Jump to content

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2012


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Όπως και το 2009, το 2010 και το 2011 εδώ καταγράφουμε ότι πέφτει στην αντίληψή μας και αφορά κυρίως τις εκδόσεις του Φανταστικού από Έλληνες Συγγραφείς. Δεν αποκλείονται και άλλες αναφορές όπως ταινίες ή θεατρικές παραστάσεις με θέμα το Φανταστικό.

Θυμίζω πως έχουμε χοντρικά καταλήξει σε μια μορφή λίστας που περιέχει τα παρακάτω στοιχεία:

Τίτλος: (ο τίτλος του έργου)

Είδος: (Διήγημα, Μυθιστόρημα, Συλλογή, Ανθολογία, Ταινία κλπ / ΕΦ, Φανταζυ, Υπερφυσικό, Τρόμος κλπ)

Συγγραφέας - Σκηνοθέτης: (Το όνομα του-της ή τα ονόματα τους-των)

Δημοσίευση-Εκδότης-Χώρος: (αντίστοιχα για περιοδικό, βιβλίο, παράσταση)

Τιμή: (σε ευρώπουλα ή απολαυστικόνια)

Άλλη καταχώρηση στο SFF.gr: (αν υπάρχει την αναφέρουμε ή βάζουμε λινκ)

Άντε να δούμε τι θα βγάλει το Νέον Έτος...

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Να ζητήσω δύο χάρες;

 

α) να μπει στον τίτλο του τόπικ η λέξη "ελληνικού" κάπου, ώστε να μην μπερδευόμαστε;

 

β) όταν μιλάμε για τιμές, καλό θα ήταν για να αποφύγουμε στραβές", να αναφέρουμε μόνο την "επίσημη" τιμή, χωρίς εκπτώσεις κλπ. Μια ενδεικτική πηγή γι' αυτό είναι η βιβλιονέτ.

Link to comment
Share on other sites

Άντε καλή αρχή. Αν και σαν οιωνός δεν είναι και πολύ καλός...

 

 

 

Τίτλος: Εμφύλιος

Υπότιτλος: Η πτώσις του αθηνοκεντρικού κράτους και η αποτροπή νέου διχασμού: Μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας: Το "Παραμύθι με... Όνομα" (ή "Πού πήγαν τα λεφτά"!)

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κόλμερ

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Σελίδες 186

ISBN 978-960-14-2487-3

Τιμή € 12,00

post-532-0-68965700-1325752400_thumb.jpg

 

Η αποσύνθεσης της κληρονομικής δημοκρατίας οδηγεί αφεύκτως σε κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της τεραστίας ανεργίας και της φορολογικής αφαιμάξεως των λαϊκών τάξεων. Το μεταπολεμικόν αθηνοκεντρικό κράτος αδυνατεί να ελέγξει την αναρχία στην πρωτεύουσα, όπου ξεσπούν πρωτοφανείς ταραχές. Εγκληματικά στοιχεία και απέλπιδες λαθρομετανάστες ληστεύουν και κατατρομοκρατούν τον αθηναϊκό λαό, που κλεισμένος μέσα στα διαμερίσματα του και αποκομμένος από τις ρίζες του αδυνατεί να επιβιώσει.

 

Η αστυνομία χάνει τον έλεγχο της πόλεως, ο οποίος περιέρχεται στους δραπέτες του Κορυδαλλού. Ο στρατός αποσύρεται στην Βόρειο Ελλάδα, όπου με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Δικαιοσύνη αναλαμβάνει την τήρησι της τάξεως και εξασφαλίζει την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Ένας διάλογος αναπτύσσεται για την εξομάλυνσι του πολιτικού μέλλοντος της χώρας, με έμφασι στην άμεση δημοκρατία, στα δημοψηφίσματα και στις λαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η ανάκτησις της νομισματικής πολιτικής και η επάνοδος στην δραχμή προτείνεται την στιγμή που η ευρωζώνη καταρρέει από την κοντόφθαλμη πολιτική της Γερμανίας.

 

Ένα μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας περιγράφει το ευοίωνο μέλλον της χώρας μας, μέσα από πραγματικά περιστατικά, απ' τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνον Κόλμερ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

349541ED1EE74E3DC11CCA2697CE5AEA.jpg

 

Το έτος 2080, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας σχεδιάζει μια διατριβή με βάση ένα πακέτο e-mail και ένα κείμενο της δεκαετίας του 1990 που ανακάλυψε. Τα έχουν ανταλλάξει τρεις Έλληνες υπάλληλοι διεθνούς οργανισμού, ο Ηρακλής, ο Πολυμήχανος και ο Σχολίατρος που ζουν σε διαφορετικές χώρες. Θέμα τους: ταξίδια σε ένα εξωτικό νησί, στη Χώρα της Κίρκης, για να αποκτήσουν συνάφεια με διάφορες γυναίκες, λευκές, ξανθές, μαύρες, μουλάτες και άλλων χρωμάτων, που διατίθενται εν αφθονία εκεί. Αντικείμενο, ο έρωτας, άλλοτε πληρωμένος και άλλοτε αυθεντικός. Παρελαύνουν έτσι η Μαριάννα, η Νάνσυ, το Λυκάκι, η Κάρμεν, η Μαύρα, η Κινέζα και πολλές άλλες, νέες και ώριμες. Όλα αυτά μέσα σε μια ατμόσφαιρα διακοπών, θάλασσας, τροπικής πλαζ, με ρυθμούς εξαίσιας ντόπιας μουσικής από κιθάρες, μαράκες, τύμπανα και άλλα κρουστά.

Οι φίλοι μας αντιμετωπίζουν πάντα με πολύ χιούμορ τις διάφορες καταστάσεις, τις αντιξοότητες, τις ανάγκες των γυναικών σε μια δικτατορική τριτοκοσμική χώρα που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Δεν παίρνουν στα σοβαρά το ρόλο του πλούσιου τουρίστα και προσπαθούν να είναι ανθρώπινοι και φιλικοί με όλους, μήπως και σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και ανάμεσα στους αγοραίους και εφήμερους έρωτες εμφανισθεί και ο αληθινός, ο ανεπανάληπτος, αυτός που σε περιδινίζει, σε συνεπαίρνει και σε αλλάζει άρδην.

Τίτλος: Ταξίδι στη χώρα της Κίρκης

Συγγραφέας: Γιώργος Ρούβαλης

Εκδόσεις: Στοχαστής

Σελίδες: 192

Τιμή: 12,78€

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η γενιά των Δωρικών

 

Ιωάννης Λαμπράκης

 

Οσελότος, 2012

294 σελ.

ISBN 978-960-9607-34-6

Τιμή € 15,00

 

post-532-0-70068900-1331673087_thumb.jpg

 

Ο Περικλής αρχίζει να υλοποιεί τα εκπληκτικά (όμως και ανίερα) πειράματα που περιγράφει το παμπάλαιο εγχειρίδιο που ανακαλύπτει στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βιολογικών Ερευνών. Για τον ίδιο και την Ελίζα ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια.

 

Τι μυστικό κρύβει άραγε αυτός ο τεράστιος θόλος φωτός, αέρα και ζωής στο εσωτερικό της θάλασσας; Και τι έχουν να διαμηνύσουν στον Περικλή οι κάτοικοι αυτής της εκπληκτικής (μήπως και ονειρικής;) υποθαλάσσιας πολιτείας, σε σχέση με την επερχόμενη απόλυτα καταστροφική μοίρα για τον κόσμο του Περικλή;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τίτλος: Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα, ΤΟΜΟΣ ΣΤ'

Είδος: Ανθολογία

Συγγραφέας : Ομαδικό - Υπεύθυνος Επιλογής: Μάκης Πανώριος

Εκδότης-Χώρος: ΑΙΟΛΟΣ

Τιμή: 18,00 (Ονομαστική τιμή στο Solaris)

 

post-1534-0-11949800-1335094397_thumb.jpg

 

Ποιος να το έλεγε ότι 8 χρόνια μετά τον τόμο Ε', ο Μάκης Πανώριος παρουσιάζει μια νέα ανθολογία πάνω στο ίδιο θέμα (διηγήματα του ελληνικού φανταστικού)!

Με μια πρώτη ματιά από τα ονόματα και τους τίτλους (και δυο-τρία που γνωρίζω) εκπροσωπούνται όλα τα είδη του φανταστικού.

 

Οι συγγραφείς με αλφαβητική σειρά:

Αντάμης - Αστερίου - Ασωνίτης - Βασιλάκου - Βλαντής - Γρηγοριάδης Θ - Καπετανάκης - Καρυδάκης - Κατσουλάρης - Κούστας

Κυριλλίδης - Μίσσιος - Μπαχά - Νικολαΐδου - Νικολής - Νικολοπούλου - Ντίλιος - Ξενάριος - Οικονόμου - Παπαδόπουλος Α.

Πετσετίδης - Σερέφας - Σπυροπούλου - Σταμάτης - Σταυρίδης - Σωτάκης - Τσίρος - Χαρίτος - Χατζηγιαννίδης - Χρυσόπουλος.

 

Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν, και ιδιαιτέρως στους γνωστούς μας και εδώ: PiKei, Constantinos, I Robot, khar :friends:(και αν είναι και κανένας άλλος που δεν ξέρω, συγνώμη) :drinks:

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια στους σουφουφίτες! Επιτέλους εάλω το οχυρό της "Σοκολάτας"! Και έλεγα ότι είναι πολύ κουλτουριάρης ο Πανώριος για να καταδεχτεί οτιδήποτε πιο εύπεπτο. Ανυπομονώ να δω ποια διηγήματα των δικών μας έχει διαλέξει.

 

Κατά τα άλλα... Κατσουλάρης; Ξενάριος; Σταμάτης; Χρυσόπουλος; Αυτοί έχουν γράψει φανταστικό;:dazzled:

Link to comment
Share on other sites

Από τη Βιβλιονέτ: (για κάποια δεν είμαι σίγουρη ότι ανήκουν στο φανταστικό με τη στενή έννοια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ακλύτερα να τα κουβεντιάζουμε παρά να μην τα κουβεντιάζουμε)

 

 

Τίτλος: Τρομολόγιο: Ένα αλφαβητάρι μακάβριας ποίησης

Συγγραφέας: Βασίλης Μπαμπούρης

 

Εκδόσεις: Jemma Press

 

114 σελ.

 

ISBN 978-960-6732-81-2

 

Τιμή € 12,00

 

 

 

post-532-0-62144800-1335165547_thumb.jpg

 

 

 

Το "Τρομολόγιο" είναι μια ανθολογία απολαυστικά ανατριχιαστικής και σαρκαστικής σκοτεινής ποίησης, που συνεχίζει επάξια το έργο του Tim Burton ("Ο μελαγχολικός θάνατος του Στρειδάκη") και του Neil Gaiman, "Αρρωστημένα μυαλά".

 

Με μακάβρια χιουμοριστική διάθεση, ο Βασίλης Μπαμπούρης σκαρώνει τρομακτικά στιχάκια που θα σας κρατήσουν ξάγρυπνους μ' ένα χαμόγελο στα χείλη.

 

Μα κι αν ακόμα καταφέρετε να κοιμηθείτε, δύο βραβευμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, ο Γιώργος Δημητρίου (εικονογράφηση) και ο Πάρις Κούτσικος (layouts), έχουν φροντίσει να τροφοδοτήσουν με εξόχως φρικτές εικόνες τους εφιάλτες σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τίτλος: Τελευταίο καταφύγιο

Συγγραφέας: Χρήστος Μαρτίνης

 

εικονογράφηση: Χρήστος Μαρτίνης

 

Εκδόσεις: Jemma Press

 

192 σελ.

 

ISBN 978-960-6732-80-5

 

Τιμή € 14,95

 

 

 

post-532-0-26257300-1335165543_thumb.jpg

 

 

 

Στο καταφύγιο, όλα θα τελειώσουν.

 

Ή θα αρχίσουν.

 

Ο Άλεξ ζει απομονωμένος τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τσακισμένος, φοβισμένος κι αδύναμος. Μοιάζει να είναι νεκρός. Εκτός από τα μάτια του.

 

Ο Τζερόμ έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και την ίδια του τη γυναίκα. Τώρα είναι καθ’ οδόν για τη φυλακή. Δεν σκοπεύει να μείνει πολύ εκεί μέσα.

 

Στο καταφύγιο, όλα θα τελειώσουν.

 

Ή θα αρχίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τίτλος: Τσακισμένη αυγή

Συγγραφέας: Αλέξια Οθωναίου

 

Εκδόσεις: Jemma Press

 

64 σελ.

 

ISBN 978-960-6732-84-3

 

Τιμή € 9,95

 

 

 

post-532-0-27396500-1335165552_thumb.jpg

 

 

 

Κάτω από τους θολούς και σκονισμένους ουρανούς του Λονδίνου, ένα ατύχημα κάνει τις μοίρες τεσσάρων ανθρώπων να διασταυρωθούν. Με φόντο μια πόλη που δεν συγχωρεί, η αναζήτησή τους για καταφύγιο από τη μοναξιά και την αβεβαιότητα τους φέρνει κοντά με τρόπο που θα τους αλλάξει για πάντα - ή θα τους καταστρέψει.

 

Κομμάτια από τις ζωές τους ενώνονται και σχηματίζουν την "Τσακισμένη Αυγή", μια ιστορία για τον έρωτα, τον θάνατο, την ανθρώπινη φύση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα μυστικά που ψιθυρίζει ο ατμός των υπονόμων στα λασπωμένα πεζοδρόμια της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τίτλος: Αστείο

Συγγραφέας: Γιάννης Παλαβός

 

Εκδόσεις: Νεφέλη

 

109 σελ.

 

ISBN 978-960-504-028-4

 

Τιμή € 8,90

 

 

 

post-532-0-19308500-1335165529_thumb.jpg

 

 

 

Ένας νεαρός συζητά με τη νεκρή γιαγιά του.

 

Ένας υπάλληλος γραφείου μεταμορφώνεται σε συρραπτικό.

 

Ο Φρανσουά Βιγιόν κάνει μια καινούργια αρχή.

 

Ο Γιώργος βγαίνει στη σύνταξη.

 

Δεκαεπτά διηγήματα για τη θολή μεθόριο ανάμεσα στην πραγματικότητα και ό,τι την αναιρεί. Διηγήματα αντλημένα από την ημιορεινή μακεδονική ενδοχώρα, αλλά και διηγήματα για τους ανήλικους ενήλικες του άστεως. Διηγήματα που βρέχονται απ' τα νερά μιας τεχνητής λίμνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τίτλος: Ο χρυσελεφάντινος Δίας

Συγγραφέας: Στέλιος Αρώνης

 

Εκδόσεις: Βερέττας Μάριος

 

182 σελ.

 

ISBN 978-960-6712-78-4

 

Τιμή € 12,78

 

 

 

post-532-0-14453400-1335165534_thumb.jpg

 

 

 

Εγκατέλειψαν τον ιππόδρομο και, ανοίγοντας με δυσκολία δρόμο ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες, έφτασαν στο ναό του Δία. Ο συνωστισμός θύμισε στο Νεοκλή το κέντρο της Αθήνας της εποχής του. "Πολύς κόσμος, αδελφέ μου", φώναξε στον Τιμολέοντα που προπορευόταν. "Θα μπορέσουμε να δούμε τίποτα;" Τον είχε καταλάβει η ανυπομονησία να δει το άγαλμα του πατέρα των θεών, αμφέβαλλε όμως αν θα τα κατάφερνε. Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο ναό εκείνη τη στιγμή ήταν απαγορευτικές για παρατήρηση του αριστουργήματος του Φειδία.

 

Μπήκαν μέσα, αλλά στάθηκε αδύνατο να πλησιάσουν κοντά στον χρυσελεφάντινο Δία. Ο Νεοκλής πήρε μια γεύση απ’ το ωραιότερο γλυπτό όλων των εποχών, έμεινε όμως ανικανοποίητος. "Πάμε να φύγουμε", παρακίνησε τον Τιμολέοντα. "Καλύτερα να έρθουμε άλλη φορά. Μια εποχή που δεν θα γίνονται αγώνες".

 

Ο Τιμολέων τον κοίταξε συνωμοτικά. "Αυτό μπορούμε να το κάνουμε αμέσως", του είπε χαμογελώντας πονηρά.

 

"Το καταλαβαίνω, αλλά δεν είναι ανάγκη", του το ξέκοψε εκείνος. "Θα προτιμούσα να επιστρέφαμε στην εποχή μας, εντάξει; Μην ξεχνάς ότι αύριο πρωί-πρωί πρέπει να ξεκινήσω την προσπάθεια που έχω αρχίσει. Θα ήταν προτιμότερο να το επιχειρούσαμε κάποια άλλη φορά. Δε νομίζω ότι χάθηκε ο κόσμος".

 

Συνειδητοποίησε ότι είχε αναφέρει τη λέξη 'αύριο' και του ήρθε να γελάσει. Τελικά ο Τιμολέων είχε δίκιο. Η έννοια του χρόνου δεν ήταν αυτή που ο περισσότερος κόσμος νόμιζε. Το αύριο που είχε εκστομίσει, ουσιαστικά βρισκόταν δεκάδες αιώνες μετά, κι όμως εκείνοι θα το συναντούσαν πολύ σύντομα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τίτλος: Πλωτά νησιά

Συγγραφέας: Δημήτρης Μίγγας

 

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

243 σελ.

 

ISBN 978-960-501-705-7

 

Τιμή € 13,30

 

 

 

post-532-0-12344200-1335165538_thumb.jpg

 

 

 

Κατά κανόνα οι συγγραφείς μεταφέρουν στα γραφτά τους μια εμπειρία μεταπλάθοντας γεγονότα ιστορικά, πραγματικά ή φανταστικά. Ωστόσο ένας από τους ήρωες του συγκεκριμένου μυθιστορήματος, αφού πρώτα εκδώσει ένα λογοτεχνικό βιβλίο, στο οποίο περιγράφει το θαλασσινό ταξίδι τριών ανδρών από το Ναβαρίνο προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Στροφάδων, προσπαθεί έπειτα να προσαρμόσει την πραγματικότητα στα μέτρα των κειμένων του. Οργανώνει, λοιπόν, μια νυχτερινή κρουαζιέρα με τον ίδιο προορισμό και συνοδούς δυο αδελφικούς φίλους του. Η εξιστόρηση της εκδρομής με τη βοήθεια των λογοτεχνικών υπερβάσεων και τεχνικών απέχει προφανώς από την εμπειρία που βιώνουν. Η ανάγνωση του βιβλίου όμως (μέσα στη νύχτα και στη θάλασσα) επηρεάζει τους ανυποψίαστους συνταξιδιώτες, ειδικά μάλιστα, όταν διαπιστώνουν κοινά στοιχεία με τους αντίστοιχους χαρακτήρες των κειμένων και συνειδητοποιούν ότι ο φίλος τους συγγραφέας επιδιώκει να τους αποσπάσει από τον αισθητό κόσμο παρασύροντάς τους με την τέχνη του.

 

Στο τέλος του ταξιδιού αποβιβάζονται σε κάποια στεριά, ωστόσο σταδιακά διαπιστώνουν πως δεν πρόκειται ακριβώς για τον τόπο που θυμούνταν από προηγούμενες επισκέψεις και προσδοκούσαν να αντικρίσουν. Ξεμπαρκάρουν σε ένα νησί πλωτό που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη λογοτεχνική αναπαράστασή της, παλινδρομούν από το παρόν στο παρελθόν, από τον ρεαλισμό στο όνειρο και τη ζωή που έζησαν σε αυτή που λαχταρούσαν.

 

Πώς βγαίνει κάποιος, άραγε, από τέτοιες ιστορίες; Στη στεριά ξυπνάς στο σπίτι σου, ψάχνεις στα τυφλά το φως του κομοδίνου και τ' ανάβεις, αντικρίζεις το ρολόι, το ποτήρι που είχες ακουμπήσει αποβραδίς, νιώθεις στο πλάι τη γυναίκα να τεντώνεται επιστρέφεις. Στη θάλασσα όμως όλα είναι μουντά κι υγρά, κουνιούνται και γλιστρούν είσαι λιγάκι πιο κοντά στο όνειρο. Δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις απ' τη νύχτα μεσοπέλαγα.

 

 

 

Συν κάτι που δεν το βρήκα στη Βιβλιονέτ, αλλά σο σάιτ του εκδοτικού:

 

 

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Π. - ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Α.

Εκδόσεις Τάλως Φ.

Σελίδες 386

Τιμή 16 ευρώ

andromedians.jpg

 

Το πρώτο βιβλίο των Ανδρομέδιων Χρονικών κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Τάλως Φ. αρχές Μαρτίου του 2012, με τίτλο 'Η επιστροφή των Ανδρομέδιων'. Αναμένεται να συναρπάσει όλους τους αναγνώστες των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.

'Το πρωινό της 21ης Ιουλίου του 2015, τριάντα χιλιάδες ουράνιες στήλες εμφανίζονται ξαφνικά σε όλο τον πλανήτη. Επικρατεί αναστάτωση στην υφήλιο. Τα χρηματιστήρια καταρρέουν και οι θρησκείες κλονίζονται. Η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα αστροφυσικός Ελένη Πάλλας βοηθάει την κυβέρνηση των Η.Π.Α. να λύσει το αίνιγμα. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Πρέπει να δοθεί μια πειστική απάντηση στην παγκόσμια κοινότητα.

Με δική της προτροπή μεταφέρεται εσπευσμένα από την Αθήνα στο αμερικανικό Πεντάγωνο ο ιδιόρρυθμος Έλληνας ερευνητής - συγγραφέας Ιάσωνας Βουράκης.

Θα καταφέρουν οι δυο τους να λύσουν το γρίφο της ξαφνικής δημιουργίας του πρωτόγνωρου αυτού φαινομένου;

Η επιρροή των ουράνιων στηλών στο γήινο πληθυσμό συνιστά ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και σηματοδοτεί, απροκάλυπτα πια, την επαφή με έναν πανάρχαιο διαγαλαξιακό πολιτισμό.

Θα επιτρέψουν όμως οι προαιώνιοι συμπαντικοί εχθροί τους, που εξουσιάζουν τον πλανήτη, να συμβεί αυτό;

Οι Επικυρίαρχοι της Χθόνας μαζί με όλους τους συνεργάτες τους θα δημιουργήσουν μεγάλα και ανυπέρβλητα εμπόδια στους δύο ήρωες μας με μόνο σκοπό την αποτροπή της επικείμενης έλευσης.'

 

 

'Το βιβλίο «Η Επιστροφή των Ανδρομέδιων», γραμμένο από τους Παναγιώτη Παναγιωτίδη και Αλέξανδρο Σεμερτζίδη, γνωστούς μελετητές της ελληνικής ιστορίας, του πολιτισμού και της κλασικής γραμματείας, με ελεύθερο πνεύμα και απόσταγμα μακροχρόνιας έρευνας και στοχασμού, εξελίσσεται σα μια ταινία του χωροχρόνου η οποία μέσα από ένα πραγματικό ιδεολόγο ερευνητή τον Ιάσωνα Βουράκη ξετυλίγει την ελληνική ιστορία προσαρμόζοντάς την στο σήμερα..'

 

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

 

 

 

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

Τίτλος: Τσακισμένη αυγή

Συγγραφέας: Αλέξια Οθωναίου

 

Εκδόσεις: Jemma Press

 

64 σελ.

 

ISBN 978-960-6732-84-3

 

Τιμή € 9,95

 

 

 

post-532-0-27396500-1335165552_thumb.jpg

 

 

 

Κάτω από τους θολούς και σκονισμένους ουρανούς του Λονδίνου, ένα ατύχημα κάνει τις μοίρες τεσσάρων ανθρώπων να διασταυρωθούν. Με φόντο μια πόλη που δεν συγχωρεί, η αναζήτησή τους για καταφύγιο από τη μοναξιά και την αβεβαιότητα τους φέρνει κοντά με τρόπο που θα τους αλλάξει για πάντα - ή θα τους καταστρέψει.

 

Κομμάτια από τις ζωές τους ενώνονται και σχηματίζουν την "Τσακισμένη Αυγή", μια ιστορία για τον έρωτα, τον θάνατο, την ανθρώπινη φύση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα μυστικά που ψιθυρίζει ο ατμός των υπονόμων στα λασπωμένα πεζοδρόμια της πόλης.

To έχω διαβάσει το Graphic Novel, το βρήκα πολύ καλό (αν και πολύ "μαύρο") αλλά SFF ΔΕΝ είναι. Είναι κάτι ανάμεσα σε Life stories με λίγο από noir, καθώς μας δείχνει το πως μπλέκονται οι ζωές 4 ανθρώπων που ήταν μάρτυρες σε μία αυτοκτονιά στο Λονδίνο (και ένας από αυτούς είναι μυστικός πράκτορας, εξ' ου και το noir της υπόθεσης)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

E57CEC272C066357885CAA969336DA57.jpg

 

Χοντρές στάλες βροχής άρχισαν να πέφτουν, κάνοντας τα μακριά μαλλιά του Τόμας να κολλάνε στην πλάτη του. Το βλέμμα του καρφώθηκε σ' ένα χρυσό νόμισμα που ξεχώριζε στο σωρό των ανθρώπινων οστών. Μια κόκκινη πέτρα στόλιζε το κέντρο του νομίσματος. Πώς και δεν το είχαν μαζέψει οι αρχαιολόγοι αναρωτήθηκε, και γεμάτος περιέργεια έσκυψε και το πήρε στην παλάμη του. Κοίταξε τριγύρω, έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τον παρακολουθούσε, και άγγιξε την μικρή κόκκινη πέτρα· ένιωσε δυνατό πόνο και του ξέφυγε μια κραυγή. Οι σταγόνες της βροχής σταμάτησαν να πέφτουν και τα πάντα γύρω του τυλίχτηκαν σε πυκνό σκοτάδι. Πού είμαι; Τι είναι αυτό το μέρος; Φοβάμαι...

Ο Τόμας, η Ρωξάνη και ο Λούκας βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στη Μέκτα, τη χώρα των ονείρων. Οι ιππότες και τα ξωτικά παύουν να είναι μέρος της φαντασίας των τριών εφήβων και γίνονται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Πού θα οδηγήσει τελικά αυτό το απίστευτο ταξίδι που ξεκίνησε από απλή περιέργεια; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν ποτέ πίσω στη Σκωτία;

Τίτλος: Ιστορίες της Μέκτας

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης

Εκδόσεις: Οσελότος

Σελίδες: 464

Τιμή: 13-10%=11,70 ευρώ

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον φαίνεται το παραπάνω βιβλίο, αν τύχει και το διαβάσει κάποιος, ας πει και την γνώμη του.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον φαίνεται το παραπάνω βιβλίο, αν τύχει και το διαβάσει κάποιος, ας πει και την γνώμη του.

O συγγραφέας είναι μέλος στο φόρουμ, ας μας μιλήσει και ο ίδιος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τίτλος:Ο αρλεκίνος και άλλες ιστορίες

 

Συ6γγραφέας: ΝαταλίαΔεδουσοπούλου

 

Εκδόσεις: Εύμαρος

 

Σελίδες: 61

 

ISBN 978-960-99719-5-9

 

Τιμή € 7,00

 

post-532-0-87044700-1338712323_thumb.jpg

 

 

Από τη Βιβλιονέτ:

 

Τέσσερις ιστορίες - Παραμύθια για ενήλικες μεπρωταγωνιστές αρλεκίνους, ξωτικά και φαντάσματα.

 

Η κοπέλα από τη λίμνη, με την χαμένη μνήμη αναζητά τοπαρελθόν της. Ποιο θρύλο κρύβει το χωριό στο οποίο καταφθάνει και πως έναςτυφλός γεράκος θα μπορέσει να την βοηθήσει θυμίζοντας της πράγματα που έγινανπολλά χρόνια πριν στο χωριό;

 

Ο Αρλεκίνος ανακαλύπτει ξαφνικά ότι η ζωή του δεν τουανήκει αφού κάποιος άλλος κουνάει τις κλωστές που είναι ραμμένες πάνω του. Θαεπαναστατήσει και θα ελευθερωθεί από τα δεσμά του. Τι θα συμβεί όμως όταν στονδρόμο του βρεθεί η κοπέλα - κλόουν;

 

Πεθαίνουν τα ξωτικά; Και αν πεθαίνουν πως μπορούν ναδιαχειριστούν τον θάνατο αφού δεν είναι εξοικειωμένα με αυτόν; Ως πού θα φτάσειο Άμαντελ το ξωτικό, όταν μάθει πως η αγαπημένη του Ηλιαχτή θα πεθάνει;

 

Η Άριελ, το κορίτσι που βγήκε από τα παραμύθια, καιέχει μαλλιά από ατόφιο χρυσάφι, μέχρι πού μπορεί να φτάσει για τον αγαπημένοτης θεό Άνεμο; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς για τον έρωτα κάποιουάλλου;

 

 

 

 

Τίτλος:Μελίνα, Ο κόσμος των σκιών

 

Συγγραφέας: Σοφία Αποστολίδη

 

Εκδόσεις: Οσελότος

 

Σελίδες: 334

 

ISBN 978-960-9607-60-5

 

Τιμή € 10,00

 

 

post-532-0-04516700-1338712330_thumb.jpg

 

 

Από τη βιβλιονέτ:

 

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Μελίναήρθε για πρώτη φορά ενώπιον μιας αρχαίας φάρας βρικολάκων που διψούσε για τοαίμα της και ό, τι αυτό φυλούσε κρυμμένο, και τώρα έρχεται να αντιμετωπίσεικάτι μεγαλύτερο ακόμα κι από τη ζωή.

 

Βρίσκεται σε συνεχείς διαμάχες με τον ίδιο της τονεαυτό ενώ καλείται να παλέψει με σκιές και πλάσματα μιας μαγείας δυνατότερηςαπό τη δική της. Στην πορεία της προς τη λύση που αναζητά, οι επιλογές πουκάνει την έχουν παγιδέψει ανάμεσα σε δύο κόσμους, που την διεκδικούν εξίσου. Σεαυτόν τον πόλεμο οι νεκροί τής έχουν χαρίσει το υπέρτατο δώρο, ωστόσο ποιο θαείναι το αντίτιμο;

 

Η φύση της την αλλάζει συνεχώς, ενώ στο δρόμο τηςμπαίνουν οι αγέλες της Αθήνας, διεκδικώντας ένα κομμάτι εξουσίας από το μερτικότων Θεατρίνων.

 

Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, ακόμα και όσα πίστευεπως δε θα άλλαζαν ποτέ.

 

 

 

 

Τίτλος:Ο καθρέφτης του φεγγαριού

 

Συγγραφέας: Αντιγόνη Πόμμερ

 

Εμπειρία Εκδοτική

 

Σελίδες: 287

 

ISBN 978-960-417-360-0

 

Τιμή € 14,50

 

post-532-0-69310300-1338712336_thumb.jpg

 

 

Από τη βιβλιονέτ:

 

Ένας επιθεωρητής που δεν γνώρισε ποτέ την αποτυχία,μία συμμορία κοκαϊνομανών, μία πόρνη που θεωρούνταν νεκρή, μία απαγωγή μικρούπαιδιού.

 

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την κλοπήφυλαχτών αμύθητης αξίας απ' το μουσείο του Μπελέμ; Και άραγε, ποιους θρύλουςκαι ποια μυστικά μπορεί να κρύβουν τα κλεμμένα φυλαχτά; Το σίγουρο είναι πως ηνέα μέρα που ξημερώνει στο Μπελέμ θα αλλάξει τα πάντα.

 

Ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει από την αχανήπόλη και μεταφέρεται στα έγκατα της ζούγκλας του Αμαζονίου. Χαμένες φυλές καιυπερφυσικά όντα, απωθημένα και αποκαλύψεις, ζήλιες και φιλοδοξίες, ξεδιπλώνουνσταδιακά το μυστήριο, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

 

Ποιος θα βγει κερδισμένος; Πώς θ' αντιδράσει κάποιος,όταν έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του; Και πάνω απ' όλα, κατά πόσο ισχύειότι η αλήθεια είναι εκεί που δεν πιστεύεις;

 

 

 

 

Τίτλος:Ο θάνατος των ανθρώπων

 

Συγγραφέας: Δημήτρης Σωτάκης

 

Εκδόσεις: Κέδρος

 

Σελίδες: 299

 

ISBN 978-960-04-4285-4

 

Τιμή € 15,50

 

post-532-0-06062000-1338712342_thumb.jpg

 

 

Από τη βιβλιονέτ:

 

Οι κάτοικοι ενός χωριού ζουν επίσειρά ετών μια γαλήνια ζωή, σε έναν τόπο που ποτέ δεν έχει αγγίξει ο πόνος καιη δυστυχία. Όμως ξαφνικά, αυτή η αρμονία διαταράσσεται, καθώς μια ανεξήγητηκατάρα χτυπάει το χωριό και σταδιακά η αρρώστια και ο θάνατος γίνονται ένα μετην καθημερινότητά τους.

 

Έντρομοι και βουτηγμένοι στην απελπισία, αναζητούν τησωτηρία και τη λύτρωση από αυτό το ανεξήγητο κακό, όμως τίποτα δε φαίνεταιλογικό μέσα σε αυτόν τον απρόσμενο εφιάλτη που ξετυλίγεται βασανιστικά μπροστάστα μάτια τους.

 

Μέσα από την αγωνιώδη προσπάθειά τους να ξεδιαλύνουναυτό το μυστήριο, αναζητώντας μια λύση για όσα τούς συμβαίνουν, οι άνθρωποι αυτούτου παράξενου τόπου θα βιώσουν τον παραλογισμό και τον αδιανόητο τρόμο τουαφανισμού τους.

 

Ένα μυθιστόρημα για την παραδοξότητα της ανθρώπινηςφύσης και των αοράτων νημάτων που κατευθύνουν τη ροή της ζωής μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κάτω από τη μηχανή

 

 

Στέφανος Χατζάρας

 

Μέδουσα, 2012

117 σελ.

ISBN 978-960-8338-33-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Τιμή € 8,52

button_bibliografiki_gr.jpg

post-532-0-14003600-1339319607_thumb.jpg

Υπήρχε πάντα ένας κόσμος πίσω απ' τον κόσμο όπου τα παιδιά είχαν κάνει παιχνίδι την επιβίωση. Οι μηχανές είχαν πέσει σε κώμα και οι πόλεις έμοιαζαν με ηλεκτρικά φαντάσματα του παρελθόντος. Κάπου μακριά, μια νέα γη γεννιόταν και μεγάλωνε για όσους έρχονταν... αν τελικά κατάφερναν να φτάσουν ως εκεί, διασχίζοντας την ξερή εποχή που έμοιαζε αβαθής στα πνευμόνια των ζωντανών. Όμως σ' εκείνο το δρόμο της μικρής πόλης-φάντασμα, υπήρχε ζωή, υπήρχε ελπίδα για ένα πιο ζωηρό μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Γη στον Άρη

 

 

Δημοσθένης Βουτυράς

 

Συμπαντικές Διαδρομές, 2012

128 σελ.

ISBN 978-618-5002-02-2, [Κυκλοφορεί]

Τιμή € 11,50

button_bibliografiki_gr.jpg

post-532-0-85673200-1339319594_thumb.jpg

Στο αφήγημα "Από τη Γη στον Άρη" πέντε κάτοικοι της Αθήνας του Μεσοπολέμου φτάνουν στον πλανήτη Άρη. Εκεί, μέσω της σύγκρισης με την ιδανική πολιτεία των ζωόμορφων κατοίκων που θα συναντήσουν, στηλιτεύονται τα τρωτά της, τότε, ελληνικής και όχι μόνον κοινωνίας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντοχή στο χρόνο και είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από το σύγχρονο αναγνώστη.

 

 

 

 

 

Ίριδα

 

Η πόλη της ψυχής μας

 

Σουζάνα Χατζηνικολάου

 

Εκδόσεις Πατάκη, 2012

801 σελ.

ISBN 978-960-16-3881-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Τιμή € 21,90

button_bibliografiki_gr.jpg

post-532-0-24586800-1339319601_thumb.jpg

Η μοίρα της νεαρής πριγκίπισσας Λίλλυ φαίνεται ότι αρχίζει να γράφεται τη μέρα που συναντάει τον Σον. Ο μελαγχολικός νέος θα εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω μόνο το μικρό του όνομα και την ανάμνηση των ματιών του. Η Λίλλυ περιμένει. Όμως οι μέρες περνούν βασανιστικά άδειες, μέχρι που κάποια μάντισσα ζητάει να τη δει για να της πει ότι ανήκει στους ανθρώπους που γράφουν τη μοίρα τους μόνοι τους.

 

Η Λίλλυ θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης με μοναδικά της εφόδια την αγάπη και την πίστη της. Χωρίς να το ξέρει, ο δρόμος της θα διασταυρωθεί με την τραγική ιστορία της Ίριδας, της πανέμορφης πρωτεύουσας του βασιλείου Αρίλιον. Ποιος αφάνισε την πόλη τρία χρόνια πριν και γιατί; Πού βρίσκονται οι κάτοικοί της;

 

Η Λίλλυ θα ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το πρωτόγνωρο και επικίνδυνο ταξίδι: μια στρυφνή μάγισσα θα δεχτεί να τη βοηθήσει, ο παραιτημένος Βόρικ θα ξανασταθεί στα πόδια του δίπλα στην αδερφή του για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το πείσμα της νεαρής πριγκίπισσας, ο νεαρός Κορντέλ θα δεχτεί να ξαναγυρίσει στο σταυροδρόμι που σημάδεψε τη ζωή όλων τρία χρόνια πριν και να επιλέξει ξανά τον δρόμο του. Αλλά η Λίλλυ θα συναντήσει επίσης τον Έρυλ, έναν όμορφο ανάπηρο νέο, τον Όλιβερ, ένα παιδί που ζητάει να εκδικηθεί έναν άδικο θάνατο, και φυσικά τον άρχοντα Στίλβερ και το μαγεμένο του δάσος...

 

Μπορεί η επιμονή της αγάπης να νικήσει την εφιαλτική μαγεία και να απελευθερώσει έναν πρίγκιπα και μια ολόκληρη πόλη;

 

Καιρό πριν, την απάντηση την είχε δώσει στη Λίλλυ η μάντισσα: "Δεν μπορώ να δω τη μοίρα σου, γιατί δεν έχει γραφτεί ακόμα. Θα τη γράψεις εσύ με τα ίδια σου τα χέρια".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από τη Βιβλιονέτ:

 

 

Μύθος

 

post-532-0-30854200-1340054116_thumb.jpg

 

 

Ένα κορίτσι θα πολεμήσει με θνητούς θεούς και τιτάνες για την αγάπη

 

Βίβιαν Φόρτη

 

Διόπτρα, 2012

552 σελ.

ISBN 978-960-364-500-9

Τιμή € 17,00

button_bibliografiki_gr.jpg

Το να ερωτευτείς τον καθηγητή σου είναι οπωσδήποτε κλισέ, αλλά και πώς μπορείς να το αποφύγεις όταν το βλέμμα του είναι τόσο σοφό και διαπεραστικό;

 

Η Δάφνη Δημητριάδη, δευτεροετής φοιτήτρια στην Αμερική, θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τον εντυπωσιακό καθηγητή Φοίβο Κρίστιαν. Αγνοώντας τα σημάδια της λογικής και ακολουθώντας το ένστικτό της, θα δέσει τη ζωή της με το επικίνδυνο πεπρωμένο του. Το πεπρωμένο και τη βαριά ευθύνη να ανήκεις στον μυστηριώδη κύκλο των Δώδεκα.

 

Μέσα από τις σελίδες του Μύθου, ξεδιπλώνεται μια σύγχρονη ερωτική ιστορία κεντημένη με την ελληνική μυθολογία, αγωνία και δυνατά συναισθήματα. Η Βίβιαν Φόρτη ανοίγει μια ελάχιστη χαραμάδα για έναν κόσμο θρύλων, σε ένα βιβλίο που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου!

 

 

 

 

 

Η Ατλαντίδα δεν χάθηκε ποτέ

 

post-532-0-30265000-1340054106_thumb.jpg

 

 

Το μυθιστόρημα της Σαντορίνης

 

Γιώργος Κουκουλάς

 

Κουκουλάς, Γιώργος, 2012

432 σελ.

ISBN 978-960-93-4153-0

Τιμή € 16,00

button_bibliografiki_gr.jpg

"... σε αυτή τη νήσο της Ατλαντίδος ήταν μια μεγάλη και απίστευτη αυτοκρατορία..." (Πλάτωνας, Τίμαιος)

Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν η κοσμοπολίτικη Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα;

Δυο ιστορίες που τις χωρίζουν χιλιάδες χρόνια αλλά τις ενώνουν πολλά περισσότερα. Στη Σαντορίνη του σήμερα μια ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία για πάντα. Στο ίδιο νησί, αλλά τρεις χιλιάδες πεντακόσια χρόνια πριν στη μυθική Ατλαντίδα, μια αγωνιώδης περιπέτεια για να σωθεί ένας λαός και ο πολιτισμός του.

Οι ιστορίες και οι ήρωες τους εκτυλίσσονται παράλληλα, περιπλέκονται και συνδέονται συνεχώς με κοινή αφετηρία τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της πόλης του Ακρωτηρίου. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Ένα γοητευτικό ταξίδι σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και μια αγωνιώδης περιπέτεια αναμέτρησης με το χρόνο στην μινωική εποχή, τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό της ιστορίας του πλανήτη.

 

Το μυθιστόρημα αυτό, αποτέλεσμα ερευνητικής προσπάθειας, είναι ένα σαγηνευτικό κυνήγι της αλήθειας για τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδος.

Ένας αρμονικός συνδυασμός του πραγματικού με το φανταστικό, του παρόντος με το παρελθόν, που κρατάει αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Το ερωτευμένο τρένο

post-532-0-15900400-1340903082_thumb.jpg

Μυθιστόρημα

 

Γιάννης Σολδάτος

 

Αιγόκερως, 2012

317 σελ.

ISBN 978-960-322-443-3, [Κυκλοφορεί]

Τιμή € 15,98

button_bibliografiki_gr.jpg

"Άλεξ!... Δεν είναι τρένο... Είναι η Ολυμπία! Δεν με ξέρει, μίλα της, πες της πως την αγαπάω..."

"Σε ποια γλώσσα να της μιλήσω;"

"Ξέρεις εσύ, σαν πρώην άνθρωπος".

 

 

 

 

 

Λορελάι

post-532-0-56189000-1340903065_thumb.jpg

 

Νίκος Μιχαλόπουλος

 

Εντύποις, 2012

168 σελ.

ISBN 978-960-99772-7-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Τιμή € 14,00

button_bibliografiki_gr.jpg

Λορελάι. Ένα πανέμορφο θηλυκό δημιούργημα, ένα μαγικό πλάσμα της νύχτας. Ο πόθος και το σκοτάδι κυριαρχούν στην αρχέγονη ψυχή της. Περιφέρεται στο γήινο κόσμο σαν έκπτωτη βασίλισσα, αναζητώντας την ολοκλήρωση της. Ώσπου συναντάει έναν άντρα, ένα θνητό και μία μαγεία τη μεταβάλει και την ενανθρωπίζει. Η δύναμη της αγάπης σε συνδυασμό με πρωτόγνωρο έρωτα, η άγνοια των βαθύτερων αυτών συναισθημάτων που συλλαμβάνονται και θεριεύουν μέσα της, ενσαρκώνονται και τροφοδοτούνται από τον πρωτόγονο εγωισμό της. Το καλό και το κακό, το φως και το σκοτάδι σε μια επιβλητική πάλη δίχως όρια.

 

Ένα όμορφο και γρήγορο βιβλίο, από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα με πένα που ζωγραφίζει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pequeñas Fobias

post-532-0-78308300-1340903073_thumb.jpg

Διηγήματα

 

Γιώργος Σπυράκης

 

Ίαμβος, 2012

264 σελ.

ISBN 978-960-6814-66-2, [Κυκλοφορεί]

Τιμή € 15,00

button_bibliografiki_gr.jpg

Πόσες φορές πραγματικά χάθηκες στις σελίδες ενός κειμένου κι ένιωσες ότι φοβάσαι... όχι όμως γι" αυτό που διαβάζεις, αλλά γι' αυτό που βρίσκεται πίσω ακριβώς από το βιβλίο που κρατάς. Ο ειρμός της σκέψης σου χάνεται και η ματιά σου απλώνεται στο κείμενο, μόνο και μόνο γιατί έτσι φαντάστηκες ότι μπορεί και να είσαι ασφαλής.

 

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή φρόντισες απλά να μείνεις ακίνητος... να μην προκαλέσεις ούτε αυτό, ούτε όμως κι εσένα. Έσφιξες ασυναίσθητα την ανάσα σου και με τη δύναμη του μυαλού σου κατάφερες να χαϊδέψεις ακροθιγώς κάθε ανασφάλεια της στιγμής. Κι όμως... δεν ήταν αρκετό. Πάντα κάτι σου είχαν ετοιμάσει... και το ήξερες ότι η παγίδα ήταν εκεί... κυριολεκτικά πίσω από τις υπόλοιπες σελίδες.

 

Επιλέγεις συνειδητά να συνεχίσεις το διάβασμα, με την ελπίδα ότι η σύγκρουση μυαλού και πραγματικότητας θα ατονήσει και δε θα σε απασχολεί τι κρύβεται εκεί πίσω... ακόμα κι αν το άκουσες... ακόμα κι αν το ένιωσες... ακόμα κι αν σ' έκανε να το φανταστείς.

 

Και μένεις έτσι... ακίνητος, μπροστά από τις λιγοστές σελίδες που απομένουν. Βαθιά μέσα σου, όμως, εύχεσαι να μην τελειώσουν ποτέ... να μην χρειαστεί να κλείσεις το Βιβλίο, γιατί είσαι σίγουρος ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτό... κάτι που τώρα δε δικαιολογεί τον ιδρώτα στα ακροδάχτυλά σου, παρά μόνο αφού έχει ήδη αρχίσει και σε δοκιμάζει., σε γεύεται...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

E57CEC272C066357885CAA969336DA57.jpg

 

Χοντρές στάλες βροχής άρχισαν να πέφτουν, κάνοντας τα μακριά μαλλιά του Τόμας να κολλάνε στην πλάτη του. Το βλέμμα του καρφώθηκε σ' ένα χρυσό νόμισμα που ξεχώριζε στο σωρό των ανθρώπινων οστών. Μια κόκκινη πέτρα στόλιζε το κέντρο του νομίσματος. Πώς και δεν το είχαν μαζέψει οι αρχαιολόγοι αναρωτήθηκε, και γεμάτος περιέργεια έσκυψε και το πήρε στην παλάμη του. Κοίταξε τριγύρω, έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τον παρακολουθούσε, και άγγιξε την μικρή κόκκινη πέτρα· ένιωσε δυνατό πόνο και του ξέφυγε μια κραυγή. Οι σταγόνες της βροχής σταμάτησαν να πέφτουν και τα πάντα γύρω του τυλίχτηκαν σε πυκνό σκοτάδι. Πού είμαι; Τι είναι αυτό το μέρος; Φοβάμαι...

Ο Τόμας, η Ρωξάνη και ο Λούκας βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στη Μέκτα, τη χώρα των ονείρων. Οι ιππότες και τα ξωτικά παύουν να είναι μέρος της φαντασίας των τριών εφήβων και γίνονται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Πού θα οδηγήσει τελικά αυτό το απίστευτο ταξίδι που ξεκίνησε από απλή περιέργεια; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν ποτέ πίσω στη Σκωτία;

Τίτλος: Ιστορίες της Μέκτας

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης

Εκδόσεις: Οσελότος

Σελίδες: 464

Τιμή: 13-10%=11,70 ευρώ

 

Τώρα αυτό διαβάζω, είμαι σχεδόν στη μέση. Αρκετά καλό μέχρι εδώ!

Link to comment
Share on other sites

E57CEC272C066357885CAA969336DA57.jpg

 

Χοντρές στάλες βροχής άρχισαν να πέφτουν, κάνοντας τα μακριά μαλλιά του Τόμας να κολλάνε στην πλάτη του. Το βλέμμα του καρφώθηκε σ' ένα χρυσό νόμισμα που ξεχώριζε στο σωρό των ανθρώπινων οστών. Μια κόκκινη πέτρα στόλιζε το κέντρο του νομίσματος. Πώς και δεν το είχαν μαζέψει οι αρχαιολόγοι αναρωτήθηκε, και γεμάτος περιέργεια έσκυψε και το πήρε στην παλάμη του. Κοίταξε τριγύρω, έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τον παρακολουθούσε, και άγγιξε την μικρή κόκκινη πέτρα· ένιωσε δυνατό πόνο και του ξέφυγε μια κραυγή. Οι σταγόνες της βροχής σταμάτησαν να πέφτουν και τα πάντα γύρω του τυλίχτηκαν σε πυκνό σκοτάδι. Πού είμαι; Τι είναι αυτό το μέρος; Φοβάμαι...

Ο Τόμας, η Ρωξάνη και ο Λούκας βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στη Μέκτα, τη χώρα των ονείρων. Οι ιππότες και τα ξωτικά παύουν να είναι μέρος της φαντασίας των τριών εφήβων και γίνονται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Πού θα οδηγήσει τελικά αυτό το απίστευτο ταξίδι που ξεκίνησε από απλή περιέργεια; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν ποτέ πίσω στη Σκωτία;

Τίτλος: Ιστορίες της Μέκτας

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης

Εκδόσεις: Οσελότος

Σελίδες: 464

Τιμή: 13-10%=11,70 ευρώ

 

Τώρα αυτό διαβάζω, είμαι σχεδόν στη μέση. Αρκετά καλό μέχρι εδώ!

Μόλις το τελειώσεις γράψε κριτική στο τόπικ του, μην έχει μόνο εμένα (που είμαι γνωστός κακός και φαρμακερός)

Link to comment
Share on other sites

E57CEC272C066357885CAA969336DA57.jpg

 

Χοντρές στάλες βροχής άρχισαν να πέφτουν, κάνοντας τα μακριά μαλλιά του Τόμας να κολλάνε στην πλάτη του. Το βλέμμα του καρφώθηκε σ' ένα χρυσό νόμισμα που ξεχώριζε στο σωρό των ανθρώπινων οστών. Μια κόκκινη πέτρα στόλιζε το κέντρο του νομίσματος. Πώς και δεν το είχαν μαζέψει οι αρχαιολόγοι αναρωτήθηκε, και γεμάτος περιέργεια έσκυψε και το πήρε στην παλάμη του. Κοίταξε τριγύρω, έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τον παρακολουθούσε, και άγγιξε την μικρή κόκκινη πέτρα· ένιωσε δυνατό πόνο και του ξέφυγε μια κραυγή. Οι σταγόνες της βροχής σταμάτησαν να πέφτουν και τα πάντα γύρω του τυλίχτηκαν σε πυκνό σκοτάδι. Πού είμαι; Τι είναι αυτό το μέρος; Φοβάμαι...

Ο Τόμας, η Ρωξάνη και ο Λούκας βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στη Μέκτα, τη χώρα των ονείρων. Οι ιππότες και τα ξωτικά παύουν να είναι μέρος της φαντασίας των τριών εφήβων και γίνονται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Πού θα οδηγήσει τελικά αυτό το απίστευτο ταξίδι που ξεκίνησε από απλή περιέργεια; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν ποτέ πίσω στη Σκωτία;

Τίτλος: Ιστορίες της Μέκτας

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης

Εκδόσεις: Οσελότος

Σελίδες: 464

Τιμή: 13-10%=11,70 ευρώ

 

Τώρα αυτό διαβάζω, είμαι σχεδόν στη μέση. Αρκετά καλό μέχρι εδώ!

Μόλις το τελειώσεις γράψε κριτική στο τόπικ του, μην έχει μόνο εμένα (που είμαι γνωστός κακός και φαρμακερός)

 

 

Οκ Nihilio! :rolleyes:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1492B50971845C670A89C72F07CDB03F.jpg

 

Επτά διηγήματα που προσπαθούν να ερεθίσουν τη φαντασία του αναγνώστη: η μετάβαση σ' έναν πολιτισμό μιας άλλης διάστασης, μια ιστορία σ' ένα δυστοπικό μέλλον, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας που πιστεύει πως μπορεί να γίνει αθάνατος, ένα φάντασμα που κυνηγά έναν αποτυχημένο προπονητή ποδοσφαίρου, ένας περίεργος διαβάτης που κάνει οτοστόπ, ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος που χρησιμοποιεί ασυνήθιστες μεθόδους, ένα εφιαλτικό σενάριο για το τέλος του κόσμου. Ορισμένα από τα διηγήματα είναι καθαρά ψυχαγωγικά. Κάποια άλλα όμως κρύβουν βαθύτερα νοήματα: τις συνέπειες της προσπάθειας του ανθρώπου να διαταράξει τους νόμους της φύσης, την αλαζονική αίσθηση της δύναμης του ισχυρού απέναντι στη δίψα του αδύναμου ανθρώπου για ελευθερία, την ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας που θα οδηγήσει στο τέλος του κόσμου. Όλα αυτά έχουν κοινή συνισταμένη την απώλεια του μέτρου από τον άνθρωπο και την παραβίαση του άγραφου νόμου που διέπει τη λειτουργία του σύμπαντος.

Εισαγωγή

Η πόλη των θεών

Το ίδρυμα

Αθάνατος

Sudden Death

Νυχτερινό δρομολόγιο

Ινστιτούτο αδυνατίσματος

Αποκάλυψη

Τίτλος: Αποκάλυψη

Συγγραφέας: Δημήτρης Καννελόπουλος

Εκδόσεις: Οσελότος

Σελίδες: 146

Τιμή: 11-10%=9,90 ευρώ

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

b175933.jpg

 

 

Τίτλος: Ο κόσμος στα μέτρα του

Συγγραφέας: Χ. Χωμενίδης

Εκδότης: Πατάκης

Σελίδες: 414

 

Τι δουλειά έχει αυτό εδώ; Μά όταν διαδραματίζεται στον Άγιο, Ελληνική υπερπόντια κτήση στην Καραίβική, παραχωρημένη από το Λινκολν στην Ελλάδα ως ευχαριστία για τη δράση Μανιατών εθελοντών στον Αμερικανικό εμφύλιο, το σωτήριον έτος 1982... ε μια χαρά θέση έχει εδώ σαν Εναλλακτική Ιστορία. Για τη διαφήμηση του ίδιου του βιβλίου...

 

"Το 1982, ο Μάρκος Σιμώτας -ένας νεαρός μποέμ δικηγόρος, γιος εκτελεσθέντος ήρωα της Εθνικής Αντίστασης- τοποθετείται με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου Κυβερνήτης στον Άγιο. Πηγαίνει στην αποικία με μοναδική του φιλοδοξία να περάσει τρία ξένοιαστα χρόνια. Ωσπου ερωτεύεται και ταυτίζει τη μοίρα του με τη μοίρα του νησιού. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο γιος του ιχνηλατεί την πορεία του, προσπαθώντας να μπει στη θέση του και να διαλευκάνει το μυστήριο ενός χαμένου παιδιού."

Link to comment
Share on other sites

4BB034C93C60738E07698BF1DE461520.jpg

 

Όταν ήρθε μια εποχή που το τυρί άρχισε να λιγοστεύει επικίνδυνα, μαζεύτηκαν ως συνήθως όλες οι γάτες μαζί για να βρούνε λύση στο πρόβλημα. Τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα γιατί εν τω μεταξύ είχαν σηκώσει κεφάλι και τα ποντίκια και ζητούσαν το μερίδιο που τους αντιστοιχούσε από τα αποθέματα. Στη μεγάλη αίθουσα των συνεδριάσεων υπήρχε μεγάλη αναταραχή, αντεγκλήσεις, νυχιές, δαγκώματα, χαμός. «Κάτω τα χέρια από τα ποντίκια! Είμαστε όλοι ζώα!» νιαούριζαν ακίνδυνα όσοι κάθονταν στα αριστερά. «Τα θεμελιώδη δικαιώματα των ποντικών είναι άμεση συνάρτηση των γατίσιων συμφερόντων», πετούσαν την φαντεζί αρλούμπα τους, όπως πάντα, οι γάτες του κέντρου. «Εδώ δεν έχουμε να φάμε εμείς, θα ταΐζουμε και τα ποντίκια τώρα; Να φύγουνε, να πάνε αλλού!» ούρλιαζαν τα κωλόγατα από τη δεξιά πλευρά της αίθουσας. Το προεδρείο κοιτούσε με απάθεια. Έτσι κι αλλιώς, οι αποφάσεις ήταν ήδη ειλημμένες: Τα ποντίκια φυσικά δεν είχαν καμία ελπίδα. Με τα νέα μέτρα, όμως, θα έμεναν και ένα σωρό γάτες ξεκρέμαστες, και αυτό μπορεί να οδηγούσε σε γενικότερες αναταραχές. Ο κεραμιδόγατος δημόσιας τάξης κοίταξε τον πρόεδρο της συνέλευσης και, από το βλέμμα που εισέπραξε, κατάλαβε ότι είχε έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί για άλλη μια φορά η προαιώνια, κατάπτυστη, ανίερη συμμαχία. Σήκωσε το τηλέφωνο, κάλεσε τον αριθμό, και μια τραχιά φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής απάντησε: «Γαβ;»

Τίτλος: Βολική αναισθησία

Συγγραφέας: Κωστάκης Ανάν

Εκδόσεις: Babelart

Σελίδες: 224

Τιμή: 14-10%=12,60 ευρώ

Πιστεύω ότι ανήκει στην φανταστική λογοτεχνία, έτσι;

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανακυκλοφόρησε από Αρς Νοκτουρνα το Δαιμόνιο της Γραφής της Ειρηνης Μαντα, εξαντλημένο και δυσευρετο ως τώρα. Απ'οτι μου ειχε πει καποτε ο Ελεκτρο το βιβλίο "δέρνει"!!! Οπότε σπέυδω!!!

Edited by Adicto
Link to comment
Share on other sites

FB9481F840B61620D65F1DAF611450D9.jpg

 

Με πιστότητα, ρεαλισμό και ιστορική συνέπεια, Το Δαιμόνιο της Γραφής ιχνηλατεί τη ζωή του σκοτεινού πρίγκιπα του τρόμου, Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, προσφέροντας μια περιεκτική εισαγωγή στη μυθολογία Κθούλου και παράλληλα μια τολμηρή μυθιστορηματική βουτιά στα άδυτα της μαγείας και του αποκρυφισμού.

Τι θα γινόταν αν ο διάσημος συγγραφέας, μέσα από τις ιστορίες του, προσπαθούσε να προετοιμάσει τον κόσμο για κάτι μεγάλο και αναπόφευκτο που επέρχεται; Αν ο Λάβκραφτ ήταν ένας προφήτης, ή, πιο σωστά, ένας προσηλυτιστής; Μήπως αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τη γοητεία και το μυστικό της δημοτικότητας των ιστοριών του;

Τίτλος: Το δαιμόνιο της γραφής

Συγγραφέας: Ειρήνη Μαντά

Εκδόσεις: Ars Nocturna

Σελίδες: 296

Τιμή: 13,44-10%=12,10 ευρώ

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..