Jump to content

Συγγραφέας και ήρωες


gismofbi
 Share

Recommended Posts

Όσοι γράφετε ταυτίζεστε με τους ήρωες των έργων σας; Βλέπετε σε αυτούς κομμάτια του εαυτού σας ή είναι πλάσματα τελείως φανταστικά και διαφορετικά με εσάς; Έχει τύχει να πρέπει να ''σκοτώσετε'' τον ήρωα σας για χάριν της πλοκής αλλά να μην σας πάει η καρδιά να το κάνετε γιατί έχετε συνδεθεί μαζί του λες και είστε φίλοι; Προσωπικά συνδέομαι με τους ήρωες μου και όσο εξελίσσεται το έργο και τους γνωρίζω, νιώθω σαν να είναι ζωντανά πλάσματα. Εσείς;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι με τους ήρωες, αλλά τους θεωρώ ζωντανούς. Δηλαδή, ότι κάπου, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή σε κάποιο απόκρυφο μέρος της Γης συμβαίνουν αυτά που γράφω, την ώρα που τα γράφω.

Είναι μάλιστα φορές, που προσπαθώ να σκεφτώ τι θα ήθελε ο ήρωας να γίνει στη συνέχεια, και όχι εγώ. Μερικοί από αυτούς με ''παρακαλάνε'' να τους σκοτώσω, ώστε η ιστορία τους να μείνει για πάντα. Άλλοι πάλι, έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί μου, ''ζητώντας'' μου να ακολουθήσουν άλλη πορεία από αυτή που εγώ έχω στο μυαλό μου. Όπως και να έχει, είναι ξεχωριστές οντότητες που πασχίζουν να αφήσουν το σημάδι τους στον χρόνο μέσα από ιστορίες.

Δεν υπάρχει χεορότερο πράγμα για έναν ήρωα, απ' το να μην θυμάται κανείς την ιστορία του. Μόνο η ανατολική παράδοση του Ζεν έχει τέτοια υψηλά πρώτυπα αυταπάρνησης, όπου ο ήρωας επιθυμεί την αφάνεια, γνωρίζοντας την ματαιότητα που τον αγκαλιάζει.

Ο Λάο Τσε λέει κάπου στο περίφημο ''ΤΑΟ ΤΕ ΚΙΝΓΚ'' ... '' Κάνε την δουλειά και αποχώρει, μην ζητάς τιμές και μην περιμένεις να τις λάβεις. Έργο γίνεται και ευθύς αποξεχνιέται, έτσι μένει αιώνιο.''

 

 

Edit: Ωραίο θέμα.:good:

Edited by abuno
Link to comment
Share on other sites

Οι ήρωες μου είναι διαφόρων λογιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλους τους συμπαθώ περισσότερο, άλλους λιγότερο, άλλους καθόλου. Δε μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι, όμως ορισμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τα βρίσκω ελκυστικά και θέλω να γράψω για αυτά, ενώ άλλα τα βρίσκω βαρετά (ανεξάρτητα από το πόσο συμπαθητικά ή αντιπαθητικά είναι). Δεν έχω πρόβλημα να σκοτώσω ήρωα, αρκεί να ξέρω γιατί το κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα τρία τόπικ: αυτό, αυτό, και κυρίως αυτό, που μάλλον είναι ό,τι ζητάς.

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου να το ψάξεις. Περίπου κάτι τέτοιο ζητούσα και απορώ πως μου ξέφυγαν αυτά τα τόπικ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..