μια σκηνή στην άλλη.

 

Το κλείσιμο ήρθε για 'μένα κάπως ξαφνικά

(εννοώ τη μεταμόρφωση της μαϊμούς).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiessa

Ουπς, είχα ψηφίσει τελευταία στιγμή και ξέχασα να σχολιάσω.

 

Θα πω παρόμοια πράγματα με τους από πάνω. Η ιστορία αξιοποίησε καλά τα στοιχεία των δυο παραγράφων, αλλά δεν της δόθηκε ο χώρος που χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να χάνει στα σημεία.

Υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαν να προοικονομηθούν καλύτερα

 

 

για παράδειγμα η ξαφνική μεταμόρφωση ή ο λόγος για τον οποίο η μαϊμού άλλοτε συνεργαζόταν μαζί του και έκλεινε το μάτι στον κόσμο και άλλοτε όχι. Επίσης θα έπρεπε να εξηγήσει ο γιατρός πώς θα θεραπευόταν ο ήδη δαγκωμένος Καρίμ αν σκότωνε τη μαϊμού εκ των υστέρων.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..