Drake Ramore 393 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 (edited) Σε αυτόν τον διαγωνισμό θέλουμε να κάνετε βουτιά στα αβαθή πελάγη του μυαλού και να ανασύρετε μνήμες και θύμησες. Να μας πείτε για αναμνήσεις τρομερές, αληθινές ή μόνο στην φαντασία των πρωταγωνιστών. Μνήμες από το παρελθόν ή και από…το μέλλον. Μνήμες που έμελλε να μείνουν κρυμμένες για πάντα ή να ενεργοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή. Θέλουμε να θυμηθείτε ακόμη και αυτά που πρέπει να μείνουν ξεχασμένα… Το θέμα του 6ου διαγωνισμού ποίησης είναι Μνήμη/Ανάμνηση. Οι κανόνες είναι γνωστοί και έχετε ακριβώς 2 εβδομάδες (ίσως και καμιά ελαφριά παράταση αν χρειαστεί) για να υποβάλετε το έργο σας. Στην διοργάνωση του διαγωνισμού θα βοηθήσει εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας ο αγαπητός Mesmer. Τα ποιήματα του διαγωνισμού, με σειρά συμμετοχής: Ωδή στη χαμένη Γη - Andkand Ασημένια δάκρυα κι αναμνήσεις χρυσάφι - Lady Nina Φύλλο, το σαθρό - niceguy0973 Ψευδαισθήσεις - Myyst Συναλλαγή - KELAINO Edited November 10, 2013 by Mesmer Ενημέρωση αρχικού post 3 Quote Link to post Share on other sites
Lady Nina 952 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Μαντεψιές μπορούμε να λέμε ή δεν κάνει; Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Να λέτε ελεύθερα. Για τι να μην κάνει; Quote Link to post Share on other sites
Lady Nina 952 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Μες στο κουτί του θησαυρού, αυτό που θ`αντικρύσεις δε θα`ναι πλούτη και χρυσός, μα θα`ναι... αναμνήσεις! 3 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Αλλες 2 μέρες για να μάθεις αν έπεσες μέσα... Quote Link to post Share on other sites
Πυθαρίων 115 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Τίτλος μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου; 2 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Αααα...δεν ξέρω...μπορεί! Quote Link to post Share on other sites
laas7 168 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Εγω ειμαι σιγουρη πως θα εχει να κανει... με τρομο; 1 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Χμμμ...λες να χτύπησες διάνα;Να περιμένεις κι εσύ 2 μέρες για να μάθεις! Quote Link to post Share on other sites
Διγέλαδος 874 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Τάφος 1 Quote Link to post Share on other sites
Nostalgist 63 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 για κάτι σχετικό με την ανθρώπινη φυση μου βγάζει αλλά παίζει να λέω και μπούρδες αναμένουμε 1 Quote Link to post Share on other sites
laas7 168 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) Χμμμ...λες να χτύπησες διάνα; Να περιμένεις κι εσύ 2 μέρες για να μάθεις! Λες να μου παει το ψαρεμα; χεχεχε Edited October 24, 2013 by laas7 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Λίγες ώρες έμειναν για το θέμα... Φαντάζομαι ότι όσοι είστε σίγουροι ότι το βρήκατε, έχετε ήδη αρχίσει να γράφετε, ε; Quote Link to post Share on other sites
Lady Nina 952 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Προσωπικά δεν έχω αρχίσει να γράφω, αλλά έχω αναπτύξει δυο ιδέες πάνω στο υποθετικό θέμα. Για να δούμε, θα αποδειχθεί κάποιος απ`όλους σωστός; Το θέμα τι ώρα θα το μάθουμεεε;; Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Όπως γράφω στο πρώτο ποστ, μόλις σημάνουν μεσάνυχτα θα έχετε το θέμα! Μια ωρίτσα και κάτι ψιλά έμειναν... Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Συγνώμη για την καθυστέρηση. Πάμε λοιπόν: Σε αυτόν τον διαγωνισμό θέλουμε να κάνετε βουτιά στα αβαθή πελάγη του μυαλού και να ανασύρετε μνήμες και θύμησες. Να μας πείτε για αναμνήσεις τρομερές, αληθινές ή μόνο στην φαντασία των πρωταγωνιστών. Μνήμες από το παρελθόν ή και από…το μέλλον. Μνήμες που έμελλε να μείνουν κρυμμένες για πάντα ή να ενεργοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή. Θέλουμε να θυμηθείτε ακόμη και αυτά που πρέπει να μείνουν ξεχασμένα… Το θέμα του 6ου διαγωνισμού ποίησης είναι Μνήμη/Ανάμνηση. Οι κανόνες είναι γνωστοί και έχετε ακριβώς 2 εβδομάδες (ίσως και καμιά ελαφριά παράταση αν χρειαστεί) για να υποβάλετε το έργο σας. Στην διοργάνωση του διαγωνισμού θα βοηθήσει εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας ο αγαπητός Mesmer. Παρακαλώ να μεταφερθεί το παρόν στο αρχικό ποστ για να ξεκινήσει επίσημα και η διαδικασία. 1 Quote Link to post Share on other sites
Lady Nina 952 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Κανένα δωράκι για τον Πυθαρίωνα κι εμένα, που βρήκαμε το θέμα, δεν έχει; 1 Quote Link to post Share on other sites
laas7 168 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Α... Ωραιο θεμα! 1 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 Κανένα δωράκι για τον Πυθαρίωνα κι εμένα, που βρήκαμε το θέμα, δεν έχει; Πως δεν έχει; Είχατε το θέμα 2 μέρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους! Υπάρχει καλύτερο δώρο; Quote Link to post Share on other sites
Πυθαρίων 115 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 @ Lady Nina: Κανένα δωράκι για τον Πυθαρίωνα κι εμένα, που βρήκαμε το θέμα, δεν έχει; Οχι, Έλενα, εγώ δεν το βρήκα. Δεν θα επαναλάμβανα τη δική σου μαντεψιά, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει και το like γι αυτόν τον σκοπό. Εκτός από τις Μικρές Αναμνήσεις, φυσικά, ο Σαραμάγκου έχει γράψει και άλλα που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τις λέξεις- tips στην εικόνα που έδωσε ο Drake. Και βέβαια η απάντησή μου έχει το πλεονέκτημα να διεκδικεί όλες τις εκδοχές, εφ' όσον συμφωνήσουμε πως το αινιγματικό και πονηρό αυτό τρυκ είναι θεμιτό, ότι συνυπάρχει με την απαραίτητη δόση χιούμορ, και ότι δεν είναι απλά εξυπνακίστικο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν στην αρχική πρόθεσή μου (δηλώνω αθώος), ούτε ήμουν επαρκώς ευφυής, για να δώσω μια απάντηση σε τέτοιο επίπεδο. Πήρα όμως ιδέα για την επόμενη μαντεψιά: Θα ρισκάρω μια απάντηση για μια λέξη που θα περιέχεται στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας (και φαντάσου ήττα, αν το θέμα είναι μια ξενόγλωσση λέξη ). Εγώ πάντως είχα στο νου μου το "Περί Τυφλότητας". Δεν δικαιούμαι τίποτα παραπάνω. Όσο για σένα, είναι απίστευτο να το βρείς με την πρώτη και με τόση ακρίβεια! Μες στο κουτί του θησαυρού, αυτό που θ`αντικρύσεις δε θα`ναι πλούτη και χρυσός, μα θα`ναι... αναμνήσεις! 1 Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 Καλό πόκερ πρέπει να παίζεις εσύ! Κι εγώ νόμισα ότι το βρήκες! Quote Link to post Share on other sites
niceguy0973 112 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Να ρωτήσω... Επειδή είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να λάβω μέρος σε διαγωνισμό ποίησης, τι περιορισμός υπάρχει σε λέξεις-στίχους; Quote Link to post Share on other sites
Mesmer 2,583 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Κατώτατο όριο δεν υπάρχει. Το ανώτερο όριο είναι οι 70 στίχοι. 1 Quote Link to post Share on other sites
deadend 111 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 αχ Quote Link to post Share on other sites
Drake Ramore 393 Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 βαχ; 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts