Jump to content

Death Note (2006-2007)


Boba Fett
 Share

Recommended Posts

ef4.jpg

 

Το Death Note (Ιαπωνικά: デスノート, Ντέσου Νόοτο (Desu Nōto), "Τετράδιο του Θανάτου") είναι δημοφιλής σειρά ιαπωνικών manga, σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι 大場 つぐみ (Ohba Tsugumi) και εικονογράφηση από τον Τακέσι Ομπάτα 小畑 健 (Takeshi Obata). Πρόκειται για την ιστορία ενός μαθητή λυκείου (Γιαγκάμι Λάιτ 夜神 月(Yagami Light)) που ανακαλύπτει ένα τετράδιο με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του και σκεπτόμενος το πρόσωπό του. Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μία "κοινωνία που σαπίζει" και να γίνει ο ίδιος κριτής και "θεός ενός νέου κόσμου" οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδια του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του "L".Αρχικά το μάνγκα δημοσιεύτηκε στις σελίδες του περιοδικού Weekly Shōnen Jump από το Δεκέμβριο του 2003 έως το Μάιο του 2006, ενώ η μεταφορά σε animeέπαιξε στην ίαπωνική τηλεόραση από 3.10.2006 έως 26.6.2007. Η σειρά ενέπνευσε επίσης τρεις ταινίες, δύο μυθιστορήματα και αρκετά βιντεογκέιμ. Από τον Απρίλιο του 2009, το manga κυκλοφορεί στα ελληνικά από την εταιρία Anubis.

 

Η δημοτικότητα του Death Note σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note, με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα σχολεία. Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευτεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν όταν βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια. Η πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν δύο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός στη χώρα με το όνομα "Mangamoord" (Φόνος του Μάνγκα).

 

Άνιμε

Το Death Note είναι ένα άνιμε βασιμένο στο ομώνυμο μάνγκα των Tsugumi Ohba και Takeshi Obata. Στο Death Note, ο νεαρός και πανέξυπνος μαθητής Light Yagami, βρίσκει ένα τετράδιο που έπεσε από τον ουρανό στην αυλή του σχολείου του. Αυτό το τετράδιο έχει την ικανότητα να σκοτώνει οποιουδήποτε το όνομα γραφτεί στις σελίδες του, είτε προκαλώντας του καρδιακή προσβολή είτε με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο κάτοχός του. Όμως υπάρχουν διάφοροι κανόνες γραμμένοι στις πρώτες σελίδες του, κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα ώστε να επιτελέσει τον σκοπό του. Το Death Note το έριξε στον "ανθρώπινο κόσμο" ένας shinigami, δηλαδή ένας Death God, o οποίος ακολουθεί παντού τον Light, χωρίς να μπορεί να τον δει κανένας άλλος. Ο Light αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει, ώστε να σκοτώσει και να "καθαρίσει" τον κόσμο από τους κακοποιούς που ασελγούν πάνω στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων ξεκινώντας από κρατούμενους σε όλο τον κόσμο. Όταν όμως η γιαπωνέζικη αστυνομία, σε συνεργασία με το FBI, αρχίζει να ασχολείται με την υπόθεση, τα πράγματα περιπλέκονται... Και γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον Light, όταν προσλαμβάνει τον ιδιοφυή και εκκεντρικό ντετέκτιβ L προκειμένου να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

 

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου 2006.

 

 

Να και κάποιες φωτογραφίες των κεντρικών χαρακτήρων.

 

Light Yagami

 

light-yagami-light-yagami-2170153-371-371.jpg

 

L

 

l___death_note_by_faelwotaku-d4q5eot.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια μεγάλη αγκαλιά από εμένα... Το λατρεύω το Death Note! Ο πρώτος κύκλος ήταν πραγματικά απίστευτος. Στον δεύτερο κάνει μια κοιλιά αλλά επανέρχεται....

Link to comment
Share on other sites

Το είχα ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια. Δεν θυμάμαι γιατί το σταμάτησα, αλλά ήταν κάπου όταν αλλάζει το τραγούδι των τίτλων και το κάνουν οι Γιαπωνέζοι System of a Down tease.gif

 

Εντέλει, το τελείωσα κάπου τον Νοέμβρη που μας πέρασε. Γενικά, μου άρεσε πάρα πολύ, και αυτό το λέω ως μη-φαν των anime (γενικά, με αφήνουν αδιάφορο αν εξαιρέσει κανείς το Death Note και 2,3 ταινίες του Miyazaki, βλέπε Spirited Away).

Αν και, δεν μπορώ να το κρύψω, εκνευρίστηκα ΠΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ κάπου στα 2/3 της σειράς. Όσοι το είδατε, ξέρετε μάλλον για ποιο σημείο μιλάω. Ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι, σπάζομαι με την αδικία.

 

Το soundtrack του βέβαια είναι top-tier. Έχει συνοδέψει δεκάδες writing sessions μου (ακόμα και σήμερα, αν και ήταν για λίγο, 2-3 κομμάτια του μόλις).

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ είμαι τρελός fun των anime απλά το Death Note (και το Cowboy bepop) είναι καταπληκτικά και ως σειρές,τώρα το Death Note εμένα με χάλασε λίγο κάπου στο 25 επεισόδιο επειδή πέθανε κάποιος αν και μετά η σειρά ήταν υπέροχη δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τότε που αυτός ο χαρακτήρας ήταν ζωντανός.

Επίσης δεν ήξερα ότι χωρίζετε σε κύκλους εγώ απλά είδα τα 37 επεισόδια.

Πολύ ωραία OST(openings) κυρίως το πρώτο το δεύτερο που μπήκε από το 19ο επεισόδιο και μετά ήταν αρκετά σκληρό αλλά όταν το συνήθιζες είχε καλό ήχο .

Τα soundrakt ήταν απλά υπέροχα από το θέμα του L μέχρι τ kyrim.

Edited by Boba Fett
Link to comment
Share on other sites

Απιστευτο ανιμε αν και επρεπε να σταματησει στην πρώτη σεζόν..... μετα στην 2η το κανανε για την βλακεία του κόσμου.

 

Υ.Γ. Ενα που ίιιιισως και να μοιαζει λιγο είναι το Code Gueass αν θέλετε να δείτε κατι τετοιο (αα και το Monster).

Link to comment
Share on other sites

Απιστευτο ανιμε αν και επρεπε να σταματησει στην πρώτη σεζόν..... μετα στην 2η το κανανε για την βλακεία του κόσμου.

 

Υ.Γ. Ενα που ίιιιισως και να μοιαζει λιγο είναι το Code Gueass αν θέλετε να δείτε κατι τετοιο (αα και το Monster).

 

Το Death Note μοιάζει με το Code Geass κυρίως οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες ο Lelouch και ο Light Yagami και το Monster είναι τρομερό επίσης και το Cowboy bebop και το NGE.

Eπίσης από ο,τι έψαξα ο πρώτο κύκλο του Death Note κάπου στο 19ο επεισόδιο εκεί δηλαδή που αλλάζει και το OST.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μετά τον θάνατο του L, πέθανε και η σειρά για μένα :'( Δεν λέω ότι και πάλι δεν ήταν γαμάτη, αλλά δεν ήταν το ίδιο χωρίς τον L :(

Edited by RObiN-HoOD
spoiler added
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχμ ναι.... συμφωνώ... Αλλά μήπως να χρησιμοποιούσες το "spoiler"; Μπορεί κάποιος να θέλει να δει τη σειρά....

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έφαγα τρελό ξενέρωμα μετά από αυτήν την εξέλιξη. :asad:

Γενικά ήταν πολύ καλοφτιαγμένο άνιμε, μου άρεσε και η υπόθεση άσε που έμαθα και 2-3 λέξεις στα ιαπωνικά :atongue2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μιλάμε για το υπερτατο ανιμε (μαζι με το καμπαμαρου :p)

ηταν η πρωτη φορά που ήθελα ο κακός να κερδίσει

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Death Note (2006-2007)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..