Jump to content
Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 35ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Άγγελος
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: ~3.000
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 35ο ΔΣΣΙ
ΑρχείαΠαραδοξότητες.pdf Παραδοξότητες.doc

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
gismofbi

Νομίζω ότι αγαπάς πολύ τις ιστορίες με χρονομηχανές καθώς έχεις γράψει αρκετές αν δεν κάνω λάθος. Ήταν ευχάριστη ιστορία που διαβάζεται στο άψε σβήσε. Διασκεδαστική και με αρκετό χιούμορ που την έκανε ακόμα πιο ευκολοδιάβαστη. Λίγο με μπέρδεψαν αυτές οι εναλλαγές παρελθόντος και μέλλοντος και μου έφεραν στο μυαλό την ταινία ''το φαινόμενο της πεταλούδας'' για κάποιο λόγο. Σε κάποιο σημείο το έχασα αρκετά αλλά το διασκέδασα. Γενικά μια έξυπνη σκέψη, με αρκετές τεχνολογικές λεπτομέρειες και γλώσσα εύκολη, χιουμοριστική αλλά και επιστημονική εκεί που πρέπει. Δεν κατάλαβα μόνο σε ποιες εποχές διαδραματίζεται. Από ποια χρονολογία προέρχονταν (γιατί οι διάλογοι τους ήταν ακριβώς σαν της δικής μας εποχής) και που κατέληξαν. Αυτά. Καλή επιτυχία.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Airbourne

Ο τίτλος σου Άγγελε σίγουρα ταιριάζει με το περιεχόμενο και ως εκ τούτου κρίνεται επιτυχημένος. Απόλαυσα πολύ αυτή την ιστορία ε.φ καθότι πολύ καλογραμμένη και με αρκετές δόσεις χιούμορ. Υπάρχει ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Οι χαραχτήρες είναι πειστικοί και οι διαλόγοι σου μου άρεσαν επίσης. Ειδικά η ονοματολογία ήταν όλα τα λεφτά. Παίζεις πολύ καλά με την σχετικότητα και δεν μπλέκεις σε καμία περίπτωση, κάτι που η σχετικότητα έχει την ικανότητα να κάνει με όποιον ασχολείται μαζί της. Αυτό που όμως ίσως έχει διακριτική παρουσία στην ιστορία είναι το θέμα της ιλιγγιώδους ταχύτητας που έχει απαγορευτεί.

 

Μας κρατάς για το τέλος το "κακό" που βρήκε τον φίλο μας τον Νεβ και αυτό λειτουργεί καλά, ίσως θα μπορούσε καλύτερα.  Επίσης, από την στιγμή που μας δίνεις ένα διαστημόπλοιο-χρονομηχανή, θα ήθελα και περισσότερο δράση στην ιστορία αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είχες σκοπό να μας δείξεις κάτι τέτοιο. Εννοώ, ότι έχεις πλήρωμα "φευγάτο" θα μπορούσες να τους κάνεις να πέσουν σε κάποιον "τυχαίο" αστεροειδή π.χ και να τους απολαύσουμε περισσότερο, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είχες πολλές ατάκες να προσθέσεις στον Νεβ. Θα ήθελα επίσης να εξηγούσες λίγο καλύτερα πως κατάφερε να γίνει Αρχηγός ο Γκέρτ γιατί μόνο με την "παραχαρακτική" όπως περιγράφεις το θεωρώ λίγο, όχι και τόσο πειστικό. Υποθέτω ότι θα χρειαζόταν και άλλες ικανότητες από μια απλή παραποίηση και φαίνεται να δουλεύει ως λύση ανάγκης για την ολοκλήρωση της ιστορίας. 

 

Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι πολύ καλή και διαβάζεται πολύ πολύ ευχάριστα. Μπράβο Άγγελε! Καλή συνέχεια με τον διαγωνισμό. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Lady Nina

Πολύ ωραία ιστορία, με αβίαστη ροή, πετυχημένες ατάκες και μια εξέλιξη απρόβλεπτη που φέρνει το χαμόγελο στα χείλη. Μου άρεσαν οι χαρακτήρες που έπλασες -ο Νεβ με τα επιφωνήματα μού θύμισε πολύ τον Patrick Jane της σειράς The Mentalist- όπως και το όλο κλίμα της ιστορίας και η ορολογία που, χωρίς να γίνεται κουραστική, σε εισάγει σ`αυτό.

 

Όσον αφορά τον τίτλο, αν και ταιριάζει με το περιεχόμενο της ιστορίας, ομολογώ εντούτοις ότι δε θα με έλκυε ιδιαίτερα να τη διαβάσω. Κάτι άλλο επίσης που πιστεύω πως θα ήθελε αλλαγή, είναι κάποιες εκφράσεις που μας βγάζουν από το κλίμα που έχεις τόσο πετυχημένα φτιάξει (όπως "να με στείλετε στην ευχή της Παναγίας"). Τέλος, θα ήταν καλό να είναι πιο ευδιάκριτες οι σκηνές μεταξύ τους, να μην είναι όλες σε ένα ενιαίο κείμενο, αν και αυτό είναι προσωπική μου προτίμηση.

 

Καλή επιτυχία, Άγγελε!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Cassandra Gotha

Καλή προσπάθεια, αλλά κάτι στην εκτέλεση τα χάλασε, Άγγελε. Δεν ήταν αρκετά ζωντανό για να είναι πραγματικά αστείο, για να δουλέψει αυτό το κλίμα που θέλησες να δώσεις. Οι αμήχανες αντιδράσεις του ανθρώπου που μόλις έχει επιστρέψει από ένα ταξίδι στο χρόνο δεν βοήθησαν, και οι πολλές εξηγήσεις φάνηκαν πως είχαν για στόχο τον αναγνώστη.

 

Πολύ ωραίο πάντως το κλείσιμο. ^_^

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Loch Moors

Γεια σου και από μένα Άγγελε,

 

θα συμφωνήσω με τους από πάνω για το ότι η ιστορία ήταν απολαυστική και ευκολοδιάβαστη. Γενικά νομίζω πως όλοι ξέρουμε ότι θέλει αρκετά καλούς χειρισμούς για να μπορέσει να αποδοθεί το χιούμορ και να μεταδοθεί στον αναγνώστη. Για μένα στην ιστορία σου λειτούργησε, ιδιαίτερα όσο αναφορά στον κεντρικό χαρακτήρα. Με έπεισε η -με την καλή έννοια- κάφρικη διάθεση και συμπεριφορά του, μου άρεσαν οι ατάκες και τα επιφωνήματα που "σήμαιναν" φράσεις και μου έφτιαξε το κέφι σε αρκετά σημεία. Αλλά και εν γένει το ύφος του κειμένου δε με άφησε πουθενά να σκεφτώ ότι έβγαινε απ' αυτό που ήθελε να είναι, ότι έγινε γραφικό ή κάτι τέτοιο. Η εσωτερική του συνέπεια μου έμεινε σαν μια πολύ καλή εντύπωση και μπράβο γι' αυτό.

 

Η υπόθεση που μας εξιστορείς είναι επίσης ένα ολοκληρωμένο κομμάτι με αρχή, μέση, τέλος. Ίσως να αισθάνεται κάποιος πως μπερδεύεται όταν διαβάζει για τα μπρος-πίσω στο χρόνο, αλλά τελικά γίνεται κατανοητό το τι συμβαίνει και πώς. Ωραία και η ανατροπή με τον φίλο. Ίσως θα μπορούσες να έχεις δώσει λίγη περισσότερη δράση, αφού μένει κάπως οι εντύπωση ότι αυτά που ζει ο πρωταγωνιστής είναι κάπως διαδικαστικά μέχρι να φτάσει στο σημείο της συνάντησης με τον φίλο του. Απ' την άλλη μπορεί αυτό να ήθελες να κάνεις, να μας μεταφέρεις κάποια περιστατικά κρατώντας τη διαδικασία σε ποιο ανάλαφρα επίπεδα. Οπότε δεν είναι κάτι που το βρήκα απαραίτητα αρνητικό ή αναγκαίο. Μια παρατηρησούλα ακόμη για την πλοκή, είναι ότι μάλλον εν τέλει μου έμεινε το ταξίδι στο χρόνο σαν θεματική και όχι τόσο η ταχύτητα.

 

Για να κλείσω, πιστεύω πως αυτό που ανέφερα και πριν (η εσωτερική συνέπεια και το ολοκληρωμένο του πράγματος) λειτουργεί ωραία όχι μόνο για τον αναγνώστη αλλά και προς υπεράσπιση του ίδιου του κειμένου, αφού σε αποτρέπει απ' τον κάτσεις να ξεψυρρίσεις λεπτομέρειες. Οπότε, απλά θα πω μπράβο για άλλη μια φορά καθώς και ευχαριστώ που διαβάσαμε την ιστοριούλα αυτή:)  

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Δεν το έχω και πολύ με τα χρονικά παράδοξα, αλλά εντάξει, νομίζω ότι ήταν αρκετά απλά και εύπεπτα γραμμένη η ιστορία ώστε να την καταλάβω.

Ήταν ευχάριστη, έκλεισε κανονικά η αρχή με το τέλος και στάθηκε εν γένει συνεπής σε αυτά που υποσχέθηκε από την αρχή.

Σίγουρα φάνηκε γραμμένη και κέφι και σίγουρα έφτιαξε και το δικό μας το κέφι σε κάποια σημεία.

Edited by Tiessa
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Διγέλαδος

Πέρασα πολύ καλά με αυτήν την ιστορία. Λίγο στην αρχή ήταν βαριά με τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά μετά τα πήγε περίφημα. Είχε το χιούμορ του και μ' άρεσε η σχέση των δυο αντρών. Πολύ πετυχημένο το τέλος :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις πάντα χρήσιμες παρατηρήσεις, καθώς και για τις ψήφους που έφεραν την ιστορία στην πρώτη θέση του διαγωνισμού. Και να φανταστείτε ότι παραλίγο να μην την γράψω, επειδή θεώρησα ότι είναι κλασική ιστορία με θέμα τα χρονοταξίδια. Τελικά, επειδή είχε την πλάκα της, αποφάσισα να περάσω καλά μαζί της.

 

Έχετε δίκιο που αναφέρατε την έλλειψη δράσης. Αυτό το κομμάτι είναι αυτό που δεν βλέπουμε, το έφαγε όλο στη μάπα ο Γκερτ, για να τη βγάλει χαλαρά ο Νεβ. Τα 'χε όλα κανονισμένα ο άτιμος.

 

Αυτό που φοβόμουν πιο πολύ ήταν να μην γίνει μεγάλο το μπέρδεμα με τα πολλά μπρος-πίσω στο χρόνο. Απ' ό,τι φάνηκε, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

 

Και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλια. Χάρηκα πολύ που διασκεδάσατε με την ιστορία μου. Αυτός ήταν κι ο σκοπός της.

Link to post
Share on other sites
 • Mesmer featured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..