Jump to content

Αφιέρωμα στον μοντερνισμό

deadend

Recommended Posts

Ο Έλιοτ ,ο Παουντ και η Πλαθ, ακόμα και οι στίχοι του Μπωντλέρ είναι η απαρχή του μοντερνισμού , αλλά έχω επικεντρωθεί στην Ελληνική σχολή που έχει χαρίσει δυο Νόμπελ στην Ελλάδα. Ελύτης – Σεφέρης

Προσπάθησα να βρω στίχους τόσο αντιπροσωπευτικούς, Ελληνικούς, όσο και συναφείς με το θέμα του forum μας. Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, υποσυνείδητο και σχέση με τον τρόμο και την φαντασία. Ξεκίνησα από τις απαρχές και έφτασα τον διάλογο μέχρι τις μέρες μας.

Ευχαριστώ όσους ανεβάζεται ποιήματα και όσους θα ανεβάσετε ακόμα. Ευχαριστώ την laas7 για την ευκαιρία που μου έδωσε να μιλήσω για όλα αυτά με την όμορφη ιδέα της.

Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την Αμερικάνικη σχολή. Ένας σημαντικός μοντερνιστής εκεί είναι ο γιός του Σικελιανού , το ξέρατε? Για ψάχτε…

Ο Έλιοτ ,ο Παουντ και η Πλαθ, ακόμα και οι στίχοι του Μπωντλέρ είναι η απαρχή του μοντερνισμού , αλλά έχω επικεντρωθεί στην Ελληνική σχολή που έχει χαρίσει δυο Νόμπελ στην Ελλάδα. Ελύτης – Σεφέρης

Προσπάθησα να βρω στίχους τόσο αντιπροσωπευτικούς, Ελληνικούς, όσο και συναφείς με το θέμα του forum μας. Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, υποσυνείδητο και σχέση με τον τρόμο και την φαντασία. Ξεκίνησα από τις απαρχές και έφτασα τον διάλογο μέχρι τις μέρες μας.

Ευχαριστώ όσους ανεβάζεται ποιήματα και όσους θα ανεβάσετε ακόμα. Ευχαριστώ την laas7 για την ευκαιρία που μου έδωσε να μιλήσω για όλα αυτά με την όμορφη ιδέα της.

Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την Αμερικάνικη σχολή. Ένας σημαντικός μοντερνιστής εκεί είναι ο γιός του Σικελιανού , το ξέρατε? Για ψάχτε…

E... με αυτο το σκεπτικο ανεβασα αρχικα Μπωντλαιρ, αλλα μετα προβληματιστηκα γιατι θεωρειται και ρομαντικος και τελικα αποφασισα να σβησω το αρχικο μου ποστ...(εκει που γραφω ουπς!)

Οπως και να εχει δεν εχουμε τελειωσει ακομα, εννοειται πως θα ανεβασουμε Ελυτη και Σεφερη... τα καλυτερα για το τελος!

Και δεν το ηξερα για τον γιο του Σικελιανου! Πρεπει να μας το αναλυσεις Τετη! Θα το ψαξω και εγω...

Εχεις κανει εξαιρετικο αφιερωμα Τετη... Να σαι καλα!

282302_259127017521041_123019085_n.jpg

Τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο είναι τζάμπα, η μητρική αγάπη και η ποίηση.

• 2 weeks later...

Πανω στην συζητηση που ειχαμε για τον γιο του Σικελιανου... δεν μπορεσα να βρω στοιχεια για εκεινον... ανακαλυψα ομως την δισεγγονη του που ειναι επισης ποιητρια στην Αμερικη με βραβεια και διακρισεις... παραθετω λινκ

http://www.kolivas.de/archives/22462