Jump to content

Μεταφρασμένα SFF Βιβλία για το 2014


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Για να δούμε τι εκπλήξεις μας ετοιμάζουν οι εκδοτικοί οίκοι για το 2014. Ελπίζω να κυκλοφορήσουν κάποια κλασικά έργα που παραμένουν για χρόνια αμετάφραστα και οι εκδότες να κοιτάξουν λίγο και τα καινούργια μυθιστορήματα από νέους συγγραφείς του χώρου... Αν και βλέπω να μας φλομώσουν πάλι με εφηβικά fantasy και ερωτευμένα βαμπίρ...

 

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Μεταφραστής/Μεταφράστρια:
Σελίδες:
Τιμή:

Είδος:

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

 

 

Αν και βλέπω να μας φλομώσουν πάλι με εφηβικά fantasy και ερωτευμένα βαμπίρ...

 

Το ίδιο φοβάμαι και εγώ :-)

Link to comment
Share on other sites

9789603647058.jpg

 

Τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα! Σχολικές ίντριγκες, απαγορευμένοι έρωτες και σκοτεινά πλάσματα στοιχειώνουν τις νύχτες μας στον «αυτονόητο διάδοχο του Twilight», σύμφωνα με το The Daily Beast, που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.
 
Η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ δεν είναι ένα οποιοδήποτε σχολείο – είναι ένα κρυφό μέρος όπου βαμπίρ εκπαιδεύονται στη χρήση μαγείας και έφηβοι, που είναι άνθρωποι κατά το ήμισυ, εκπαιδεύονται για να τους προστατεύουν. Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ είναι φύλακας της καλύτερής της φίλης Λίζα, της πριγκίπισσας των βρικολάκων. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, τις σέρνουν πίσω στον Άγιο Βλαντιμίρ – εκεί όπου παραμονεύει ο απόλυτος κίνδυνος.
Η Ρόουζ και η Λίζα μυούνται στον απαγορευμένο έρωτα, στο ανελέητο κοινωνικό παρασκήνιο της Ακαδημίας και στις ακατονόμαστες βραδινές τελετουργίες. Όμως πρέπει να είναι προσεκτικές, γιατί τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα.
 
Τίτλος: Vampire Academy
Συγγραφέας: Richelle Mead
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μεταφράστρια: Όλγα Γκαρτζονίκα
Σελίδες: 360
Τιμή: 13,50-10%=12,15€

Είδος: Φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

prosklisidrakula.jpg

 

Ο «Προσκεκλημένος του Δράκουλα», ένα ανέκδοτο διήγημα του συγγραφέα του θρυλικού Δράκουλα, Μπραμ  Στόουκερ, όσο ζούσε ο ίδιος, μας εισάγει στο μυστηριώδες γοτθικό κλίμα τόσο του μεγαλειώδους μυθιστορήματος με τον διασημότερο βρικόλακα, όσο και των υπόλοιπων διηγημάτων του παρόντος τόμου. Ο συγγραφέας με το ασύγκριτο ταλέντο και τη μοναδική πένα δεν πρόλαβε να δει τα διηγήματα που περιέχονται εδώ δημοσιευμένα, καθώς είχε πεθάνει νωρίτερα (1912). Από το 1914 που πρωτοδημοσιεύθηκαν γνώρισαν αμέτρητες εκδόσεις και απασχόλησαν πολλούς μελετητές του έργου του.  Ας παρακολουθήσουμε, λοιπόν, κι εμείς τις απόκοσμες περιπέτειες  των ηρώων του, προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο, το μακάβριο, το εφιαλτικό...

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο προσκεκλημένος του Δράκουλα
Το Σπίτι του Δικαστή
Η Ινδιάνα
Το μυστικό της παρασκευής χρυσού
Μια τσιγγάνικη προφητεία
Η επιστροφή του Έιμπελ Μπεχένα
Η ταφή των αρουραίων
Το όνειρο με τα ματωμένα χέρια
Η άμμος του Κρούκεν

 

Τίτλος: Ο προσκεκλημένος του Δράκουλα κ.α. ιστορίες
Συγγραφέας: Bram Stoker
Εκδόσεις: Αίολος
Μεταφραστής: Θωμάς Μαστακούρης
Σελίδες: 256

Τιμή: 14-10%=12,60

 

Είδος: Τρόμος

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

3147.jpg

 

Αντιμέτωπη με μια αμείλικτη και τεχνολογικά ανώτερη εξωγήινη μορφή ζωής, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της εξάλειψης. Η επικείμενη τελική σύγκρουση αναγκάζει την παγκόσμια κυβέρνηση να αναζητήσει παιδιά με εξαιρετικές στρατηγικές και ηγετικές ικανότητες που θα εκπαιδευτούν στην τέχνη του πολέμου και μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Γης εναντίον του αδυσώπητου εχθρού. 
Ο Έντερ Γουίγκιν, τρίτο παιδί μιας συνηθισμένης μεσοαστικής οικογένειας, είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη ελπίδα της ανθρωπότητας. Όμως πρώτα θα πρέπει να αποδείξει την αξία του σε μια σειρά από απάνθρωπα, υπερσύγχρονα παιχνίδια μάχης, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις ικανότητές του και να τον μετατρέψουν στην απόλυτη πολεμική μηχανή, ένα πλάσμα δίχως συμπόνια ή έλεος...
 
Ορόσημο στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, το «Παιχνίδι του Έντερ» είναι ένα από τα ελάχιστα μυθιστορήματα που τιμήθηκαν με Hugo και Nebula, τις δύο υψηλότερες διακρίσεις της φανταστικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο του Orson Scott Card έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, κατακτώντας διθυραμβικές κριτικές και αποτελώντας την έμπνευση για την ομότιτλη ταινία με πρωταγωνιστές τους Harrison Ford, Ben Kingsey και Asa Butterfield.
 
Τίτλος: Το παιχνίδι του Έντερ (Enter's Game)
Συγγραφέας: Orson Scott Card
Εκδόσεις: Anubis
Μεταφράστρια: Τίνα Θέου
Σελίδες: 416
Τιμή: 13,90-10%=12,51€

Είδος: Επιστημονική φαντασία
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

51E5CB51C4F13BDDEAE6A9F0E5A74882.jpg

 

Η ΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ.
Πέφτουν αμέσως σε μια νέα παγίδα με τη μορφή ενός διεστραμμένου λούνα παρκ όπου εκδίδονται κοπέλες υπό τις εντολές της μαντάμ. Τη στιγμή που τα δυσοίωνα σχέδια της μαντάμ για το μέλλον της Ρίνα αποκαλύπτονται, η μοίρα των δύο νέων αλλάζει και πάλι ρότα. Με τον Γκάμπριελ στο πλευρό της, η Ρίνα ταξιδεύει σ' ένα τοπίο εξίσου σκοτεινό με αυτό που άφησε πίσω της πριν από ένα χρόνο - ένα περιβάλλον που αντικατοπτρίζει το φόβο και την απελπισία που κατατρύχουν την ηρωίδα μας.
Οι δύο νέοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στο Μανχάταν, όπου η Ρίνα πιστεύει ότι θα είναι σχετικά ασφαλής δίπλα στον δίδυμο αδελφό της, τον Ρόουαν. 
Όμως, ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος κινδύνους - και σ' έναν κόσμο όπου τα κορίτσια ζουν μόλις μέχρι τα είκοσί τους και τα αγόρια πεθαίνουν στα είκοσι πέντε τους, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Το χειρότερο είναι ότι οι δύο νέοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον πεθερό της Ρίνα, τον Βον, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τη γυρίσει πίσω στο αρχοντικό... με όποιον τρόπο χρειαστεί.
Στη συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς "Ο Κήπος των Πειραμάτων", η Ρίνα καλείται να αποφασίσει αν η ελευθερία αξίζει κάθε τίμημα - τώρα που κινδυνεύει να χάσει περισσότερα από ποτέ.
 
Τίτλος: Ο κήπος των πειραμάτων, Δεύτερο Βιβλίο (Fever)
Συγγραφέας: Lauren DeStefano
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μεταφραστής: Βούλα Αυγουστίνου
Σελίδες: 352
Τιμή: 12,90-10%=11,61€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

62B05705B42C1CEE7EE34BDE7515C5FC.jpg

 

Κανείς δε θα έρθει να σας βοηθήσει.
Αυτό το έχουμε εξασφαλίσει.
Έξι άγνωστοι μεταξύ τους ξυπνούν σ' ένα απομακρυσμένο ερημονήσι στα Φλόριντα Κηζ, χωρίς κανείς τους να θυμάται πώς βρέθηκε εκεί. Σύντομα ανακαλύπτουν τι τους συνδέει: είναι όλοι εθισμένοι στην ηρωίνη. Καθώς αρχίζουν να νιώθουν τα πρώτα επώδυνα συμπτώματα της στέρησης, βλέπουν ένα γιοτ να έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά. Τέσσερις άντρες πάνω στο κατάστρωμα τους παρατηρούν ατάραχοι, ενώ στα νερά γύρω από το σκάφος τριγυρίζουν πεινασμένοι καρχαρίες.
Έτσι αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι.
Οι έξι πρέπει να επιχειρήσουν το αδύνατο: να κολυμπήσουν μέχρι το αντικρινό νησί, όπου τους περιμένει μια ποσότητα ηρωίνης - ή να πεθάνουν προσπαθώντας. Όταν σχηματίζονται συμμαχίες, έρχεται αναπόφευκτα και η προδοσία. Όσο εντείνεται η μάχη για επιβίωση, τόσο πληθαίνουν τρομακτικά αυτά που διακυβεύονται - και τα κίνητρα εκείνων που τους έχουν αιχμαλωτίσει αρχίζουν τελικά να διαφαίνονται...
Ένα σκληρό βιβλίο, μια συνταρακτική εμπειρία. Για αναγνώστες με πολύ γερά νεύρα. 
 
Τίτλος: Δόλωμα (Bait)
Συγγραφέας: J. Kent Messum
Εκδόσεις: Bell
Μεταφράστρια: Έφη Τσιρώνη
Σελίδες: 272
Τιμή: 6,50-10%=5,85€

Είδος: Θρίλερ με λίγο τρόμο

 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

904F87C1EC36EA9DE53DF538612148E4.jpg

 

Αφού έγινε κάτοχος της κληρονομιάς του Βαν Άλεν, η Σκάιλερ κατέφυγε στη Φλωρεντία μαζί με τον Τζακ, τον απαγορευμένο έρωτά της. Οι δυο τους πρέπει να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ορίσει η μοίρα: να βρουν και να προστατέψουν τις πέντε πύλες που φυλάσσουν τη Γη από τον Εωσφόρο, τον άρχοντα των Ασημοαίματων.
Πίσω στη Νέα Υόρκη, η Μίμι έχει να παλέψει με την επιθυμία της να καταστρέψει τον Τζακ και να αντιμετωπίσει μια νέα απειλή, καθώς βαμπίρ έχουν απαχθεί και οι απαγωγείς τους σχεδιάζουν να τα κάψουν στο διαδίκτυο. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, τα βαμπίρ αποκαλύπτουν ένα θανάσιμο μυστικό, μια αλήθεια που είχε ανακαλύψει πρώτη η μητέρα της Σκάιλερ κατά την Αναγέννηση. Και καθώς οι Γαλαζοαίματοι χάνουν δυνάμεις, η Σκάιλερ είναι αναγκασμένη να κάνει μια τραγική επιλογή που θα σημαδέψει την καρδιά της.
Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς των Γαλαζοαίματων οι εξελίξεις είναι ακόμη πιο ραγδαίες και τα συναισθήματα ακόμη πιο έντονα. 
 
Τίτλος: Το μυστικό του αγγέλου (Misguided Angels)
Συγγραφέας: Melissa De La Cruz
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Ελένη Δασκαλάκη
Σελίδες: 288
Τιμή: 13,30-10%=11,97€

Είδος: Φαντασία

 
----------------------------------------------------------------------------------
 
DB4159F46E5F25DC7A79DF5EBA21D958.jpg
 
Τριάντα πέντε κοπέλες ήρθαν στο παλάτι για να συμμετάσχουν στην Επιλογή. Έξι έφτασαν στην τελική διαδικασία. Μόνο μία θα αναδειχθεί νικήτρια και θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Μέιξον.
Η Αμέρικα δεν είναι σίγουρη για το τι θέλει η καρδιά της. Όταν είναι με τον Μέιξον, αφήνεται στην αγκαλιά του και δεν ονειρεύεται κανέναν άλλον. Όταν, όμως, βλέπει τον Άσπεν να στέκεται φρουρός έξω από το δωμάτιό της, την πλημμυρίζουν οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Οι πέντε Επίλεκτες είναι αποφασισμένες να κερδίσουν τον Μέιξον και ο χρόνος τελειώνει για την Αμέρικα.
Κι εκεί που παίρνει την απόφασή της, μια τραγική απώλεια την κάνει να αμφισβητήσει και πάλι τα πάντα. Ενώ αγωνίζεται να φανταστεί το μέλλον της, οι βίαιοι αντάρτες που θέλουν να ρίξουν τη μοναρχία αποκτούν ολοένα και περισσότερη δύναμη και τα σχέδιά τους φαίνονται ικανά να καταστρέψουν κάθε ελπίδα της για ευτυχία.
 
Τίτλος: Οι επίλεκτες (The Elite)
Συγγραφέας: Kiera Cass
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Φωτεινή Μοσχή
Σελίδες: 304
Τιμή: 13,30-10%=11,97€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

p235429.jpg

 

Το πολυαναμενόμενο τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς ΑΠΟΚΛΙΣΗ. 
 
Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία κάποτε πίστευε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει, έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξασφάλιση της εξουσίας και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Για αυτό όταν της προσφέρεται μια ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο που βρίσκεται πέρα από τα όρια που έχει γνωρίσει, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από το φράχτη, εκείνη και ο Τομπάιας να βρουν μια απλή καινούρια κοινή ζωή, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, από μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις. 
Αλλά η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμα πιο τρομακτική από κείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις σύντομα καθίστανται ανούσιες. Εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να δώσει μάχη για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης φύσης και του εαυτού της ενώ θα έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης. 
Ειπωμένη από μια καθηλωτική διπλή οπτική γωνία, η ΑΦΟΣΙΩΣΗ, από τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ των New York Times Veronica Roth, οδηγεί τη σειρά βιβλίων ΑΠΟΚΛΙΣΗ σε έναν έντονο συναισθηματικά επίλογο ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει τα μυστικά του δυστοπικού κόσμου που έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια αναγνώστες στην ΑΠΟΚΛΙΣΗ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ. 
 
Τίτλος: Αφοσίωση (Allegiant)
Συγγραφέας: Veronica Roth
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μεταφράστρια: Πηνελόπη τριαδά
Σελίδες: 512
Τιμή: 22-10%=19,80€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
 
Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου.
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

9097.jpg

 

Όταν οι νεαροί µάγοι Κάρτερ και Σέιντι Κέιν µάθαιναν πώς να ακολουθούν το µονοπάτι των θεών της αρχαίας Αιγύπτου, ήξεραν ότι θα χρειαζόταν να παίξουν έναν σηµαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της Μάατ –της τάξης– στον κόσµο. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν πόσο χαοτικός θα γινόταν ο κόσµος. Το φίδι του Χάους, ο Άποφις, έχει ελευθερωθεί και απειλεί να καταστρέψει τη γη μέσα σε τρεις ημέρες. Οι μάγοι έχουν χωριστεί κι ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Οι θεοί εξαφανίζονται, κι όσοι έχουν αποµείνει πίσω είναι αδύναµοι. Ο Γουόλτ, ένας από τους πιο ταλαντούχους μαθητές του Κάρτερ και της Σέιντι, είναι καταδικασμένος να πεθάνει κι έχει ήδη αρχίσει να νιώθει τη ζωτική του δύναμη να χάνεται. Η Ζία είναι υπερβολικά απασχοληµένη µε το να κάνει µπέιµπι σίτινγκ στον Ρα, τον ξεµωραµένο θεό του ήλιου, για να µπορέσει να βοηθήσει. Τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνουν δύο έφηβοι και μια χούφτα νεαροί εκπαιδευόμενοι;
 
Με ξεκαρδιστικές ατάκες, αξέχαστα τέρατα κι ένα συνεχώς εναλλασσόμενο καστ εχθρών και φίλων, η δράση δε σταματάει ποτέ στο μυθιστόρημα Η Σκιά του Ερπετού, το τρίτο μέρος του εξαιρετικά διασκεδαστικού και απίστευτα ικανοποιητικού φινάλε των Χρονικών των Κέιν. 
 
Τίτλος: Η σκιά του ερπετού (The Serpent's Shadow)
Συγγραφέας: Rick Riordan
Εκδόσεις: Πατάκη
Μεταφράστρια: Αργυρώ Πιπίνη
Σελίδες: 520
Τιμή: 16,50-10%=14,85€

Είδος: Φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

p235546.jpg

 

Η Καρού είναι ένα μοναχικό δεκαεφτάχρονο κορίτσι που σπουδάζει ζωγραφική στην Πράγα. Αυτό που βλέπουν οι συμμαθητές της είναι η ομορφιά και το ταλέντο της. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι τα μαλλιά της είναι φυσικά μπλε, και ότι τα τατουάζ στις παλάμες και οι χάντρες στο κολιέ της είναι μαγικά. Η Καρού θα γνωρίσει έναν από τους αγγέλους, τον Ακίβα, που προσπαθεί να τη σκοτώσει, επειδή δουλεύει για τις Χίμαιρες. Ανάμεσά τους γεννιέται ένας έρωτας χωρίς λογική, έρωτας που μάταια παλεύουν να ελέγξουν. Ένας έρωτας ανάμεσα σε έναν άγγελο και έναν δαίμονα. Μια τριλογία με φανατικούς αναγνώστες, που περιμένουν με αγωνία τη συνέχεια. Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει και το τρίτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η απειλή».

 

Τίτλος: Άγγελος & Δαίμονας 2: Εκδίκηση (Days Of Blood And Starlight)
Συγγραφέας: Laini Taylor
Εκδόσεις: Πατάκη
Μεταφράστρια: Ελένη Βλαχιώτη
Σελίδες: 632
Τιμή: 18,70-10%=16,73€

Είδος: Φαντασία

 

Link to comment
Share on other sites

1969313_306566379468324_1328552147_n.jpg

 

Οι θεοί μιας καινούριας εποχής
 
Μια συλλογή διηγημάτων ενός από τους καλύτερους συγγραφείς του είδους, με πάμπολλα βραβεία στο ενεργητικό του.
Μια περίφημη συλλογή που έχει εκθειαστεί, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έργο, από κοινό και κριτικούς.
Συγκλονιστικές ιστορίες που, σύμφωνα με τον ίδιο το συγγραφέα, «έχουν να κάνουν με τους καινούριους θεούς και τους καινούριους διαβόλους, με τις σύγχρονες μετενσαρκώσεις των ξωτικών, των στοιχειών και των δαιμόνων. Αναφέρονται στα απόκρυφα και τα Νεκρονομικά των θεών της ασφάλτου, των μαύρων του γκέτο, της δορυφορικής τηλεόρασης, στους θεούς του πόνου, του ροκ, των φωτεινών επιγραφών, στο θεό του χρήματος, στο θεό των παράνομων δοσοληψιών, στους θεούς που ζουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και στα μηχανάκια των καζίνων. Στο Θεό του Νέφους και στο Θεό των Φροϋδικών Ενοχών. Στο Θεό της Τεχνολογίας».
 
Ο Χάρλαν Έλλισον είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία: ένας ελιτιστής με ξεχωριστή ευφυία, καυστικό χιούμορ, ανεξάντλητη τόλμη. Αμφιλεγόμενος, χειμαρρώδης, καβγατζής, βλάσφημος, αιρετικός, και ωστόσο με μια βαθιά αίσθηση ηθικής που διατρέχει υπόγεια τις ιστορίες του, που δεν τον αφήνει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των άλλων, δεν τον αφήνει να παίζει εκ του ασφαλούς. Γιατί δε θέλει να χάσει «την αθάνατη ψυχή του».
 
Τίτλος: Το πουλί του θανάτου κ.α. ιστορίες (Deathbird Stories)
Συγγραφέας: Harlan Ellison
Εκδόσεις: Η Άγνωστη Καντάθ
Μεταφράστρια: Χρύσα Τσαλικίδου
Σελίδες: 458
Τιμή: 19,80-10%=17,82€

 
Είδος: Επιστημονική φαντασία κυρίως
 
Όσοι μένουν Θεσσαλονίκη μπορούν να το αγοράσουν από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες!
 
Edited by BladeRunner
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

1969313_306566379468324_1328552147_n.jpg

 

Οι θεοί μιας καινούριας εποχής
 
Μια συλλογή διηγημάτων ενός από τους καλύτερους συγγραφείς του είδους, με πάμπολλα βραβεία στο ενεργητικό του.
Μια περίφημη συλλογή που έχει εκθειαστεί, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έργο, από κοινό και κριτικούς.
Συγκλονιστικές ιστορίες που, σύμφωνα με τον ίδιο το συγγραφέα, «έχουν να κάνουν με τους καινούριους θεούς και τους καινούριους διαβόλους, με τις σύγχρονες μετενσαρκώσεις των ξωτικών, των στοιχειών και των δαιμόνων. Αναφέρονται στα απόκρυφα και τα Νεκρονομικά των θεών της ασφάλτου, των μαύρων του γκέτο, της δορυφορικής τηλεόρασης, στους θεούς του πόνου, του ροκ, των φωτεινών επιγραφών, στο θεό του χρήματος, στο θεό των παράνομων δοσοληψιών, στους θεούς που ζουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και στα μηχανάκια των καζίνων. Στο Θεό του Νέφους και στο Θεό των Φροϋδικών Ενοχών. Στο Θεό της Τεχνολογίας».
 
Ο Χάρλαν Έλλισον είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία: ένας ελιτιστής με ξεχωριστή ευφυία, καυστικό χιούμορ, ανεξάντλητη τόλμη. Αμφιλεγόμενος, χειμαρρώδης, καβγατζής, βλάσφημος, αιρετικός, και ωστόσο με μια βαθιά αίσθηση ηθικής που διατρέχει υπόγεια τις ιστορίες του, που δεν τον αφήνει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των άλλων, δεν τον αφήνει να παίζει εκ του ασφαλούς. Γιατί δε θέλει να χάσει «την αθάνατη ψυχή του».
 
Τίτλος: Το πουλί του θανάτου κ.α. ιστορίες (Deathbird Stories)

Συγγραφέας: Harlan Ellison

Εκδόσεις: Η Άγνωστη Καντάθ

Μετάφραση: Χρύσα Τσαλικίδου

Σελίδες: 458

Τιμή: 19,80-10%=17,82€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία κυρίως
 
Όσοι μένουν Θεσσαλονίκη μπορούν να το αγοράσουν από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες!

 

 

 

Αργά ή γρήγορα, θα το πάρω σίγουρα κάποια στιγμή. Από τις πολύ καλές νέες κυκλοφορίες :good:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A2E97E7AB7E93D5A61C5DC93CE1F4BC7.jpg

 

Ο Στίβεν Κινγκ επιστρέφει στους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του, της "Λάμψης", σε τούτο το καταιγιστικό μυθιστόρημα όπου συναντάμε τον μεσήλικα πια Νταν Τόρανς και ένα πολύ ξεχωριστό δωδεκάχρονο κορίτσι που πρέπει να σώσει από μια συμμορία παραφυσικών δολοφόνων.
Στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, μια ομάδα που αποκαλείται Ο Αληθινός Δεσμός ταξιδεύει με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αναζητώντας τροφή. Τα μέλη της δείχνουν άκακοι, συνηθισμένοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι. Όπως όμως ξέρει ο Νταν Τόρανς, και ανακαλύπτει η θαρραλέα μικρή Άμπρα Στόουν, είναι σχεδόν αθάνατοι και ζουν με τον "ατμό" που παράγουν τα παιδιά που έχουν τη "λάμψη" όταν θανατώνονται αργά και βασανιστικά.
Στοιχειωμένος από τους ενοίκους του Ξενοδοχείου Η Θέα όπου πέρασε μια φρικαλέα χρονιά όταν ήταν παιδί, ο Νταν τριγυρίζει άσκοπα επί δεκαετίες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απαλλαγεί από την κληρονομιά της απελπισίας, του αλκοολισμού και της βίας που του άφησε ο πατέρας του. Καταλήγει σε μια κωμόπολη του Νιου Χάμσαϊρ, σε μια κοινότητα των ΑΑ που τον στηρίζει, και σε μια δουλειά σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου με όση δύναμη λάμψης του έχει απομείνει προσφέρει την ύστατη ανακούφιση στους ετοιμοθάνατους. Γίνεται γι' αυτούς ο "Δόκτωρ Ύπνος".
Μέχρι που γνωρίζει την Άμπρα Στόουν... Το θεαματικό χάρισμά της, η πιο δυνατή λάμψη που έχει υπάρξει ποτέ, ξυπνάει τους δαίμονες του Νταν και τον καλεί σε μια μάχη για τη σωτηρία της ψυχής της Άμπρα και της ζωής της. Πρόκειται για έναν επικό πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, μια αιματηρή, μεγαλειώδη ιστορία που θα συναρπάσει τα εκατομμύρια των αφοσιωμένων αναγνωστών της Λάμψης και θα ικανοποιήσει κάθε νεοφερμένο στο σύμπαν του έργου του Στίβεν Κινγκ. 
 
Τίτλος: Δόκτωρ Ύπνος (Doctor Sleep)
Συγγραφέας: Stephen King
Εκδόσεις: Bell
Μεταφραστής: Γιάννης Σπανδωνής
Σελίδες: 576
Τιμή: 8,80-10%=7,92€
 
Είδος: Τρόμος
 
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

84050.gif

 

Σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά σου!

 

Ο βραβευμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ The Radleys επιστρέφει με ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο, μια αστεία και συγκινητική μαύρη κωμωδία.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις του ήρωα και αφηγητή, ενός εξωγήινου επισκέπτη που έχει έρθει στη Γη με συγκεκριμένη αποστολή, είναι κάθε άλλο παρά θετικές για το είδος που δεσπόζει στον πλανήτη. Τον τρομάζει η όψη των ανθρώπων, αηδιάζει με αυτά που τρώνε και απεχθάνεται την έμφυτη ροπή τους προς τη βία.

 

Έχοντας πάρει τη μορφή του καθηγητή Άντριου Μάρτιν του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο επισκέπτης βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο που του έχει ανατεθεί –να καταστρέψει κάθε απόδειξη της μεγάλης ανακάλυψης του καθηγητή και να σκοτώσει όλους όσους γνωρίζουν γι' αυτή– ώστε να επιστρέψει το συντομότερο «σπίτι του», στον ουτοπικό κόσμο όπου οι πάντες απολαμβάνουν την αθανασία και την άπειρη γνώση.

 

Ως καθηγητής Μάρτιν θα πιει κρασί, θα διαβάσει ποίηση, θα ακούσει ροκ μουσική, και θα διαπιστώσει ότι, περιέργως, τα πρόχειρα σάντουιτς είναι πολύ ωραία τροφή. Αργά-αργά, θα αρχίσει να διακρίνει σημάδια ελπίδας και ομορφιάς στις ατέλειες των γήινων και να αμφισβητεί την αποστολή που τον έφερε σε αυτόν τον πλανήτη…

 

Μια απίστευτη ιστορία για την ανθρώπινη φύση και τις μικρές χαρές που κρύβονται στις μπερδεμένες και προβληματικές ζωές των ανθρώπων. Μια ιστορία αστεία, συγκινητική και εξόχως εθιστική που επιχειρεί να εξερευνήσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης: εμάς, τους γήινους.

 

Ο Ματ Χέιγκ έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το μπεστ σέλερ The Last Family in England, του οποίου τα δικαιώματα μεταφοράς στον κινηματογράφο έχουν αγοραστεί από την εταιρεία παραγωγής τού Μπραντ Πιτ, και το The Radleys [Ράντλεϋ. Μια ασυνήθιστη οικογένεια, Πατάκης, 2012], που ψηφίστηκε από το κοινό της εκπομπής TV Book Club του Channel 4 ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2011. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι οκτώ γλώσσες. Μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο Γιορκ και το Λονδίνο. 

 

Τίτλος: Οι Γήινοι (The Humans)
Συγγραφέας: Matt Haig
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Μεταφραστής: Αντώνης Καλοκύρης
Σελίδες: 360
Τιμή: 13,30-10%=11,97€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 

Σούπερ έκπληξη από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε ιδιαίτερα καλή τιμή. Γενικά παρατηρώ ότι τα τελευταία 5-6 λογοτεχνικά βιβλία των εκδόσεων έχουν χαμηλότερη τιμή σε σχέση με προηγούμενα βιβλία των ίδιων εκδόσεων. Πολύ καλό αυτό! Το συγκεκριμένο βιβλίο θα το τιμήσω οπωσδήποτε από βδομάδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

p236979.jpg

 

Ξέρουν πώς σκεφτόμαστε. Ξέρουν πώς να μας σκοτώσουν. Μας έχουν πάρει όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζούμε. Τώρα έχουν έρθει για να πάρουν αυτά για τα οποία αξίζει να πεθάνουμε.
 
Όλα ξεκινούν με την εμφάνιση ενός εξωγήινου διαστημόπλοιου, το οποίο μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι άνθρωποι αρχικά το αντιμετωπίζουν με αμηχανία και συνωμοσιολογική διάθεση, μέχρι που αρχίζουν οι επιθέσεις κατά κύματα.
 
Το 1ο Κύμα είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός που βυθίζει τον πλανήτη σε προβιομηχανικό χάος. Το 2ο Κύμα είναι τεράστια παλιρροϊκά κύματα που εξαφανίζουν τις ακτογραμμές του πλανήτη.
 
Το 3ο Κύμα είναι ένας μεταδιδόμενος μέσω του αέρα ιός που σκοτώνει το 99% του πληθυσμού που έχει απομείνει.
 
Το 4ο Κύμα είναι πλάσματα με ανθρώπινη μορφή και εξωγήινη διάνοια, που βάζουν στο στόχαστρό τους τους ελάχιστους που έχουν απομείνει ζωντανοί.
 
Η Κάσσι τρέχει να ξεφύγει. Μόνη, σε έναν έρημο αυτοκινητόδρομο. Τα πλάσματα έχουν ανθρώπινο παρουσιαστικό και τριγυρίζουν στην ύπαιθρο σκοτώνοντας και σκορπίζοντας τον τρόμο. Η Κάσσι ξέρει πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να μείνει μόνη, ώσπου συναντάει τον Ίβαν Γουόκερ. Γοητευτικός και μυστηριώδης, ο Ίβαν ίσως είναι η μοναδική ελπίδα της για να σώσει τον αδελφό της – ή ακόμα και για να σωθεί η ίδια. Όμως η Κάσσι πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και στην απελπισία, ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Θα τα παρατήσει ή θα υψώσει το ανάστημά της;
 
Τίτλος: Το 5ο κύμα (The 5th Wave)
Συγγραφέας: Rick Yancey
Εκδόσεις: Πατάκη
Μεταφραστής: Αλέξης Καλοφωλιάς
Σελίδες: 616
Τιμή: 17,90-10%=16,11€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Εννοείται πως θα το αγοράσω, αλλά θα περιμένω λίγες μέρες μέχρι να βγει και το Robopocalypse ώστε να τα πάρω και τα δυο μαζί.
Link to comment
Share on other sites

p236923.jpg

 

“Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι, αρχικά, ο εχθρός είχε τη μορφή πραγμάτων της καθημερινότητας: αυτοκίνητα, κτίρια, τηλέφωνα. Αργότερα, όταν άρχισαν να σχεδιάζουν τους εαυτούς τους, τα ρομπότ έδειχναν οικεία αλλά παραμορφωμένα, λες και επρόκειτο για ανθρώπους και ζώα από κάποιο άλλο σύμπαν, φτιαγμένα από κάποιον άλλο θεό”.
 
Στο άμεσο μέλλον, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που κανείς δεν θα προσέξει, όλη η εντυπωσιακή τεχνολογία που κυβερνά τον κόσμο μας θα δυσλειτουργήσει αυτόβουλα. Θα ενωθεί… και θα αρχίσει να στρέφεται εναντίον μας. Μια πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη με το όνομα Άρκος, υιοθετώντας την προσωπικότητα ενός ντροπαλού αγοριού, δικτυώνεται και είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί. Αρχίζει, εν αγνοία των ανθρώπων, να παίρνει τον έλεγχο των “έξυπνων αυτοκινήτων”, της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, της εναέριας κυκλοφορίας, των δικτύων υπολογιστών – ολόκληρου του παγκόσμιου συμπλέγματος που ρυθμίζει τις ζωές μας.
 
Τους πρώτους μήνες, μόνο μερικές σποραδικές βλάβες υποπίπτουν στην αντίληψη κάποιων ανθρώπων σε όλη την υφήλιο. Η Λόρα Πέρεζ, μια μόνη μητέρα και μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, διαισθάνεται μία απειλητική νέα αντίληψη στην “έξυπνη” κούκλα της κόρης της. ο κύριος Τακέο Νομούρα, ένας μοναχικός Ιάπωνας εργένης και εφευρέτης, γίνεται θύμα του οικιακού ρομπότ συντρόφου με το οποίο μοιράζεται τη ζωή του. ο Πολ Μπλάντον, ένας Αμερικάνος στρατιώτης που υπηρετεί στο Αφγανιστάν, γίνεται μάρτυρας της βίαιης κατάρρευσης μίας “μονάδας ειρήνευσης” που βρίσκεται υπό την επίβλεψή του. κι ένας αντικοινωνικός χάκερ στο Λονδίνο διεισδύει κατά λάθος σε ένα μυστικό δίκτυο – και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μία ανατριχιαστική οντότητα η οποία αντιστρέφει τους όρους του παιχνιδιού και αρχίζει να τον παρακολουθεί ανελέητα.
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την αυξανόμενη κρίση μέχρι να είναι πολύ αργά. Σε μια χρονική στιγμή που θα γίνει αργότερα γνωστή ως Ώρα Μηδέν όταν ο πόλεμος των ρομπότ θα πυροδοτηθεί ξαφνικά, το ανθρώπινο είδος και θα αποδεκατιστεί, και, ίσως, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα ενωθεί.
 
Τίτλος: Robopocalypse
Συγγραφέας: Daniel H. Wilson
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μεταφραστής: Νικόλαος Βλαμάκης
Σελίδες: 488
Τιμή: 22-10%=19,80€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από αύριο. Κάπως τσιμπημένη η τιμή του, ως συνήθως, αλλά επιβάλλεται η αγορά του. Πακέτο με το Πέμπτο Κύμα του Yancey :p.
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

099F4F87BF3E68CB64FEFC1BE7A907A1.jpg

 

Από τη στιγμή που έφτασε στην Εντσάντμεντ, τα πάντα στη ζωή της Ντέαρ Σάντος άλλαξαν... και όχι απαραιτήτως προς το καλύτερο. Ενώ αποδέχτηκε και συμφιλιώθηκε με τις νέες δυνάμεις της ως κυνηγού των ψυχών, η Ντέαρ έχει πια να παλέψει με το καθήκον της να ταξιδεύει ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και τον κόσμο των νεκρών. Η μοίρα του Ντέις παραμένει άγνωστη και η Ντέαρ πρέπει να βάλει στην άκρη τα προσωπικά της συναισθήματα και να αγωνιστεί να κατατροπώσει τον σατανικό Κέιντ. 
Ωστόσο, η ψυχή του Κέιντ φαίνεται άρρηκτα δεμένη με την ψυχή του Ντέις, κι αυτό θα δοκιμάσει τον έρωτά τους. Πώς να νικήσει τον Κέιντ αφού αυτό σημαίνει ότι θα καταστρέψει και τον Ντέις; Και η αγάπη τους θα αντέξει τον θάνατο;
Το τρίτο βιβλίο από τους ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.
 
Τίτλος: Μυστήριο (Mystic)
Συγγραφέας: Alyson Noel
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Μαρία Μυρώνη
Σελίδες: 360
Τιμή: 15,50-10%=13,95€

Είδος: Φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

p237070.jpg

 

Οι εκδόσεις Χρυσαλλίδα φέρνουν στην Ελλάδα το μυθιστόρημα-σταθμός στην ιστορία της Λογοτεχνίας του Φανταστικού: Ο Πρίγκιπας των Αγκαθιών. 
Ίσως το καλύτερο σύγχρονο μυθιστόρημα φαντασίας.
Μια φορά κι έναν καιρό, ο Γιοργκ Χόνορους Άνκραθ ήταν ένα προνομιούχο γαλαζοαίματο παιδί μεγαλωμένο στη στοργική αγκαλιά της μητέρας του. Όμως οι μέρες εκείνες χάθηκαν πρόωρα, σαν παιδικές φαντασιοπληξίες που ξεθωριάζουν στο σκοτάδι μιας σκληρής αλήθειας. Σήμερα ο Γιοργκ Άνκραθ είναι ο Πρίγκιπας των Αγκαθιών, ένα γοητευτικό, αδίστακτο αγόρι που πρωτοστατεί στις επιδρομές και τις θηριωδίες μιας βάρβαρης ομάδας παρανόμων. 
Ο κόσμος είναι βυθισμένος στο χάος. Η βία είναι πανταχού παρούσα και οι εφιάλτες στοιχειώνουν τους ανθρώπους. Ο Γιοργκ έχει την ικανότητα να διαφεντεύει νεκρούς και ζωντανούς, κι όμως τρέμει στη σκέψη της επιστροφής στο κάστρο του πατέρα του, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους τρόμους της παιδικής του ηλικίας και να διαπλάσει το μέλλον του σε ένα εχθρικό περιβάλλον. 
O Mark Lawrence, στο εκπληκτικό του συγγραφικό ντεμπούτο, αφηγείται μια ιστορία αίματος και προδοσίας, μαγείας και αδελφικότητας, ιχνηλατώντας την επιβλητική, σκαιή και μερικές φορές όμορφη διαδρομή ενός ξεχωριστού αγοριού προς την ενηλικίωση και τον αυτοκρατορικό θρόνο.
 
Τίτλος: Ο πρίγκιπας των αγκαθιών (The Prince Of Thorns)
Συγγραφέας: Mark Lawrence
Εκδόσεις: Χρυσαλλίδα
Μεταφραστής: Ηλίας Χουντάλας
Σελίδες: 432
Τιμή: 15-10%=13,50€
 
Είδος: Φαντασία
 
Λογικά την επόμενη βδομάδα θα κυκλοφορήσει κανονικά στα βιβλιοπωλεία. Θα κάνω σχετικό edit. Ωραία έκπληξη, ε;
Edited by BladeRunner
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

25D1B393FC11AC1CB6E81765A28853C1.jpg

 

Η "Μπαλάντα της Λίλας Κ" είναι η φωνή μιας ευαίσθητης, ευάλωτης και πεισματάρας νέας γυναίκας, η οποία αφηγείται την ιστορία της, από την ημέρα που κάποιοι μαυροντυμένοι άντρες συνέλαβαν τη μητέρα της και οδήγησαν την ίδια σε ένα Κέντρο, κάτι μεταξύ οικοτροφείου και φυλακής, που ανέλαβε την ανατροφή της.
Χαρισματική αλλά ακοινώνητη, η Λίλα δεν θυμάται απολύτως τίποτε από την προηγούμενη ζωή της. Τη διακατέχει μία και μοναδική εμμονή: να ξαναβρεί τη μητέρα της και τη χαμένη της μνήμη.
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '90, αλλά του 2090. Τη Λίλα Κ (όπως Κάφκα;) την περιβάλλει ένας κόσμος παράξενος και απειλητικός, χωρισμένος στα δύο. Από τη μια, είναι ο κόσμος όπου η ασφάλεια αποτελεί τον ύψιστο σκοπό, και όπου κάμερες παρακολουθούν και καταγράφουν τα πάντα. Εκεί η σεξουαλική ζωή και η υγιεινή ρυθμίζονται με αυστηρούς κανόνες, τα βιβλία τίθενται υπό διωγμό και το κράτος επιβάλλει στους πολίτες τη δική του άποψη για την ευτυχία. Από την άλλη, είναι η "Ζώνη", ένας κόσμος περιθωριακών, που ζει σε καθεστώς ασυδοσίας (ή μήπως ελευθερίας;).
Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που θα την οδηγήσει στην παράνομη δράση, η Λίλα θα ανακαλύψει σιγά σιγά το παρελθόν της και θα μάθει τι απέγινε η μητέρα της. Στην πορεία της θα διασταυρωθεί με πολλούς: έναν πολυμαθή μα προκλητικό δάσκαλο, έναν συντηρητικό αλλά αφοσιωμένο εκπαιδευτή, μια νευρασθενική βιολοντσελίστρια που δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί, μια χολερική θυρωρό, έναν παραμορφωμένο νεαρό, έναν μυστηριώδη βιβλιόφιλο, μια πολύχρωμη γάτα...
Μυθιστόρημα μύησης, όπου η αγωνία περιπλέκεται με μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία, η "Μπαλάντα της Λίλας Κ" είναι επίσης ένα βιβλίο που θέτει καίρια ερωτήματα για την πορεία της κοινωνίας μας.
 
Τίτλος: Η μπαλάντα της Λίλας Κ (La Ballade De Lila K)
Συγγραφέας: Blandine Le Callet
Εκδόσεις: Πόλις
Μεταφράστρια: Ευγενία Γραμματικοπούλου
Σελίδες: 384
Τιμή: 16-10%=14,40€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

p237400.jpg

 

Τα γουρούνια μπορεί να μην πετούν, αλλά σίγουρα έχουν υποστεί κάποια περίεργη μετάλλαξη. Το ίδιο ισχύει και για τους λύκους και τα ρακούν. Ένας άνδρας που κάποτε ονομαζόταν Τζίμι τώρα αυτοαποκαλείται Χιονάνθρωπος και ζει σ’ ένα δέντρο, τυλιγμένος με παλιά σεντόνια. Η φωνή της Όρυξ, της γυναίκας που αγάπησε, τον στοιχειώνει∙ τον περιπαίζει. Και τα Παιδιά του Κρέικ με τα πράσινα μάτια είναι, για κάποιο λόγο, δική του ευθύνη. 
Καλωσήρθατε στον εξωφρενικό κόσμο της Μάργκαρετ Άτγουντ.
 
Τίτλος: Όρυξ & Κρέικ (Oryx & Crake)
Συγγραφέας: Margaret Atwood
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Έφη Τσιρώνη
Σελίδες: 528
Τιμή: 18,80-10%=16,92€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Πρώτο βιβλίο της τριλογίας MaddAddam, σε νέα μετάφραση. Έχει εκδοθεί παλιότερα και από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
 
-----------------------------------------------------------------
 
p237399.jpg
 
Ο πληθυσμός της Γης έχει αποδεκατιστεί από κάποια εργαστηριακά κατασκευασμένη πανδημία. Έχουν επιβιώσει μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων και οι Κρεϊκάνθρωποι με τα πράσινα μάτια – καλοκάγαθα ανθρωποειδή που δημιούργησε ο Κρέικ για ν’ αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Η Τόμπι, κάποτε μέλος των Κηπουρών του Θεού και ειδική στα μανιτάρια και στις μέλισσες, είναι ερωτευμένη με τον Ζεμπ, ο οποίος έχει ενδιαφέρον παρελθόν. Μαζί με τον προφήτη των παιδιών του Κρέικ, τον Χιονάνθρωπο-τον-Τζίμι, την Αμάντα, τον Δρυοκολάπτη, την Πονηρή Αλεπού και τους υπόλοιπους Φρικόπλαστους, ιδιοφυείς βιο-επιστήμονες, παλεύουν να επιβιώσουν και να σωθούν απ’ την επίθεση των μοχθηρών Πονοσφαιριστών και των οργανόχοιρων, διαγενετικών γουρουνιών με ανθρώπινα όργανα. 
Με πνευματώδη διάθεση, αστείρευτη φαντασία και σκοτεινό χιούμορ, η βραβευμένη με Booker Μάργκαρετ Άτγουντ μας παραδίδει το απρόβλεπτο, τρομακτικό, αλλά ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – τον συγκινητικό και δραματικό επίλογο της εμβληματικής τριλογίας.
 
Τίτλος: Το τέλος του κόσμου (MaddAddam)
Συγγραφέας: Margaret Atwood
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Έφη Τσιρώνη
Σελίδες: 616
Τιμή: 18,80-10%=16,92€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

0005977_195.jpeg

 

Μια κρυφή ιστορία αποκαλύπτεται 
– και δεν έχει καμία σχέση με όσα φανταστήκατε…
 
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν ο Τζιν και η Σίσι ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες. Οφείλουν να παραμείνουν ζωντανοί προκειμένου να μεταμορφώσουν έναν κόσμο που επιδιώκει να τους εξαλείψει. Μοναδική τους ελπίδα είναι ένα νέο όπλο που θα αντιστρέψει τον ιό και θα μεταλλάξει τα αιμοδιψή πλάσματα γύρω τους, δίνοντάς τους ξανά την ανθρώπινη υπόσταση. Αυτό που χρειάζονται είναι ένας τρόπος για να το χρησιμοποιήσουν σε ολόκληρο γένος. Κι ενώ ο Τζιν πολεμάει για να σώσει όσους αγαπά, έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα όσον αφορά τον πατέρα του… Κι όταν η αλήθεια έρχεται στο φως επιτέλους, είναι τόσο συγκλονιστική ώστε τίποτα δε θα είναι πια όπως πρώτα.
 
Τίτλος: Η παγίδα (The Trap)
Συγγραφέας: Andrew Fukuda
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Παλμύρα Ισμυρίδου
Σελίδες: 408
Τιμή: 14,40-10%=12,96€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Τρίτο βιβλίο της τριλογίας Το Κυνήγι (The Hunt).
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
0005975_195.jpeg
 
Συντετριμμένη κι εξοργισμένη, και κάτω από τη συνεχή απειλή του άγνωστου κατασκόπου στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι Σέρινταν νιώθει χαμένη. Και τώρα πια δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι – οι πάντες καταρρέουν. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι καθηγητές στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, οι Κανόνες χάνουν την ισχύ τους. Όταν ο Ναθάνιελ αποκαλύπτει το σχέδιο και τη στρατηγική του, η Ιζαμπέλ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της Κιμμέριας Ακαδημίας, του Νυχτερινού Σχολείου και ολόκληρης της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά. Κι έτσι όπως το σχολείο διολισθαίνει σ’ ένα ολέθριο τέλμα παράνοιας και καχυποψίας, όλοι θεωρούνται ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι μπορούν να φυλακιστούν χωρίς αποδείξεις και να καταδικαστούν χωρίς δίκη. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τους βλάψει ο Ναθάνιελ. Αυτή τη φορά βλάπτουν μόνοι τους τον εαυτό τους.
 
Τίτλος: Το ράγισμα (Fracture)
Συγγραφέας: C. J. Daugherty 
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Ράνια Μπαμπουρή
Σελίδες: 424
Τιμή: 14,99-10%=13,49€

Είδος: Φαντασία

 
Τρίτο βιβλίο της σειράς Νυχτερινό Σχολείο (Night School).
Link to comment
Share on other sites

1604423_1478435005712451_889128135_n.jpg

 

ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΙ & ΡΟΜΠΕΡΤ ΑΝΤΟΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ ...Φυσικά, το λεγόμενο Εθνικό Χρέος δεν είναι τίποτε άλλο απότο χρέος που οφείλουμε στους τραπεζίτες που «δάνεισαν» αυτά τα χρήματα [στο Κράτος] αφού πρώτα [αυτό] είχε την καλοσύνη να τους κάνει την πίστωση που τους επέτρεψε να του κάνουν αυτό το δάνειο... Το σύστημα έχει μόνο ένα πλεονέκτημα: Κάνει τους τραπεζίτες πλουσιότερους κάθε χρόνο. Κανείς άλλος, από τον καπιταλιστή «μεγιστάνα της βιομηχανίας» μέχρι τον ανθρακωρύχο, επ’ ουδενί δεν κερδίζει από αυτό, και όλοι πληρώνουν φόρους έναντι τόκων, που κάνουν τους τραπεζίτες πλουσιότερους...
Τα παραπάνω - που, είναι αλήθεια, κάτι μας θυμίζουν – ποια σχέση μπορεί να έχουν με τους Ιλουμινάτους και την παγκόσμια διακυβέρνηση; Και ο Λεβιάθαν τι ρόλο παίζει σ’ αυτό; Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το μυθικό πολυπλόκαμο τέρας της Αγίας Γραφής, πολλοί επίσης γνωρίζουν το βιβλίο του Χομπς με αυτόν τον τίτλο, εσχάτως δε ξανακούσαμε τη λέξη ως ονομασία του ενεργειακού «οικοπέδου» των Ισραηλινών στην ανατολική Μεσόγειο και ο ανά χείρας «Λεβιάθαν» κλείνει την Τριλογία Illuminatus! και μας αποκαλύπτει, μέσα από πολλές ανατροπές, ποιος κρύβεται πίσω από μια τεράστια ανά τον κόσμο συνωμοσία.
 Εν τέλει, ποιος είναι ο Λεβιάθαν;
 
Τίτλος: Λεβιάθαν (Leviathan)
Συγγραφείς: R. A. Wilson/R. Shea
Εκδόσεις: Αίολος
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Σελίδες: 360
Τιμή: 17-10%=15,30€

Είδος: Επιστημονική φαντασία (?)

 
Κυκλοφορεί από 15 Μαΐου.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

627f13cfb75fe475034f9bd820a56764.png

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν εξοστρακίσεις τους θεούς από τον κόσμο τελικά θα επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση.
Σε έναν φουτουριστικό κόσμο, που παραλίγο να καταστραφεί από φανατισμένους θρησκόληπτους, ο Τζάστιν Μαρτς, πρώην ερευνητής θρησκευτικών ομάδων, καταλήγει στην εξορία μετά από μια αποτυχημένη αποστολή. Η μοίρα αυτή αφήνει τον ευφυή ακόλουθο γεμάτο πικρία και ελεύθερο να ενδώσει στις καταχρήσεις. Ξαφνικά, ο Τζάστιν καλείται ξανά στη ΔΕΒΑ (Δημοκρατία Ενωμένης Βόρειας Αμερικής) για μια περίεργη αποστολή – να διαλευκάνει μια σειρά τελετουργικών φόνων που βρίθουν από φαινομενικά ανεξήγητα γεγονότα.
Η απροσδόκητη επιστροφή του Τζάστιν σημαδεύεται από ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ: η νέα συνάδελφος και σωματοφύλακάς του, η Μέι, είναι πραιτοριανή, μία από τους επίλεκτους και φονικότερους υπερστρατιώτες της ΔΕΒΑ. Η ανεξήγητη τελειότητα της ομορφιάς της και η αριστοκρατική ανατροφή της εξάπτουν την αχόρταγη περιέργεια του Τζάστιν –και την επιθυμία του– μολονότι η αληθινή φύση της κρύβει περισσότερο κίνδυνο απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. 
Καθώς εξελίσσεται η έρευνά τους, ο Τζάστιν και η Μέι βρίσκονται μπροστά σε έναν τρομερό κίνδυνο. Μυστηριώδεις εχθροί και δυνάμεις, μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στις σκιές και προετοιμάζονται να επανακτήσουν έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι απλώς πιόνια στη σκακιέρα τους. 
Η Σκακιέρα των Θεών είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Εποχή Χ της Richelle Mead και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία της best seller σειράς Vampire Academy: είναι αισθησιακό, ρομαντικό, με ακαταμάχητους χαρακτήρες και μυθολογικές ίντριγκες· επίσης, διαθέτει δράση και σασπένς που κόβουν την ανάσα.
 
Τίτλος: Η σκακιέρα των Θεών (Gameboard Of The Gods)
Συγγραφέας: Richelle Mead
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μεταφράστρια: Όλγα Γκαρτζονίκα
Σελίδες: 624
Τιμή: 15,50-10%=13,95€

 
Είδος: Φαντασία
 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..