giorgos lagonas Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Γιώργο, ποιά έχεις διαβάσει από Κινγκ; Ουφ, τώρα θα με βάλεις να ψάξω στη βιβλίοθήκη; Έχουμε και λέμε: Δόκτωρ Ύπνος Περί Συγγραφής Από μια Μπιούικ 8 Το πράσινο μίλι Το κοράκι (btw, ξέρει κανείς γιατί ο τίτλος "The Stand" μεταφράστηκε ως "Το κοράκι";) Λάμψη Το Αυτό full dark, no stars everything's eventual Skeleton Crew Ρίτα Χέυγουορθ και η απόδραση από το Σαοσάνκ Η αστυνομία της βιβλιοθήκης Εφιάλτες και ονειρότοποι Just after sunset Νυχτερίτες τώρα, άμα ξεχνώ και κανένα, τι να κάνουμε, ψωμί και αλάτι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Το κοράκι (btw, ξέρει κανείς γιατί ο τίτλος "The Stand" μεταφράστηκε ως "Το κοράκι";) Δεν ξέρω, αλλά θα εικάσω: προφανώς πρόκειται για απόδοση τίτλου με βάση το περιεχόμενο και όχι για μετάφραση. Η προφανής αναγκαιότητα για να γίνει αυτό είναι ότι έτσι διατηρείται η ισορροπία του τίτλου [δύο λέξεις] σε αντίθεση με το ανοικονόμητο στα ελληνικά stand, το οποίο θέλει τουλάχιστον μια αράδα για να αποδοθεί. Ομολογώ ότι κι εμένα με είχε ξενίσει όταν το είχα πρωτοδεί (είχα άλλωστε ήδη διαβάσει το βιβλίο στα αγγλικά), αλλά από την άλλη, τότε δεν ασχολούμουν ακόμα επαγγελματικά με τη μετάφραση. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfBack Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 (edited) Το κοράκι (btw, ξέρει κανείς γιατί ο τίτλος "The Stand" μεταφράστηκε ως "Το κοράκι";) Δεν ξέρω, αλλά θα εικάσω: προφανώς πρόκειται για απόδοση τίτλου με βάση το περιεχόμενο και όχι για μετάφραση. Η προφανής αναγκαιότητα για να γίνει αυτό είναι ότι έτσι διατηρείται η ισορροπία του τίτλου [δύο λέξεις] σε αντίθεση με το ανοικονόμητο στα ελληνικά stand, το οποίο θέλει τουλάχιστον μια αράδα για να αποδοθεί. Ομολογώ ότι κι εμένα με είχε ξενίσει όταν το είχα πρωτοδεί (είχα άλλωστε ήδη διαβάσει το βιβλίο στα αγγλικά), αλλά από την άλλη, τότε δεν ασχολούμουν ακόμα επαγγελματικά με τη μετάφραση. ...εκτός κι αν ο μεταφραστής είχε δει την ομώνυμη ταινία πριν ξεκινήσει την μετάφραση. (αν και νομίζω πως η μεταφραση ως "Κοράκι" είχε προηγηθεί αυτής του βιβλίου, οπότε ο μεταφραστής της ταινίας προτίμησε αυτόν τον τίτλο βάση της πρώτης σκηνής...) Από τα 4 μέρη να του έμεινε μόνο η πρώτη σκηνή που ξεκινάει το έργο, που, όντως, δείχνει ένα κοράκι... Edited November 11, 2014 by WolfBack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 ...εκτός κι αν ο μεταφραστής είχε δει την ομώνυμη ταινία πριν ξεκινήσει την μετάφραση. (αν και νομίζω πως η μεταφραση ως "Κοράκι" είχε προηγηθεί αυτής του βιβλίου, οπότε ο μεταφραστής της ταινίας προτίμησε αυτόν τον τίτλο βάση της πρώτης σκηνής...) Από τα 4 μέρη να του έμεινε μόνο η πρώτη σκηνή που ξεκινάει το έργο, που, όντως, δείχνει ένα κοράκι... Αυτό πάνω κάτω θυμάμαι και εγώ (στο βιβλίο, όχι στην ταινία, αυτή δεν τη θυμάμαι καθόλου). Ότι δηλαδή, (πέραν ίσως κάποιου άνευ σημασίας σύντομου περάσματος) βασικά δεν υπάρχει κοράκι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Νομίζω κάποια στιγμή ο Φλάγκ μετατρέπεται σε κοράκι.Μπορεί και να κάνω λάθος, πάει καιρός από τότε που το διάβασα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notis58 Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Γιατί δεν περνάτε στο άλλο δωμάτιο; Εδώ είναι η Κόλαση... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Γιατί δεν περνάτε στο άλλο δωμάτιο; Εδώ είναι η Κόλαση... Εντάξει, είναι σωστός ο παίχτης, ξεφύγαμε. Για να επιστρέψουμε. Υπάρχει κάπου κάποιος κατάλογος των βιβλίων της σειράς ΚΟΛΑΣΗ; (δεν εννοώ το box set) Εγώ προσωπικά είχα την ατυχία να τα πάρω χαμπάρι όταν ήταν ήδη πολύ αργά και τώρα τα κυνηγάω ετεροχρονισμένα σε παζάρια. Ήδη εξάντλησα ό,τι υπήρχε στην Πολιτεία (και δεν το μετάνιωσα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mictantecutli Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 Γιατί δεν περνάτε στο άλλο δωμάτιο; Εδώ είναι η Κόλαση... Εντάξει, είναι σωστός ο παίχτης, ξεφύγαμε. Για να επιστρέψουμε. Υπάρχει κάπου κάποιος κατάλογος των βιβλίων της σειράς ΚΟΛΑΣΗ; (δεν εννοώ το box set) Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα. Πρώτη-δεύτερη σελίδα, υπάρχει πλήρης κατάλογος. 83 βιβλία σύνολο, αν δεν κάνω λάθος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα. Πρώτη-δεύτερη σελίδα, υπάρχει πλήρης κατάλογος. 83 βιβλία σύνολο, αν δεν κάνω λάθος. Ωωω, τώρα το είδα! Μερσί μποκού! 83 βιβλία, ε; Έχω δηλαδή ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker-godfather Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 (edited) Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα. Πρώτη-δεύτερη σελίδα, υπάρχει πλήρης κατάλογος. 83 βιβλία σύνολο, αν δεν κάνω λάθος. Ωωω, τώρα το είδα! Μερσί μποκού! 83 βιβλία, ε; Έχω δηλαδή ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μου... Κοιτα εκτός και αν το κάνεις για συλλεκτικούς λόγους οπως εγω δεν αξιζει να τα αγορασεις και ολα ,ορισμενα απο αυτα ειναι καπως ''χοντροκομμένα'' και απευθύνονται στον μεσο ελληνα που τα διαβαζει καλοκαιρι σε παραλια.Παντως τα περισσότερα απο αυτα ειναι διαμαντια για την βιβλιοθήκη του καθε horror freak. Edited November 12, 2014 by joker-godfather 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notis58 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Κι εγώ θα έλεγα να πάρεις επιλεκτικά, άλλωστε θα αναλωθείς σε κυνήγι μαγισσών (γιατί τις κάψανε όλες και είναι εξαντλημένες)! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Κι εγώ θα έλεγα να πάρεις επιλεκτικά, άλλωστε θα αναλωθείς σε κυνήγι μαγισσών (γιατί τις κάψανε όλες και είναι εξαντλημένες)! Ναι 'ντάξει, αυτό είναι αυτονόητο. Μάνι μανι, ό,τι έχει να κάνει με Ανίτες Μπλέικ και τα συναφή είναι a priori αποκλεισμένο. Μπάι δε γουέι... Μόλις άρχισα το διάβασμα του Αμαρτοβόρου της Messie. Παιδιά... (νο σπόιλερς!) είναι το βιβλίο ΤΟΣΟ καλό όσο η εισαγωγή του; Μιλάμε για πέντε σελιδούλες που σου γραπώνουν τα γκογκόφια, στα τραβάνε, στα στρίβουν και στα ξαναβάζουν εκεί που δεν πρέπει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Παιδιά, η σειρά Σκοτάδι ΕΙΝΑΙ η σειρά Κόλαση. Όταν το Οξύ έφαγε τη μήνυση για εκείνο το κόμικς που είχε βγάλει με τη ζωή του Χριστού, έπεσε ένας πανικός και ο αρχιμαγαζάτορας εξαφάνισε κάθε αναφορά σε διαβόλους, τριβόλους, κολάσεις, δαίμονες και λοιπά τέτοια. Εξαφανίστηκαν και από τους τίλους. Γι' αυτό μου κάνει εντύπωση πώς τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω φέρονται να ανήκουν στο Σκοτάδι. Στα αντίτυπα που έχω εγώ Κόλαση γράφουν επάνω. Πάντως να ξέρετε Σκοτάδι=Κόλαση. Δε μπορείς να πετάς απλώς μια τέτοια πληροφορία - διαμάντι (στα μάτια μου ήδη αγγίζει το στάτους του urban legend) και μετά απλώς να μας αφήνεις... με σύνδρομο στέρησης! Για πες κι άλλα, για πες κι άλλα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Κι εγώ θα έλεγα να πάρεις επιλεκτικά, άλλωστε θα αναλωθείς σε κυνήγι μαγισσών (γιατί τις κάψανε όλες και είναι εξαντλημένες)! Ναι 'ντάξει, αυτό είναι αυτονόητο. Μάνι μανι, ό,τι έχει να κάνει με Ανίτες Μπλέικ και τα συναφή είναι a priori αποκλεισμένο. Μπάι δε γουέι... Μόλις άρχισα το διάβασμα του Αμαρτοβόρου της Messie. Παιδιά... (νο σπόιλερς!) είναι το βιβλίο ΤΟΣΟ καλό όσο η εισαγωγή του; Μιλάμε για πέντε σελιδούλες που σου γραπώνουν τα γκογκόφια, στα τραβάνε, στα στρίβουν και στα ξαναβάζουν εκεί που δεν πρέπει! Δε θυμαμαι την εισαγωγή, αλλα ειναι δυνατο βιβλίο 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Παιδιά, η σειρά Σκοτάδι ΕΙΝΑΙ η σειρά Κόλαση. Όταν το Οξύ έφαγε τη μήνυση για εκείνο το κόμικς που είχε βγάλει με τη ζωή του Χριστού, έπεσε ένας πανικός και ο αρχιμαγαζάτορας εξαφάνισε κάθε αναφορά σε διαβόλους, τριβόλους, κολάσεις, δαίμονες και λοιπά τέτοια. Εξαφανίστηκαν και από τους τίλους. Γι' αυτό μου κάνει εντύπωση πώς τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω φέρονται να ανήκουν στο Σκοτάδι. Στα αντίτυπα που έχω εγώ Κόλαση γράφουν επάνω. Πάντως να ξέρετε Σκοτάδι=Κόλαση. Δε μπορείς να πετάς απλώς μια τέτοια πληροφορία - διαμάντι (στα μάτια μου ήδη αγγίζει το στάτους του urban legend) και μετά απλώς να μας αφήνεις... με σύνδρομο στέρησης! Για πες κι άλλα, για πες κι άλλα... Δεν υπάρχουν πολύ περισσότερα να σου πω. Υπάρχει, ας πούμε, ένα παράδειγμα: εκείνη την περίοδο μετέφραζα το Shame the Devil του Pelecanos [δεν έχει σχέση με κόλαση και σκοτάδια, αλλά θα καταλάβεις πού το πάω]. Ετοιμάζω, που λες, έναν ωραίο τίτλο, βασισμένο σε κάτι σεξπιρικά που είχα ανασκαλέψει, αλλά φυσικά με διάβολο μέσα (τον οποίον, δυστυχώς, έχω λησμονήσει παντελώς), και ο επιμελητής μού λέει "Νίκο, ξέχνα το, με τίποτα, το αφεντικό έχει φρικάρει με τη μήνυση και δεν πρέπει να εμφανίζονται πουθενά διάολοι, τρίβολοι, χριστοί, κολάσεις και τέτοια". Οκ, λέω, κάντε ό,τι νομίζετε, απλώς ενημερώστε με ποιος θα είναι ο τίτλος να πω, για την τιμή των όπλων, αν συμφωνώ. Το αποτέλεσμα: "Ζήτημα τιμής". Ε, συμφώνησα κι εγώ - δεν μπορούσα να σκεφτώ και κάτι καλύτερο. [Και σου απαντώ και εν μέρει σε αυτό που είχες γράψει κάποτε για την άβυσσο στο μυαλό του μεταφραστή - ε, βλέπεις, μερικές φορές η άβυσσος δεν βρίσκεται ΚΑΝ εκεί]. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 ...Όταν το Οξύ έφαγε τη μήνυση για εκείνο το κόμικς που είχε βγάλει με τη ζωή του Χριστού... Αυτό το "βλάσφημο" κόμικς ποιό είναι; ΘΕΛΩ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) ...Όταν το Οξύ έφαγε τη μήνυση για εκείνο το κόμικς που είχε βγάλει με τη ζωή του Χριστού... Αυτό το "βλάσφημο" κόμικς ποιό είναι; ΘΕΛΩ! http://www.politeianet.gr/books/9789608324152-haderer-gerhard-oxu-i-zoi-tou-iisou-113690 http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050410.htm Edited November 13, 2014 by Count Baltar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Τι λες τώρα! Μιλάμε για ultra rare epic artifact... τουλάχιστον! Το έχει κανείς; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Κι εγώ θα έλεγα να πάρεις επιλεκτικά, άλλωστε θα αναλωθείς σε κυνήγι μαγισσών (γιατί τις κάψανε όλες και είναι εξαντλημένες)! Ναι 'ντάξει, αυτό είναι αυτονόητο. Μάνι μανι, ό,τι έχει να κάνει με Ανίτες Μπλέικ και τα συναφή είναι a priori αποκλεισμένο. Μπάι δε γουέι... Μόλις άρχισα το διάβασμα του Αμαρτοβόρου της Messie. Παιδιά... (νο σπόιλερς!) είναι το βιβλίο ΤΟΣΟ καλό όσο η εισαγωγή του; Μιλάμε για πέντε σελιδούλες που σου γραπώνουν τα γκογκόφια, στα τραβάνε, στα στρίβουν και στα ξαναβάζουν εκεί που δεν πρέπει! Kατ' εμέ είναι. Κάνει και τις κοιλίτσες του, ΔΕΝ είναι Τρόμου με την κλασσική έννοια, αλλά ξερνάει γκοθίλα και μαυρίλα κατά ριπάς. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Ας ξεκινησουμε την καταγραφη παντως. Για τα πρωτα 50 βιβλια ειναι πανευκολο επειδη υπαρχει η λιστα στις τελευταιες σελιδες του "Οι Σταχτες της Ψυχης μας": Ο Αρχοντας του Ψευδους - Graham Masterton Εργοστασιο Σφηκων - Ian Banks (RIP) Το Προσωπο που Πρεπει να Πεθανει - Ramsey Campbell O Κλεφτης του Παντοτε - Clive Barker Ενα Παιδι στον Ουρανο - Jonathan Carroll Ο Παριας - Graham Masterton Το Καταραμενο Παιχνιδι - Clive Barker Ματια - Jesus Aldapuerta Η Νεραιδα των Δοντιων - Graham Joyce Διψα για Αιμα - Simon Clark Ο Ντρειντιν, Ερωτευμενος - Jeff Vandermeer Εκκρεμεις Υποθεσεις - Thomas Tessier Αυτοι Που Ποτε Δεν Κοιμουνται - Graham Masterton Tα Μυστικα της Κολασης - Βασιλης Μπαμπουρης Hellraiser - Clive Barker Ερωτας και Θανατος - Ramsey Campbell Νεκροσκοπος - Brian Lumley Ρεκβιεμ - Graham Joyce Σαρκα και Αιμα - Graham Masterton Θεσπεσιο Πτωμα - Poppy Z. Brite Εργοστασιο Εφιαλτων - Thomas Liggoti Ο Μελαγχολικος Θανατος του Στρειδακη - Tim Burton Σκοτεινοι Αγγελοι - S.P.Somtow Καμπαλ - Clive Barker Ο Δαιδαλος του Διαβολου - Gerald Suster Ο Αμαρτοβορος - Elizabeth Massie Κοκο - Peter Straub Εκσταση Θανατου - Graham Masterton O Ανθρωπος του Χαλογουιν - Douglas Clegg Ο Νυχτοβατης - Thomas Tessier Οι Κυνηγοι των Ονειρων - Neil Gaiman Νεκροσκοπος ΙΙ - Brian Lumley Σκοτεινο Ημερολογιο - Graham Joyce Ζωντανος Θρυλος - Richard Matheson Ο Φυσιογνωμιστης - Jeffrey Ford Το Τραγουδι της Αυγης - MIchael Marano Η Φωνη της Σκιας Μας - Jonathan Carroll Συλλεκτικο Κουτι "Σκοταδι" Η Ιστορια του Χειρουργου - J.P.Dixon Ζομπι - Joyce Carol Oates Παγιδευμενοι - Graham Masterton Το Στοιχειωμα - Richard Matheson Οι Αγνοημενοι - Bentley Little Σκοτεινο Φασμα - Graham Masterton Ενοχες Απολαυσεις - Laurel K. Hamilton Κραυγη Απο την Κολαση - Ramsey Campbell Τραυμα - Graham Masterton Το Σπιτι στην Ομιχλη - Neil Gaiman Νεκροσκοπος ΙΙΙ - Brian Lumley Οι Σταχτες Της Ψυχης Μας (Επιλ) - Βασιλης Μπαμπουρης Απο κει και περα δεν ξερω αμα υπαρχει καπου αριθμηση των βιβλιων που ακολουθησαν. Μεχρι να βρεθει μια τετοια λιστα, τα βιβλια θα καταγραφονται με τυχαια σειρα. Ξεκινω με αυτα που εχω στη βιβλιοθηκη μου και οποιος θελει συμπληρωνει: 51. Δαιμονισμενη Ταξιαρχια - Graham Masterton 52. Παλουκι Στην Καρδια - Richard Leymon 53. Ρέκβιεμ - Graham Joyce 54. Indigo - Graham Joyce 55. Το Εντομο Μεσα Μου - John Shirley 56. Αλλοι - James Herbert 57. Πεθαινοντας Στην Τερατουπολη - Jeffrey Thomas 58. Αχυρανθρωποι - Michael Marshall Smith 59. Ματωμενο Φεγγαρι - S.P.Somtow 60. Ring - Koji Suzuki 61. Αποκαλυψη - Bentley Little 62. Ήδη νεκρός - Charlie Huston (Thanks Count Baltar) 63. Νεκροσκόπος IV - Brian Lumley (Thanks Bladerunner για τα παρακατω μεχρι το 82!) 64. Νεκροσκόπος V - Brian Lumley 65. Ο πόλεμος των Θεών - Neil Gaiman 66. Το βιβλίο του νεκροταφείου - Neil Gaiman 67. Το ημερολόγιο ενός δαίμονα - Clive Barker 68. Τα μυστικά της Βαβυλώνας - Clive Barker 69. Νανούρισμα - Chuck Palahniuk 70. Είμαστε όλοι στοιχειωμένοι - Chuck Palahniuk 71. Άσε το κακό να μπει - John A. Lindqvist 72. Ο φύλακας - Sarah Langan 73. Αθώο αίμα - Graham Masterton 74. Οι δαίμονες της Νορμανδίας - Graham Masterton 75. Το γελαστό πτώμα - Laurell K. Hamilton 76. Το τσίρκο των καταραμένων - Laurell K. Hamilton 77. Οι γιοι της αράχνης - Neil Gaiman 78. Λεβιάθαν - Ian Edginton 79. Μικρά ανατριχιαστικά νανουρίσματα - Madame M. 80. Μικρά φρικιαστικά νανουρίσματα - Madame M. 81. Ο ύμνος - Graham Masterton 82. Τρομερή ομορφιά - Graham Masterton Aπο αλλες σειρες: Χτυπημα στο Κεφαλι - Mike McCormack Αμνος - Christopher Moore Psychomech - Brian Lumley Ο Ξενος - Colin Wilson 62 από τα 82 αυτά που έχω ή/και έχω διαβάσει. Ποιο είναι το δικό σας σκορ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Ας ξεκινησουμε την καταγραφη παντως. Για τα πρωτα 50 βιβλια ειναι πανευκολο επειδη υπαρχει η λιστα στις τελευταιες σελιδες του "Οι Σταχτες της Ψυχης μας": Ο Αρχοντας του Ψευδους - Graham Masterton Εργοστασιο Σφηκων - Ian Banks (RIP) Το Προσωπο που Πρεπει να Πεθανει - Ramsey Campbell O Κλεφτης του Παντοτε - Clive Barker Ενα Παιδι στον Ουρανο - Jonathan Carroll Ο Παριας - Graham Masterton Το Καταραμενο Παιχνιδι - Clive Barker Ματια - Jesus Aldapuerta Η Νεραιδα των Δοντιων - Graham Joyce Διψα για Αιμα - Simon Clark Ο Ντρειντιν, Ερωτευμενος - Jeff Vandermeer Εκκρεμεις Υποθεσεις - Thomas Tessier Αυτοι Που Ποτε Δεν Κοιμουνται - Graham Masterton Tα Μυστικα της Κολασης - Βασιλης Μπαμπουρης Hellraiser - Clive Barker Ερωτας και Θανατος - Ramsey Campbell Νεκροσκοπος - Brian Lumley Ρεκβιεμ - Graham Joyce Σαρκα και Αιμα - Graham Masterton Θεσπεσιο Σωμα - Poppy Z. Brite Εργοστασιο Εφιαλτων - Thomas Liggoti Ο Μελαγχολικος Θανατος του Στρειδακη - Tim Burton Σκοτεινοι Αγγελοι - S.P.Somtow Καμπαλ - Clive Barker Ο Δαιδαλος του Διαβολου - Gerald Suster Ο Αμαρτοβορος - Elizabeth Massie Κοκο - Peter Straub Εκσταση Θανατου - Graham Masterton O Ανθρωπος του Χαλογουιν - Douglas Clegg Ο Νυχτοβατης - Thomas Tessier Οι Κυνηγοι των Ονειρων - Neil Gaiman Νεκροσκοπος ΙΙ - Brian Lumley Σκοτεινο Ημερολογιο - Graham Joyce Ζωντανος Θρυλος - Richard Matheson Ο Φυσιογνωμιστης - Jeffrey Ford Το Τραγουδι της Αυγης - MIchael Marano Η Φωνη της Σκιας Μας - Jonathan Carroll Συλλεκτικο Κουτι "Σκοταδι" Η Ιστορια του Χειρουργου - J.P.Dixon Ζομπι - Joyce Carol Oates Παγιδευμενοι - Graham Masterton Το Στοιχειωμα - Richard Matheson Οι Αγνοημενοι - Bentley Little Σκοτεινο Φασμα - Graham Masterton Ενοχες Απολαυσεις - Laurel K. Hamilton Κραυγη Απο την Κολαση - Ramsey Campbell Τραυμα - Graham Masterton Το Σπιτι στην Ομιχλη - Neil Gaiman Νεκροσκοπος ΙΙΙ - Brian Lumley Οι Σταχτες Της Ψυχης Μας (Επιλ) - Βασιλης Μπαμπουρης Απο κει και περα δεν ξερω αμα υπαρχει καπου αριθμηση των βιβλιων που ακολουθησαν. Μεχρι να βρεθει μια τετοια λιστα, τα βιβλια θα καταγραφονται με τυχαια σειρα. Ξεκινω με αυτα που εχω στη βιβλιοθηκη μου και οποιος θελει συμπληρωνει: 51. Δαιμονισμενη Ταξιαρχια - Graham Masterton 52. Παλουκι Στην Καρδια - Richard Leymon 53. Το Σκοτεινο Ημερολογιο - Graham Joyce 54. Indigo - Graham Joyce 55. Το Εντομο Μεσα Μου - John Shirley 56. Αλλοι - James Herbert 57. Πεθαινοντας Στην Τερατουπολη - Jeffrey Thomas 58. Αχυρανθρωποι - Michael Marshall Smith 59. Ματωμενο Φεγγαρι - S.P.Somtow 60. Ring - Koji Suzuki 61. Αποκαλυψη - Bentley Little 62. Ήδη νεκρός - Charlie Huston (Thanks Count Baltar) 63. Νεκροσκόπος IV - Brian Lumley (Thanks Bladerunner για τα παρακατω μεχρι το 82!) 64. Νεκροσκόπος V - Brian Lumley 65. Ο πόλεμος των Θεών - Neil Gaiman 66. Το βιβλίο του νεκροταφείου - Neil Gaiman 67. Το ημερολόγιο ενός δαίμονα - Clive Barker 68. Τα μυστικά της Βαβυλώνας - Clive Barker 69. Νανούρισμα - Chuck Palahniuk 70. Είμαστε όλοι στοιχειωμένοι - Chuck Palahniuk 71. Άσε το κακό να μπει - John A. Lindqvist 72. Ο φύλακας - Sarah Langan 73. Αθώο αίμα - Graham Masterton 74. Οι δαίμονες της Νορμανδίας - Graham Masterton 75. Το γελαστό πτώμα - Laurell K. Hamilton 76. Το τσίρκο των καταραμένων - Laurell K. Hamilton 77. Οι γιοι της αράχνης - Neil Gaiman 78. Λεβιάθαν - Ian Edginton 79. Μικρά ανατριχιαστικά νανουρίσματα - Madame M. 80. Μικρά φρικιαστικά νανουρίσματα - Madame M. 81. Ο ύμνος - Graham Masterton 82. Τρομερή ομορφιά - Graham Masterton Aπο αλλες σειρες: Χτυπημα στο Κεφαλι - Mike McCormack Αμνος - Christopher Moore Psychomech - Brian Lumley Ο Ξενος - Colin Wilson 62/86... Edited November 13, 2014 by Adicto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volyros Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Εγω εχω 66 απο τα 82!!Απο αυτα που μου λειπουν ομως με ενδιαφερουν μονο τα Ερωτας και θανατος Παγιδευμενοι Θεσπεσιο πτωμα Ενα παιδι στον ουρανο Εκρεμμεις υποθεσεις Ζομπι Ματια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόβλημα στη λίστα (θέσεις 18-33-53) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόβλημα στη λίστα (θέσεις 18-33-53) Επίσης, ναι μεν βγήκε το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας από την Κόλαση, δεν θα έπρεπε όμως να μπει στην κατηγορία "από άλλες σειρές"; Και κτγμ κακώς συμπεριλαμβάνεται το box σκοτάδι - έτσι βγαίνει διπλός υπολογισμός κάποιων βιβλίων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mictantecutli Posted November 14, 2014 Author Share Posted November 14, 2014 (edited) 81/82(Μου λείπει μόνο το "Γελαστό πτώμα")! Από τα 4 που αναφέρετε στις άλλες σειρές, έχω μόνο το Psycomech. Edited November 14, 2014 by Mictantecutli 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts