Balidor Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Κοιτάω από ψηλά αυτή την μάταιη πόλη, Βλέπω από πάνω μου τα αστέρια, Βλέπω από κάτω μου τα φώτα, Βλέπω εμένα ανάμεσα σε μία δύνη. Καταλαβαίνω την ανάγκη του ανθρώπου, Να φτιάξει τον ουρανό του Να δημιουργήσει τα αστέρια του, Να κάνει κύκλους σε μία πλάνη, Νιώθω την αδυναμία μου να δώ, Τα πραγματικά αστέρια, Γιατί με θολώνουν, Τα μικρά ασήμαντα κατασκευάσματα. Όταν η «όμορφη» πόλη, Πάψει να μου κρύβει Τα όμορφα αστέρια, Τότε θα μπορώ να ξανακοιτάξω ψηλά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Πάρα πολύ ωραίο ποιήμα. Μου άρεσε πολύ το νόημα. Αν και έχω την εντύπωση ότι χάνει λίγο ως προς τη λυρικότητα εξαιτίας της επιλογής των λέξεών σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 (edited) Ένα από τα καλύτερα ποιήματα που έχω διαβάσει σε αυτό το forum. Έχεις τον σεβασμό μου. Κάνω edit. Δεν μπορώ να πω μόνο αυτά γι αυτό το υπέροχο δημιούργημα. Είναι πανέμορφο. Είναι αληθινό. Νομίζω πως το ερωτεύτηκα το ποίημά σου. Είναι σοφό. Είναι όπως πρέπει να είναι και λέει αλήθεια μέσα σε τόσο λίγες και απαλά στημένες λέξεις... Είναι περιεκτικό, είναι ανθρώπινο και συνάμα βλέπει τον άνθρωπο από ψηλά σαν να ήταν απ' έξω... Συγχαρητήρια. Ξανακάνω edit. Αχ αυτή η ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργήσει τον ουρανό του... Πόσο νιώθω αυτές τις λέξεις...! Edited March 19, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Συμφωνώ με τους παραπάνω. Απλά έχω μια παρατήρηση: η επανάληψη της λέξης "αστέρια" από μία φορά σε κάθε στροφή ήταν ηθελημένη ή κατά λάθος; Αν ήταν κατα λάθος τότε δε μου αρέσει πολύ. Αν όμως ήταν ηθελημένη τότε το ποιήμα σου μου αρέσει τρομερά. Αν και έτσι κι αλλιώς μου αρέσει πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 Paidia eilikrina me kanate na anatrixiasw... Den kserw ti na pw.... File Throgos apla mou bgike.... I istoria exei ws eksis: Eixame paei me filarakia to bradu (prin to grapsw) stin Parnia.... Akougame mousikoula sto amaksi kai stamatame na doume in 8ea... Ekei me epiase to TOREADOR-istiko mou, kai kolisa na koitaw tin A8ina apo psila kana dekalepto.... Meta eixa tin apoluti anagki na to grapsw kapou.... An kai den kserw an einai akibws poiima.... Me sugkinisate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Το φαντάστηκα πως κάπου είχες κάτσει και χάζευες την θέα όταν σου ήρθε η έμπνευση γι αυτό το ποίημα...φαίνεται..αν δεν το έλεγες θα σε ρωτούσα στάνταρ! Και εμένα μου άρεσε, αν και περί λυρικότητας συμφώνω με τον νιχίλιο... με κάποιες άλλες ίσως επιλογές λέξεων θα έσπαγε κόκκαλα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts