Μιχάλης Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Καλησπέρα σας.Θελώ την βοηθειά σας.Δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιο βιβλίο του Λάβκραφτ αλλά θα ήθελα πολυ να ξεκινήσω.Είχα ακούσει καλά λογια για Τα Βουνά της Τρέλας και σκεφτόμουν να το αγοράσω αλλά κάπου διάβασα πως δεν είναι καλή επιλογή να ξεκινήσω.Τελικά έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 (edited) Μιχάλη καλώς μας βρήκες! Για τον H.P.L. υπάρχουν αρκετά τόπικς όπου μπορείς να βρεις και να διαβάσεις σχόλια κι απόψεις των μελών, καθώς και προτροπές. Η δική μου προτροπή, αν μιλάμε για τα ελληνικά βιβλία, ξεκίνα από το Άπαντα vol.2 ή 3. ΌΧΙ και σε καμία περίπτωση το vol.1 Τα Βουνά της Τρέλας. Μερικά παραδείγματα ιστοριών για να ξεκινήσεις (από τα μικρότερα στα μεγαλύτερα): -Η Μουσική του Έριχ Ζαν -Το Μοντέλο του Πικμαν -Τα Ποντίκια στους Τοίχους -Το Κάλεσμα του Κθούλου -Το Χρώμα από το Διάστημα -Τρόμος στο Ινσγουιτς Καλή αρχή και ελπίζω να πέσεις σε καλή μετάφραση! (edit επειδή μου θύμισε το όνομα του εκδοτικού που μου διέφευγε (ή μάλλον το είχα μπλοκάρει) η Ευθυμία απο κάτω. Ναι, όχι Κάκτο, μακριά από την μετάφραση του Κάκτου! Φευ!) Edited November 21, 2011 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Κι επίσης όχι Κάκτο. Καλύτερα Αίολο. Όχι η τέλεια μετάφραση, αλλά σαφώς κλάσεις ανώτερη από του Κάκτου. Αν καταφέρεις να βρεις βιβλιαράκια της Ωρόρα, ακόμη καλύτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted November 21, 2011 Author Share Posted November 21, 2011 ξεκίνα από το Άπαντα vol.2 ή 3. ΌΧΙ και σε καμία περίπτωση το vol.1 Τα Βουνά της Τρέλας. Μερικά παραδείγματα ιστοριών για να ξεκινήσεις (από τα μικρότερα στα μεγαλύτερα): -Η Μουσική του Έριχ Ζαν -Το Μοντέλο του Πικμαν -Τα Ποντίκια στους Τοίχους -Το Κάλεσμα του Κθούλου -Το Χρώμα από το Διάστημα -Τρόμος στο Ινσγουιτς Καλή αρχή και ελπίζω να πέσεις σε καλή μετάφραση! (edit επειδή μου θύμισε το όνομα του εκδοτικού που μου διέφευγε (ή μάλλον το είχα μπλοκάρει) η Ευθυμία απο κάτω. Ναι, όχι Κάκτο, μακριά από την μετάφραση του Κάκτου! Φευ!) Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.Τι εννόεις vol.2 ή 3.Πάντως από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα βρήκα μόνο τα:-Η Μουσική του Έριχ Ζαν-Το Κάλεσμα του Κθούλου -Το Χρώμα από το Διάστημ.Θα ψάξω και σε βιβλιοπωλεία Κι επίσης όχι Κάκτο. Καλύτερα Αίολο. Όχι η τέλεια μετάφραση, αλλά σαφώς κλάσεις ανώτερη από του Κάκτου. Αν καταφέρεις να βρεις βιβλιαράκια της Ωρόρα, ακόμη καλύτερα. Εντάξει.!!!Ευχαριστώ πολύ!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Αν και δεν είναι το αγαπημένο μου - και σίγουρα όχι το πιο αντιπροσωπευτικό - μπορείς να ξεκινήσεις εδώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Από εκδόσεις Αίολο θα σου πρότεινα είτε τον Τρόμο του Ντάνγουιτς (που έχει μέσα και το The Call of Cthulhu) ή το "Η υπόθεση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ" που είναι ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Στα αγγλικά υπάρχουν πολλές επιλογές, αν θες βέβαια κυνήγα ή αυτο ή (για οικονομική επιλογή) αυτό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 ξεκίνα από το Άπαντα vol.2 ή 3. ΌΧΙ και σε καμία περίπτωση το vol.1 Τα Βουνά της Τρέλας. Μερικά παραδείγματα ιστοριών για να ξεκινήσεις (από τα μικρότερα στα μεγαλύτερα): -Η Μουσική του Έριχ Ζαν -Το Μοντέλο του Πικμαν -Τα Ποντίκια στους Τοίχους -Το Κάλεσμα του Κθούλου -Το Χρώμα από το Διάστημα -Τρόμος στο Ινσγουιτς Καλή αρχή και ελπίζω να πέσεις σε καλή μετάφραση! (edit επειδή μου θύμισε το όνομα του εκδοτικού που μου διέφευγε (ή μάλλον το είχα μπλοκάρει) η Ευθυμία απο κάτω. Ναι, όχι Κάκτο, μακριά από την μετάφραση του Κάκτου! Φευ!) Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.Τι εννόεις vol.2 ή 3.Πάντως από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα βρήκα μόνο τα:-Η Μουσική του Έριχ Ζαν-Το Κάλεσμα του Κθούλου -Το Χρώμα από το Διάστημ.Θα ψάξω και σε βιβλιοπωλεία Κι επίσης όχι Κάκτο. Καλύτερα Αίολο. Όχι η τέλεια μετάφραση, αλλά σαφώς κλάσεις ανώτερη από του Κάκτου. Αν καταφέρεις να βρεις βιβλιαράκια της Ωρόρα, ακόμη καλύτερα. Εντάξει.!!!Ευχαριστώ πολύ!! http://ravencitytimes.blogspot.com/2009/08/blog-post.html Ορίστε, τσέκαρε αυτή εδώ τη σελίδα. Αυτό που θα ευχαριστηθείς περισσότερο σαν νέος του HPL, θα είναι μάλλον το άπαντα 3 - Ο Κυνηγός του Σκότους Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 http://ravencitytimes.blogspot.com/2009/08/blog-post.html Ορίστε, τσέκαρε αυτή εδώ τη σελίδα. Αυτό που θα ευχαριστηθείς περισσότερο σαν νέος του HPL, θα είναι μάλλον το άπαντα 3 - Ο Κυνηγός του Σκότους Το οποίο είναι από Κάκτο, με ότι στον Κθούλχου (εκτός κι αν το έχουν διορθώσει στην έκδοση με αυτό το εξώφυλλο) σημαίνει αυτό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsathoggua Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Από εκδόσεις Αίολο θα σου πρότεινα είτε τον Τρόμο του Ντάνγουιτς (που έχει μέσα και το The Call of Cthulhu) ή το "Η υπόθεση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ" που είναι ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Αυτές μάλλον είναι οι δύο καλύτερες προτάσεις. Επίσης, αν καταφέρεις να την εντοπίσεις πουθενά, αναζήτησε τη συλλογή 7 Παράξενα Διηγήματα από τις εκδόσεις Ωρόρα αλλά και το πιο πρόσφατο ΟΊσκιος πάνω από το Ίνσμουθ από τις εκδόσεις Αίολος. Όπως έγραψαν και άλλοι: μακριά από τις μεταφράσεις του Κάκτου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted November 21, 2011 Author Share Posted November 21, 2011 http://ravencitytime.../blog-post.html Ορίστε, τσέκαρε αυτή εδώ τη σελίδα. Αυτό που θα ευχαριστηθείς περισσότερο σαν νέος του HPL, θα είναι μάλλον το άπαντα 3 - Ο Κυνηγός του Σκότους Το οποίο είναι από Κάκτο, με ότι στον Κθούλχου (εκτός κι αν το έχουν διορθώσει στην έκδοση με αυτό το εξώφυλλο) σημαίνει αυτό... Άμα είναι από Κάκτο καλύτερα όχι.Τον έχει φοβηφει το μάτι μου με αυτό που μου λέτε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 http://ravencitytime.../blog-post.html Ορίστε, τσέκαρε αυτή εδώ τη σελίδα. Αυτό που θα ευχαριστηθείς περισσότερο σαν νέος του HPL, θα είναι μάλλον το άπαντα 3 - Ο Κυνηγός του Σκότους Το οποίο είναι από Κάκτο, με ότι στον Κθούλχου (εκτός κι αν το έχουν διορθώσει στην έκδοση με αυτό το εξώφυλλο) σημαίνει αυτό... Το έχουν διορθώσει, ευτυχώς Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted November 21, 2011 Author Share Posted November 21, 2011 Από εκδόσεις Αίολο θα σου πρότεινα είτε τον Τρόμο του Ντάνγουιτς (που έχει μέσα και το The Call of Cthulhu) ή το "Η υπόθεση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ" που είναι ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Αυτές μάλλον είναι οι δύο καλύτερες προτάσεις. Επίσης, αν καταφέρεις να την εντοπίσεις πουθενά, αναζήτησε τη συλλογή 7 Παράξενα Διηγήματα από τις εκδόσεις Ωρόρα αλλά και το πιο πρόσφατο ΟΊσκιος πάνω από το Ίνσμουθ από τις εκδόσεις Αίολος. Όπως έγραψαν και άλλοι: μακριά από τις μεταφράσεις του Κάκτου. Εντάξει..Θα το κοιτάξω.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts