Jump to content

32ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας, Κατηγορία: Τρόμος, Θέμα: Αίμα


dagoncult
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και πάλι. Ήρθε η ώρα για το θέμα.

Λίγα λόγια; Χμ... ας πούμε ότι άλλους τους χωρίζει κι άλλους τους ενώνει. Ας πούμε ότι για άλλους συμβολίζει τον θάνατο και για κάποιους άλλους τη ζωή. Το καταλάβατε; Όχι; Εντάξει, πάμε για ένα τελευταίο τότε: Κάποιοι θέλουν να το βλέπουν να ρέει (στις ιστορίες τρόμου) με τους κουβάδες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν να αντικρίσουν ούτε σταγόνα.

 

Έχετε τρεις εβδομάδες για να ανεβάσετε την ιστορία σας (μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου 2013). Όσοι θέλετε να γράψετε, θυμηθείτε:

''Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μέλος του φόρουμ (εκτός από τον διοργανωτή του διαγωνισμού και τον βοηθό), που στο διάστημα ανάμεσα στον προηγούμενο και τον επικείμενο διαγωνισμό έχει κάνει τουλάχιστον 3 κριτικές (δείτε ανάλογο post) των 100 λέξεων σε οποιεσδήποτε ιστορίες εκτός αυτές του τελευταίου διαγωνισμού. Ο εκάστοτε συμμετέχων θα είναι υπεύθυνος να επιδείξει τις κριτικές του στον διοργανωτή, για να μπορέσει να πάρει μέρος η ιστορία του.''

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τους κανονισμούς των διαγωνισμών.

 

Σχετικά με τις κριτικές (τόσο για τις τρεις που πρέπει να κάνουν οι συγγραφείς, όσο και γι' αυτές των μελών στις ιστορίες του διαγωνισμού) θα ήθελα να επαναλάβω μόνο αυτό:

Βοηθήστε με τα σχόλιά σας τους συγγραφείς να βελτιωθούν.

 

Το θέμα του (32ου) Διαγωνισμού Σύντομης Ιστορίας Τρόμου είναι το

 

 

 

 

 

 

ΑΙΜΑ

 

 

 

 

 

ΥΓ: Σ' αυτόν τον διαγωνισμό, η θέση του βοηθού για την καταμέτρηση των ψήφων ανήκει σε έναν από εσάς (όχι τους συγγραφείς). Την παίρνει όποιος δηλώσει πρώτος (σ' αυτό το νήμα) ότι την θέλει.

 

Για την ψηφοφορία

Ψηφίζετε μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου.

Οι ψήφοι θα στέλνονται στον dagoncult με κοινοποίηση στην Tiessa.

 

Το αρχικό post σε spoiler

 

 

Καλησπέρα σας.

Κι όμως, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Το πιστεύετε; Εγώ πάντως όχι. Περνάει γρήγορα ο καιρός. Περνάει τόσο γρήγορα, που μερικές φορές σκέφτομαι αν άραγε μας έχει μείνει αρκετός χρόνος. Όπως και να 'χει, ο ένας χρόνος πέρασε κι η νύχτα εκεί έξω έχει απλώσει τα φτερά της από πάνω μας. Νομίζω πως γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό. Είναι ώρα να σηκωθούμε για μιαν ακόμα φορά, να βγούμε από τις κρύπτες και τα λαγούμια μας και να σταθούμε κάτω από το φως του φεγγαριού, για να διηγηθούμε τις δικές μας σκοτεινές ιστορίες. Ο νέος διαγωνισμός σύντομης ιστορίας τρόμου πλησιάζει.

Ξέρω... ξέρω... περιμένατε υπομονετικά ώσπου να έρθει η ώρα για την καθιερωμένη μας μαύρη γιορτή. Και πραγματικά, θέλετε όσο τίποτα άλλο να το γιορτάσετε, έτσι δεν είναι; Έτσι πρέπει να είναι, γιατί εκεί πίσω, μέσα στην κρεβατοκάμαρα, νομίζω ότι μόλις άκουσα έναν ήχο σαν σύρσιμο. Είμαι μόνος μου στο σπίτι, οπότε θα πρέπει να υποθέσω ότι το ξόρκι πέτυχε. Ήδη, αρχίζετε να σκέφτεστε περίεργα, άσχημα πράγματα. Σας νιώθω. Έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε εφιαλτικές εικόνες. Τα γρανάζια αρχίζουν να κινούνται εκεί κάτω, μέσα στη λάσπη και τη σκουριά. Όμως εγώ τα ακούω στο μυαλό μου, όπως άκουσα προηγουμένως κι εκείνο το σύρσιμο στην κρεβατοκάμαρα – γιατί, αν και δεν είμαι κανένα μικρό παιδί για να πάω στην κρεβατοκάμαρα και να δω, ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι εκείνος ο ήχος ήταν μονάχα μέσα στο κεφάλι μου.

Η πρόκληση είναι η ίδια. Πάντα η ίδια. Θέλουμε να νιώσουμε τις τρίχες στον σβέρκο μας να σηκώνονται. Θέλουμε να νιώσουμε το στομάχι μας να σφίγγεται. Θέλουμε να αρπαχτούμε στα νύχια του τρόμου, απολαμβάνοντας τη φρίκη και την ανατριχίλα ως το τέλος της διαδρομής. Αλλά ξέρετε τι; Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί η βοήθειά σας. Από μεριάς σας, γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε κι αυτό είναι να γράψετε τις πιο τρομακτικές ιστορίες που μπορείτε. Νομίζετε ότι θα τα καταφέρετε; Πώς; Πώς είπατε; Είσαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε; Ε, λοιπόν, ξέρετε κάτι; Κι εγώ είμαι σίγουρος, γιατί μόλις άκουσα άλλον ένα συρτό ήχο εκεί πίσω.

Οι κανόνες για να λάβετε μέρος είναι απλοί. Πολλοί γνωρίζετε τους περισσότερους, αλλά ας επαναλάβουμε μερικούς στα γρήγορα:

Από την ημέρα ανακοίνωσης του θέματος, έχετε τρεις εβδομάδες για να ανεβάσετε την ιστορία σας κι έπειτα άλλες τρεις για να διαβάσετε και να ψηφίσετε.

Για το είδος των διηγημάτων: Γράψτε υπερφυσικό τρόμο.

Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες στα ελληνικά και το μέγεθός τους δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από 500 και μεγαλύτερο από 3000 λέξεις.

Οι αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν ας το κάνουν με κόσμιο τρόπο.

Οι συγγραφείς παρακαλούνται να μην απαντούν στα σχόλια των αναγνωστών, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε μέλος του φόρουμ με περισσότερα από 50 posts.

Όποιοι αποφασίσουν να ψηφίσουν, καλό θα ήταν να περάσουν από τα τόπικ των ιστοριών και να αφήσουν εκεί τα ευγενικά τους σχόλια. Αγαπητοί αναγνώστες, πείτε στους συγγραφείς τη γνώμη σας για τις ιστορίες τους. Βοηθήστε τους να γίνουν καλύτεροι με τα σχόλιά σας.

Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς, εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

 

Και τώρα κάτι ειδικά για τους συγγραφείς. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις ιστορίες σας, θα πρέπει πρώτα εσείς να απολαύσετε τρεις από τις ιστορίες που υπάρχουν στις βιβλιοθήκες του φόρουμ. Παρακαλούνται, λοιπόν, όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, να δώσουν πρώτα τα πολύτιμα σχόλιά τους για τρεις ιστορίες (της δικής τους φυσικά επιλογής) από τις βιβλιοθήκες. Αγαπητοί συγγραφείς, πείτε τη γνώμη σας στους άλλους συγγραφείς για τις ιστορίες τους. Βοηθήστε τους να βελτιωθούν με τα σχόλιά σας.

Κάτι ακόμα για τους συγγραφείς: Παρακαλείστε πολύ, όταν έρθει η ώρα να ανεβάσετε την ιστορία σας, στείλτε κι ένα pm στον διοργανωτή του εκάστοτε διαγωνισμού (φέτος αυτός είμαι εγώ, για τούτον τον διαγωνισμό) με λινκ για τα σχόλιά σας στις τρεις ιστορίες.

 

Τελειώνω με μια θερμή παράκληση προς τους αναγνώστες, αλλά ειδικά προς τους συγγραφείς που πρέπει να σχολιάσουν τις τρεις ιστορίες για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. Βοηθήστε με τα σχόλιά σας, κάντε τα να μετράνε. Μην πετάξετε στους συγγραφείς τριάντα λέξεις κι αυτό είναι όλο. Βοηθήστε τους να βελτιωθούν. Όσο περισσότερα και αναλυτικότερα τα σχόλιά σας, τόσο το καλύτερο. Το ξέρετε ότι θα τους δώσετε χαρά με λίγα παραπάνω σχόλια, όπως ξέρετε ότι θα χαρείτε κι εσείς όταν θα δείτε αναλυτικότερα σχόλια για την δική σας ιστορία που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Τα σχόλια είναι πολύτιμα για τους συγγραφείς. Βοηθήστε τους.

 

Και τώρα αρκετά με τους κανονισμούς. Σταματάω εδώ. Καταλαβαίνω ότι σας κούρασα, γιατί εκείνος ο παράξενος, συρτός ήχος από την κρεβατοκάμαρα ξανακούστηκε πριν από λίγο και φοβάμαι πως αυτήν τη φορά ακούστηκε από το άνοιγμα της πόρτας, πίσω από την πλάτη μου. Όμως δεν πρόκειται να γυρίσω και να δω. Εξάλλου, έχω ακόμα δυο τελευταία πραγματάκια που θέλω να σας πω. Το πρώτο είναι ότι ο νικητής του φετινού διαγωνισμού θα κερδίσει τρία βιβλία τρόμου, ένα από τα οποία είναι το Camera Obscura, του φίλτατου Σταμάτη Λαδικού (adicto), στην παρουσίαση του οποίου είχα τη χαρά να βρεθώ πριν λίγες ημέρες. Τα άλλα δύο βιβλία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πάμε και στο τελευταίο για το οποίο θέλω σας μιλήσω, κι αυτό δεν είναι άλλο από το θέμα του διαγωνισμού.

Προσωπικά, θα το χαρακτήριζα κλασικό. Ξέρετε πώς το βρήκα; Έκλεισα τα μάτια μου και σκέφτηκα: Τρόμος. Η επόμενη λέξη που ξεπήδησε στο μυαλό μου ήταν το θέμα. Πώς; Κάνατε κι εσείς το ίδιο μόλις τώρα; Τι είπατε; Σας ήρθε κι εσάς μία λέξη στο μυαλό; Χμ... λέτε να το βρήκατε; Μπορεί και όχι... όμως πιστέψτε με, είναι πολύ πιθανό να το βρήκατε.

 

Αυτά για την ώρα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Λίγες ημέρες έμειναν ακόμα μέχρι την ανακοίνωση του θέματος. Κι έπειτα η μικρή μας γιορτή μπορεί να ξεκινήσει...

Και τώρα θα σας αφήσω στις σκέψεις σας, θα σας αφήσω να σκεφτείτε τις ιστορίες σας. Ελπίζω να είναι μαύρες και τρομακτικές.

 

Οι ιστορίες του διαγωνισμού, με σειρά συμμετοχής:

Η δραπέτης των δύο κολάσεων - Neschreimax

Το αίμα που έσωσε τον κόσμο - Ο Γιος της Μάγισσας

Το πρωτότοκο αιμοβόρο - alien666

Χαμένη πόλη - Ροη

Κοκκινοβαμμένος Κόσμος - Deus Misereatur

Βαπτισμένο στο αίμα - John82

Voodoo - abuno

Οι ανάσες των λύκων - northerain

Ιός - Mesmer

Βήματα κάτω από την πόλη - Eugenia Rose

Edited by Mesmer
 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Άντε, με το καλό να δούμε και το θέμα.

Για το σχολιασμό των τριών ιστοριών που πρέπει να έχει κάνει κάθε ένας που συμμετέχει στον διαγωνισμό, ποιο ακριβώς είναι το χρονικό όριο; Ο τελευταίος μήνας π.χ; Ή από τώρα έως και το ανέβασμα της ιστορίας;

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε.

Εμείς οι δύο; Καλοκαίρι ήταν θαρρώ. :p

 

Όπως και να 'χει, ο ένας χρόνος πέρασε κι η νύχτα εκεί έξω έχει απλώσει τα φτερά της από πάνω μας. Νομίζω πως γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό.

Winter is coming... :paladin:

 

Έτσι πρέπει να είναι, γιατί εκεί πίσω, μέσα στην κρεβατοκάμαρα, νομίζω ότι μόλις άκουσα έναν ήχο σαν σύρσιμο. Είμαι μόνος μου στο σπίτι, οπότε θα πρέπει να υποθέσω ότι το ξόρκι πέτυχε. Όμως εγώ τα ακούω στο μυαλό μου, όπως άκουσα προηγουμένως κι εκείνο το σύρσιμο στην κρεβατοκάμαρα – γιατί, αν και δεν είμαι κανένα μικρό παιδί για να πάω στην κρεβατοκάμαρα και να δω, ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι εκείνος ο ήχος ήταν μονάχα μέσα στο κεφάλι μου.

Or is it ? :mf_sherlock:

 

γιατί μόλις άκουσα άλλον ένα συρτό ήχο εκεί πίσω.
Dagon φύγε από το σπίτι!!! :cold:

 

Σταματάω εδώ. Καταλαβαίνω ότι σας κούρασα, γιατί εκείνος ο παράξενος, συρτός ήχος από την κρεβατοκάμαρα ξανακούστηκε πριν από λίγο και φοβάμαι πως αυτήν τη φορά ακούστηκε από το άνοιγμα της πόρτας, πίσω από την πλάτη μου.

 

Χμμμμ, too late. Νομίζω πως ξεμείναμε από διοργανωτή κυρίες και κύριοι. Επόμενος. Nihilioooooo! :8):

 

Έκλεισα τα μάτια μου και σκέφτηκα: Τρόμος. Η επόμενη λέξη που ξεπήδησε στο μυαλό μου ήταν το θέμα. Πώς; Κάνατε κι εσείς το ίδιο μόλις τώρα; Τι είπατε; Σας ήρθε κι εσάς μία λέξη στο μυαλό;

 

Dagon? Τι; Δεν είναι λέξη; :devil2:

Link to comment
Share on other sites

:lazy:

 

Στο ποστ της στο τόπικ του Δάγωνος, η Dead End ονειρεύεται και περιμένει.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Άντε, με το καλό να δούμε και το θέμα.

Για το σχολιασμό των τριών ιστοριών που πρέπει να έχει κάνει κάθε ένας που συμμετέχει στον διαγωνισμό, ποιο ακριβώς είναι το χρονικό όριο; Ο τελευταίος μήνας π.χ; Ή από τώρα έως και το ανέβασμα της ιστορίας;

 

Από το τέλος του προηγούμενου διαγωνισμού, ως και το ανέβασμα της ιστορίας.

 

:lazy:

 

Στο ποστ της στο τόπικ του Δάγωνος, η Dead End ονειρεύεται και περιμένει.

 

Πολύ φοβάμαι ότι την πήρε ο ύπνος κάτω από το σεντόνι :) :)

Link to comment
Share on other sites

:lazy:

 

Στο ποστ της στο τόπικ του Δάγωνος, η Dead End ονειρεύεται και περιμένει.

 

σσσσσ!

Link to comment
Share on other sites

Τι ωραία παρουσίαση είναι αυτη! :dancing4dh: Μόνο το sountrack λείπει!

 

Χαίρομαι που πληρώ τις προδιαγραφές για να συμμετέχω (ελπίζω να μου το επιτρέψουν και τα τρεχάματα).

 

Εχω κάποιες απορίες:

Η έναρξη είναι τώρα ή στις 17; Επίσης υπάρχει αντίστοιχος διαγωνισμός για μεγαλύτερου μεγέθους ιστορίες; (π.χ. 3000 - 10.000 λέξεων). Πολύ θα ήθελα να καθιερωθεί και κάτι τέτοιο.

 

Για το θέμα, είναι νομίζω περιοριστικό στον τρόμο, γι αυτο και δεν προτείνω τίποτα. Αν π.χ. το θέμα είναι τα ζόμπι και γράψουμε όλοι για ζόμπι, κάπου χάνεται η μαγεία. Οσο πιο ελεύθερο τόσο πιο καλά...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο διαγωνισμός είναι θεματικός. :Ρ Βάση ορισμού, έχει θέμα. :Ρ Αλλά υπάρχουν κι άλλα είδη που μπορείς να διαγωνιστείς, αν βρεις ότι το θέμα σε περιορίζει, το φόρουμ έχει έναν σκασμό παιχνίδια! :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η έναρξη είναι τώρα ή στις 17; Επίσης υπάρχει αντίστοιχος διαγωνισμός για μεγαλύτερου μεγέθους ιστορίες; (π.χ. 3000 - 10.000 λέξεων).

 

Στις 17, όταν θα δοθεί και το θέμα.

Το καλοκαίρι έπαιξαν οι Τερατογράφοι

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Count me in. Μετα απο αρκετα μακρα αποχη απο το sff, λεω να επιστρεψε σε αυτο το διαγωνισμο για να ξεσκουριασω :) Ελπιζω και το θεμα να μην με απογοητεψει :) Καλως, σας ξαναβρηκα.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι τρεις κριτικές θα πρέπει να έχουν γίνει εντός του 2012;

Και τι ακριβώς ονομάζουμε 'κριτική'; Πριν λίγες ημέρες διάβασα ένα διήγημα του khar και έγραψα δυο λόγια. Αυτό το λέμε 'κριτική';

Link to comment
Share on other sites

3. Συμμετοχές: Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μέλος του φόρουμ (εκτός από τον διοργανωτή του διαγωνισμού και τον βοηθό), που στο διάστημα ανάμεσα στον προηγούμενο και τον επικείμενο διαγωνισμό έχει κάνει τουλάχιστον 3 κριτικές των 100 λέξεων σε οποιεσδήποτε ιστορίες εκτός αυτές του τελευταίου διαγωνισμού. Ο εκάστοτε συμμετέχων θα είναι υπεύθυνος να επιδείξει τις κριτικές του στον διοργανωτή, για να μπορέσει να πάρει μέρος η ιστορία του.

 

Εδώ τα λέει αναλυτικά, παιδιά: http://community.sff.gr/topic/13125-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD/

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όριο λέξεων στις κριτικές;; :shock:

Είστε σίγουροι γι αυτό τον κανόνα ρε παιδιά; Μήπως παραπάει;

Link to comment
Share on other sites

Αν πεις να σχολιάσεις κάποια ιστορία, το μίνιμουμ των 100 λέξεων θα φύγει χωρίς καν να το καταλάβεις.

παλιό rule of thumb:

1)πες τι πιστεύεις ότι ήθελε να πετύχει ο συγγραφέας,

2) τι δούλεψε για σένα

3)τι θα μπορούσε να λειτουργήσει, πιστεύεις, καλύτερα, με βάση αυτό που ήθελε να πετύχει

4) οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

Αν πεις να σχολιάσεις κάποια ιστορία, το μίνιμουμ των 100 λέξεων θα φύγει χωρίς καν να το καταλάβεις.

 

 

Τότε προς τι το όριο; Τι εξυπηρετεί;

 

Οι τελευταίες κριτικές που έκανα στον διαγωνισμό ε/φ συνήθως δεν ξεπερνούν τις 100 λέξεις. Αυτό τις κάνει να μην είναι κριτικές;

Διάβασα και τις κριτικές του mman και άλλων για διηγήματα βιβλίων (π.χ. Camera Obscura) και ούτε αυτές ξεπερνάνε τις 100 λέξεις.

Τι εμποδίζει λοιπόν μια λακωνική κριτική να είναι ολοκληρωμένη και να περνάει τα μηνύματα που θέλει;

Και στο φινάλε ίσως κάποιοι να μην κάνουμε για κριτικοί, απλά να θέλουμε να γράφουμε ένα σχόλιο ή κάποιες εντυπώσεις. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό συγγραφής;

Edited by abuno
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πεις να σχολιάσεις κάποια ιστορία, το μίνιμουμ των 100 λέξεων θα φύγει χωρίς καν να το καταλάβεις.

 

 

Τότε προς τι το όριο; Τι εξυπηρετεί;

 

Οι τελευταίες κριτικές που έκανα στον διαγωνισμό ε/φ συνήθως δεν ξεπερνούν τις 100 λέξεις. Αυτό τις κάνει να μην είναι κριτικές;

Διάβασα και τις κριτικές του mman και άλλων για διηγήματα βιβλίων (π.χ. Camera Obscura) και ούτε αυτές ξεπερνάνε τις 100 λέξεις.

Τι εμποδίζει λοιπόν μια λακωνική κριτική να είναι ολοκληρωμένη και να περνάει τα μηνύματα που θέλει;

Και στο φινάλε ίσως κάποιοι να μην κάνουμε για κριτικοί, απλά να θέλουμε να γράφουμε ένα σχόλιο ή κάποιες εντυπώσεις. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό συγγραφής;

Προς απάντησή σου:

 1. Απαραίτητος όρος συμμετοχής είναι να συμμετέχεις ενεργά στις βιβλιοθήκες. Ο όρος για τις τρεις κριτικές είναι, ας πούμε, πειστήριο ότι συμμετέχεις και ότι διαβάζεις ιστορίες.
 2. Το όριο λέξεων υπάρχει για να αποφύγουμε περιπτώσεις όπου ο σχολιαστής γράφει σε 3 τυχαίες ιστορίες "Ήταν πολύ καλό, μου άρεσε, πάντα τέτοια" μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Link to comment
Share on other sites

 1. Το όριο λέξεων υπάρχει για να αποφύγουμε περιπτώσεις όπου ο σχολιαστής γράφει σε 3 τυχαίες ιστορίες "Ήταν πολύ καλό, μου άρεσε, πάντα τέτοια" μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

 

Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν μπορεί κάποιος να αναπτύξει το ''Ήταν πολύ καλό, μου άρεσε, πάντα τετοια'' σε 100 λέξεις; Όλη η ουσία της πρότασής σου Μιχάλη, νομίζω κρύβεται σε αυτό το ''ας πούμε''. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Φοβάμαι μη στο τέλος καταντήσει διαγωνισμός κριτικής και όχι συγγραφής...

Edited by abuno
Link to comment
Share on other sites

 1. Το όριο λέξεων υπάρχει για να αποφύγουμε περιπτώσεις όπου ο σχολιαστής γράφει σε 3 τυχαίες ιστορίες "Ήταν πολύ καλό, μου άρεσε, πάντα τέτοια" μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

 

Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν μπορεί κάποιος να αναπτύξει το ''Ήταν πολύ καλό, μου άρεσε, πάντα τετοια'' σε 100 λέξεις; Όλη η ουσία της πρότασής σου Μιχάλη, νομίζω κρύβεται σε αυτό το ''ας πούμε''. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Φοβάμαι μη στο τέλος καταντήσει διαγωνισμός κριτικής και όχι συγγραφής...

Εννοεί, ρε συ, να μην ξεπετάξεις την υποχρέωση να κάνεις κριτική γράφοντας απλώς μια τέτοια φράση, που θα μπορούσε να τη γράψει οποιοσδήποτε χωρίς να έχει καν διαβάσει το διήγημα για το οποίο τη γράφει. Και επίσης ότι, για να έχει νόημα μια κριτική, θα πρέπει να λέει κάτι χρήσιμο στον συγγραφέα για να βελτιώσει το διήγημα. Κάνε εσύ τρεις τέτοιες κριτικές, με ζουμί και όχι απλώς "καλό, μου άρεσε", και ας είναι και μικρότερες από 100 λέξεις.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθήσω να συμμετάσχω και εγώ αν μπορέσω. Ελπίζω να έχω κάποια ιδέα που να κολλά με το θέμα. Δεν έχω γράψει ποτέ τρόμο οπότε θέλω να δω πως θα μου βγει.

 

Για το όριο στο σχολιασμό θα συμφωνήσω με τη wordsmith και τους υπόλοιπους, καλύτερα ένα κάποιο όριο παρά μια γενική πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε εσύ τρεις τέτοιες κριτικές, με ζουμί και όχι απλώς "καλό, μου άρεσε", και ας είναι και μικρότερες από 100 λέξεις.

 

Χαίρομαι που το διευκρίνισες. Λογικά το ίδιο ισχύει για όλους. :good:

Link to comment
Share on other sites

ΣυνΤρομίτες-ΣυνΤρομίτισσες,

 

όπως ξέρετε ο Δάγωνας έχει τάξει 2 βιβλία δώρο στον νικητή του διαγωνισμού. Κάντε τα 3, γιατί ο Άγιος Βασίλης φέτος φοράει μαύρα (και η βιβλιοθήκη μου θα πάθει ρήξη χιαστών αν δεν ξαλαφρώσει λίγο)...

 

http://www.amazon.com/Vampire-Archives-Complete-Published-Vintage/dp/0307473899

 

Με ιστορίες των:

 

Clive Barker, Harlan Ellison, Stephen King, Ann Rice, Dan Simmons, Richard Lymon, Ray Bradburry, Robert Bloch, Brian Lumpley, Roger Zelazny αλλά και των κλασσικών Goethe, Lord Byron, Poe, M.R James, H.P Lovecraft, Ambrose Bierce, Fritz Leiber, Charles Beaumont, Bram Stoker, Algernon Blackwood και πολλους ακόμη. Preface by Neil Gaiman.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και πάλι. Ήρθε η ώρα για το θέμα.

Λίγα λόγια; Χμ... ας πούμε ότι άλλους τους χωρίζει κι άλλους τους ενώνει. Ας πούμε ότι για άλλους συμβολίζει τον θάνατο και για κάποιους άλλους τη ζωή. Το καταλάβατε; Όχι; Εντάξει, πάμε για ένα τελευταίο τότε: Κάποιοι θέλουν να το βλέπουν να ρέει (στις ιστορίες τρόμου) με τους κουβάδες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν να αντικρίσουν ούτε σταγόνα.

 

Έχετε τρεις εβδομάδες για να ανεβάσετε την ιστορία σας (μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου 2013). Όσοι θέλετε να γράψετε, θυμηθείτε:

''Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μέλος του φόρουμ (εκτός από τον διοργανωτή του διαγωνισμού και τον βοηθό), που στο διάστημα ανάμεσα στον προηγούμενο και τον επικείμενο διαγωνισμό έχει κάνει τουλάχιστον 3 κριτικές (δείτε ανάλογο post) των 100 λέξεων σε οποιεσδήποτε ιστορίες εκτός αυτές του τελευταίου διαγωνισμού. Ο εκάστοτε συμμετέχων θα είναι υπεύθυνος να επιδείξει τις κριτικές του στον διοργανωτή, για να μπορέσει να πάρει μέρος η ιστορία του.''

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τους κανονισμούς των διαγωνισμών.

 

Σχετικά με τις κριτικές (τόσο για τις τρεις που πρέπει να κάνουν οι συγγραφείς, όσο και γι' αυτές των μελών στις ιστορίες του διαγωνισμού) θα ήθελα να επαναλάβω μόνο αυτό:

Βοηθήστε με τα σχόλιά σας τους συγγραφείς να βελτιωθούν.

 

Το θέμα του (32ου) Διαγωνισμού Σύντομης Ιστορίας Τρόμου είναι το

 

 

 

 

 

 

ΑΙΜΑ

 

 

 

 

 

ΥΓ: Σ' αυτόν τον διαγωνισμό, η θέση του βοηθού για την καταμέτρηση των ψήφων ανήκει σε έναν από εσάς (όχι τους συγγραφείς). Την παίρνει όποιος δηλώσει πρώτος (σ' αυτό το νήμα) ότι την θέλει.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..