Jump to content

Recommended Posts

Λοιπόν, πρόσφατα ανακάλυψα το Saga of the Skolian empire ένα αρκετά πικάντικο interplanetary romance γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση. Συγγραφέας αυτής της αρκετά μεγάλης σειράς βιβλίων είναι η Catherine Asaro που, όπως δηλωνει σε συνεντευξή της, άρχισε να την γράφει στα διαλείμματα του διδακτορικού της πάνω στην θεωρητική φυσική. Η γενική υπόθεση αφορά την διαρκή ένταση ή και σε κάποιες περιπτώσεις σύγκρουση μεταξύ δυο ολωσδιόλου διαφορετικών γαλαξιακών αυτοκρατοριών, με τη γη και τους λοιπούς ανεξάρτητους πλανήτες να διατηρούν ξεκάθαρα ουδέτερη θέση.

 

Στα επιμέρους βιβλία η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται κυρίως στις περιπέτειες των μελών της δυναστείας πανίσχυρων psions Scolia, που διοικούν μέσω ενός δικτύου την μια αυτοκρατορία.

 

Δεν θα αναφέρω περισσότερα, αλλά θα πω οτι αν και οι ιδέες σε πολλά σημεία δεν ειναι πρωτότυπες και το ύφος κάτα κάποιο τρόπο πάσχει, τα βιβλία είναι αρκετά ενδιαφέροντα και τα προτείνω σε όσους αρέσκονται σε χαρακτήρες με απωθημένα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..