wordsmith Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Εγώ θα έλεγα εδώ ότι δεν καταλαβαίνω 1ον το ποίημα και 2ον το γιατί τσακώνεστε, αλλά θα μου τα χώσει πάλι η Sonya ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 (edited) Εγώ θα έλεγα εδώ ότι δεν καταλαβαίνω 1ον το ποίημα και 2ον το γιατί τσακώνεστε, αλλά θα μου τα χώσει πάλι η Sonya ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα... Μην ανησυχείς, ούτε κι εγώ καταλαβαίνω. Και επίσης, τώρα μας προκαλεί έκπληξη που κάποια άτομα γράφουν χαριτομενιές στις φόρμες τους; Υπάρχουν άλλοι που (στις βιβλιοθήκες) δε συμπλήρωσαν ΠΟΤΕ φόρμα. Ή κάποιοι που συστηματικά αγνοούμε συγκεκριμένες ερωτήσεις της (εγώ το όνομά συγγραφέα, για ευνόητους λόγους). Η φόρμα υπάρχει για να βοηθήσει κανείς τον αναγνώστη να διαβάσει καλύτερα το κείμενο. Πχ να ξέρει μέγεθος για να γνωρίζει αν έχει τον χρόνο/αντοχή να το διαβάσει, αν το είδος τον ενδιαφέρει, αν αντέχει ή όχι το σεξ και τη βία που περιέχει. Απλά πράγματα δηλαδή. Κατά τη γνώμη μου, όταν ο συγγραφέας αγνοεί τη διευκόλυνση αυτή προς τον αναγνώστη ή τον ειρωνεύεται κατάμουτρα, τότε μας δείχνει αρκετά για τον εαυτό του και πώς βλέπει τον εαυτό του ως δημιουργό. Για το ποιήμα, αν και γενικά απέχω από το σχολιασμό ποίησης, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα τη συμμετρία που παρουσιάζει και τις εικόνες αστικής παρακμής του. Edited November 19, 2011 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 (edited) Για το ποίημα. Είδα ότι αναρτήθηκε ποίημα με τίτλο «σούπα λαχανικών». Για τη φόρμα. Τη θεώρησα εύστοχο σχόλιο σε όσα συμβαίνουν στη Βιβλιοθήκη ποίησης σχετικά με τη φόρμα. Για το ποίημα. Μου άρεσε. Διαβάζοντας το τελευταίο τετράστιχο ξανακοίταξα τον τίτλο και τον διάβασα σωστά. Μου άρεσε διπλά. Έγραψα το πρώτο σχόλιό μου. Για τη φόρμα. Η διαφορά είναι ότι στις υπόλοιπες Βιβλιοθήκες η φόρμα είναι προαιρετική. Στη Βιβλιοθήκη ποίησης, με τη γνωστή δυσκολία ή ευκολία που έχει η ανάγνωση ποίησης και με τις γνωστές πια συνέπειες που έχει η συμπλήρωση φόρμας, η συμπλήρωση φόρμας είναι υποχρεωτική. Γνώμη μου είναι να γίνει προαιρετική η συμπλήρωση φόρμας και στη Βιβλιοθήκη ποίησης. Για ολόκληρο το πρώτο ποστ σκέφτηκα πως είναι έργο τέχνης που μόνο στο ίντερνετ μπορεί να συμβαίνει. Γι' αυτό και λυπήθηκα με τα έντιτ στα ποστ. Αυτά. έντιτ το αναπόφευκτο: να προσθέσω ότι στις απαντήσεις του συγγραφέα του πρώτου ποστ που διάβασα δεν είδα ούτε διάθεση για ειρωνεία ούτε αδιαφορία για τους αναγνώστες του ούτε αδιαφορία για τους συγγραφείς ή την ποίηση. άιντε, καληνύχτες Edited November 20, 2011 by Μάρβιν ΑΑΠ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts