Jump to content

Καόρου Κουριμότο - Guin Saga


tholin
 Share

Recommended Posts

Επειδή έψαξα στο φόρουμ και δε βρήκα κάτι σχετικό, σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτό το θέμα για τα βιβλία GUIN SAGA από την Καόρου Κουριμότο.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη σειρά να αναφέρω οτι πρόκειται για, ίσως, τη μεγαλύτερη σειρά fantasy βιβλίων που έχουν βγει απο ένα συγγραφέα. Αρχικά το πλάνο ήταν για 100 βιβλία (!!) αλλά τελικά ολοκληρώθηκε στα 130 και αυτό για η συγγραφέας πέθανε το 2009. Τα βιβλία ξεκίνησαν να εκδίδονται απο το 1979 και τα τελευταία 5 τεύχη βγήκαν μετά το θάνατο της.

 

Η σειρά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στη Δύση αλλά στην Ιαπωνία, απο όπου και κατάγεται η συγγραφέας, θεωρούνται ως ένα απο τα σπουδιαότερα λογοτεχνικά δημιουργήματα. Εκτός απο τη σειρά GUIN SAGA, η Κουριμότο έχει γράψει και σε άλλα λογοτεχνικά είδη, φτάνοντας το σύνολο των βιβλίων της στα 400!!

 

Η σειρά τώρα αφορά έναν πολεμιστή (Guin) που ξυπνά έχοντας αμνησία αλλά και στη θέση του κεφαλιού του, το κεφάλι μιας λεοπάρδαλης (μάσκα αναφέρεται αρχικά αλλα δεν μπορεί να αφαιρεθεί λόγω, πιθανότατα, μιας κατάρας). Απο εκέι και πέρα ο Guin συναντά δύο δίδυμα αδέρφια (Rinda & Remus) που αποτελούν τους διαδόχους του βασιλείου Parros που έχει πλέον καταστραφει.

 

Στα Αγγλικά έχουν μεταφραστεί μόνο τα 5 πρώτα βιβλία που αποτελούν το λεγόμενο πρώτο Story Arc της σειράς. Έχοντας διαβάσει τα 3 πρώτα μέχρι στιγμής μπορώ να πω οτι ο κόσμος της Κουριμότο είναι πολύ πλούσιος σε χαρακτήρες, τοποθεσίες, κλπ καθώς και η πλοκή πολύ καλά δομημένη με πολλές ανατροπές.

 

Τα συγκεκριμένα βιβλία τα ανακάλυψα καθώς αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσης και για άλλους συγγραφείς (κυρίως Ιάπωνες) φαντασίας και κυρίως του Kentaro Miura που είναι ο δημιουργός της καλύτερης φάντασυ σειράς Ιαπωνικών Manga, του Berserk (αισίως στον 36ο τόμο) που εκδίδεται απο το 1997.

 

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με τη σειρά καθώς υπάρχει και η μεγάλη δυσκολία της γλώσσας αλλά έχει φανατικό κοινό και ίσως ξεκινήσει μια προσπάθεια στο ιντερνετ για μετάφραση (fan) και άλλων βιβλίων της σειράς.

 

Για όσους ασχολούνται, έχει βγεί και anime σειρά (ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο) με τα πρώτα τεύχη της σειράς αλλά έχει πολλές επεμβάσεις στην ιστορία και γενικά δεν είχε επιτυχία.

 

Για περισσότερες λεπτομέριες:

http://en.wikipedia....i/The_Guin_Saga

καθώς και ένα review του πρώτου βιβλίου στα αγγλικά (The Leopard Mask) : http://darkwolfsfant...rd-mask-by.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..