Jump to content

V: The Series (1984-1985)


takisdk
 Share

Recommended Posts

affiche-1.jpg

Created by
Kenneth Johnson
Directed by
Richard T. Heffron
Starring
Marc Singer
Faye Grant
Jane Badler
Andrew Prine
Richard Herd
Michael Durrell
Michael Ironside
David Packer
Peter Nelson
Blair Tefkin
Robert Englund
Michael Wright
Sandy Simpson
Denise Galik
Thomas Hill
Composer
Joseph Conlan
Barry De Vorzon
Dennis McCarthy
No. of seasons 1
No. of episodes 19
Running time 47 minutes
Broadcast
Original channel NBC
Original run October 26, 1984 – March 22, 1985

Eχουν ήδη περάσει μερικά χρόνια από τότε που τα πενήντα τεράστια διαστημόπλοια σε σχήμα ιπτάμενων δίσκων εμφανίστηκαν πάνω από τη Γη και προσπάθησαν να καταλάβουν την ανθρωπότητα. Οι εξωγήινοι εμφανισιακά έμοιαζαν ακριβώς ίδιοι με τους ανθρώπους όμως κάτω από την ψεύτικη σάρκα κρύβονταν τερατόμορφες τεράστιες σαύρες με μια ατέλειωτη πείνα για εξουσία και την απομύζηση των φυσικών πόρων της Γης. Ομως η αντίσταση που δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη του πλανήτη κατάφερε εντέλει να εκδιώξει τους Επισκέπτες δημιουργώντας μια Κόκκινη Σκόνη που κατέστησε την ατμόσφαιρα της Γης δηλητηριώδη για τους Εξωγήινους. Ο δημοσιογράφος Michael Donovan (Marc Singer) όμως αρχίζει και πιστεύει πως όλα δεν είναι όπως φαίνονται...

Το V είναι μια φοβερή τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που ξεκίνησε αρχικά σαν μίνι σειρά 2 επεισοδίων στην αμερικάνικη τηλεόραση το 1983. Ηταν τέτοια η επιτυχία της που την ακολούθησε άλλη μια μίνι σειρά, το V: The Final Battle το 1984, έπειτα μια κανονική τηλεοπτική σειρά 19 επεισοδίων και 25 χρόνια αργότερα μια ακόμα νέα σειρά διασκευή της ιστορίας. Η έμπνευση για αυτό το sci-fi διαμαντάκι ήταν του μεγάλου Kenneth Johnson που αργότερα θα μας πρόσφερε και το Alien Nation. Bασίζεται στο αντιφασιστικό μυθιστόρημα It Can't Happen Here που έγραψε ο Sinclair Lewis το 1935 αλλάζοντας τους Ναζί σε Εξωγήινους και φέρνοντας την ιστορία στη σύγχρονη εποχή. Επίσης μοιάζει πολύ και με το διήγημα To Serve Man του Demon Knight που αργότερα έγινε και επεισόδιο στη The Twilight Zone. Δυστυχώς κατά την διάρκεια της παραγωγής του Final Battle ο Kenneth Johnson ήρθε σε σύγκρουση με το κανάλι για την πορεία της ιστορίας με αποτέλεσμα να απολυθεί πριν ολοκληρώσει ενώ το budget μειώθηκε δραματικά, γεγονός που δεν άλλαξε και πολύ έπειτα με την κανονική σειρά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως το αποτέλεσμα δεν είναι εξαιρετικό, απλώς θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Μιλάμε για μια φοβερή σειρά με αρκετά καλά ειδικά εφέ για την εποχή, πολύ καλό σενάριο (αν και στην πορεία των επεισοδίων άρχισε να φθίνει) και παραλληλισμούς με τον ναζισμό, ενδιαφέρουσες ερμηνείες και γυναίκες που έμειναν στην ιστορία όπως η sexy θεά-αρχηγίνα των εξωγήινων Jane Badler που αφού κατασπάράξει όλα τα ποντίκια του σκάφους τώρα θέλει να γευτεί ανθρώπινη σάρκα. Ενα χαρακτηριστικό ρόλο έχει ο φίλος μας Robert Englund χωρίς την μάσκα του Freddy Krueger καθώς και ο γνωστός μπιμουβάς τους είδους Michael Ironside. Φυσικά όλα τα λεφτά είναι ο πρωταγωνιστής Marc Singer και όλες οι περιπέτειες που συνεχώς μπλέκει. Πρόκειται για μία σειρά που αρχικά έδειξε πως η σκεπτόμενη επιστημονική φαντασία χωρίς πολλές εκρήξεις και μάχες στο διάστημα μπορεί να φέρει ακροαματικότητες και άνοιξε τον δρόμο για άλλες του είδους. Στην πορεία βέβαια ήρθε και αυτή στα ίσια της και η τηλεοπτική σειρά των 19 επεισοδίων έδωσε περισσότερη βάση στη δράση και στις περιπέτειες των ηρώων.

94252410.jpg25491894.jpg53802398.jpg  42282167.jpg74437116.jpg99851759.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Kenneth Johnson υπογράφει τις καλύτερες σειρές των 70s και 80s "The Incredible Hulk", "Bionic Woman", "Alien Nation", "V".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to V: The Series (1984-1985)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..