mpousoulas Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 γεια σας αυτό είναι το τελευταίο ποιήμα που έχω γράψει Το νέο τίποτα.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Χμμμ, ένα ποίημα που μπορεί να προκαλέσει πολύ συζήτηση! Να ξεκινήσω με την παρακάτω παρατήρηση: σε ένα στοίχο βλέπω μόνο εσένα: "δέκα εκατομμύρια σκυλιά να με κοιτάζουν" και στον τελευταίο στοίχο καταλήγεις: "ρουφήχτρες καταπίνουν το νέο τίποτα.." και η ερώτησή μου είναι: "κι εσύ;" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpousoulas Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 (edited) Χμμμ, ένα ποίημα που μπορεί να προκαλέσει πολύ συζήτηση! Να ξεκινήσω με την παρακάτω παρατήρηση: σε ένα στοίχο βλέπω μόνο εσένα: "δέκα εκατομμύρια σκυλιά να με κοιτάζουν" και στον τελευταίο στοίχο καταλήγεις: "ρουφήχτρες καταπίνουν το νέο τίποτα.." και η ερώτησή μου είναι: "κι εσύ;" πολύ καλή ερώτηση δεν το είχα σκεφτεί καθόλου έτσι όπως το λες κι όμως έχει βάση η παρατήρηση σου και σε ευχαριστώ που μου δίνεις μια νέα διάσταση. θα μπορούσα να απαντήσω εκ του ασφαλούς ότι εγώ είμαι ο ποιητής και ότι θέλω κάνω, ωστόσο ίσως θα ήταν καλύτερα αν είχα μια πιο ευγενική ή επιστημονική ή άλλη τεκμηριωμένη απάντηση. Και πάλι σε ευχαριστώ. Edited October 4, 2012 by mpousoulas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Νίκο είναι καλό σε γενικές γραμμές. Η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι αρκετά απλή βασικά, όπως και η δομή του ποιήματος. Ωστόσο, είναι γεμάτο από συναισθήματα και εκεί τελικά κερδίζει. Οι εικόνες είναι εφιαλτικές και το concept "Ματαιότις Ματαιοτήτων τα πάντα Ματαιότις" ταίριαξε πολύ καλά... Τα μάτια είναι όπως τα συνηθίσεις. Όπως και τα περισσότερα πράγματα δηλαδή.... Χαιρετώ. Καλή συνέχεια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpousoulas Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 ευχαριστώ για τα σχόλια Μαρία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Εισαι νεος στην παρεα μας, καλωσηρθες! Ηθελα να σκεφτω καλα τι θα σου εγραφα και γι αυτο δεν βιαστηκα να σχολιασω. Το ποιημα σου μου εκανε εντυπωση. Μου αφησε ισχυρο αντικτυπο, αν και πρεπει να ομολογησω πως δεν το καταλαβα σχεδον καθολου... ξερω πως ακουγεται αντιφατικο και μαλλον ειναι, αλλα ετσι μου βγηκε. Καταλαβαινω πως πιθανον προκειται για "Ματαιοτις ματαιοτητων τα παντα ματαιοτις" οπως ειπε η oceanborn αλλα μενω με την απορια του τι ακριβως συμβαινει ... το ενιωσα σαν ενα συμπαντικο μυαλο που μεσα στην παρανοια του εχει χασει πλεον το οριο μεταξυ λογικης και τρελας... και με καποιο τροπο το εχει ξεπερασει... εχει προχωρησει σε ενα αλλο επιπεδο οπου ολα εχουν νοημα μονο γι εκεινο και κανενα ισως νοημα γι τους αλλους. Βρισκω πολυ ενδιαφερον το ολο εχγειρημα και μου δινει υλικο να σκεφτω και αναρωτηθω. Ξαναδιαβαζοντας το σκεφτηκα μια λεξη... ψυχεδελεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpousoulas Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 Μαριάντζελα σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και τα σχόλια σου. νομίζω ότι το χαοτικό μοτίβο που αναπτύσσεται καθημερινά γύρω μας σε ότι αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας από εμάς φτιάχνει το δικό του νόημα σε αυτή τη ζωή( αυτοκτονία, θρησκεία, αθεισμός, επιστήμη, λογική, συναίσθημα, τρέλλακλπ), σε συνδυασμό με την τύχη ή το πεπρωμένο όπως θα το προτιμούσαν κάποιοι άλλοι, αλλά και με το άρωμα της λεγόμενης λογικής που δημιουργήθηκε μέσω της εξέλιδης του είδους μας -όλα αυτά- αποτελούν αγαπημένα μου θέματα και δεν με ξενίζει καθόλουπου τα εντοπίζεις στο ποίημα έστω και αν δεν είχα την πρόθεση όταν το έγραφα- μπορεί να την είχα όταν το διόρθωνα. πάντως τα σχόλια σου μου έδοσαν θάρρος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts